God Jul

GOD JUL ! Jeg håper alle sammen får en fin dag og en hyggelig kveld sammen med alle sine kjære. Jeg selv skal feire min første jul uten mamma og pappa. Pappa er i nordsjøen og broren min er i usa. Mamma og min eldste lillebror skal feire jul hos tante, og jeg skal være med typen min og hans familie. 

Dagen i dag begynte selvfølgelig som tradisjonen sier, med Tre Nøtter Til Askepott på NRK1. Jeg fikk besøk av Tina rett før, slik at vi kunne lage oss god frokost og se det sammen. Ingen av kjærestene våre er noe fan av den filmen, men vi jenter er bare nødt til å få det med oss hvert år! Etterfulgt av Reisen Til Julestjernen og Donald Duck og vennene hans. Skulle bare ønske jeg hadde bittelitt mer julestemning enn jeg har akkurat nå. Den hvite julen vi drømmer om kom ikke til Haugesund hvertfall. Stemningen kommer nok plutselig når lukta av pinnekjøtt kommer frem og alle julegavene er samlet under treet. Da er det jul ♥

 

Lille julaften

Tenk at det er lille julaften. I morgen starter dagen med Askepott kl.11, så er det å rydde litt, gjerne sette på en maskin med klær, handle inn mat til de neste 3 røde dagene, pakke alle julepakkene ned i poser for å levere dem til venner og familie. Så er det hjem og gjøre seg klar for selve feiringen. Vi spiser middag kl.18.00, så åpner julepakker. Og plutselig. Er alt over. Alt stresset om julegaver, juleshopping, julepynt, julemiddag og julebesøk. Alt over på bare noen timer. Blir litt trist, men samtidig deilig. Man kan endelig sette oss ned og nyte julen, noe mange av oss kanskje glemmer å gjøre. Hvertfall jeg. Men i kveld skal jeg nyte godt av den fine høytiden. The Holiday går på tv nå, den perfekte julefilmen, og med tente lys og cola i glasset har jeg alt jeg trenger for å nyte godt av denne kvelden. Ønsker dere alle en fin kveld videre og riktig god jul!

Maybe it’s Maybellene

Jeg pleier sjeldent å blogge om sminke. Kanskje fordi jeg ikke er spesielt “flink” i sminke, kan man si det? Jeg nøyer meg ofte til den billige sminken, som H&M og Maybellene. Dior er helt ukjent for meg for eksempel. Min erfaring er at den dyreste er ikke alltid best. Ta øyeskygge for eksempel. H&M sin øyeskygge går ikke i oppløsning slik som Isa Dora sin. Av egen erfaring. Men jeg liker en ting spesielt godt fra Maybellene, leppestiftene. Og her har jeg to stk av mine favoritter. Den første er 832 Kiss Pearl fra Maybellene New York. Den andre er 710 Sultry Sand fra Maybellene New York. 

For å være ærlig så blogget jeg om sminke nå bare fordi jeg ble sykt fornøyd med bildene jeg tok av leppestiftene. Bare for gøy! Så sminketips fra meg får dere ikke så ofte. Med mindre jeg blir sykt fornøyd med bildene. Jeg tar bilder av alt mulig, så plutselig kan jeg finne på å blogge om vaskemidler og stekepanner. Heh!

 

Kakemenn

Hos meg kommer nok ikke alle de 7 julefavorittene i kakeboksene i år. Men kakemenn derimot er ett MUST hvert år uansett hva! Deilige, myke kakemenn. Da vi prøvde å lage pepperkakehus, så skal jeg innrømme at vi brukte ferdig deig fra Ikea. Men i dag har jeg bakt helt fra bunn av. Og de ble kjempegode!! Jeg ble veldig fornøyd, i motsetning til hva jeg ble når det gjelder pepperkakehuset.. Det ble så dårlig at jeg kom ikke til å lime det en gang. Brakk delene i flere biter sånn at de passet fint oppi kakeboksen. Nå skal jeg kose meg med kakemenn og ett stort glass melk. Imens kan jo dere lese om hvordan jeg lagde dem ♥

Ingredienser

100 g smør
2,5 dl melk
3,5 dl sukker
1 ts hornsalt
12 dl hvetemel

Hvis du vil:

Pynt:
rød konditorfarge

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland med melken. Bland de tørre ingrediensene. Tilsett væsken og arbeid deigen hurtig sammen (se tips). Dekk deigen med plast og sett i kjøleskapet i 2 timer.

Kjevle ut deigen ca 1/2 cm tykk. Stikk ut ønskede former. Legg figurene på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min. Kakene skal være hvite og porøse når de er ferdige. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Pynt kakene med melisglasur eller pensle på rød konditorfarge direkte på kakene. Jeg droppet pynten, siden jeg ikke er så glad i å drive med konditorfarge. 

Tips

Det er viktig å kna inn alt hvetemelet, ellers vil kakene kunne flyte ut for mye under stekingen og miste fasongen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok for å få deigen smidig.

Bruk eventuelt littegrann ekstra mel til utbakingen, eller bruk en kjevlematte av plast (f.eks. fra Tupperware).

“Kakemenn” oppbevares innpakket i plast, slik at de holder seg myke. Kakene kan også fryses.

Oppdrag pepperhus

Lurer dere på hvordan det gikk med pepperkakehuset? Jeg kan hvertfall si, at det var litt vanskeligere enn jeg trodde. Vi ble ikke engang ferdige. Jeg er støttekontakt ca.2 timer hver uke, og på de to timene rakk vi så vidt å lage alle delene vi trengte for at det i det hele tatt skulle ligne ett hus. Jeg kommer nok til å sette meg ned og lage det helt ferdig i løpet av helgen. Det gjenstår kun å lime det sammen, enten med smeltet sukker eller melis. Jeg vet ikke hva som er best, så jeg får bare prøve meg frem. Noen av dere som har lagd pepperkakehus før og som kan dele noen tips med meg? ♥

Pepperkake inspirasjon

I dag skal jeg være støttekontakt, og vi skal bake pepperkaker i dag. Men vi skal ikke bake vanlige pepperkaker, vi skal lage ett pepperkakehus! Jeg har aldri gjort det før, så dette kan bli spennende. Jeg aner egentlig ikke hvordan vi lager pepperkakehus, men hvor vanskelig kan det være da? Jeg har sittet og søkt litt på nettet etter litt inspirasjon, og søket mitt gikk fra normale pepperkakehus til.. ja, ikke såå vanlige pepperkakehus. Så vi får se hva vi ender opp med. Tror neppe det blir som i bilde 3 eller 4 her for å si det sånn! Fantastisk!

 

    

Julemusikk skal vi selvfølgelig høre på mens vi baker! Julelisten min kan dere finne HER ♥ ♥

Mine ønsker fra Nelly

Det er så mange bloggere som handler på Nelly! Overalt, uansett hvilken blogg jeg trykker meg inn på så har de handlet på Nelly. Nesten. Jeg har aldri vært noen shoppoholiker når det gjelder klær. Kanskje typen min ser annerledes på det, men jeg mener nå det hvertfall. Jeg har jo selv blitt litt interessert når alle legger ut fine kjoler, søte topper eller bukser, eller hva det nå er. Så jeg har nok vært innom nettbutikken og kikket litt jeg også. Jeg hiver meg rett og slett på trenden og viser frem min ønskeliste fra Nelly.

Du kommer til Nelly HER

  

  

  

Mini Jul

Familien min skal være litt spredt rundt denne jula. Pappa skal jobbe i nordsjøen, min yngste bror er i USA, mamma og bror min skal feire hos tanten min, og jeg skal feire min første jul uten foreldrene mine! Jeg skal være sammen med typen min hos hans foreldre i år. Litt merkelig følelse, men kommer nok til å bli super koslig. Så i dag har vi hatt en liten mini jul, om man kan kalle det for det, hjemme hos tanten min. Slik at vi alle kunne være samlet og feire litt jul alle sammen. Vi fikk servert det beste jeg vet; pinnekjøtt. Ååh, det er så godt! Skulle ønske vi kunne hatt det litt oftere gjennom året, men samtidig ikke. Den sjeldenheten for pinnekjøtt er nok mye av grunnen til at det er så godt som det er. 

Lille Celina til tante. 

Nå sitter jeg og ser på en litt merkelig film. Svensk. Unga Sophie Bell heter den, om noen har sett den før. Har egentlig ikke fått med meg så mye, og vil helst bare gå og legge meg. Sove i noen timer før jeg skal opp igjen og rett på trening. Å trene tidlig på dagen skal jeg virkelig prøve å få til oftere. Jeg og mamma hev oss på en styrketime i dag kl.10, og det å være ferdig med trening allerede før klokka 12 var jo en lettelse. Man rekker ikke å tenke over å få dårlig samvittighet før det er over. Vi skal like tidlig opp i morgen, trene mage rumpe lår, eller MRL som timen heter. Såe, jeg tror jeg bare kobler av her og sier god natt ♥ God natt !

Sanger som får meg i julestemning

Hadde det vært for meg så hadde julen startet allerede i september! Da begynner jeg å tenke jul og så smått begynner å høre på julemusikk. Selvfølgelig bare når jeg er alene hjemme. Ikke alle medlemmene av familien er like glad i jul, hvertfall ikke i den grad som jeg er. Nå hører jeg på julemusikk mesteparten av dagen, når jeg rydder og vasker, pynter eller setter meg ned og lager ting. Da sitter jeg helt i min egen verden og synger med! Faktisk..

Jeg ville lage en liste til dere, over mine favoritter blant julemusikken. De som virkelig får meg i julestemning! Jeg hører både på norske og amerikanske sanger, så får jeg litt av begge sorten. Den gode, lune norske julen og den litt mer sprudlende amerikanske! Det finnes så mange versjoner av alle sangene, men jeg må si at blant de norske så er jeg spesielt glad i Maria Arredondo, Hanne Krogh og May Britt Andersen. 

Det finnes så mange julesanger nå, men det går liksom i de gamle kjente. Noen gjør gode cover-låter som jeg er blitt helt hekta på. Og ja, du ser en Justin Bieber låt inni lista mi her. 

 

Jeg hører jo på allslags musikk, så det kommer kanskje ikke som ett sjokk at jeg hører på alt fra Elvis Presley til soundtracken til Askepott? foressten, musikken i Tre Nøtter Til Askepott er bare helt perfekt å ha på i bakgrunnen når man gjør husarbeid. Ironisk kanskje, ikke sant? Men prøv, husvasken går som en lek! 

 

Bollefrokost

Desember er måneden man skal kunne unne seg litt ekstra. Synes ikke du? En sjokoladebit i julekalenderen hver dag, kos foran peisen med teppe og en kopp varm kakao eller bollefrokost midt i uken. Boller til frokost ble det hvertfall på oss i dag! I går stod jeg klokken 10 på kvelden og bakte boller, så vi kunne kose oss litt ekstra denne morgenen. Nå er gubben kjørt på jobb, så nå skal jeg kose meg enda mer med julepynting og diverse. Jeg vurderte faktisk å ta ned juletreet i dag, men er det litt for tidlig? Jeg tenker at om jeg finner alt frem nå så slipper jeg å tenke på det senere, da er all julepyntingen ferdig og jeg kan fokusere på andre ting. Nå skal jeg hvertfall sette på julemusikk og rydde litt. Så får vi se om det blir tidlig jul i denne stuen i år!