GRATULERER MED DAGEN, MIN ENGEL ♥

I DAG HADDE DU BLITT 21 ÅR, KJÆRE BROR 

Du lot meg komme inn og sette meg ned
Du eide øyeblikket der jeg glemte tid og sted
Når jeg kjenner etter mellom natt og dag
Da føler jeg du er her som et varsomt åndedrag
Mye er glemt, men det er noe jeg vet
Det beste du ga meg var din kjærlighet
Du ble så tidlig borte, veien har vært lang
Du lever likevel, som en sårhet i min sang
I mine mørke rom forsvinner ditt spor
Jeg hører fjerne toner fra en verden uten ord
Når jeg går alene slipper ingen inn
Da aner jeg din nærhet som et vindpust mot mitt kinn
Sorgen er der hele tiden. Noen dager tyngre enn andre. Sorgen er som en usynlig tåke som kommer fra intet. Plutselig er den over meg og tar tak rundt halsen min så det virkelig brenner. I dag hadde broren min blitt 21 år. Og det er fortsatt surrealistisk at jeg sitter foran en grav fremfor rundt ett bord med kaker og lys og familie. Nå er det litt over 1 år siden lillebroren min forsvant på havet. Jeg vil ikke påstå at det blir lettere med tiden akkurat. Og ihvertfall ikke nå som jeg er gravid og sårbar. Jeg tenker stadig på at den lille jenta mi kommer alltid til å ha en onkel for lite. Og det stikker dypt i hjertet mitt. 
GRATULERER MED DAGEN TIL HIMMELENS FINESTE ENGEL♥

PHOTOSHOOT I STUDIO

Hei på dere! Jeg kom akkurat hjem fra en liten photoshoot nå, og skal legge beina høyt resten av kvelden kjenner jeg. Jeg blir bare mer og mer hoven i beina ettersom ukene går. Denne gangen har jeg vært i studio for å eviggjøre den gravide magen. Plutselig er dette eventyret over, og da kan man ikke angre seg på at man ikke tok nok bilder! Blir bare noen “behind the scenes” bilder i dag, til de andre bildene er ferdig behandlet. Jeg ble kjempefornøyd med dem og jeg kjenner jeg blir mer og mer glad i den gravide kvinnekroppen min, selv om det er tungt og til tider ubehagelig. Men aldri har jeg følt meg mer selvsikker foran kamera! En kjempe fordel med å gå gravid og stå modell; man trenger ikke holde inne magen! 

LATE DAGER OG 30 GRADER

Det blir noen late dager for min del fremover. Jeg orker ikke å gjøre særlig mye, spesielt ikke i denne varmen. Samboeren er flink og står på for å bytte kledningen på husveggen. Jeg er litt flink og er med på malejobben, så godt som jeg kan. Men å gå gravid i 30 varmegrader, blir andpusten av å gå tre meter og svette så det holder – det er ikke bare bare. Og jeg som ville til syden, hah! Hvordan hadde det gått mon tro!? Men jeg skal ikke klage! Vi kunne jo hatt 12 grader og regn liksom. 

I dag har jeg sydd ferdig en bestilling som har hengt over meg i to uker. Jeg bestemte meg rett og slett for at i dag måtte jeg bli ferdig. Så det ble noen timer med symaskinen, men etterpå var det rett ut på terrassen og legge seg på benken for å nyte litt sol og kanskje få litt farge. Etter jeg ble gravid har jeg merket at jeg lettere får en fin gylden farge, fremfor den røde hummeren jeg vanligvis blir. Men jeg er fortsatt bleik da, but still. Imens fregnene kommer som normalt, naturligvis. Og matlysten kan dere se at det ikke er noe i veien med.

Meg og kula mi som nyter litt sol! Jeg er påpasselig med å smøre magen godt inn med solkrem. Jeg vet ikke om det har noen betydning for hun der inni om jeg blir solbrent, men her tas det ingen sjanser 🙂

Mamma og pappa har akkurat vært på en treukers bobiltur, og de var såklart innom Ullared i Sverige. Jeg ba dem om å finne det største hundebeinet de fant og kjøpe det til Kira! Det nytter ikke med slike vanlige bein til henne, hun tygger de opp i ett jafs. De fleste hunder har bein i flere uker, mens her varer dem toppen tre dager. Men jeg har en litt sær hund, så da hun ble presentert for dette beinet virket hun ganske så skeptisk til størrelsen. På bildene har jeg med vilje lagt beinet helt opp til henne, og hun nekter å se ned på kjøttbiten som ligger i fanget på henne. Rare pelsdotten min 

BABYSHOWER ♥

I går fikk jeg meg en utrolig koselig overraskelse etter å ha vært ute og spist middag på restaurant sammen med samboeren min. Da jeg kom hjem stod det nemlig en gjeng med herlige venninner og tok i mot meg med ballonger, kaker og gaver! Så imens samboeren lurte meg med ut har disse jentene pyntet og stelt i stand hjemme. Pastasalat, kake, cupcakes og friske bær stod på menyen. Og alle de søte gavene jeg fikk til den lille jenta mi. Blant annet to myke teddydresser, masse fint i strikkeklær, smokker, sokker og sko, body og bukse. Og en lekker bleiekake med den søteste bamsen! Også en liten lek hadde de ordnet, om hvem som gjetter riktig på når babyen kommer, hvor lang tid fødselen tar, hårfarge og diverse. Så får vi se hvem som får riktig når den tid kommer! Babyshower var ikke noe jeg hadde forventet i det hele tatt, så jeg ble utrolig glad for at de ville gjøre litt stas på meg og babykulen min. Heldig er jeg som har slike herlige mennesker i livet mitt 

TUSEN TAKK JENTER ♥ ♥

GRAVIDOPPDATERING – UKE 34

I dag går jeg inn i graviduke 34, så her kommer litt oppdatering. Jeg sliter fortsatt med halsbrann, spesielt gale er det på kvelden rett før jeg skal sove. Jeg har lest at om man spiser ett måltid rett før man skal legge seg så kan halsbrannen bli verre, så jeg prøver så godt jeg kan å unngå det. Bekkenet ikke er helt som før kjenner jeg, så jeg tror jeg har begynt å få bekkenløsning. Men spesielt vondt er det ikke. Bare veldig ubehagelig og tungt å gjøre forskjellige bevegelser, som å endre sovestilling i senga, løfte på begge beina eller kave seg opp av sofaen enten det er fra en liggestilling eller sittestilling. Og stige inn og ut av bilen er også faktisk veldig slitsomt! Jeg er litt hoven på beina, men ikke slik at det er plagsomt. Jeg sover godt om natta, men er ganske så tissetrengt med en gang jeg våkner. Babyen ligger med hodet ned og derfor presses det godt på blæra. Jeg springer titt og ofte på do kan man si. I morgen har jeg ny legetime, da får vi muligens vite om hodet har festet seg. Det skjer nemlig ofte i uke 34. 

Ellers må jeg si formen er overraskende god. Jeg klarer ikke bevege meg like fort og like langt lenger, så mye turgåing blir det ikke. Jeg blir jo andpusten bare av å gå til postkassen. Men jeg benytter tiden til å gjøre husarbeid og få alt ordentlig på plass før baby kommer. Det blir mye tid hjemme, for jeg er ikke så lysten på å springe rundt på besøk til folk. Godt det er nok av ting å sette fingrene i her hjemme da. 

Når det kommer til ting jeg savner så må jeg si jeg savner å bruke de gamle, vanlige klærne mine. Mulig jeg gjentar meg selv nå fra ett annet innlegg, men det er helt ubeskrivelig hvor mye jeg savner noe så enkelt som det å bare ta frem ett plagg på morgenen, uten å vurdere det opp og ned om det passer eller ikke. Det er ett ork hver eneste dag å finne noe å ha på seg og å finne en kleskombinasjon som ser noenlunde grei ut. Litt min egen feil da, at jeg ikke har så mye klær å velge mellom. Jeg gidder nemlig ikke kjøpe en haug med mammaklær bare for noen uker. Det er sommer, og når jeg er hjemme går jeg for det meste i en lett kjole eller morgenkåpe uansett. Mammashortsen jeg kjøpte passer ikke lenger, jeg fikk aldri brukt den heller. Så det å kjøpe nye mammaklær prøver jeg å unngå. Og trening. Jeg savner trening! Ikke det at jeg lengter etter å slanke meg eller endre på kroppen eller den slags. Men bare det å kunne bevege meg fritt, kunne løfte vekter, løpe, svette med en god følelse og ikke som en andpusten monkey som peser etter luft. Å ligge ute i sola uten å føle jeg blir kvalt. Lysten på å ville være med på sosiale ting som skjer på kvelden. Det er ting jeg savner.

Babyen er omtrent 41 centimeter nå og veier rundt 2.4 kilo. Hun sparker godt ifra seg, særlig kjenner jeg det oppover ribbeina. Det er så og si aldri stille inni denne kulen, og godt er det! Jeg ville nok fått helt panikk om det gikk en time der jeg ikke kjente til bevegelser. Nå er det “bare” 6 uker igjen og det er kanskje på tide å pakke fødebagen snart 

SLIK SER DET UT HOS OSS NÅ

Det blir noen effektive ferieuker dette her! Planen vår er jo å bruke ferien på å jobbe med huset. Vi er godt i gang allerede med bytting av kledning på fremsiden av huset. I dag ble det spontankjøp av ett større vindu som vi skal ha i gangen. Tidligere var det ett lite gjestetoalett her som vi tok vekk da vi pusset opp huset, og derfor stod det igjen ett baderomsvindu som ikke passet seg helt inn til å ha i gangen. Så i dag er det å fortsette med kledning bortover, montere ny inngangsdør og nytt vindu. Dette blir så bra! Jeg som (snart) høygravid er såklart ikke med på denne delen av jobben, men jeg skal være med på malejobben når den tid kommer. Så jeg bruker dagen på å rydde og vaske inne i huset imens arbeidskarene står på ute. Ja, for vi er så heldige som har så gode venner og familie som stiller opp med ett smil for å hjelpe til når det trengs! Så her går det som hakka møkk som vi sier her på vestlandet! Jeg har faktisk troen på at vi kommer til å bli ferdig med alle planene våre for i år med huset i løpet av disse ferieukene. 

Slik begynte det.

Her skal det bli forandringer! 

Det er så kjekt å ha snille og handy venner som stiller opp gladelig for å hjelpe til! Så takknemlig!

Vekk med den gamle døra og vinduet! 

Ny kledning på plass på halve veggen. I dag jobber vi med midtre delen ved inngangspartiet, og neste blir da veggen videre før vi starter med malejobben. 

SKAL DELE BILDER AV DET FERDIGE RESULTATET NÅR MALINGEN OG ALT ER UNNAGJORT. DET KOMMER TIL Å BLI SÅ FINT ♥

EN LITEN HVIL

Omg, nå er jeg så spent! Kinobilletter til Løvenes Konge er kjøpt og klokken 20:45 i kveld skjer det! Jeg har seriøst telt ned dagene til denne filmen og det gledes stort. Som en sann Disney-fan har jeg altså så høye forventninger til denne filmen at jeg er redd for å bli skuffet. Men uansett hvor bra eller dårlig den er så vil originalen for alltid være min Disney favoritt ♥

Akkurat nå ligger jeg og hviler litt på sofaen før jeg skal stelle meg og dra avgårde på kino. Der skal jeg også møte bestevenninnen min Lisa som jeg ikke har sett på flere uker. Jeg har vært på farten i hele dag, så kjenner jeg er ganske sliten. En liten hvil er absolutt ikke feil! Før hadde det aldri falt meg inn å hvile meg på dagen, så jeg merker godt at graviditeten har gjort noe med både kropp og sjel. I dag har jeg blant annet vært støttekontakt, og vi har vandret rundt på shopping i flere timer. I tillegg kom det en kjekk pakke i posten, så snart skal dere få se hvordan barnerommet ser ut. Nå er nemlig det meste på plass, hint hint! Jeg var forberedt på at pakken skulle komme først etter 6 uker slik det stod på nettsiden. Men det tok bare rett over 1 ukes tid, så det var en kjekk overraskelse å våkne til. 

SKAL DU SE LØVENES KONGE PÅ KINO? ♥

 

VÅRE FERIEPLANER

Hej hej, och vilken underbar dag vi har i dag! Syntes det hørtes bra ut på svensk.

Men hei alle sammen! I dag har ferien min startet for alvor. Fri hele 4 uker! Og snart ett helt år! Jeg sov helt til kl.07.30. Det må være rekord for den siste tiden, for jeg står opp flere ganger om natten/morgenen for å tømme blæra som bare får mindre og mindre plass i denne gravide kroppen min. Jammen har vi fått solskinn i dag også. Får bare håpe det holder seg slik fremover. Det er tross alt sommerferie

Vi har ingen andre planer i ferien enn at vi skal være hjemme, i nærheten av ett sykehus… Jeg vet det er flere uker igjen til termin, men jeg klarer bare ikke legge fra meg tanken på at “alt kan skje fra nå av”. Jeg kunne gjerne tenkt meg over grensen til Sverige, eller noen late dager i Danmark. Og for ikke å snakke om syden! Men tar jeg sjansen på å fly så sent i svangerskapet? Nei. Planen vår er rett og slett å jobbe med huset vårt i sommer. Vi har ett nytt rekkverk rundt terrassen som skal males, en ny inngangsdør som skal monteres, kledning på ene husveggen skal byttes, og males. Og det skal gjøres fint utenfor. Jeg håper også på at vi kan få satt i gang renoveringen av hagen snart, slik at vi har en fin uteplass til neste år. Og så har jeg gitt meg selv noen oppgaver som skal gjøres før dagen kommer og det blir full fart avgårde til fødestua. Bilen skal nemlig være helt ren både inn og utvendig før babystol monteres og baby skal inn i den. Og fødebagen skal pakkes, bleier må kjøpes inn, stellebord må på plass. Ja, alt som vi ikke har fått unnagjort skal altså gjøres i ferien. Så kan det egentlig kalles ferie? Joda, jeg skal kose meg jeg imens alt faller på plass.

I dag har jeg brukt formiddagen på å rydde, støvsuge og vaske soverommet. Det trengtes for å si det sånn. Jeg (samboeren min er akkurat lik) er fæl på å slenge klærne på gulvet og tenke at vi tar dem opp siden. Men så blir det aldri til at jeg tar dem opp for jeg finner heller noe annet å ha på meg. Og dermed bygger det seg opp en haug med klær på gulvet. En stygg uvane som jeg absolutt skal bli bedre på! Grunnen til at det blir sånn er fordi vi ikke har noen kommode eller benk eller knagger til å henge opp eller legge på plass de brukte klærne som vi har tenkt å bruke dagen etter. Enda en ting jeg skal få ordnet i ferien! Men nå er det altså rent og pent her og vuggen har fått kommet på plass. Nå mangler bare baby ♥

Bare for å poengtere det med en gang, for jeg vet “mammapolitiet” slår til med en gang de får sjansen! Babynestet skal ikke brukes på natta, bare så det er sagt. Det skal kun bli brukt under tilsyn – hele tiden 

PLANLEGGING AV BARNEDÅP

Tro det eller ei, men jeg er allerede i gang med planlegging av barnedåp! Det er en enkel grunn til det. Jeg vet at vi skal ha barnedåp i nærmeste fremtid, og derfor benytter jeg sjansen til å handle inn billig pynt og dekor fra ebay før den sure 350-kroners tollgrensa forsvinner i januar 2020. Mest sannsynlig skal vi ha barnedåp i november/desember en gang, så det er like greit å begynne shoppingen allerede nå. Hovedsakelig skal fargetema være rosa og hvitt, litt gull. Mulig jeg legger inn ett hint av pastell, siden det er så fine og friske farger ♥   

Jeg var veldig usikker på dette med å ha rosa, siden vi nærmer oss juletider når vi skal ha barnedåpen, ihvertfall slik planen er nå. Siden vi skal ha selskapet hjemme vil det muligens bli litt krasj i forhold til rødt julepynt og diverse, men tror det skal løse seg på en eller annen måte. Det går fint om datoen blir i november. Hvis ikke får jeg bare utsette julepynten litt i år. 

Jeg kikker etter inspirasjon på alt mulig. Alt ifra borddekking, bordkort, invitasjonskort, kaker, pynt og ja.. Alt mulig! Det finnes så mye fint man kan lage, og jeg vil at det skal være 100% gjennomført. Alt fra servietter til muffins til dåpskjolen! Bordkort og invitasjoner skal jeg lage selv, så jeg holder på med litt innkjøp av materialer og “verktøy” til ordentlig scrapping. Jeg har også laget en gjesteliste, hehe! Noe ala bildene nedenfor skal det se ut på prinsessen min sin dag    

BILDEDRYSS ♥ 32 UKER GRAVID

Jeg tror nok jeg kommer til å savne magen etter fødsel. Eller jeg vet at jeg kommer til å savne den. Det er sjeldent jeg føler meg fin som det jeg gjorde under denne fotoseansen. Å gå gravid har virkelig vært en hat/elsk opplevelse for meg. Kulemagen, bevegelsene til den lille, forberedelsene, de gode følelsene. Men også kvalmen, den ekle halsbrannen, tunge pusten og begrenset med sovestillinger. Tanken på at det bare er noen uker igjen til termin er med på å holde meg positivt innstilt. Bare 8 uker igjen – mest sannsynlig ♥ Her kommer bildene fra torsdagens photoshoot!