TACOSALAT

Hei på dere! 

Jeg er så heldig at jeg faktisk kan sitte ute i dette fantastiske været og skrive blogg samtidig som jeg er på jobb! Akkurat nå er det veldig rolig her, så da tenkte jeg å benytte anledningen til å dele den enkle oppskriften på den gode tacosalaten jeg hadde i går. Jeg er jo så oppsatt på å være kreativ på kjøkkenet for tiden så jeg bruker fantasien når jeg har tid og krefter til det. 

I går ble det altså tacosalat. Tacosalat med kylling istedenfor kjøttdeig, for å gjøre den ett par hakk sunnere. Brukte også vanlig tortilla chips istedenfor tortilla cheese som vi vanligvis pleier å bruke. Bare stek kyllingen og tilsett tacokrydder som om det skulle være vanlig kjøttdeig. Hakk opp salat, agurk og andre valgfrie grønnsaker. Ha salaten oppi en skål og “pynt” med tortilla chips langs kantene. Press gjerne over litt lime saft over salaten! En dæsj lettrømme og litt tacosaus i midten, legg kyllingen over og den er klar til servering! Jeg glemte å ha på osten, men jaja. Der sparte jeg de kaloriene! Superenkelt og supergodt!

IDYLLISK

Hei på dere! Innlegg nr to i dag, ikke verst. Tenkte at jeg likevel nå bare sitter og ser på film og slapper av, så kan jeg like gjerne oppdatere litt her. Jeg så virkelig frem til denne dagen, da værmeldingen meldte over 30 grader. Men jeg kan ikke akkurat si jeg er imponert. For det meste har det bare vært overskyet her, varmt, men aldeles ikke varmere enn det allerede har vært i mange dager nå. Men, jeg skal ikke klage! Jeg har herved tatt mitt første bad utendørs i år! Jeg var jo å grillet og badet sammen med kollegaer i dag. Det var kjempekoselig og deilig å kunne nyte været i så flotte omgivelser som det var der! Kira var også med, og hun sprang rundt på egenhånd og utforsket alle hauger og alle sprinkler og kroker. Jeg kommer ikke over hvor fint det var på hytta. Hytta var gammel og full av sjarm. Rundt hytta var det flere små hus, utedo og enormt med sitteplasser. På alle steder var det dekorert med gamle saker og antikke figurer. Ett slikt sted vil jeg også ha, når jeg er voksen og pensjonert og kan ta med barnebarn på hyttetur!

Jeg avsluttet dagen med en liten tur på stranden sammen med Tina, og nå sitter jeg altså og koser meg med filmen “Vann til elefantene”. En nydelig og dramatisk film spør du meg! Jeg lagde meg også en deilig tacosalat til kvelds. Kjenner det har blitt mye grillmat i det siste. Oppskriften tenkte jeg å dele med dere i morgen. Frem til da så ønsker jeg dere en fin kveld videre! ♥

ITALIENSK PIZZA ALA LINDA

Hei på dere!

Jeg har hørt at det skal bli helt sykt varmt i dag. Jeg har såvidt vært utenfor døren i dag, men det er fortsatt tidlig så solen har ikke rukket å komme skikkelig frem enda. Det er meldt 30 grader (!!) + + i dag her i Tysvær! Det er sykt det. Her, i lille Norge! Hvem trenger Syden liksom?

I dag har jeg fri fra jobb, men jeg skal likevel ut og møte kollegaene mine om ca 2 timer. Vi skal på hytta til hun ene nattevakten. Der skal vi grille og bade og bare kose oss! Kjekt å kunne møte kollegaer utenfor jobb også. 

Kamera skal få være med hele dagen, men akkurat nå vil jeg vise dere hva jeg spiste til middag i går! Hmm, spennende tenker du sikkert, not! Men jo, jeg nevnte jo såvidt i går via inspo posten min at jeg ville prøve meg på en typisk italiensk pizza med tynn bunn  og sprø skorpe. Det klarte jeg altså, og også helt fra bunnen av du! Nå har jeg fryst en svær deig som kan gi både 2 og 3 og 4 pizzabunner til, så vi har pizza til neste uke og neste uke etter det igjen. Og etter det igjen! En ting skal være sikkert, at å lage slike pizzaer tar tid altså. Jeg tror jeg stod på kjøkkenet fra jeg kom hjem fra jobb kl.3 til vi var ferdig å spise til rundt 5 tiden – ish. Jeg hadde jo faktisk bare tenkt å steke den som en vanlig pizza i ovnen, men Andreas overbevisste meg om å grille den på stein! Det ble sykt godt altså, og jeg anbefaler dere å prøve det ut! Her har dere oppskriften: 

INGREDIENSER 

♥ 1 pose tørrgjær (50g)

♥ 6 dl vann

♥ 1 dl matolje

♥ 800 g hvetemel (pizzamel eller “00” mel)

♥ 1 ts salt

♥ Pizzasaus

TOPPING

Du kan nesten bruke hva som helst til topping på pizza! Jeg hadde små kjøttboller som jeg lagde av vanlig kjøttdeig. Disse steker man på vanlig måte før de legges på pizzaen. Så hadde jeg mozzarella ost, strandaskinke og pepperoni. Strødde på med ruccula salat og rømme før servering.

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen. Her bruker jeg kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve til dobbel størrelse. Ofte med slike tynne pizzabunner er det lurt å la den heve både 2 og 3 ganger før du begynner å jobbe med deigen. Det har jeg ihvertfall lest om. Heve, slå luften ut av deigen, heve, slå luften ut av deigen, heve, kjevle ut. Denne trippelhevingen vil gi fine bobler i deigen ved steking. (Har du ikke tid til trippelheving, blir det god pizza med bare én runde heving også)
  2. Om du vil kan du lage pizzasaus fra bunnen også. Jeg brukte bare vanlig ferdig pizzasaus. Okey, you got me. 
  3. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den opp i like store boller. Trill hver bolle til de blir runde og glatte. 
  4. Trykk eller kjevle ut bollene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
  5. Fordel pizzasaus på bunnene før du legger på valgfri topping. 
  6. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter. Eller hvis du velger å grille den som jeg gjorde, varmer du opp grillen og steinen på maksimum varme i ca.15-20 minutter. Stek pizzaen til den får en gyllen farge og sprø bunn. 
  7. Dryss over rucculasalat og spe på med litt rømme før servering.
  8. Bon apetit!!

FOOD INSPO

Nå er det lenge siden jeg har eksperimentert på kjøkkenet. Jeg har handlet inn mange ingredienser og matprodukter, men aldri kommet så langt som å faktisk lage noe ut av det. Det er så sløseri, for jeg har kastet så sykt mye mat i det siste fordi jeg ikke har orket å lage mat fra bunn av. Måltidene blir ensformige og spørsmålet om hva man skal ha til middag ender bare opp som ett plagsomt emne, noe som egentlig burde være ett av høydepunktet i løpet av en dag. 

Så hva gjør du når motivasjonen er på bunn om dagene? Jeg pleier å få en liten motivasjonsboost av å skrolle gjennom pinterest. Det finnes så mye lekkert der ute som folk klarer å skape! Alt fra mat og oppfinnsomme oppskrifter til helse, trening, mote og interiør. Jeg vil også kunne gjøre slikt! Lage og skape noe kreativt, fargerikt og inspirerende! Skulle ønske jeg var full av energi hver eneste dag, ha ett fargerikt liv som gløder til alle døgnets tider! Være en motivasjonsboost for andre.

Vet dere, jeg fikk en slags motivasjon bare av å skrive disse linjene! Hah, plutselig fikk jeg høy puls av å tenke på alt jeg vil gjøre når jeg kommer hjem fra jobb i dag. Jeg vet til og med allerede hva jeg vil ha til middag! Tenkte jeg ville prøve meg på noe ala pizzaen nedforbi her i dag! Og guess what, jeg skal lage den fra bunn av! 

INSPO – WALK IN CLOSET

Kommer litt inspiration your way i kveld. Jeg har vært helt tom for energi i dag, så har praktisk talt nesten ikke gjort noen ting. Jeg tok oppvasken før jeg måtte avgårde på kveldsvakt, men that’s it. 

Så siden jeg ikke har noe spennende å skrive om for øyeblikket, så kan jeg heller bidra med litt inspirasjon. Vi har som dere vet bodd i huset vårt nå i ett år. Vi har pusset opp hele øvre etasjen, hvor vi har alt på ett plan. Nedre etasjen som liksom er kjelleretasjen er ikke noe som haster, det skal vi ta etterhvert. Men vi har fortsatt to rom oppe som ikke er helt ferdige. Ett av disse rommene ville jeg bruke som “sminkerom”, men ser at det er lite praktisk når jeg likevel foretrekker å sminke meg på badet. Så jeg er nå usikker på hva jeg egentlig vil med dette rommet. I gangen nå er det liksom som om vi har en åpen løsning inn til ett annet rom hvis du skjønner. En ekstra stor gang. Og det er her jeg har en vill drøm om å lage en slags walk-in-closet, bare det ikke blir ett “closet” men i gangen. Jeg tror det vil gjøre entreen stilig og hjemmekoslig på en gang! 

Som dere kanskje ser på bildene så har jeg utrolig høye tanker om hvordan jeg vil ha det. Kanskje litt for høye i forhold til hva som faktisk er mulig å lage i nettopp mitt hus. Nei, ikke kanskje. Jeg har alt for høye forventninger til hva som er mulig i mitt tilfelle. Men se så fint da! Det er lov å drømme. Og prøve! 

 

LATE DAGER

Været vi har nå i Norge er bare… helt fantastisk! Vi nyter det alle mann, både to og firbeinte, selv om det kan bli litt for mye av det gode for Kira. Hun kommer ut til oss på terrassen i ny og ne, men søker fort skyggen igjen. Vi har døren til terrassen åpen hele veien, slik at hun kan styre på litt selv. Men Kira er så mammadalt og dilter helst etter meg uansett hvor jeg går, at hun glemmer av og til å gå inn og kjøle seg ned. Jeg må be henne om å gå inn til tider for ellers står hun bare å sikler og peser. 

Nå skal jeg snart ta med meg Kira ned til stranden for å bade. Det tror jeg hun setter stor pris på akkurat nå. Augusta blir med også, så vi får se om vi kjøper med oss noe frukt slik at vi kan kose oss litt ekstra mens vi ligger og pleier brunfargen! Jeg har rukket å få en god del farge da jeg har ligget ute i noen timer allerede.Vil minne alle med hunder på å ta forhåndsregler når det gjelder hund og varmegrader! Det er så viktig å holde ett øye med de firbeinte nå som varmegradene smyger seg oppover. Alltid ha vann og skygge tilgjengelig. Og så er det med hunder som med mennesker, noen tåler varmen bedre enn andre så følg med på adferden og oppførselen til hunden. På virkelig varme dager som nå, kan varmen både være plagsom og til og med farlig for noen. 

Nyt dagene, og pass på de firbeinte ♥

CHOCOLATE FOR DINNER

Når det kommer til dette med å gå ned i vekt, så må vi nesten finne ut selv hva som funker for oss og vår egen kropp. Det er mye venninnen min spiser som jeg ikke spiser. Grønnsaker for eksempel! Jeg er helt elendig på å få i meg grønnsaker. Jeg spiser noe av det, men det er ett minimum. Derimot er jeg veldig glad i frukt! Så jeg bruker ofte frukt som en måltidserstatning eller mellommåltid. Frukt til frokost og kvelds for eksempel istedenfor skiver med pålegg. Hun har også helt andre matvaner enn det jeg har. Men likevel går vi begge ned i vekt, fordi vi har funnet hver vår måte som passer oss best.

Løsningen for min del ser ut til å bruke diverse måltidserstatninger. Da spiser jeg mindre, men oftere. Altså holder meg til de måltidene jeg skal ha i løpet av en dag. Jeg er fæl med å gå rundt på kjøkkenet og småspise hele tiden fordi jeg føler søtsuget støtt. Jeg har prøvd shake tidligere. Jeg fant aldri helt ut av når og hvor ofte jeg burde drikke det, så det endte vel med at jeg tok det i ny og ne. Altså, ingen rutine på det og jeg så heller aldri noen resultater. Jeg kjøpte meg jo en stor boks med sjokoladeshake fra Womens Best for noen år siden. Den siste skjeen med pulver tok jeg i går, så det sier vel litt tenker jeg.

Nå skal jeg prøve ut noe nytt igjen, i forbindelse med denne 4 ukers challengen jeg har! Jeg var innom den nye butikken som er kommet til Haugesund. Rusta heter den, og den er vel ganske lik Europris. De selger alt fra griller, hagemøbler og gulvplanker til sjokolade, pynteputer og tepper. Altså en butikk for meg! Med gode priser! Anyway, her fant jeg da en ny type drink og sjokoladebarer som skal brukes som måltidserstatning. Drinken var noe ala ProPud hvis du har hørt om den, og sjokoladebarene kan sammenlignes med Nutrilett sine barer, bortsett fra prisen da!

Jeg vil råde deg til å ta turen innom Rusta om du har mulighet hvis du skal prøve ut måltidserstatninger som er kjempegode og som har en overkommelig pris. Barene koster kr.21,- pr.stk, og de er kjempegode! Forhåpentligvis klarer disse å holde meg unna småspisingen. Jeg prøvde dem først i går, og har allerede bestemt meg for at disse skal jeg bruke fast fremover. I dag handlet jeg inn mer slik at jeg har til resten av uken. Men husk at du trenger grønnsaker og ordentlig mat også. Jeg bruker gjerne slike produkter til frokost og kveldsmat. Det synes jeg fungerer bra for meg! Om du ikke er på slank kan disse uansett være gode alternativer til godsaker om du kjenner på søtsuget! Bare ett lite tips for de som er interessert 

Bruker du måltidserstatninger? Hva er din erfaring med slike produkter? 

ABS & BUNS CHALLENGE

Her kommer mine to challenger som jeg skal kjøre på med i 4 uker. Håper flere henger seg på, det hadde vært utrolig kult å dele alle de resultater og opplevelsene med hverandre når disse 4 ukene er over! 

ABS CHALLENGE

Jeg elsker alle øvelser som har med mage å gjøre. Jeg elsker når det virkelig svir i rutene, man kjenner liksom at her skjer det noe! Min første challenge går utover magen. Jeg har en video fra youtube som jeg har brukt nå i flere år. Nei, det er litt feil å si. Jeg har jo ikke trent ordentlig på alle disse årene. Men det er altså en video som ligger ute på youtube som jeg har brukt tidligere og som har gitt meg utrolige resultater. Denne videoen tror jeg at jeg fant for første gang da jeg var rundt 14-15 år tror jeg. I og med at videoen har ligget ute på youtube i 11 år så kan det stemme ganske bra. Jeg har alltid sverget til denne videoen og det er også den jeg skal bruke i dette programmet. På bildet nedenfor var jeg slank og fin og hadde litt antydning til magemuskler. Bildet er fra september 2014. På denne tiden brukte jeg å gjøre det samme som jeg skal gjøre nå. Ta situps og andre mageøvelser hver eneste kveld! Og ja, jeg brukte den samme videoen da som jeg har linket til nå. Forhåpentligvis klarer jeg å holde på resultatene mine denne gangen. Dere finner videoen HER. Gjør det samme som de viser i videoen og vi er i gang!

BUNS CHALLENGE

Så er det challenge nr 2! Jeg liker å bare kalle det for buns, som er hele det partiet vi skal trene, men det er altså noe bein og lår, men mest rumpa som skal få svi seg her. Jeg er veldig glad i øvelser som er med på å gi rumpa ett løft! Også her bruker jeg samme type video fra youtube. Disse folka har en video for hver muskelgruppe tror jeg. Link til videoen finner dere HER. Som dere ser så er ikke disse videoene fra nyere dato, men de er sykt effektive og jeg kan garantere deg at du kommer til å kjenne det i kroppen etter en økt! Jeg skal gjøre disse øvelsene hver dag. Enten det er rett før eller etter frokost, på trening, eller før jeg legger meg. Jeg liker å gjøre både abs og buns samtidig, slik at jeg blir ferdig med det, men det går også an å dele det opp og ta en på morgenen og den andre på kvelden. Bildet nedenfor er også fra 2014. Det var det året jeg gikk så mye ned i vekt, at buksene mine ble for store rett etter at jeg kjøpte dem! Og så var jeg så brun etter å ha vært i Tyrkia tre ganger på 4 måneder. Savn! Jeg bruker disse bildene som motivasjon. Tenker at jeg har klart det før, da skal jeg klare det igjen! 

Hva sier du? Henger du deg på challengen min? Enten en eller begge to? ♥

JEG BEGYNNER I DAG

De siste ukene har vært alt annet enn normale. Det har da gått ut over kostholdet mitt, for ikke å nevne treningen. Men disse to tingene har vært det siste jeg har tenkt på i det siste. Først nå i dag, eller rettere sagt i går kveld, gikk det opp for meg hvor jeg var på vei. Opp. Ikke opp som i “fremgang”, men opp som i “opp i vekt”. Jeg tenkte for meg selv at nå er tiden for å sette kurs mot riktig vei igjen. 

Jeg satte meg ned i går for å skrive en oversikt om hvordan jeg skulle gjøre det fremover. Jeg har lagt meg en plan for 4 uker, hvor jeg har ett ønske om å gå ned 4-5 kilo. Og jeg begynner i dag! Jeg har ikke skrevet ned spesifikk hva jeg skal spise og hva jeg skal trene, for det har jeg PT til å gjøre. Men det omhandler hvilke vaner jeg ønsker å bygge meg opp. Spise sunt, bruke de måltidserstatningene jeg har tilgang til, droppe brus og snop, hvor mange dager skal jeg trene, etc. Jeg har også lagt inn to challenger som jeg skal gjøre hver dag/kveld. Skal legge disse ut for dere litt senere i dag. Så kanskje dere vil hive dere på!? Hvilke måltidserstatninger jeg bruker kommer jeg til å skrive ett innlegg om i morgen. Jeg er nesten tom nå, og må handle inn mer (slik at jeg kan ta bilder og vise dere, of course). 

Nå må jeg skynde meg å gjøre meg klar for trening. Augusta venter på meg. Første treningsøkt på.. ja, lenge. 

JEG SKAL TA MC-LAPPEN

Jeg har tenkt på dette sykt lenge, og nå har jeg bestemt meg! Jeg skal ta mc-lappen! 

Jeg synes det høres så kjekt ut å reise på lange roadtrip på motorsykkel sammen med en hel mc-klubb. Samholdet i motorsykkelmiljøet ser ut til å være så sosialt og givende, og jeg har lyst til å være en del av det! Jeg tror jeg har tenkt på dette i hvertfall to år. Grunnen til at jeg har ventet og utsatt det så lenge er rett og slett fordi det er så dyrt. Det er vel nesten like dyrt som billappen tenker jeg. Kommer litt an på hvor mange kjøretimer man trenger. Og så trenger jeg jo sykkel attpåtil! Siden det koster en del har jeg tenkt å ta lappen over 2 år. At jeg kanskje har den i løpet av neste sommer. Jeg har ikke valgt kjøreskole helt enda, men holder en knapp på Haraldseid Trafikkskole i Haugesund. Om du har noen kjøreskoler i Haugesund området å anbefale, så tar jeg gjerne imot tips

Andreas har mc-lappen fra før, og siden vi er så heldige å få låne sykkel av en kompis og kjøreklær til meg av tanten min, så har vi kunnet tatt oss noen små kjøreturer i år. Det er jo bra for meg nå før jeg skal hive meg på kjøretimer. Jeg sitter på bak, så da kan jeg lære litt om hvordan jeg skal kjøre. Hvordan sykkelen ligger på veien i svinger og sånt. Og så har jeg fått en gjennomgang om hva som er gass, gir og brems og forskjellig. Når det er så kjekt å sitte bak, kan man jo bare tenke seg selv hvor gøy det er å kjøre selv! Gleder meg som ett lite barn! 

🌸Har du mc-lappen?🌸