JAZZ hårsjampo og balsam

For en god stund siden, ett par uker og litt mer, bestemte jeg meg for å prøve ut den såkalte JAZZ hårsjampo og balsam. Den skal, etter reklamen å dømme, stimulere håret til å vokse fortere i løpet av en periode med bruk av disse produktene. Jeg går som regel aldri på slike reklamer, og kjøper heller sjeldent. Men denne gangen bestemte jeg meg for å prøve. Nå har jeg brukt den 2-3 ganger i uken, som bruksanvisningen anbefaler, og har vel hatt den nærmere 1 mnd snart. Og vet dere hva!? Den funker.. ikke!! 

I hvertfall har ikke jeg sett noen forandring på håret mitt. Og jeg har fulgt bruksanvisningen nøye. Ja, for det nytter ikke å ta produktene i hele håret og bare vaske det ut igjen. Nei, det skal kun ligge i hodebunnen, og du skal gni og gnikke det godt inn, la det virke i 1-2 minutt før du skyller ut igjen. Hver gang du dusjer, men maks 3 ganger i uken. I tillegg til å bruke vanlig sjampo og balsam i resten av håret. Reklamen sier at du bør gi den minst 2 mnd på å virke, så det skal jeg gjøre også. Men man skulle vel tro man så LITT resultater etter 3 ukers behandling? Eller kommer de 5 centimeterne sånn knips, i den andre måneden!? Jeg begynner nesten å lure på de folkene på facebook som sier dette har funket for dem. Kanskje de også er kjøpt og betalt for å overbevise folk? Ja, sånn tenker jeg. Av og til må man være litt skeptisk og ikke tro på alt. Og jeg har lært meg å være mer tankefull enn bare å rynke på nesa og tro på alt jeg leser… 

Nå er håret mitt ganske slitt på toppen av alt. Ikke på grunn av sjampoen da! Så nå er det snart på tide med en frisør time. Jeg tenkte jeg skulle bestille time til neste uke, siden jeg har vært så flink med å spise sunt den siste uken. Flinke meg! Kanskje jeg ser resultater litt bedre da, når de slitte tuppene er vekke og håret ser litt mer velstelt ut enn det gjør nå. Noen flere som har prøvd disse ut? Og virker de for dere?

Slik har mine dager vært

God kveld bloggen! Denne dagen som skulle bli så deilig, og som jeg skulle nyte ved å slappe litt av, rydde litt her og der og bare ta det lungt.. Den ble spolert. Nå er jeg ganske sikker på at jeg er allergisk mot støv! Jeg var helt fin da jeg våknet, men så skulle jeg bytte på senga og støvsuge soverommet. Nei, da begynner det å klø i nesen og jeg nyser i ett sett. Slik har det vært i hele dag og jeg er både slakk og hodet verker. Typisk at jeg blir sånn dagen før jeg skal på jobb. Dagen jeg egentlig skal være uthvilt og fått påfyll med ny energi og ready for battle. 

Utenom i dag da så har jeg hatt ei fin uke til nå. Jeg har tilbragt dagene ved Vormedalsvannet, gått tur med hundene og ryddet i hagen.

Og så er jeg på slank! Eller det vil si, jeg skal spise mye mindre enn det jeg har gjort tidligere. Jeg hater å si det, men jeg har lagt på meg noen kilo i sommer, og nå vil jeg ha dem bort igjen! Så slik kan en porsjon grillmiddag se ut for meg. En liten kotelett, 4-5 pommes frites biter og en dasj potetsalat. Og så har jeg jo druene jeg er blitt så hekta på! 

Jeg har begynt å lese litt igjen. Før jeg legger meg leser jeg noen kapitler. Av en eller annen grunn så får det meg til å slappe av. Jeg skulle egentlig lese Tysteren av Jan Erik Fjell, men så tok jeg meg en tur til mamma og pappa og kikket gjennom pappa sin bokhylle. Han leser mye bøker og er spesielt glad i krim, slik som meg. Men så fikk jeg øye på en bok jeg har lest før. En bok om Auswitch, konsentrasjonsleirene og jødene som ble masseutryddet under 2. verdenskrig. Slike bøker synes jeg er spennende å lese om, så da falt valget på den. Dette er en bok jeg fikk da jeg var i Polen på 10. klassetur. “Jeg ville ikke dø”. Anbefaler alle å lese denne hvis du ikke har lest den allerede!

 

I morgen kommer det ei dame som skal hente Oliver og alt annet jeg har av kaninutstyr inkludert alle burene mine. Jeg sier alle burene mine, for det er ikke akkurat lite jeg har samlet opp gjennom tidene. Blant annet 2 store innebur, 1 stort hjemmesnekret utebur og 15 kompostgjerder som er brukt til luftegård. Det blir trist og vemodig å selge ham, men jeg har ikke så god tid som jeg lurer meg selv til å tro av og til. Og det er synd å la ham sitte i ett bur uten noen aktivitet. Han hadde det jo godt mens han bodde ute i uteburet, men der kom han seg ut hele tiden. Så både jeg og naboene er lei av at han sniker seg under rosebeddet og lar seg ikke fange igjen før han er god og mett på naboens pyntebusker. Etter det måtte han bo i buret i garasjen. Nei, han får det nok bedre hos de kommende eierne. De hadde også en kanin fra før, så han blir ikke alene ♥ ♥

Til slutt har jeg og Andreas vært på visning, i går, på ett hus i Tysvær. Vi skal ikke kjøpe noe enda, men vi begge kikker ofte innom finn og i avis annonser på hus til salgs. Vi begge vil bo litt landlig og utenfor bystøy og nære naboer, så i den siste tiden drømmer vi oss litt bort med å se på hus og tenke på hvordan vi vil ha det når tiden kommer til at vi skal kjøpe oss noe. Jeg vil jo helst ha ett lite småbruk, og for Andreas er det nok samme hva det er så lenge han får sin egen kjellerstue og garasje. Så i går gikk vi på visning, bare for moro skyld. 

Huset vi var på visning på 🙂

Så – dette er det som har skjedd de siste dagene. I morgen er det jobb igjen i to dager så er det helg! Håper jeg blir friskere til i morgen.. Da ønsker jeg dere bare en god natt, så snakkes vi i morgen folkens! 

 

God Made Girls

God kveld dere! Nå er det snart leggetid her i heimen, men ville bare innom bloggen for å gi ett lite livstegn fra meg. Jeg har fri i to dager nå, og de skal virkelig nytes. I dag har jeg vært på stranden med Tina, bomtur vel og merke. Sola forsvant akkurat da vi satte oss ned på håndkle.. Så istedenfor å sitte der og hutre og fryse, kjørte vi likegreit hjem igjen hvor sola faktisk var. På terassen koste vi oss med druer og kjeks, og hadde det riktig så koselig. Jeg har fått helt dilla på druer i det siste, lurer litt på hva som går av meg for tiden. Men det er nå sunt, og bedre enn sjokolade da! Jeg orker faktisk ikke sitte og overføre bilder og legge de på bloggen i kveld, siden jeg begynner å bli ganske så trøtt nå. Men jeg kommer tilbake i morgen! I mellomtiden vil jeg dele en sang som jeg og Tina hørte på radioen i dag på vei til stranden. Syntes den var ganske fin og har hørt på den i hele kveld ♥ ♥

Druer i sommervær

Vi har noen herlige sommerdager i Haugesund nå. Og det er ekstra deilig nå som jeg har to dager fri. Jeg skal være støttekontakt i dag, og venter på at “brukeren” min skal komme. Vi skal ta med hunden og gå til Vormedalsvannet for å bade. Eller, hun skal bade, jeg skal ligge på land og sole meg! Vi pakker med oss druer, plommer og peanøtter, så vi skal kose oss skikkelig ute i sommerværet  Vi snakkes da, folkens! 

 

Klubbkveld og Pastasalat

God morgen! Jeg kan begynne med å si at klubbkvelden i går ble veldig vellykket! Alle koste seg, og pastasalaten ble spist. Ingenting er bedre enn det! Men, det første jeg tenkte på da jeg våknet i dag var at jeg ikke hadde fått skrevet ned oppskriften til dere som jeg sa jeg skulle. Men kvelden startet klokka 19, så jeg tenkte jeg hadde god tid etterpå til å sette meg ned med oppskrift og litt forskjellig. Men vi hadde det så koselig at sistemann gikk klokken 00.30. Sånn blir det når det er gjerne folk man ikke ser noe særlig, sånn ellers om dagene. Vi har så mye å snakke om og tiden går så fort unna at man ikke merker at natten smyger seg på. Det ble mye jenteprat, ett lite håndspa, mat og is og litt selfie bilder! Kvaliteten på bildene er så som så. Jeg har klart å knuse skjermen på mobilen min, så det hvite gjenskinnet er der for å minne meg på hvor klønete jeg kan være. Ei av jentene er ikke med på bildene, siden hun måtte gå litt tidligere. 

Her kommer oppskriften på pastasalaten jeg lagde. En kremet pastasalat. Med hvitløksbrød, som jeg glemte helt ut da gjestene kom…

Oppskrift på pastasalat 

Ingredienser:

500 gr pasta

1 pose majones (vanlig pakke)

1 boks rømme

Paprika

1 boks bogskinke

Chilikrydder og Paprikakrydder (valgfritt)

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken. Skjær opp en boks med bogskinke i tynne små strimler. Bland pastaen sammen med skinken, 1 boks rømme og 1 pakke majones – bland godt sammen.  Tips: Jeg tar først rømmen og majonesen oppi en bolle og rører disse to godt sammen før jeg blander dem med pasta og skinke.

Jeg tar så og drysser litt krydder, rundt om 2 ss av hver. Paprikakrydder og chilikrydder. Så har jeg i en ts salt. 

Om du vil kan du også bruke hvitløkskrydder, karri, piffi eller pepper og gjerne kyllingkrydder. Det meste kan brukes her!

Bland så i oppkuttede grønnsaker som paprika, rødløk, mais evt. grønne erter. Jeg brukte kun paprika, siden jeg ikke er glad i hverken løk eller mais. 

Sett pastasalaten kjølig minst 1 time før servering.

 

Det er godt alt som er gjort

Gud, for en herlig morgen! Jeg sov litt ekstra lenge i dag, men hva gjør vel det når man har fri? I dag har jeg masse jeg skal gjøre. I kveld skal jeg ha min første “klubbkveld”, så jeg må lage mat og ordne litt i huset før de kommer. Jeg tenkte jeg skulle lage kremet pastasalat. Oppskriften skal jeg dele med dere i løpet av dagen. Vi blir ikke så veldig mange, noe 5-6 stykker. Det blir nok veldig koselig! Så har jeg litt postærender, om jeg skal kalle det for det. Det vil si, en god del post så må sendes avgårde. Ja, ikke alt går på facebook og mail vet du. Nå har jeg også sendt avgårde alle de klærne jeg ville bli kvitt. Så nå har jeg ikke ett eneste klesplagg jeg ikke vil ha i hus. Håper jeg da. Ah, det er godt alt som er gjort! Nå er det bare resten! 

♥ ♥ ♥

Nå må jeg lette meg fra sofaen og begynne på alt jeg skal gjøre i dag, så vi blogges litt senere folkens ♥

Klær over alle hauger

God lørdag ♥

Dette blir nok en herlig dag. Sola står høyt på himmelen her hjemme, og jeg er i gang med oppvasken, vasking av klær og støvsuge gulvet. Jeg har også begynt på prosjektet oppe i 2 etasje som jeg har snakket så lenge om. Det med å rydde bort alt unødvendig og kaste ting jeg ikke trenger. Nå tror jeg endelig jeg har fått samlet absolutt alt jeg har av klær i huset. Det kommer alltid en genser eller en singlet smygende frem når jeg tror jeg er ferdig, men nå ser jeg endelig en ende på det. Det er ikke akkurat lite klær jeg hadde gjemt litt overalt. Jeg har fått så god plass i skapet mitt etter denne haugen ble ryddet vekk! Klærne blir nok mest sannsynlig gitt bort eller sendt videre til fattige land. Synd å måtte kaste fullt brukbare klær istedenfor å gi det til noen som trenger de!

Jeg og kjæresten hadde en veldig koselig kveld i går, med både god mat og film. Jeg fikk for meg at denne dagen skulle vi spise noe vi ikke ellers pleier å spise. Som for eksempel storfekjøtt. Vi hadde ovnsbakte poteter til, sammen med salat og peppersaus. Og hvitløksbrød. Jeg og Andreas kan bruke hvitløksbrød til nesten hva som helst! Det ble ikke så veldig sent i går, vi var nok trøtte begge to. Klokken ble ikke mer enn 23.00 før vi gikk og la oss. 

Klokken 4 blir det grillmat hjemme hos foreldrene mine, og så er det til Frakkagjerd for å kose oss med noe godt i glasset sammen med en fin gjeng! Men nå – huspliktene kaller! 

Fortjent helg

YES! Nå er det helg! Og etter å ha jobbet natt og dag, 14-15 døgn nærmest i strekk har jeg fortjent den! Jeg har kommet meg hjem, satt middagen i kjøleskapet og slengt meg på sofaen. Jeg skal virkelig nyte denne helgen, for jeg skal jobbe de to neste helgene også. Jeg har ingenting imot å jobbe helg, men det er noe ved det som gjør det litt mer spesielt enn de andre dagene. Venner går gjerne ut på arrangement eller party, eller de rett og slett bare har fri fra jobb eller skole, mens jeg må legge meg tidlig på en lørdagskveld istedenfor å være med på det som skjer. Så det er litt deprimerende der og da, men så er jo penger ganske kjekt å ha også..!

Planen min i dag er rett og slett bare å slappe av, lage god mat og gjerne se en film og to. Jeg skal tenne masse stearinlys, og bare gjøre alt for å roe kroppen heeelt ned. Jeg skal ta en god dusj, og skifte på senga. Det er den beste følelsen! Å legge seg i nytt sengetøy, etter en god og lang dusj. Så er jeg forhåpentligvis fulladet til lørdags kveld! Jeg hadde ingen bilder å dele med dere akkurat nå, så jeg deler bare en liten smakebit fra min Instagram konto. Følg meg gjerne der ♥ ♥ ♥

Prinsesser våkner til live

Her kommer del 2 av Disney Real Life av Jirka Väätäinen. Prinsessene fra Disney, som vi alle ønsket å være da vi var små. Ikke sant? Hvem er din favoritt? En av favorittene mine er Esmeralda fra Ringeren i Notre Dame. Kanskje derfor jeg satte henne først. Hun er så pen! Og så liker jeg veldig godt Belle fra Skjønnheten og Udyret. Skulle ønske jeg kunne lage slik kunst. Da skulle jeg tegnet Disney dagen lang! De er så naturtro, skulle tro det var ekte mennesker som har stått modell for kunstneren!

 

Esmeralda, fra “Ringeren i Notre Dame”

 

 

 

Aurora, fra “Tornerose”                                             Jasmine, fra “Aladdin”

Belle, fra “Skjønnheten og Udyret”

 

Elsa og Anna, fra “Frost”

Askepott

 

Megara, fra “Herkules”                                                    Jane, fra “Tarzan”

Alice, fra “Alice i Eventyrland”

 

          Merida, fra “Modig”                                               Rapunzel, fra “To på rømmen”

Ariel, fra “Den Lille Havfruen”

 

Pocahontas                                                                    Snehvit

Tiana, fra “Prinsessen og Frosken”

 

Tingeling fra “Peter Pan”                                Wendy fra “Peter Pan”

Mulan

 

Noen dere savner? Hvem likte dere best?

Disney in real life

Huff, jeg – er – så – kald! 

Jeg er akkurat kommet hjem fra jobb, og har funnet meg til rette i sofakroken med to tepper tullet rundt meg. Da jeg skulle sykle hjem fra jobb kom selvfølgelig den verste regnbygen over meg. Og er det ikke typisk at det slutter å regne når jeg har kommet meg inn i hus? Det er såå typisk! 

Nå sitter jeg og koser meg litt med tv og litt “surfing” på nettet om jeg skal kalle det for det. Av og til sitter jeg på pcen og bare søker på masse forskjelligt. I dag kom jeg over noen bilder jeg har lyst til å dele med dere. Jeg er veldig interessert i alt som har med tegning, “fan art” og slike ting. Så disse tegningene av de kjente Disney mennene likte jeg veldig godt! Disney in Real Life! Det er utrolig bra laget, for de ligner jo på en prikk! Se om du kan gjette hvem de er før du blar ned til navnet jeg har skrevet under hvert bilde! Jeg har også funnet bilder av Disney Prinsessene, så de kommer de også ♥ ♥

Erik – Prinsen til Ariel fra Den Lille Havfruen

Tarzan                                                                Herkules

Prins Adam – Udyret i Skjønneheten & udyret

                         Aladdin                                  Prins Philip – Prinsen til Tornerose

Prince Charming – Prinsen til Askepott

John Smith – fra Pocahontas

Hvor mange klarte du å gjette? Bildene er det Jirka Väätäinen som har lagd.