SUNNE BROWNIES

I går bakte jeg noen deilige brownies, som faktisk er sunne og som man kan nyte med god samvittighet! Jeg øver meg på å bli flinkere på kjøkkenet, og da er det godt å ha internett som kan gi inspirasjon og veiledning til å prøve noe nytt. I det siste har jeg vært opptatt av å finne noe som er sunt og godt, og kanskje i utgangspunktet ikke er så sunt. Slik som disse brownies kakene. Noe jeg kan spise når jeg kjenner søtsuget slår til og jeg helst vil ha en stor sjokoladeplate!

Disse ble kjempegode og jeg kommer garantert til å lage disse igjen. Kanskje til helgen som lørdagsgodt? Oppskriften finner du om du blar ned. 

INGREDIENSER

50 gram smør

♥ 80 gram kesam

♥ 3-4 ss sukrin gold

♥ 25 gram  mørk sukkerfri sjokolade

♥ 1 egg

♥ 60 gram havremel

♥ 20 gram sjokoladeprotein (om ønskelig)

♥ 20 gram bakekakao (eller vanlig kakao)

♥ 1 ts bakepulver

♥ 1 klype salt

Fremgangsmåten er super enkel! Du pisker smøret sammen med kesam. Smøret må være romtemperert. Smelt mørk sjokolade med sukrin gold. Tilsett deretter ett egg og pisk godt sammen. Ha i alle torrvarene litt etter litt og vend sammen til en deilig sjokoladerøre. Hell i en ildfast form med bakepapir oppi og stek på 175 grader i 14-15 minutter.

Jeg tror jeg gjorde en bitteliten feil ifølge oppskriften. For siden jeg ikke hadde sjokoladeprotein tilgjengelig, tok jeg mer av kakaoen oppi istedenfor. Derfor smakte mine veldig av kakao, kanskje litt for mye. Så om du sløyfer sjokoladeproteinet så trenger du ikke erstatte det med noe. Så jeg kommer nok til å prøve meg på denne igjen for å få den helt perfekt neste gang, uten å legge til ekstra kakao 🙂 Men de ble uansett veldig gode! Vil du ha de litt søtere, kan du gjøre som jeg har gjort med å strø litt søtningsmiddel over kakene. Jeg brukte søtningsmiddelNatreen, som har 2 kcal pr teskje. Det er akkurat som sukker, bare at det gir deg kun 10% av kaloriene. 

HJERNESLAG!?

God dag! Jeg har endelig satt meg ned for å spise frokost, til tross for at det er flere timer siden jeg stod opp. Faktisk har jeg vært på storhandel og på diverse ærender før jeg rakk å spise. Men nå sitter jeg her. 

Jeg nevnte såvidt til dere i går at jeg har opplevd noe skummelt tidligere, og at mine ærend i dag var i forbindelse med denne hendelsen. Nå skal jeg fortelle dere hva som skjedde: 

Onsdag i siste uke i desember opplevde jeg noe ekkelt på jobb. Jeg er helsefagarbeider i bolig, og derfor kan jeg sitte og se på tv imens brukeren sover. Mens jeg satt og så på tv, merket jeg etterhvert at jeg slet mer og mer med å se teksten. Jeg tenkte gjerne jeg hadde fått noe innpå øynene så jeg gnikket litt i håp om at det skulle bli bedre. Neida. Etter stund syntes jeg dette virket veldig rart, fordi jeg følte nesten at jeg skjeglet med synet. Ikke øynene liksom, men synet. Så jeg begynte med å holde over det venstre øyet for å se noen forskjell. Nei, på høyre øye så jeg helt klart og fint. Deretter holdt jeg over det høyre øye for å se med det venstre. Tåke. Jeg så bare tåke. 

Jeg kjente jeg begynte å få panikk. Jeg har alltid vært redd for å bli blind eller noe, så med en gang det er noe med øynene så stiger pulsen! Jeg gikk på badet for å se hva dette kunne være, og jeg fikk sjokk!

Øyet mitt var helt svart! Pupillen min var svær som en klinkekule og jeg så bare tåke på dette øyet! Jeg begynte å grine og kjente at panikken bygget seg opp. Heldigvis lå brukeren og sov, så h*n fikk ikke med seg noe av dette. Jeg ringte mamma i panikk, og fikk sendt henne bilder på telefonen slik at hun kunne se selv. Hun jobbet selv på Helseekspressen, så da hun ringte meg opp sa både hun og sykepleieren der at jeg måtte ringe 113 med en gang! Først tenkte jeg, er det virkelig så alvorlig at jeg trenger ambulanse? Men jeg ringte 113 og forklarte situasjonen, at jeg så kun tåke på ett øye og pupillen var svært som ett sort hull. De skulle sende ambulanse med en gang, og jeg ordnet med en kollega som kunne steppe inn og ta resten av vakten for meg. 

Dere kan kanskje se hvor redd jeg ble da jeg oppdaget det. Bilde til venstre er det jeg sendte til mamma. Bildet til høyre er på sykehuset.

Da jeg ankom sykehuset gikk alt egentlig veldig fort for seg. Jeg fikk ett rom veldig kjapt, og det satt en lege inne hos meg så og si hele tiden. Han testet nervesystemet mitt, balanse evnen og kroppens reaksjonsevne. Det var ikke så mye han kunne si om øyet mitt, annet enn at pupillen ikke responderte på lys i det hele tatt og at forskjellen på øynene mine var enorm. No shit! Når det kommer til øynene er det så mangt som kan være årsaken. Alt ifra ingenting til en klem på ei nerve eller Adies- syndrom eller hva det nå heter. Han vurderte til og med hjerneslag! Heldigvis kom han i ettertid og sa at det var høyst usannsynlig for det, men jeg skulle likevel ta en CT-undersøkelse, blodprøver og en tur innom øyenlegen.

Jeg er bare så glad, og faktisk litt overrasket, over at de tok meg såpass seriøs og tok så godt vare på meg i de timene jeg var der. Jeg ble ikke innlagt, så jeg fikk reise hjem etter noen timer. Men de skulle følge meg opp, så tidligere i januar fikk jeg brev i posten om at de ville sende meg videre på en MR-undersøkelse, og det er der jeg har vært i dag altså. Øyet mitt er forresten normalt igjen, det tok ei liten uke. Men det er greit å få undersøkt det likevel. Hendelsen skjedde 27.desember og jeg ble sykemeldt ut siste uken av 2017. Nå krysser jeg bare fingrene for at dette var ett engangstilfelle og at de ikke finner noe annet enn hva man forventer av MR-undersøkelsen. 

Har noen av dere opplevd noe lignende? Jeg vil gjerne høre! Legg igjen en kommentar 

12 TIMERS ARBEIDSDAG

Det var utrolig godt å slenge bena høyt nå. I dag har jeg vært på jobb i 12 timer, og faktisk vært tur retur Haugesund-Bergen i samme slengen. Jeg har tatt en ekstra vakt på Helseekspressen i dag, bussen som tar med seg pasienter fra Haugesund – Haukeland og omvendt. Det er jammen ikke bare bare skal jeg si deg, for det er utrolig mye å sette seg inn i! Og heller hjelper det lite å kun jobbe en veldig sjelden gang. Min mor er en av to som jobber på denne, og jeg har jobbet litt for henne tidligere da hun skulle ha ferie og skolepraksis og så videre. Så jeg er jo litt kjent med systemet, H-E-L-D-I-G-vis! Hvis ikke hadde det ikke gått an. Men det er kjekt, og det er derfor jeg takker ja til slike vakter når sjansen ber seg. 

Hele dagen har gått til jobb, så nå sitter jeg og vet egentlig ikke helt hva jeg skal ta meg til. Litt den følelsen du får etter å ha kommet hjem fra ferie. Jeg føler det er langt på kveld og at jeg burde sove, men jeg kan da ikke legge meg kl.20.00!? Netflix & Chill next. Jeg er veldig trøtt i kveld, så vi snakkes mer i morgen. Jeg har ett par ærender i morgen tidlig, og da skal jeg fortelle dere noe skummelt som skjedde med meg for noen uker siden. Ett ærend i morgen handler om det.

Ha en fin kveld!

MIN KOSTHOLDSPLAN FOR NESTE UKE

Hei dere! Håper dere har en fin lørdags kveld. Selv sitter jeg og jobber litt med en kostholdsplan jeg skal følge neste uke, imens jeg stapper i meg både snickers sjokolade og ostepop ironisk nok. Men what can I do? Det er jo lørdag.

Kostholdsplanen er bare noe jeg har satt sammen selv og skal følge frem til jeg får den skreddersydde kostholdsplanen fra min PT. Jeg starter på den allerede i morgen, og har som mål å klare å holde meg helt etter planen frem til neste lørdag. Det er jo tross alt kostholdsdelen jeg sliter mest med når jeg skal ned i vekt, så det å “øve” seg kan hjelpe mye på både motivasjonen og fremgangen. Jeg vil så gjerne bli bedre på dette med variert kost og finne gode alternativer når søtsuget slår til. Og ikke minst bli bedre på kjøkkenet og utforske enda mer! Selv om jeg får lyst til å bake så trenger det ikke bli noe usunt liksom. For det ender som regel opp med kanelsnurrer eller hveteboller.

I kveld vil jeg vise dere hva jeg kommer til å spise neste uke, fra og med i morgen. Jeg har også lest meg opp på noen sunne oppskrifter jeg vil prøve ut, så mulig det blir mer mat enn hva jeg har skrevet opp. I såfall kommer jeg til å dele de forskjellige oppskriftene med dere her på bloggen, så stay tuned. Planen nedenfor er i grunn kun en veiledning for hva jeg bør spise til de forskjellige måltidene. Og bare for å understreke det, så er det en plan jeg har laget for meg selv. Du kan bestemme selv om du ønsker å prøve det ut, men du må finne ut hva som passer best til deg og din hverdag, din kropp og din helse.

Hva tror dere? Om dere har forslag til andre matvarer jeg bør ha med så legg igjen en kommentar ♥ ♥ 

Vegetables on old wooden background overhead close up shoot

Om du vil følge med på reisen min om ett slankere meg, kan du like facebooksiden min for bloggen min HER. Jeg deler alle mine blogginnlegg på denne siden, og da trenger du aldri gå glipp av en oppdatering 🙂

THE GREATEST SHOWMAN

Obs obs, mulig spoilere!

Forrige helg var jeg på kino med ei venninne. Vi hadde egentlig tenkt å se Jumanji, noe som fortsatt står på planen, men siden den gikk såpass tidlig og vi ikke hadde mulighet da så ble det The Greatest Showman. Jeg trodde først det nesten var en passe engasjert drama forestilling, men der ble jeg positivt overrasket. Jeg angrer ikke på at vi så den for å si det på den måten! 

Jeg lover dere. Helt fra tittelen på kinolerretet lyste opp hadde både jeg og hun jeg satt ved siden av gåsehud gjennom hele filmen! Vi visste jo ingenting om at dette var en musikal, så da de begynte å synge reiste hårene seg både på armer og legger! Jeg synes handlingen er godt lagt opp til historien, som forresten er en sann historie, og sangene gjør at du bare vil synge med for full hals. Nå har jo sangene eksistert lenger på spotify enn filmen har vært på kino, så venninnen min hadde allerede sangene på spillelisten sin. 

Filmen handler om en fattig, ung gutt og hans far som jobber for en mer velstående familie. Den unge gutten forelsker seg i datteren der, og hun i ham. Hun blir etterhvert sendt vekk for å gå på skole, men de holder kontakten som brevvenner til de igjen møtes som voksne. De flytter sammen, gifter seg og får to døtre. Barnum, som gutten/mannen/hovedpersonen heter og som spilles av Hugh Jackman, mister jobben sin og må finne en annen måte å forsørge sin familie på. Han tar opp ett lån i banken og kjøper ett museum i håp om å tiltrekke seg nysgjerrige kunder. Men salget går dårlig og når datteren stiller ham spørsmål på om han burde ha noe mer “livlig” i museumet sitt, begynner han å søke etter “freaks” til forestillingen sin. Og slik begynner filmen. 

Som sagt, jeg satt og smilte hele filmen gjennom, og noen steder ville jeg bare grine for det var så rørende. Jeg er helt uenig i mange filmkritikere og anmeldelser som står på nettet om at filmen har kjedelige sanger og at de prøver å ligne på musikalen “Frozen” fra Disney. Sangene er skrevet av Benj Pasek og Justin Paul, som har vunnet Oscar for sanger fra La La Land. Jeg for min del syntes det virker ut som om disse kritikerne bare prøver å finne på noe de kan trekke ned på. Sangene er fengende, de får deg til å ville synge med, og de er handlingsrettet. Jeg tenkte ikke på “Frost” i det hele tatt! Scenen hvor Jenny Lind synger “Never Enough” var en av de store høydepunktene i filmen, bortsett fra sangen “This is me” av keala Settle som spiller den skjeggete damen.

Vi må selvfølgelig ikke glemme den forbudte kjærligheten i filmen. Enhver stor film må ha en forbudt kjærlighet. Nå var ikke far til kona til Barnum noe begeistret for at han stakk av med datteren hans, men vi har også ett annet par som gir en søt gnist til det hele, Phillip Carlyle og Anne Wheeler spilt av Zac Efron og Zendaya. 

Filmen var en stor overraskelse, og jeg er villig til å gi den en sterk 5 som terningkast. Grunnen til at den ikke når helt til topps er at jeg savnet litt den delen hvor man er nødt til å jobbe for å oppnå det man vil. Filmskaperne har liksom droppet alt arbeidet og bare gitt Barnum all suksessen i hendene på ham. Jeg savner delen hvor han kanskje, mest sannsynlig måtte pusse opp hele museumet. Hvordan fikk han råd til det? At han faktisk måtte lete en god stund for å finne det de har valgt å kalle for “freaks”. Sannsynligheten for at en så stor knippe med unike mennesker skal oppholde seg på ett og samme sted er høyst usannsynlig. Måtte han reise? At han og hele hans crew faktisk måtte øve på forestillingene. Alt virket så altfor enkelt. Plutselig hadde han ett helt sirkus, plutselig var han blitt rik, plutselig var han på turne landet over. 

Jeg vil likevel anbefale filmen på det sterkeste! Og helst at du går på kino for å se den, ihvertfall første gangen. For å se den på storskjerm og høre musikken komme fra alle kanter var nok det som gjorde mest inntrykk på oss. Jeg har aldri tenkt noe spesielt over forskjellen på det å se film på kino eller hjemme i stua, men nå skjønner jeg det! 

JEG ER MER SELVSIKKER

Hei hei! Endelig sier jeg bare, endelig fikk jeg tid til å skrive igjen. Når var det sist jeg oppdaterte noe her? Lørdag? Forrige helg? 

Jeg blir så glad når dere lesere kommer bort til meg på gaten, som oftest på byen en lørdags kveld, og sier til meg at dere leser bloggen og at jeg aldri må slutte å skrive! Både jenter og gutter! Jeg får seriøst ikke sagt det nok. Det er så fint at arbeidet jeg legger ned på denne bloggen blir sett og satt pris på. Det motiverer selvsagt meg til å fortsette å legge inn arbeid med bloggen, men den andre siden gir det meg også litt dårlig samvittighet om det går lenger tid uten at jeg skriver noe, for jeg vet nå hvor trofaste lesere jeg faktisk har. Og det er gull verdt!

Okei, så har det gått en liten uke hvor jeg har vært fraværende. Det har selvfølgelig ikke vært meningen, for motivasjonen min har vært på topp! Jeg har vært på kino, jeg har vært i stallen og ridd på tur, jeg har vært støttekontakt, jeg har jobbet både på jobb og med det lille hobby”firmaet” mitt, og så har jeg endelig hatt tid til en ordentlig photoshoot som jeg vet flere av dere lesere har etterspurt. Du vet, shoot med fotograf, blits, kamerastativ, lys og en svær hvit paraply som jeg kaller det. Jeg har allerede sett noen av bildene og jeg er bare super fornøyd med hele shooten. Fotografen er virkelig dyktig, og jeg vil gjerne skryte litt av meg selv også. Etter å ha holdt på med å leke modell på hobbybasis i mange år ser man virkelig forbedringer hos seg selv med tanke på holdning og diverse knep for å få de perfekte bildene. Skuldrene ned, haka opp, opprettholde en fin s-kurve, ikke skjule midjen. Denne gangen lærte jeg også ett nytt knep; hold tunga opp i gangen. Det får overgangen fra halsen til haka til å se slankere ut. Jeg sier modell, men jeg er jo ikke det. Dette er kun for hobby sin del, og jeg synes det er veldig kjekt å stå foran kamera. Jeg er blitt mer og mer selvsikker opp gjennom årene, og det tror jeg faktisk man kan se på bildene også? Bildene blir mer ekte om man er avslappet i forhold til kroppen sin og hvordan man ser ut. Det har ikke alltid vært slik for min del, og det har tatt meg mange år å komme til det punktet jeg er i dag, psykisk. Jeg la kanskje ut bilder tidligere også, men ikke med samme selvtillit som jeg har i dag. Jeg er bare glad for at jeg endelig tørr å gå min egen vei uten å bry meg med hva andre sier.

En liten smakebit fra photoshooten

Fotograf: Knut Ivar Skogland

EN FORBEDRING

Jeg nyter helgen fult ut nå. Jeg er akkurat ferdig med å rydde ut av dette roterommet som jeg viste dere for tre innlegg siden, så nå sitter jeg og slapper av litt før jeg skal vaske gulvet der inne. Ser virkelig frem til når dette rommet er ferdig og klart til bruk! Skal bli så fint! Senere i kveld blir det hjemmelaget pizza og noen episoder av “Broen”. 

Ellers har jeg vært på trening i dag. Merker at formen blir bare bedre og bedre! Jeg starter alltid opp på tredemøllen først for å få en god oppvarming. Normalt bruker jeg å ha innstillingene på 8-9 km/t, og da jogger jeg lett og klarer å holde ut lenge. I dag pushet jeg meg enda mer og sprang 10 km/t over lengre tid, noe som er en forbedring. Det beste av alt er at jeg syntes det gikk overraskende lett! Jeg ble ikke andpusten, og jeg klarte meg like bra som om jeg skulle hatt den på 8 km/t. Dette liker vi!

Btw så sier vekten foreløpig at jeg har gått ned 0.5 kg denne uken. Innveiing i morgen. Da skal jeg også måle kroppen for å se om jeg har gått ned noen cm her og der! BMI’en min har også sunket -0.4 

TYPISK TACO

Hvem andre har en fast dag man spiser taco?

Jeg vil tro de fleste av oss har en eller annen fast dag i uken til taco. Men er det så rart? Det er jo så enkelt og lettvint! Her i huset er det tacofriday som gjelder. Så pizza på lørdag. Jeg prøver å begrense meg litt nå siden jeg holder på med dette treningsopplegget mitt, men taco trenger ikke alltid være så usunt. Rømmen kanskje, og lefsa. Ja, og chipsen jeg har knust over det hele. Okei, noe karbohydrater ble det i dag, men jeg har vært skikkelig flink i uken ellers, og forhåpentligsvis når jeg veier meg på søndag vil vekta vise -0.5 -0.8 kg ett sted. Minimum.

Jeg tror jeg har valgt fredag som min “cheatday”, uten at jeg helt var bevisst på det. Når jeg tenker etter er det idag helgen begynner, det er idag det går masse kjekt på tv, og det er idag man lengter etter når mandagen kommer og uken begynner forfra igjen. Idag kan du slenge beina på bordet og klappe deg på skulderen og si bra arbeidsuke. Jeg føler med dere som må jobbe til helgen btw. Så kanskje det var litt underbevisst likevel. 

Det finnes utallige varianter av taco! En typisk taco for meg er kjøttdeig, salat, agurk, rømme, ost, knust tortillachips og av og til slår jeg til med litt tacosaus. Da jeg var yngre og bodde hos mamma og pappa hadde vi til og med ris til tacoen! Mange blir overrasket når jeg sier det, kjæresten min også. Men da han fikk smake det ble han positivt overrasket. Hva er en typisk taco for deg? 

JEG ER TAPEREN

Endelig fredag, og endelig noen dager fri. Denne helgen har jeg sett frem til lenge nå. Som alle andre helger. Den følelsen du kjenner på når du setter deg inn i bilen etter en arbeidsdag og vet at nå er det helg! Priceless. Like deilig hver gang! 

Da jeg kom hjem var ikke følelsen like deilig lengre. Det har snødd unormalt mye her på vestlandet, og det bare fortsetter. Det har gjort at innkjørselen vår er blitt mye høyere og bakketoppen enda mer “skarp” om jeg kan forklare det på den måten. Så med noe lav bil, så kan man jo forestille seg hvordan det går. Bilen tar nedi bakken når det ikke er snø engang. Jeg klarte selvfølgelig å sette bilen fast da jeg kom hjem fra jobb i dag. I tillegg følte jeg at jeg var borti muren med bakparten av bilen, så jeg så for meg at det var bulk både her og der, så da jeg skulle smyge meg ut av bilen sa jeg noen gloser litt for høyt slik at naboen kunne høre meg. Han bare lo av meg heldigvis, og kom for å hjelpe til. Og jeg som kjørte hjem fra jobb og passerte minst 3 biler som hadde satt seg fast og jeg bare haha, tapere. Neida. Så setter jeg meg fast i min egen innkjørsel… Hvem er taperen nå liksom? I tillegg ser det jo bare super dumt ut at det nesten ikke er noen bakke å sette seg fast i her engang! Kom meg løs til slutt da. Samboeren dukket opp til rett tid! 

SMINKEROM VS GJESTEROM

God morgen! Denne uken har ikke gått sånn spesielt fort føler jeg, men likevel er det slik at oi, det er fredag allerede i morgen. Jeg har ett mål for helgen som kommer, og det er at jeg skal ta tak i ett problem som har plaget meg nå i flere uker. Nemlig dette problemet:

Dette er altså mitt gamle kontor. Kontoret som aldri helt rakk å bli kontor før jeg bestemte meg for å flytte kontoret ned en etasje. Og jeg vet, det ser helt bomba ut her. Etter at jeg ombestemte meg for hva som skulle være kontor, så endte dette rommet opp som ett lite lager uten noen oversikt. Nå er det på tide å ta tak i rotet og få litt orden her. 

Nå er det litt uenigheter i heimen om hva dette rommet skal brukes til. Det er ett ganske lite rom, så jeg syntes det hadde vært perfekt som ett sminkerom! Min samboer er ikke helt overbevisst og ønsker seg heller ett gjesterom, noe jeg ikke ser helt meningen med. Vi har ikke engang en ekstra seng til å ha der inne, og siden rommet er såpass lite vil en seng ta hele plassen. Nei, jeg stemmer for sminkerom!

Om jeg får det som jeg vil, skal jeg ha pulten inntil den lange veggen til venstre. Jeg ønsker meg ett speil med lys, og så har jeg kjøpt meg en ny stol som skal stå ved pulten. Det neste på listen er hjørnehylle hvor jeg kommer til å plassere de fineste skoene mine, og ei litt større hylle hvor alt av sminke skal stå organisert. Fargene skal være hvitt/beige med ett hint av rosa!

Vi har nesten ett luksusproblem. Vi har ett stort hus med alt vi trenger i en etasje, men så har vi også en hel etasje nede hvor vi kan gjøre hva vi vil! Mange rom med mange muligheter. Nå har vi ett kontor nede som er ferdig. Vi holder på med matboden. Ja, vi har faktisk eget rom som matbod. Det neste på planen er å pusse opp vaskerommet. Så har vi en stor gang, og i tillegg en svær kjellerstue hvor jeg har lyst til å lage en skikkelig kul bar! I tillegg er denne stuen veldig stor, så vi har mulighet til å sette opp en liten vegg og plutselig har vi ett ekstra rom. Andreas kan få gjesterommet sitt her. Jeg skal vise dere nedre etasjen når vi har fått ryddet vekk litt plank og rot. 

Hva ville du brukt rommet til?