Jeg er glad i meg som jeg er

Bildet over viser hvordan jeg så ut for 2 år siden, og hvordan jeg ser ut nå i dag. Bildet til venstre har ingen andre sett før, bortsett fra fotografen. Det gjelder også noen bilder nedenfor. Jeg likte ikke å se på dem, men jeg tok vare på dem i håp om å sammenligne dem med noen finere etterhvert. I dag fikk jeg gjort nettopp det! 

Jeg har tidligere fått spørsmål om jeg kan skrive litt om hvordan jeg har gått så mye ned i vekt. Jeg hadde egentlig tenkt å skrive dette innlegget etter ett annet innlegg. Men innlegget jeg snakker om har vært så vanskelig å skrive at jeg fortsatt ikke er ferdig med det, og tror ikke jeg blir ferdig med det heller. Så da får dere dette nå! 

Da mitt siste forhold gikk mot slutten i mars/april, var jeg veldig deprimert. Jeg følte meg så langt nede og jeg satt med kun negative tanker i hodet. Vi hadde vært sammen i over 2.5 år, så da vi gikk fra hverandre hadde jeg ikke energi til noenting. Jeg satt kun hjemme og glodde i veggen. Jeg klarte ikke å spise, ikke drikke, ikke bevege meg. Ingenting! Jeg tok heller aldri telefonen. Ikke når jobben ringte engang, for jeg var så lei meg at jeg bare hadde begynt å grine i telefonen. Haugesund er den største sladrebyen jeg vet om. Hver dag jeg fikk høre nye rykter og folk som snakket drit, dag etter dag, rykter om både meg og x’en min, var det som å få ett slag i magen hver eneste gang. Jeg ble dårlig, kastet opp, var svimmel og hadde vondt i hodet hele dagene. Jeg følte jeg ble spist opp innvendig. Jeg ville mest av alt bare legge meg ned og dø.. På denne tiden veide jeg ca. 76 kg. 

Sommer 2013 – 77 kg

En dag fikk jeg nok. En dag reiste jeg meg opp fra sofaen og tenkte for meg selv: Jeg kan ikke leve sånn som dette. Men jeg har mer å leve for enn å dø for. Så den kvelden lå jeg lenge våken og tenkte på hva jeg ville gjøre videre for å komme opp fra denne gropen jeg hadde havnet i. Tror faktisk jeg lå våken i mange, mange timer og tenkte. Jeg tenkte på hva jeg hadde å leve for, hvordan jeg ville ha det videre, og jeg lagde meg nye drømmer! 

sommer 2014 – 66.5 kg

Så begynte reisen min. Jeg tok til meg mange ekstravakter på jobb, jeg kuttet ut “venner” jeg visste ikke var bra for meg, jeg gikk lange skogsturer med Kira, og begynte å trene ofte på timer på treningssenteret. Jeg fikk også matlysten tilbake, og spiste mat som jeg normalt alltid har gjort. Men jeg spiste mye mindre porsjoner! Siden jeg ikke har bil, så måtte jeg av og til sykle til og fra jobb, ærender og til trening. Jeg så raskt resultater på både kroppen og min psykiske helse, og etterhvert ble jeg også mye lykkeligere! Det skal sies at jeg hadde veldig gode støttende venner ved min side også! Dette gjorde at jeg ikke gav opp, så jeg fortsatte mot mine nye mål. Jeg presset aldri meg selv for å nå målene mine. Kun på trening! Ellers tok jeg meg god tid, og stresset ikke med noe. Det som har gjort at jeg ikke er blitt lei av fokuset mitt på trening, er at jeg er flink til å nyte livet samtidig! Jeg reiser på turer, har det kjekt med venner, og tar meg en fest og to innimellom. Jeg unner meg alltid goder, og lever livet rett og slett <3 

Jeg er klar over at jeg fortsatt kan se ut som noe som noen gjerne vil kalle “a plus size model”, som jeg har sett er veldig fokus på for tiden. Eller, kroppsfokus har det vært hele veien.. Om noen har litt fett på kroppen så blir man dessverre stemplet som en plus-size.. Spesielt om en motebutikk bruker modeller som faktisk har kjøtt på kroppen, og kaller dem for store modeller. Hadde jeg kunnet endret hele verdens syn på dette kroppsfokuset, så hadde jeg knipset med fingrene med en gang!

Jeg har ikke 100% flat mage, cellulitfrie lår eller hår som ligger perfekt til alle døgnens tider. Men jeg har naturlige kvinneformer, jeg er normalvektig, og ingen av mine bilder er brukt i photoshop. Om jeg har redigert bildene mine har jeg kun endret kontraster, lys og diverse. Jeg velger også å ikke photoshoppe meg selv, fordi jeg er fornøyd med den jeg er. Og jeg håper flere kvinner også klarer å slutte å la seg presse av disse “perfekte” bildene som florerer på instagram, facebook, snapchat og ja, egentlig overalt, og heller se på seg selv og si “jeg er en kvinne med former, og er stolt over det”! Det er fint med former!! Jeg skriver dette fordi jeg vet hvordan jeg selv lot meg presse for noen måneder siden. Jeg var så fokusert på hvordan andre så ut, at jeg begynte å se ned på meg selv og tenke at jeg var stygg. En hendelse i livet mitt gjorde at jeg satte foten ned og bestemte meg for at den tiden var det slutt på! Jeg begynte å fokusere på meg selv, og tok dermed bedre vare på meg og min kropp. Dette førte til at jeg mistet en del overflødig kilo, jeg ble sterkere både fysisk og psykisk, jeg fikk mer energi og overskudd og jeg har en helt annen selvtillit nå enn for 3-4 måneder siden. Jeg tør å kle meg i bikini uten at jeg er redd for folk som glor. Noen av dere har kanskje fulgt med på turen jeg hadde tidligere i juli, hvor jeg reiste til Alanya alene? For 6 måneder siden hadde jeg nok tenkt “nei, jeg tør ikke reise noen plass, jeg vil heller ligge på benken med ostepop på fanget og film på tv”. I dag har jeg en helt annen holdning! Og selv om jeg kanskje sporer litt av nå på temaet, så har alt dette en sammenheng uansett. Om man trives med seg selv, kommer man også mye lenger.. på alle måter! Man må bare ha troen <3

Jeg fortsetter å sette meg mål, men jeg stresser aldri. Jeg har lært å like meg selv for den jeg er og for hvordan jeg ser ut. Uavhengig av hva badevekten viser, eller hva andre skulle mene og si om meg og min kropp. Og med den holdningen, kan jeg være sikker på at vekten går ned og livsgleden går opp <3


Photoshoot Åkrasanden

I forrige uke hadde jeg en photoshoot sammen med kompisen min Tomi Thorsen. Vi kjørte til Åkrasanden for å ta noen syden-aktige bilder. Og jammen traff vi timingen perfekt! Vi fikk akkurat med oss sola på sitt beste, og vi tok bilder i nærmere 3 timer før sola gikk ned bak horisonten. Jeg koste meg på shooten, så timene bare fløy avgårde, og plutselig var det for mørkt å ta bilder! Det ble over 1000 bilder til slutt, så jeg er enda ikke ferdig med å plukke ut de beste og redigere dem litt. Men her er hvertfall noen av dem! Kommer en “del 2” litt senere. Jeg ble kjempefornøyd med dem. Tomi var veldig flink til å få frem det beste i både meg og naturen. Tusen takk igjen Tomi Thorsen, for en fantastisk kjekk photoshoot! Jeg koste meg masse, og det resulterte i mange bilder jeg ble storfornøyd med <3 

 

 

Helikoptervelt

Så var denne kursdagen over. Og jeg lever enda! Den “beryktede” og skremmende helikoptervelten var ikke så gale som folk skal ha det til. Jeg og to andre var først ut med å gjennomføre 6 øvelser hvor vi ble heist ned i bassenget i helikoptersimulatoren. Vi ble snudd på hodet flere ganger mens vi var fastbundet og så skulle vi skli gjennom vinduet og opp til overflaten. De som ikke bestod fikk sjansen til å gjøre det flere ganger. Jeg bestod med en gang, og er kjempestolt over at jeg har klart det så lett! Det var ikke så gale som folk skal ha det til, hehe! Vi var tre om gangen i simulatoren, og vi hadde hver vår instruktør som passet på oss hele tiden. De sier det at vi er tryggere i dette bassenget enn på veien til og fra kurset. Og det er kanskje sant også..

Her er vi i action! Legg merke til bokstavene – vi ligger på hodet! Tenk da, ligge på hodet under vann, fastspent og inni en stor metallboks. Hadde du vært nervøs? Eller tror du det er piece of cake? 🙂

Ble litt våt da! 

Nå har jeg bare morgendagen igjen med brannøvelser, så er jeg ferdig med hele kurset! 

Førstehjelp og Sjøredning

Hei dere! Endelig har jeg tid til å oppdatere bloggen! De siste dagene har virkelig vært travelt. Dere, eller noen av dere hvertfall, har kanskje fått med dere at jeg holder på med ett sikkerhetskurs for tiden? Jeg drømmer om å komme meg ut på plattform eller båt, og da trenger jeg dette kurset som jeg skal gjennomføre denne uken. Kurset begynner halv 9 om morgenen, og slutter rundt 16 tiden. Deretter er det rett på jobb fra kl.16 – 22. Skjønner dere at jeg har hatt lange dager, men allikevel så kort tid til noe annet enn plikter og gjøremål? 

Uansett, kurset har til nå vært helt supert! Jeg storkoser meg! Kurslederen vår har en måte å undervise oss på som river oss helt med. Han engasjerer oss på en morsom måte, så hele kursundervisningen går unna som en lek. Det virket som han kan absolutt alt som er å vite om det å jobbe i nordsjøen, og han hadde alltid morsomme historier å komme med. Og jeg som trodde teorien skulle bli kjedelig! Første dagen hadde vi om førstehjelp og HMS, og idag hadde vi sjøredning som tema. Vi fikk på oss store oransje drakter og skulle hoppe i havet og gjøre forskjellige øvelser. Kjempegøy! Jeg er eneste jenta på kurset, ble dere sjokket? 

Opplæring av overlevelsesdrakt

Syns jeg kledde den bra! Og jeg passet str. SMALL 

I morgen skal vi opp i Helivelten!  (helikoptervelt) Den senker oss ned i ett basseng med vann.  Så snur de oss rundt, og så skal vi komme oss ut av den mens vi sitter fastspent som om vi skulle være ombord i ett helikopter. Jeg gleder meg!! 

Kurs

Så var dagen kommet! Jeg sitter akkurat nå med frokosten på fanget og skal snart kjøre avgårde til RESQ for å ta sikkerhetskurs. Jeg gleder meg masse! Etterpå er det rett på jobb, så jeg kommer ikke hjem før halv 11 i kveld. Derfor ønsker jeg dere en god morgen nå, og en fantastisk fin tirsdag! 

Husmor

Jeg har hatt en fin fridag i dag. Og det trengte jeg etter den hektiske jobbhelgen jeg nettopp hadde. Nå koser jeg meg med Asbjørn Brekke Show, men tidligere har jeg stått på med å løpe ærender og vaske i leiligheten min. Det var godt å få unna noen gjøremål som har hengt på meg i lang tid nå. Og jeg har hatt skikkelig innkjøp av matvarer og diverse, og det beste jeg vet er å se kjøleskapet fullt! Det er ikke kjekt å skal lage mat, og så er det ingenting i kjøleskapet… Har følt meg som en skikkelig husmor i dag, men så er det litt kjekt også! 

Dagens outfit

Mens matmor vasker og styrer på, er det ingen oppmerksomhet å få.. Så Kira gikk likegreit og la seg mens støvsugeren bråkte ute i stua!

Nå har jeg fått bildene fra photoshooten på Åkrasanden, så jeg kommer til å bruke kvelden til å sortere og redigere masse bilder! 

Ett ordtak jeg snappet av Asbjørn Brekke: “Du lever i sølibat? Hvor er det? Jeg har aldri vært i sølibat..”  Hahahaha!

Ha en fin kveld kjære lesere <3 

Frøya

Søte Tina kom på ett lite besøk i dag, og hun hadde med seg den nye valpen sin Frøya, herligste chihuahua’en jeg har sett! Mine hunder var selvfølgelig veldig nysgjerrig på denne lille skapningen, og Tiko ble jo helt forelsket! Han skulle ikke slippe henne av synet. Kira ble bare sjalu… Egentlig er jeg ikke noe spesielt interessert i disse små veskehundene, men Frøya var bare helt uimotståelig <3 

Hehe! Tiko ville ikke at Tina og Frøya skulle gå

Man må begynne ett sted..

Jobbhelgen er endelig over. Jeg har da hatt en grei dag på jobb i går, men i dag var det absolutt ikke gøy.. Glad den endelig er over! Jeg gleder meg veldig til neste uke, da har jeg nemlig meldt meg på Sikkerhetskurs, ett kurs man må ha for å få jobb i nordsjøen! Jeg ønsker sterkt å jobbe på plattform eller på båt. Om jeg får meg en slik jobb har jeg mulighet til å kjøpe meg leilighet i utlandet og faktisk bo hvor jeg vil, og likevel ha den samme jobben. Jeg skal selvfølgelig ikke ha alt for store forhåpninger med det første, men med ett slikt kurs kommer man hvertfall litt lengre! Og det er en start… Man må begynne i det små for å oppnå noe stort <3 

På jobb idag fikk jeg selskap av denne pusen som ville holde meg med selskap i bilen

Det var noen overlykkelige hunder som ventet på meg hjemme i dag. Da jeg kom hjem var det rett ut og leke med ball!

One Happy Dog <3

Two Happy Dogs <3

Sneakpeak

I går hadde jeg en photoshoot ved Åkrasanden i solnedgangen. Tomi var fotograf, og målet med photoshooten var å få så like bilder i solnedgangen som man kan få i syden. Dere vet, typiske strandbilder. Jeg fikk se gjennom bildene, og jeg gleder meg til han får overført dem til pcen, for det ble ganske mange bra som jeg ble kjempefornøyd med! Håper jeg får flere photoshoot med ham! 

Liten sneakpeak!Fjelltur i sommerheten

For det første må jeg bare beklage for dårlig oppdatering på bloggfronten de siste dagene. Dagene går så fort, og tiden går rett og slet ifra meg! Jeg får ikke tid til alt jeg har tenkt, for det er så mye som står på planen min fremover. For ett par dager siden reiste foreldrene og brødrene mine til USA, og jeg er derfor barnevakt for border collien deres Tiko. Derfor har jeg prioritert hundene i førsterekke overfor alt annet. To rastløse border collier i hus er ikke til å spøke med! Så de siste dagene har vi vært veldig aktive med både fjellturer i Djupadalen og joggeturer i norheimskogen. 

I går gikk vi tur til Krokavassnuten!