BIRTHDAYGIRL

Joho, i dag har jeg bursdag! Jeg blir hele 27 år, og det er egentlig ganske sykt å tenke på. Og jo mer jeg tenker på det, jo mer freaker jeg ut. Bare tre år til jeg er 30! Det er på slike dager jeg begynner å drøfte på viktige spørsmål som vi kanskje ikke alltid tenker over. Hva har jeg oppnådd i livet mitt? Hva vil jeg gjøre det neste kommende året? Har jeg noen mål jeg vil fullføre før jeg bikker 30-tallet? Er det for sent å gjøre ditt og datt? Jeg gruer meg sånn til å bli 30 at det nesten er litt skummelt. Jeg skal uansett nyte de årene jeg har igjen før jeg kommer så langt, og når jeg først kommer så langt, så vil jeg mest sannsynlig finne ut at det ikke var så gale likevel!

Jeg feirer sjeldent bursdagen min. I fjor var planen å sitte hjemme alene og se på tv, helt til jeg fikk overraskende besøk av tre venninner som kom på døra mi. Og da vet man at man har gode venninner! I år tenker jeg å feire den med noen gode venninner i morgen kveld. Først litt festligheter her hjemme før turen går videre på byen. I dag blir det kun å sitte hjemme og slappe av, spise en god middag og samle krefter. Augusta kom innom på kvelden, så da fikk jeg sjansen til å ta noen fine bursdagsbilder!

Man blir bare 27 en gang i livet 

MINE JULEKAKEFAVORITTER

Wow, jeg er sikker på at pulsen min har ligget godt over 150 hele denne uken! Vi har hatt familieselskap i går, siden både jeg og Andreas har bursdag ganske nær hverandre. Han har hatt den 16 desember og jeg den 21. Der ser du, jeg har ikke engang hatt tid til å fortelle dere om bursdagen til min samboer. Denne uken har det vært hett om ørene på meg. Spesielt de siste to dagene har gått i ett kjør. Jeg måtte bake kake til gårsdagen og i tillegg måtte jeg lage enda en runde med julekaker. Vi klarte selvfølgelig å spise opp de fleste kakene allerede andre uken inn i desember! Desember er måneden for å kose seg, noe jeg kanskje tar litt for bokstavelig? 

Det ble ikke syv sorter i år, men det ble mine tre favoritter som jeg må ha hver jul. Første som står på listen over mine julefavoritter er kakemenn. Myke kakemenn! Det er såklart ett must å ha i kakeboksene, det blir ikke ordentlig jul uten. Så har vi sandnøtter. Disse elsker jeg å spise sammen med ett iskaldt glass melk. Så må jeg alltid ha havremakroner, eller havreflarn som noen også kaller dem. Disse sitter jeg også å koser meg med sammen med ett glass melk. Så en fin favoritt som jeg alltid spiser mange av når jeg er på besøk hos mamma, men som jeg ikke fikk tid til å lage i år, kjeks med sjokoladebiter. Heldigvis tok hun med seg litt fra sin egen bakst til familieselskapet vi hadde i går. Så da var julen reddet!

Hvilke julekaker er dine favoritter?

HJELP DET ER JULEBORD

På lørdag skal jeg på julebord med jobben til samboeren min, og jeg har gått gjennom skapet mitt i dag for å finne meg ett passende antrekk. Jeg har helst lyst til å gå i kjole, men ikke i en altfor pyntet en siden vi mest sannsynlig havner på byen etterpå. Jeg kan ikke akkurat skryte på meg at jeg har vært på så veldig mange julebord så jeg vet ikke helt hva folk har på seg på slike arrangement, men jeg ser jo det at folk tar på seg alt fra dress, fin bukse og bluse til skjørt og kjole i alle sjangre.  So, what to do? Jeg har prøvd litt forskjellige kjoler, for kunne jo tenkt meg å faktisk pynte meg litt denne dagen. Men jeg ender vel opp med bukse og topp likevel. 

Elsket denne kjolen nedenfor her. Men den er noe trang, og jeg vet at jeg bare hadde gått og dratt i den hele kvelden siden den er så kort. Så nei. 

Okei, jeg kommer ikke til å gå i denne rosa minikjolen, det er nå helt sikkert nå som jeg ser på bildene. Den er altfor kort, og av og til lurer jeg på om den faktisk er en topp fremfor en kjole. Men den er sykt fin og jeg har den bare hengende i skapet fordi jeg ikke klarer å kvitte meg med den. Bruker den aldri, men jeg måtte bare prøve den i dag i tilfelle den kunne passe. Og ja, jeg vet det ser ut som om jeg må på do eller noe, but it`s fine, I`m fine.

Jeg har mest lyst å ha på meg denne fine røde, lange kjolen, men er redd for at den er for pyntet? Selv om den er helt “plain” og ikke har noen spesielle detaljer. Den er lang, og svinger rundt meg når jeg går. Så jeg vet ikke?

 

Jeg ender vel mest sannsynlig med å gå som det her. Svart bukse med en fin topp. Det er bankers, og man kan faktisk gå videre på byn også uten å føle seg for stivpyntet. 

Hva går man egentlig i på julebord? 

JULEPYNT OG GAVER

Da jeg startet opp min tre uker lange ferie i november, var jeg veldig innstilt på at jeg skulle få unnagjort de fleste forberedelsene til jul i løpet av friukene. Det klarte jeg! Både julepynten og juletreet er på plass, og det er så julefint her inne i stua vår nå! Til og med soverommet har fått en liten julete makeover. Og vet dere, jeg er til og med ferdig med alle julegavene! Deilig ikke sant!? Nå kan jeg bare kose meg resten av desember og ikke stresse noe mer med hverken gaver eller pynting. Jeg har også bakt tre sorter julekaker, men allerede to av dem er spist opp. Så denne ukene er planen å lage mer julekaker, og forhåpentligvis varer dem frem til jul. Jeg skal legge ut noen oppskrifter på mine julefavoritter etterhvert. Hvem skulle trodd dette treet var falskt? De falske juletrærne ser så ekte og fine ut nå, at jeg synes nesten alle bør skaffe seg ett så sparer vi skogen for trær! Granlukt kan man faktisk få kjøpt på sprayflaske nå, og ett ekte tre kan nesten være dyrere enn ett falskt så det vil faktisk lønne seg for lommeboken også å gå til innkjøp av ett tre man kan ha år etter år! Jeg kom faktisk over ett skilt i går hvor det ble solgt ekte grantrær for ikke mindre enn 1300,-!! For ett ekte tre man har i stua i 3 uker!  Jeg kjøpte mitt på Europris i fjor for en veldig fin pris, rett over 1000-lappen. Det er vel rett over 2 meter høyt og det fulgte med små lys som allerede var festet til treet. Hvordan ligger du an med juleforberedelsene? 

VELKOMMEN TIL FAMILIEN RONNY

Det har skjedd litt av hvert siden sist jeg hadde en aktiv periode med blogging. Som dere vet så har jeg fått tilbake min kjære, gamle dølahest Sebastian. Han ser ut til å trives godt på ny stall og jeg trives enda bedre i hans selskap. Var utrolig godt å få ham hjem igjen! En stor del av hverdagen består nå av stallarbeid og kos med hesten, noe jeg såklart elsker! Men jeg har en liten ting til som jeg enda ikke har fortalt dere. Jeg har nemlig fått meg en hest til!

Hils på Ronny! Han lille tassen her er av rasen Amerikansk Miniatyrhest, og når meg akkurat opp til låret. Jeg kjøpte Ronny for noen uker siden, og han ser også ut til å trives veldig godt sammen med de andre hestene på stallen. Han er en 6 mnd gammel hingst, og er full i ramp! Han lager godt med liv i stallen og gir meg muligheten til å lage mange morsomme snapstories.Mange har spurt meg hva som egentlig er planen med å ha en så liten hest, en hest man ikke engang kan ri på! Hva er vitsen lurer folk på? Jo, jeg har mange planer med han lille her. For det første er han jo hingst, har stamtavle og pass i orden og gode linjer bakover i stamtavlen, så jeg skal få ham avlsgodkjent og bruke ham i avl til folk som ønsker å låne ham. Det neste jeg vil gjøre med ham er å få ham innkjørt, slik at jeg kan leie ham ut til arrangementer som inneholder kjøring med kjerre, som for eksempel fakkeltog, familiedager på gård etc. Og så vil jeg muligens konkurrere med ham i kjøring. Jeg vil også bruke ham til utstillinger for å få ham kåret. På toppen av alt ønsker jeg veldig gjerne å “utdanne” ham til å bli en fin besøkshest som kan komme på besøk til eldre på sykehjem.

Jeg har også tenkt tanken om å starte en instagram konto til ham etterhvert hvor man kan følge med på alt som skjer i livet til Ronny. Jeg tror, med litt trening og tilvenning, at han og jeg kan få til mye kjekt fremover! Han er kanskje liten, men det er mye hest i den lille kroppen! De store hestene klarer ikke løpe fra ham, og han er ikke det spor redd for noen ting! Litt sta og skal vise seg frem til tider, men det er det som kommer med når man kjøper seg både hingst og føll i ett og samme dyr. Har du noengang sett en så liten, søt hest? ♥

VURDERER Å SLUTTE

Greit nok, jeg har såvidt prøvd ut dette nye utseende og funksjonene til blogg.no, men jeg kjenner jeg blir veldig frustrert over hvor innviklet de har gjort ting her. Jeg kom meg ikke innpå bloggen min før nå for 30 min siden, fordi jeg hele tiden må be om nytt passord for å få logget inn. Og hva skjedde med den fine hvite og rosa basen de hadde tidligere, som var så oversiktlig og fin og lett å ha med å gjøre. Nå ser det nesten likt ut som ett avansert IT program hvor man må bruke koder på koder for å få til noe så enkelt som å logge inn! Lesertallene, hvor er de? Man må nå laste ned Google Analytics for deretter å koble det til bloggen. Har gjort det, men funker likevel ikke. Heldigvis for meg så er jeg bittelitt kjent med google analytics fra før, men man må jo nesten være en IT teknikker eller noe i den dur for i det hele tatt skjønne seg på resten av funksjonene her. Nei, please da. Gå tilbake til hvordan det var.

Det er nesten slik at jeg vurderer å slutte å blogge på blogg.no og heller “flytte” bloggen min over til NOUW eller noe. En plattform som ikke har så avanserte funksjoner som det blogg.no har fått. Er det noen av mine lesere som blogger på nouw eller en annen plass som kan anbefales? Blir liksom litt trist å gjøre det også, for jeg har blogget på blogg.no helt siden jeg begynte å blogge. Det er dette jeg kjenner til, men nå er det bare frustrerende. Utseende på bloggen min er også tatt vekk. Og jeg som brukte så lang tid på å få til det fine designet jeg hadde.. borte. Og nå heter jeg tydeligvis ikke Linda Lovise lenger. Nå står det Linda inda oppe i høyre hjørne på kontoen min, som en slags rimespøk. Om jeg har prøvd å endre på det? Endrer på det for femte gang nå, men det hjelper ikke. Og jeg som var så motivert nå til å blogge ordentlig! What to do?

SIDEN SIST

Hei dere!

Så er min siste feriedag kommet. Kjenner godt på kroppen at  jeg har virkelig hatt godt av denne ferien. 3 uker raser avgårde! Så hva har jeg egentlig gjort på i disse ukene? Jo, jeg skal oppdatere dere ordentlig i neste uke, har noen innlegg som jeg har skrevet halvveis ferdig og flere planlagte innlegg kommer. Jeg har ikke akkurat vært særlig flink med bloggingen den siste tiden, så jeg har litt å ta igjen. Jeg ser at blogg.no har forandret seg en god del siden sist jeg var innlogget her, så jeg har en jobb å sette meg inn i her også.

Kjenner motivasjonen for å skrive kommer sigende imens jeg sitter og taster i vei her. Håper den holder seg bra oppe nå og jeg får en god rutine igjen samtidig som jeg nå er tilbake i jobb neste uke og ting begynner å falle på plass hjemme. Det var ikke så lenge siden jeg kom hjem fra ett arrangement som har hengt over meg i lang tid. Bruktmarked for hesteutstyr på stallen rett ved der jeg bor, hvor jeg har holdt stand med mine produkter. Nå som denne dagen er over kan jeg puste noe lettere ut. Nå tror jeg ikke jeg har noe spesielt å forberede meg til mer i år, bortsett fra jul, som jeg forresten ligger ganske godt an med nå som jeg er ferdig med alle julegavene!

Jeg skriver mer til dere i morgen, da skal dere nemlig få møte vårt nye familiemedlem! Nå venter jeg bare på at Andreas skal komme hjem med Burger King, jeg har ikke spist siden klokken 12! Vi snakkes i morgen, håper dere vil fortsette å kikke innom bloggen min selv om det har vært litt av og på med innlegg den siste tiden ♥