Ting jeg vil gjøre i oktober

Oktober er rett rundt hjørnet. Rettere sagt, i morgen! Og gjett om jeg har planer for den kommende måneden! Her har jeg faktisk laget en liten liste over ting jeg ønsker å gjøre i oktober. Høsten er en så fin årstid, man kan gjøre så mangt! Enten det er ute eller innnendørs. Har du noen av de samme punktene på gjørelista di i høst?   

 
 

Kjøpe gode, tykke sokker. Det beste jeg vet, gå og daffe i store, tykke sokker!

Kjøpe store strikkegensere! Det er nesten ett must om høsten. Mine strikkegensere er så utslitte, at noen nye hadde passet fint!

Lese bok. Jeg skal sitte og lese Calendar Girl, i sokkene mine. 

Drikke masse kakao!

Lage god og sunn mat, helst fra bunn. Såklart, jeg kan ikke lage absolutt alt fra bunn, det får jeg bare ikke til. Men tenke sunnere, lettere og bedre.

 
 

Feire halloween! Feire er kanskje litt å ta i, men vil kle meg ut og håper noen lager til en skikkelig halloween fest!

Gå masse tur i skogen. Den beste plassen å oppholde seg om høsten må være skogen. Den er så vakker når bladene faller og hele skogen blir gyllenbrun.

Invitere venner hjem på middag. Jeg synes det er så utrolig koselig og ikke minst veldig gøy å invitere venner hjem og lage mat til dem. 

Ha mange photoshoots! Skogen er en perfekt location for photoshoots om høsten. Jeg skal ta masse masse bilder i oktober!

Begynne på julegaver. Plutselig så er julen her!

 
 

Spise lunsj på kafe med ei venninne.

Sette av en hel dag til baking. Kake, boller, fylte horn, kanelsvinger. Namm!

Gjennomføre minst to DIY prosjekter. 

Pakke sekken, drikke kakao og spise kjeks på en fjelltopp. 

Rørende talenter

Hei på dere! 
Jeg skal straks avgårde på jobb, kveldsvakt i dag. Så før jeg går vil jeg bare dele noen fine youtube-klipp som mest sannsynlig kommer til å åpne slusene hos deg som er følsom og som griner lett. Det gjorde de hvertfall hos meg! Her om dagen satt jeg og så på disse videoene, og jeg satt nærmest og hylgrein i stua for meg selv. Jeg er utrolig følsom og blir rørt av den minste ting. Disse er virkelig verdt å se! Så talentfulle mennesker som hver har en unik historie bak seg. Gi meg ett lommetørkle! 
 
 
 
 

Fult kjøleskap

Det er ikke alltid lett å finne på ting å gjøre når man egentlig ikke gidder å gjøre noe i det hele tatt, Men så er det denne rastløsheten da.. 

Jeg fant plutselig ut at jeg ville rydde i kjøleskapet i dag. Gjerne vise dere hva jeg har i kjøleskapet. For noen er det faktisk interessant, andre ikke. Jeg synes bare det er kjekt å vise dere, kanskje vi kan dele mattips med hverandre! Det beste jeg vet er ett fult kjøleskap! Det er jo så nitrist å se en enslig cola og en tom smørpakke inni der, så jeg passer alltid på å ha skapet fylt med mat! Akkurat nå er det helst frokostpålegg som opptar plassen. Jeg er ikke så flink når det kommer til det å planlegge middager, så det blir ofte turer ned til matbutikken, så og si hver dag. 

Jeg sørger alltid for å ha iskaldt vann tilgjengelig! I søte flasker i freshe farger, selvfølgelig.

Dagens meny:

Storfe ytrefile

Potetmos med gressløk

Fløtesaus

Frisk salat ved siden

Ryddemorgen

God morgen! Kjenner jeg er i litt bedre form i dag, men har en slik ekkel hoste enda. Best å holde seg inne. Likegreit, siden vi har ikke særlig fint vær her i Haugesund i dag. Solen er der, men likevel regner og blåser det. Godt jeg kan sitte inne og kose meg med en god frokost!

Jeg har ikke ro til å ligge under dyna og vente på at jeg skal bli frisk. Jeg har altfor mye å gjøre. Men så lenge jeg holder meg inne skal det vel gå bra. Som dere vet er jeg opptatt med å kvitte meg med saker og ting for tiden. Dere hadde blitt sjokkert om dere kunne se hvor mye ting jeg har! Jeg har nettopp sortert og solgt noen klær jeg ikke bruker lenger. Her om dagen solgte jeg en hel ikeapose med pynteting, duker og diverse. I går begynte jeg så vidt på julepynten. Ja, julepynt faktisk. Jeg har så mye julepynt fra “gamle dager” som er slitne og veldig utdatert. Synes noe av det er koselig å beholde, men mye skal kastes. Så dette skal jeg fortsette på i dag. Etter at jeg har kost meg med frokosten ♥

Sjokolademilkshake

Så fikk vi endelig prøvd ut blenderen vi har kjøpt med en til-gode-lapp som vi har hatt hengende på kjøleskapet i snart ett år. Sjokolademilkshake nå på kvelden var ikke feil! Hvertfall ikke når man føler seg slapp og ellers dårlig form. Men jeg lover, det skal ikke bli en vane hver kveld! Bare av og til. 

Det var typen som stod for denne miksen i dag. Så enkelt å lage! Melk, sjokoladeis, vaniljeis, noen skjeer med oboy for å få frem en skikkelig god sjokoladesmak, og der har du det!

Nå er det leggetid her i heimen.

Kortreist

God dagen. I dag skulle jeg og Lisa egentlig vært på vei hjem fra Sauda, men istedenfor reiste vi hjem i går kveld. Vi kjørte til Sauda på søndag for å tilbringe noen dager på hytta med hundene. Planen var å kose oss med god mat, tur i fjellene og film og kos på kvelden, men slik ble det ikke. Vi fikk gått en god tur på mandagen, men under turen ble jeg så forferdelig dårlig, sånn helt plutselig. Jeg ble skikkelig tungpustet, klarte nesten ikke å puste og det gjorde vondt i både brystet og i ryggen mellom skulderbladene hver gang jeg trakk pusten. Derfor fikk vi ikke gått så langt som vi ville, siden jeg måtte stoppe hver meter for å få igjen pusten. Ut på kvelden ble jeg enda dårligere og følte jeg ikke fikk nok luft. Tenk deg at du ligger på gulvet med noe stort og tungt som ligger på brystet og presser. Slik føltes det ut. Jeg tror også jeg hadde feber, jeg svettet og frøs annenhvert minutt. Så da bestemte vi oss for å kjøre hjem. Skikkelig dumt, for vi hadde virkelig sett frem til å kose oss! 

Sett bort i fra det da, så fikk vi jo oss en liten fin tur i fjellene. Selv om været heller ikke var helt med oss. Litt sol, men mest yr eller regn. Kaldt og vått. Men vi kan vel ikke forvente at det skal klaffe hver gang? Vi fikk hvertfall tatt noen fine bilder av hundene underveis. Kommer i neste innlegg 🙂 Bilder fra snapchat:

  

Vi gikk hver vår vei

God søndag alle sammen. Hvordan har helgen deres vært? Jeg har hatt en fin helg. Jeg var ute i går med kjæresten og noen venner. Vi koser oss alltid, som vanlig, men for å være ærlig så ble det gjerne noen glass for mye i går. Det er sjeldent jeg blir så full, jeg hadde det nok litt for kjekt denne gangen. Vi tok en tur på byen, danset og koste oss. Helt til vi skulle hjem.

Jeg har begynt å ta bussen hjem når jeg er ute, fremfor å betale 300 kr i taxi. Ja, jeg er gnien. Litt. Uansett, jeg og typen satt og ventet på bussen. Plutselig reiser Andreas seg opp, marsjerer bort til taxikøen, setter seg inn i en taxi – og kjører avgårde!! Uten meg!? Jeg tok da bussen alene, og da jeg kom hjem lå han godt under dyna og sov som en baby. Om jeg var sint da? Det kan du vedde på jeg var! Men begge hadde fått i seg litt vel mye, og begge var ganske i ørska. Og det hele var en stor misforståelse, tror vi. Det var hvertfall det vi ble enige om i ettertid. Vi ler hvertfall av det nå. 

Nå skal jeg reise vekk i noen dager. Vi snakkes om litt 🙂

Booket neste års ferie

Gjett hvor jeg skal på ferie neste år! Du gjetter det aldri! 

Ferien til neste år er allerede bestilt. Og denne gangen er det ingen sydentur eller shopping i travle byer. Vi har bestemt oss for å reise på en aldri så liten vinterferie. Både jeg og kjæresten er glad i vinter og elsker å stå på ski. Derfor har vi bestilt skitur til ALPENE i februar 2017! Ett litt annerledes år, med nye opplevelser og erfaringer!

Vi skal bo i Canazei, hvor verdens største skiområde Superski Dolomit ligger. Dette er forresten i Italia. 468 skiheiser og 1220 km med skiløyper! Heisene sammen tar nøyaktig 507.577 personer – i – timen! Det er sykt det. Kan ikke sammenligne det med Hemsedal eller Trysil, for å si det sånn. Vi reiser med foreldrene og brødrene mine, samt mange av deres venner og kjente. Vi blir en ganske stor gjeng som reiser sammen. Mamma og pappa har vært i Alpene før, men da var de i Saalbach i Østerrike. Så da de sammen med andre arrangerte en hopp-på-dem-som-vil-tur til Italia, måtte vi bare henge oss på!

Vi skal bo på hotel Locanda Degli Artisti  som drives av en kokk som er kjent i hele dalen. I følge kundeomtalene skal maten være fantastisk, og de ansatte viser bedre enn god service ovenfor kundene. Hotellet skal være litt slitt og har helt enkle rom. Men så er det jo en stor del av sjarmen å være på ett sted som dette. Jordnært, idyllisk og sjarmerende. 

Slikt ser ett skikart ut over Alpene! Stripene indikerer hver skiheis som har sin egen fargekode for vanskelighetsgrad. 

Jeg gleder meg sykt! Så gøy det kommer til å bli, det er jeg 110% sikker på! Dette er jo noe jeg aldri har gjort før, reist til utlandet for å stå på ski. 

Famous and luxury place of Val d'Isere at sunset, Tarentaise, Alps, France

Har du vært i Alpene? Kunne du tenkt deg en skiferie fremfor å reise til syden ett år?
 

Kjoler på salg – NELLY.COM

Ikke ofte jeg shopper klær via nett. Det går helst i interiør, hårprodukter og lignende. Jeg har det vanskelig med å finne klær i butikk, finne rett størrelse, så da er det hvertfall vanskelig på nett! Jeg har brukt 2 dager nå på nelly.com og bladd opp og ned for å finne kjoler som kan passe meg til fest. Og jeg ser på klær på salg. Jeg kjøper så og si alltid på salg! Og – jeg fant faktisk noe som kan funke. Krysser fingrene! Disse er på vei hjem til meg nå:

 

 

Alle fra Nelly.com