Gå ned i vekt med Lifesum

Jeg er blitt hekta på en app! En app! Heldigvis er det ikke Angry Birds eller Vegas Poker som har kapret meg, men en app som kommer til å bli veldig mye brukt i min hverdag. LIFESUM heter den, hørt om den? Lifesum er en app hvor du legger inn alt du har spist og trent på en dag, samt hvor mange glass vann du har drukket. Den følger med på om du får i deg nok karbohydrater, protein og fett, og gir beskjed om du har fått i deg for mye ved å vise rødt istedenfor grønt. Den viser også hvor mye kcal det er i hvert matprodukt du velger å tilføre i din “matdagbok”. Slik kan du holde styr på hva du putter i munnen din, sånn ca da hvertfall. Jeg vet jo det ikke er 100% rett alltid, men slik er det uansett med matvarer og kcal. Men her har du hvertfall en god veiledning, og gjerne ett mål å følge om du synes det er vanskelig å vite hva du kan spise. Den fungerer akkurat som om du har din egen kostveileder. På mobil. Gratis! 

Jeg ser det er litt forskjell på iphone og samsung mobilene, siden typen min lastet den også ned i går. Vi har begge forskjellige mobiler, men det går nå ut på det samme. Når du har lastet ned appen, får du spørsmål om hva målet ditt med dette er. Vil du gå ned i vekt? Vil du gå opp i vekt? Eller vil du generelt spise sunnere? Valget er ditt. Jeg har valgt den hvor jeg går ned i vekt, for det er det som er målet mitt. Så får du spørsmål om å skrive inn din egen vekt, og vekten du ønsker å oppnå. Og her kommer det kjekke. Når du har gjort alt dette, kommer en “glider” hvor du kan velge hvor mange uker du skal bruke på å nå målet ditt. Jeg har satt opp 16 uker, siden det er 16 uker til vi reiser til Rhodos. I tillegg viser den også hvor mye kcal du bør få i deg daglig for å nå ønsket mål. Og så er det mye annet som du også kan følge med på! Vanninntak, BMI, daglig fremgang, kroppsmål rundt midjen og vekt. 

Dette er gratis så lenge du bruker Standard programmet. Vil du gå enda lenger, så kan du oppgradere til Gull – versjonen. Da kan du legge inn flere kroppsmål som kroppsfett, bryst, og arm, og du får en mer detaljert opplysning om hver matvare. For meg holder det med gratisversjonen. Kjenner jeg blir gira bare jeg snakker om det, jeg gleder meg til sånn til å se resultater at det gjør vondt. Jeg er på Dag 2, og kjenner meg så motivert jeg bare kan. Jeg vil ut og ta meg en joggetur bare for å få det inn på programmet slik at det kan gjøre utslag for akkurat denne dagen. Jeg passet på å spise en sunn frokost i dag slik at jeg ikke gikk over den anbefalte kcal for frokost. Så hekta er jeg! Dette er også en sosial app, så du kan legge til venner om du laster den ned. Så gjerne legg meg til som venn hvis du ønsker det! Dette kan vi få til – sammen! 

Lykke til ♥

Grilling = Vår ♥

Hei dere! Hvordan har dere det? 

Jeg har akkurat satt på Transformers, filmen altså. Elsker den. Kjæresten ligger og sover for øyeblikket, da han skal på nattevakt i natt. Så nå skal jeg bare sitte og kose meg i mitt eget selskap og slappe godt av med film. Vi så forresten Bølgen litt tidligere i dag mens vi spiste middag. Den var helt grei, men syntes ikke den var sånn utrolig bra. Det var lite spenning og selve handlingen med bølgen var veldig kort. Såe.. har sett bedre. 

I dag var det så nydelig vær at vi bestemte oss for å grille utendørs. Utendørs? Selvfølgelig grillet vi utendørs. Kyllinglår og koteletter. Det er nå vi ser at våren endelig er her! Det går an å være ute, lage mat og nyte det fine været uten å fryse tomlene av oss. Nå er det forresten bare 16 uker til vi reiser til Rhodos! Det er en oppmuntrende tanke, sammen med at det nå er vår og det nærmer seg sommer med stormskritt!

 

Jeg er frekk, men vi elsker hverandre fordet

God morgen! Her stråler sola inn i vinduet, så jeg føler på meg at dette blir en bra fridag! Jeg sov helt til klokka var 11.30 i dag. Jeg hadde planlagt en filmkveld for meg og min kjære i går med lapskaus til kveldsmat og den nye norske filmen Bølgen på tv, men sovnet på sofaen da jeg ventet på at han skulle komme hjem fra jobb. Etterpå var jeg helt skutt, så vi måtte drøye filmkvelden. Men lapskaus ble det da! 

Jeg tror ikke det var så lurt å skaffe oss en større seng. For nå er jeg så bortskjemt at jeg tar for meg så og si hele senga, så min stakkars mann ikke får plass. Jeg elsker å ligge helt inntil ham, men mens jeg presser meg inntil ham så presser jeg ham samtidig lenger og lenger ut. Og jeg følger selvsagt etter. Men jeg sover, så jeg vet ikke at jeg er i ferd med å overta hele senga! Så jeg er ikke egoistisk med vilje. Så i dag våknet jeg midt i senga og dyna hans lå halvveis på gulvet. Han hadde allerede stått opp, så jeg slapp jo den “skyllebøtta” jeg stort sett får hver dag, fordi jeg er så grisk på sengeplassen. Så man kan vel si at jeg fortjener å høre det. Han forteller fortvilet hvordan han ikke har hatt plass, og jeg ler. Jeg ler så jeg griner. Jeg er så frekk. Men herregud. Vi elsker hverandre. Så ler vi begge to.

Jeg satt nettopp og lurte på hva jeg skulle gjøre i dag. Jeg har jo fri! Og sola skinner. Må nesten gå en langtur med hunden, forhåpentligvis får jeg typen med meg også. Men først, frokost. 

Mine treningsmål

God morgen! I dag har jeg dagvakt på jobb, så jeg var tidlig oppe i dag kan man si. Litt tungt å komme igang igjen etter så mange dager med fri, men det er nå litt deilig også. Etter jobb skal jeg komme meg på trening. Nå er det slutt med påskegodt, og jeg kan igjen fokusere på treningen mot sommer! Jeg trener ikke for å oppnå den såkalte sommerkroppen, men bare bli den beste utgaven av meg selv. Datoen til vi reiser til Rhodos er datoen hvor jeg har nådd mitt første “store” mål. Altså 24 juli. Fire måneder fra nå av! Derfor sier jeg at jeg trener mot sommeren. Målet mitt er enkelt og greit, fokusere på å gjøre mitt beste, øke vekter og presentasjonen etter hvert som jeg føler jeg blir sterkere, spise så sunt som mulig, kontrollere matinntaket i forhold til hvordan jeg trener – og ikke trener. Og ikke minst, følge mine delmål. Jeg har flere delmål jeg skal nå før jeg kommer til toppen av kremkaka for å si det sånn. Å ha delmål tror jeg er viktig. Det funker hvertfall utrolig bra for meg å ha mål jeg kan nå på kort tid, for å holde motivasjonen oppe til jeg når mitt virkelige mål!

Delmålene mine består for det meste av å gå ned 1 kilo i uken. Gjerne 5 kilo på en måned. Ett delmål jeg også har er at jeg ønsker å kun bruke svarte vekter under en styrketime på treningssenteret. Her har vi nemlig fargede vekter for alt fra 5 kilo og under. Fra 6 kilo er vektene svarte. For tiden bruker jeg 7-8 kilo på de store muskelgruppene som lår og legger. Men jeg har fortsatt bare 5 kilo på skuldre og biceps. På planen idag står det MRL (mage, rumpe, lår) og Spinning. Jeg har ikke bestemt meg enda for hva jeg vil. Mulig jeg bare tar litt egentrening for å komme litt i gang etter påskedvalen. Uansett, dere får ha en fin tirsdag! Jeg må jobbe, så vi snakkes.. ♥

 

Min Påske

Har dere hatt en fin påske? Det kan jeg si at jeg har hatt! Vi var som sagt på hyttetur til Sauda. Vi reiste opp på torsdags kveld for å slippe å våkne så tidlig på fredagen. Latinger. Greit, det var min ide. Vi var en ganske stor gjeng denne påsken. Mamma og pappa, tante og onkel, tre søskenbarn og tre venninner av mamma. Og så meg og Andreas da. Og hundene våre Kira og Tiko. 12 stkykker til sammen som går på to bein, så det er god plass på Hytta Del Saltveit i Sauda. 

På fredagen ble det altså en tur i slalombakken. Det så mørkt ut med tanke på været, men det ble ganske fint etterhvert. Så endelig fikk jeg den etterlengtede dagen i bakken. Og trolig den siste for denne sesongen. De siste årene har det ikke vært så voldsomt mange turene i slalombakken. Det kjente jeg på beina for å si det sånn. Før kunne jeg renne hele dagen i bakken, uten å få så mye som ett gnagsår. Men denne gangen begynte beina å verke, men vi ga oss ikke før det var kun en time igjen til det stengte. Jeg har så og si vokst opp på ski! Jeg begynte å stå på slalom da jeg var 3 år, og siden har vi vært på fjellet hvert eneste år. Pauser var ikke snakk om før. Kanskje det er alderen? 

På kvelden spilte vi Uno og Alias. Uno vekte opp gamle minner for å si det sånn. Vi spilte det alltid før! Skjønner bare ikke hvorfor vi ikke spiller det oftere. Det er jo så koselig, og folk er faktisk sosiale med hverandre istedenfor å glo ned i en lysende skjerm. Og det er lenge siden vi har hatt det så gøy sammen enn da vi spilte Alias hele gjengen! Vi delte oss opp i lag på 3 og satt ute i vinterstua og spilte i ett par timer. Det ble mye latter og gøy! Har dere spilt Alias før? Det er ett brettspill hvor man skal forklare ett ord, uten å bruke akkurat det ordet. Og vi har ikke ubegrenset med tid på oss. Det gjelder å forklare mest mulig ord på kortest tid. Søren at jeg ikke har noen bilder fra denne kvelden. Det var veldig koselig, med tente lys og tepper, snop på bordet og god stemning. Det er ikke så ofte vi alle er samlet sånn som dette. Og det blir vel ett par måneder til neste gang. 

Jeg hadde kamera med til hytta, men det ble ikke tatt opp fra sekken i det hele tatt. Vi har vel hatt det for travelt med å slappe av. Uansett, litt mobilbilder skader da ingen? 

Meg og Britt Turid på vei opp bakken! 

Bilde 1: Meg og Andreas. Bilde 2: Se den skjønne hunden som fikk bli med opp på en forfriskende tur! Selv synes jeg det så litt skummelt ut å ha hunden bak i en sekk mens man står på ski, men.. Regner med han hadde kontroll. 

  

Vi fikk servert god grillmat etter en hel dag i bakken!

Koste meg litt med snapchat på vei opp til fjells! 

Har du vært på fjellet i påsken? 🙂

Fun night

Sløveste søndagen på lenge. Det er i dag det. Jeg var ute i går med Tina og Christine, og vi endte på byen hvor vi danset og koste oss helt til det stengte. Oftest går jeg lei etter en time, men i går var det veldig gøy! Derfor er jeg ganske sløv i dag. Null energi. Jeg stod ikke opp før rundt fem-tiden i kveld, og nå har både jeg og Andreas stappet i oss McDonalds middag, så tror ikke hverken jeg eller han kommer til å forlate sofaen med det første. 

 

 

God Påske

Da er jeg ferdig på jobb! Da er jeg ferdig dusjet! Da har jeg hvilt meg litt! Da er jeg klar for påskeferie!

Det kjennes så godt. Fire dager har jeg fremfor meg nå med fri, fjelltur, påskegodt, grillmat og… snø! Vi skulle egentlig ikke reise opp til fjells før i morgen, men vi pakker bilen nå i kveld så slipper vi å tenke på at vi må tidlig opp i morgen. Alt for å sove lenge, hva!? I morgen skal vi stå på ski og kose oss ute hele dagen. Dette blir nok, muligens, siste tur i slalombakken for denne gang. Så jeg håper det er passe fint vær i morgen, ellers kan jeg si med hånden på hjertet at jeg ikke har vært på fjellet en eneste gang det har vært fint vær, denne sesongen! Det har vært surt vær hver eneste gang vi har reist, så nå krysser vi fingre og tær for at været er med oss. Satser på dette blir en fin påske! Jeg skal kose meg skikkelig. Håper dere skal kose dere like mye! Ikke tell for mye på kalorier eller karius og baktus. I påsken er det lov å unne seg litt ekstra, hver dag! God påske!

 

Ut på tur, aldri sur!

Den følelsen… å komme hjem etter en frisk tur i vårluft og solskinn. Jeg, Tina og Christine gikk en fin tur i skogen i formiddag. Faktisk en ny sti jeg ikke har gått før, rett hvor jeg bor! Morsomt at man kan bo en plass i så mange år, men likevel finne nye plasser man ikke vet om. Vi hadde med oss jordbær, kjeks, mandariner, noe godt å drikke, og selvfølgelig litt snacks til hundene. Vi har planer om å gå mange slike turer fremover! God trening frem til vi skal gå den virkelige storturen vi har foran oss! Men den kommer jeg tilbake til. Kira hadde den nye kløven sin på seg, og nå har jeg begynt å putte litt småting oppi. Hun fikk bære hundekjeksen i dag. Hun er så morsom med en gang hun får kløven på seg! Går rundt som en stolt hane! Hun er så god.

   

 

Morgentur

God morgen!

Først av alt har jeg en liten kunngjøring for dere. I går skrøt jeg så mye av at jeg skulle begynne med det populære C9 programmet til Forever Living. Vel, jeg skla begynne på det. Men å begynne på det nå – midt i påsken – er ikke så lurt tror jeg. Så jeg utsetter det til etter påsken. Jeg hadde meg en “prøvedag” i går da, siden jeg da hadde bestemt meg for å begynne. Og det gikk fint det! Men etter påsken begynner jeg forfra igjen. Så får jeg heller nyte dagene som kommer på lik linje som alle andre, heh. 

Jeg er egentlig på vei ut dørene nå. Sitter med frokostshaken min i hånda og skriver blogg med den andre for å komme i mål med alt før Tina plukker meg opp. Vi skal gå en liten morgentur med hundene. Og, ja, Christine skal også være med! Vi skal kjøpe med oss litt godt så vi kan sette oss en plass og kose oss med påskesnacks. Det blir en fin start på fridagen min. Nå er det bare jobb i morgen igjen, så har både jeg og Andreas fri! Lurer på om det blir en tur opp på fjellet?

Ut på tur – Aldri sur!

       

 

Påskequiz

Noe jeg synes er veldig gøy er krim, quiz og konkurranser. Og det hører jo selvfølgelig påsken til. Jeg sitter forresten akkurat nå og følger med på påskekrimen som går på nrk1. Gjør du? 

Samtidig sitter jeg med pcen på fanget og svarer på påskequizen til blogg.no. Jeg har fått 6/8 riktige, noe som er helt greit. Håper på bedre resultat neste gang! Nå er jeg hvertfall med i konkurransen, og det er jo det viktigste. Bli med du også da? Vi kan vinne bloggshouts, og det er jo ikke noe feil for en blogger 🙂

 

#BNONOTTER2