We did it

Jeg var skeptisk til om jeg klarte å komme meg på trening i dag, men jaggu klarte jeg det! Motivasjonen var vel helst at Tina ventet på meg, ellers hadde jeg nok ligget i sengen enda. Jeg har langhelg nå, og det er deilig! Har likevel masse jeg må gjøre, så jeg skal prøve å være så effektiv som mulig innen fredag slik at jeg kan slappe av når helgen kommer. 

Vi trente MRL i dag, som går mye på de store muskelgruppene. Kjente jeg fikk tatt meg godt ut, både på styrkedelen og kondisjonsdelen. Så nå kan jeg ha god samvittighet resten av dagen! Litt sol måtte også til, som en belønning. En fin start på en torsdag 🙂

Blondes have more fun

Etter flere uker.. nei.. måneder, så kom jeg meg endelig til frisøren. Det har tatt meg så lang tid på å bestemme hva jeg ville gjøre med håret, at det fikk gro ganske mye før jeg kom meg avgårde til salongen. Men det er bra at håret får hvile en stund før du setter i gang med en ny behandling igjen. Som dere kan se på bildet nedenfor gikk jeg ganske lenge uten å farge det, så det meste av håret mitt var i min naturlige farge. Jeg kan tippe det er rundt 2 år siden + + sist jeg var hos frisør! Nå hadde jeg friskt og nytt hår, klar for fargebehandling! Resultatet ble jeg mer enn fornøyd med! Man er alltid skeptisk når man sitter i stolen og lurer på hvordan dette skal gå, jeg tror neppe jeg er alene om det. 

I utgangspunktet ønsket jeg en kald blondfarge med en mørk farge i bunn. Men frisøren ville ikke anbefale det. Det ser jo så flott ut på bilder, men det mange ikke tenker over er tiden som kommer etter fargebehandlingen. Når håret vokser, vil man måtte farge det mye oftere om man har en mørkere bunn enn sin egen naturlige farge. Etterveksten vil vises i løpet av kun noen få uker, og det er bare ett spørsmål om tid hvor ofte du gidder å gå og fikse dette om og om igjen. Om man er lys og har en lys ettervekst, så vil ikke overgangen være så drastisk som den mørke fargen. Så den tanken slo jeg raskt fra meg. Å farge hele håret blondt var uaktuelt. Jeg ville ha litt liv i det, så vi endte opp med tett i tett med blonde, kalde striper. Og sammen med min naturlige farge ble det så naturlig og fint! Jeg er kjempefornøyd! ♥ ♥ ♥ 

Før

Etter

Jeg klippet og farget meg forresten på Z Hårdesign nede i Haugesund Sentrum. 

Følg mine treningsuker

Vekten har stått stille den siste tiden, og det har jeg tenkt å gjøre noe med. Jeg har for lengst funnet ut at jeg trenger mer enn motivasjon for å klare i det hele tatt å gå ned noen få kilo. Det er frustrerende når man ser at vekten er på vei ned, men neste morgen er den tilbake til start! Jeg ser at det jeg putter i meg har veldig, veldig mye å si. Hva, hvor mye og hvor ofte! 

For det er jo ikke det at jeg er lat og ikke gidder å trene. Jeg trener mye mer nå enn hva jeg har gjort tidligere. Jeg klarer å presse meg mer, kjenner at jeg får bedre kondis, og blitt sterkere. Men vekten står stille. Og jeg er overbevist om at feilen min ligger i matvanene mine. Så sier dem, man skal ikke fokusere så mye på vekten! Men jo, av og til må man fokusere på tall for å vite at man er på rett vei. Jeg skal gå ned ganske mange kilo før jeg er fornøyd, og det skal jeg klare. Men jeg trenger nye tiltak, og derfor skal jeg gjøre følgende: 

Jeg har tenkt på en ting som kan hjelpe meg å nå målet mitt; nemlig dere, lesere! Og dere trenger ikke gjøre noe engang. Det holder lenge for meg at dere bare følger bloggen min, for fra nå av skal jeg være enda mer åpen og ærlig med dere om fremgangen min på treningsfronten. Jeg tenker jeg legger ut ett treningsinnlegg hver søndag, hvor jeg forteller hvor mye jeg har gått ned, hva planen er for neste uke, osv. Det kan gi meg litt press for å nå målene mine, noe jeg virkelig trenger! Og det er jo søndag i dag, så her skal dere få planen min for neste uke. Mulig det blir endringer etterhvert, at jeg legger på en ekstra trening, eller om jeg må kutte ut noe fordi det kommer noe i veien for planene. Men foreløpig ser det slik ut 🙂 Når det kommer til vekt, så veier jeg meg i dag og tar utgangspunkt i denne vekten når jeg skal oppsummere på slutten av uken og vurdere om jeg har oppnådd ukesmålet mitt eller ikke. Det kan høres litt merkelig ut, men jeg vil ikke avsløre vekten min helt enda. Jeg kan si at jeg har planer om å gå ned minimum 15 kilo, og kommer til å være ærlige med dere når det kommer til om jeg har gått ned eller ikke. Jeg lurer kun meg selv om jeg ikke skulle vært det. Jeg gleder meg faktisk til dette, kjenner det kribler i magen allerede! 

Bestilt frisørtime

Endelig! Nå har jeg finally bestilt ny frisørtime til neste uke. Jeg blir ikke enig med meg selv om jeg liker fargen jeg har nå. Siden håret mitt har vokst ganske så mye siden sist jeg farget det, så har jeg nå min naturlige askeblond farge egentlig i det meste av håret mitt. Litt av lengden og tuppene har jeg min gamle blondfarge som av og til ser bra ut, og til andre tider ser mer eller mindre oransje ut. Jeg elsker at jeg har klart å holde meg så lenge uten å farge det på ny, og bare latt håret vokse ut friskt og uskadet! Jeg liker at ombre-fargen har blitt seende så naturlig ut på meg, men så er det kanskje dags for en fornyelse? Jeg får stadig høre av frisører at jeg har så friskt og sterkt hår, så litt farge nå kommer ikke til å skade. Jeg har kikket så mye etter inspirasjon, og endte opp med disse alternativene her fra instagram:


Hva synes du om disse frisyrene? Bildene er lånt fra instagram (kontoer som hairdresserhege og zhaardesignas)

Liten oppdatering

Se så fin bloggen min ble nå! Elsker det nye designet, men er ikke helt ferdig helt enda. Forsidebildet er ikke på plass, og jeg jobber fortsatt med å finne skrift fontene jeg vil ha. Litt småting her og der, men til slutt så kommer det nok på plass tenker jeg. Profilbildet forsvinner når det passer seg ser jeg også. 

Dagene mine er som vanlig travle. Jeg valgte å ha en liten bloggpause nå mens vi jobber så mye i det nye huset. Tapeten i stua og kjøkken er på plass nå, og gulvet er påbegynt. På badet er det ikke lenger noe bad. Vi har revet vekk alt inventar, samt veggene er borte. Så om noen kom inn å så på hva vi holdt på med hadde alt virkelig sett håpløst ut. Gleder meg så mye til vi har kommet over det verste og kan faktisk se lys i tunnelen. Og ja, vi har begynt å skru sammen og henge opp kjøkkenet vårt! Og det ser så bra ut. Heia IKEA!

Denne helgen har jeg jobbhelg igjen, og det kjennes..helt greit. Får liksom en avkobling fra det som skjer hjemme. Oppussing er gøy det, men gud hvor mye tid og krefter som tar på, fysisk, men også psykisk. Om man har kjæreste så må man liksom inngå ett kompromiss om at det ikke kommer til å bli så mye kontakt mens dette pågår. Både den ene eller den andre veien. Vi går på jobb og jobber forskjellige tidspunkt, og vi bidrar i huset der vi kan, når vi kan. Ofte ser vi ikke hverandre før langt ut på kvelden, gjerne rett før vi legger oss. Og så er det det samme dagen etter. Det er ikke alt jeg kan gjøre alene eller være med på når det kommer til oppussingen, så jeg slipper litt billigere unna. Jeg fikk hvertfall føle meg nyttig da vi skrudde sammen kjøkken. Der er jeg faktisk en god del bedre til å skru enn kjæresten. For å være ærlig.

Da vet dere litt mer om hvorfor det har vært så stille fra min side for tiden. Gleder meg bare så sykt mye til å bli ferdig med huset og vise dere resultatet. Ha en fin helg da folkens! PS: Jeg elsker dette filteret på snapchat! Hvem vil vel være en hund, når man kan være en TIGER? 🐯

Perfekt liv

.. Neida, langt i fra. Hva skulle vi gjort da liksom, om alt hadde vært perfekt? 

Men disse pannekakene derimot! For første gang i livet mitt, tror jeg, at jeg har fått absolutt alle pannekakene til å bli.. ja.. P-E-R-F-E-K-T-E. Disse ble ukens høydepunkt for å si det sånn. Og jeg har hatt en elendig uke til nå.

Neida, det har ikke vært så gale. Trening er unnagjort, leiligheten er ryddigere enn den har vært på lenge, jeg har vært flink jente og har spist sunt. Jeg har vært snill pike og gått lange turer med hunden. Men til tross for dette så har jeg bare vært i en helt elendig form de siste dagene. Til tross for at jeg begynte uken med motivasjonen på topp til å suse gjennom treningsprogrammet mitt både mandag og tirsdag (og søndag, bare slik at jeg kan skryte på meg trening 3 dager på rad). I dag er jeg virkelig helt på vidda, og ser egentlig ut som om jeg har hoppet over skjønnhetssøvnen ett par uker. Nesen renner, øynene klør, stikker og er røde, jeg er slakk og føler egentlig bare for å legge meg ned og.. se på disneyfilmer hele dagen lang. Men har fortsatt to arbeidsdager igjen før jeg kan ta helg! Og da, folkens! Da… ja, da skal vi snakkes 🙂 

Jeg har vært litt giddalaus

Oh my god. Denne morgenen kom jeg meg endelig på trening! Selv om jeg heller ville sitte hjemme og spille sims. Nå har jeg ikke vært på trening kun fordi jeg ikke har giddet, men det er travelt å pusse opp ett hus skal jeg si deg! Samtidig som du må sjonglere mellom jobb, husvasken, hunden og matlaging. Okei, mye av dette er litt unnskyldninger også. Okei, så har jeg vært litt “giddalaus” som vi sier på godt haugesundsk. Som forresten betyr lat, gidder ikke, orker ikke. Treningen i dag var heldigvis ikke så tung som jeg hadde sett for meg, men klarte kun en styrketime. Det er sjeldent jeg går på timer, altså fellestimer med instruktør. Men nå håper jeg at jeg kan bli litt flinkere til å variere. Det er jo gøy! Man får en boost av å ha en som pusher deg litt lenger enn du ville gjort om du stod alene. Men nå er treningen unnagjort for i dag. Så nå kan jeg slappe av! 

Twisted dream

God morgen! Jeg våknet etter å ha hatt den sykeste drømmen noensinne. Jeg drømmer hver eneste natt, og som regel husker jeg alt jeg har drømt. Kjæresten er helt motsatt, han mener han ikke drømmer i det hele tatt. Men alle har drømmer, det er bare ikke alle som husker dem 🙂 

Mennesker drømmer i snitt 3-5 forskjellige drømmer hver natt. Og siden jeg ofte husker alle drømmene jeg har hatt, så blir disse satt sammen, og resultatet? Jo, en helt sykt twisted drøm i 4-5 forskjellige deler hvor ting handler om helt forskjellige ting! I natt drømte jeg først at jeg var med i en slags krimserie. Ei dame hadde blitt skutt i ett palass (eller noe i den dur, lysekroner hang ihvertfall ned fra taket), og jeg så hvem som skjøt. Jeg fulgte etter henne, for det var ei dame med store svarte briller og skaut og en enorm pelskåpe. Ja for ett syn, dere skulle sett henne. Jeg ble tatt fordi de trodde det var jeg som hadde skutt. Da måtte jeg såklart løpe for livet, og på veien møtte jeg ei hyggelig jente som ville være med meg på ferden. Og mens vi løper så roper hun: “jeg har endelig funnet en venn”. Haha weird. Jeg kom meg unna, men ikke før jeg var havnet i en stor labyrint. Altså nå begynner del 2 av drømmen. I denne labyrinten lå det to enorme slanger som var like lange som labyrinten. Den ene var fake og den andre var ekte(!?) Så måtte jeg finne veien ut uten å bli tatt av den ekte slangen. Jeg endte opp med å bli halvveis slukt, og da roper jeg på “den nye venninnen min”, at hun må trykke på av/på knappen for å re-starte alt, siden nå visste vi hva vi måtte gjøre! Ja, da befant jeg meg plutselig i ett gaming spill. Da vi hadde “re-startet” spillet var labyrinten borte og vi befant oss plutselig ved ett stort innendørs basseng. Og så husker jeg ikke mer.

Slik kan jeg se ut i drømmene mine. For real.

Dette blir jo såklart helt meningsløst for dere å sitte og lese. Jeg skulle hatt tegnet hele drømmen for dere, så hadde det vært lettere å forstå hva som foregår i hodet mitt om natta! Ja, hvorfor ikke? Det kan jeg prøve neste gang jeg har en syk drøm. Det blir nok i natten som kommer tenker jeg. 

Andre som lar fantasien løpe løpsk i drømmene sine? Bokstavelig talt!

Ut med morgenbrødet

Jeg har bestemt meg for å få meg en litt bedre matvane når det kommer til frokost. Jeg er så veldig glad i brød, og kan spise flere brødskiver per måltid fordi jeg synes det er så godt! Derfor skal jeg nå i en periode prøve å kun spise knekkebrød til frokost, og forhåpentligvis spiser jeg mindre. Jeg skal også legge til ett glass vann før frokost, slik at jeg føler meg mettere. Jeg har hatt opptil 3 måltider med brød, og det synes jeg blir litt mye. Så på kvelden kan jeg heller unne meg ei brødskive, som en belønning for å ha kuttet ut ett brødmåltid den dagen. 

Nå er det jo slik at brød nå til dags kan være minst like sunne som knekkebrød. Det finnes jo så mye forskjellig, både i butikk og oppskrift du kan bake selv. Forskjellen på brød og knekkebrød er at brød inneholder gjær (selv om gjær ikke har så veldig mye betydning), og knekkebrød inneholder mer fiber og fullkorn. Siden knekkebrød er så tynne inneholder ett knekkebrød omtrent halvparten så mye kalorier som en skive brød. Men igjen, så blir du fortere mett av å spise brød. To knekkebrød metter omtrent som en skive brød. Gjerne føler folk at de blir mer mett av å spise to knekkebrød fremfor å spise en skive brød. Tanken som spiller deg ett puss. Det vil jo da føre til at du får ett lavere kaloriinntak og dermed går ned i vekt. Dette har jeg lest meg opp om på nettet, av såkalte eksperter. Så da velger jeg å tro på det, til jeg har bevist det motsatte 🙂 Men så har du sånne som meg da, som før i tiden kunne spise 6 skiver til ett måltid uten problemer. Ble aldri mett. For det er så godt, og jeg hadde ingen sperrer. Nå i voksen alder har jeg heldigvis klart å begrense meg, takk gud for det. 

Nei nå snakker jeg meg helt vekk her. Hunden står og tripper fordi jeg har sagt “skal vi gå tur” 5-6 ganger mens jeg har sittet å blogge. Det blir en kjapp joggetur rundt norheimskogen, så får vi se om jeg tar meg en styrkeøkt etterpå. Vi snakkes! 

“Skal vi gå tur?”

Årets villeste ferie (DEL 1)

Jeg snakker selvfølgelig om Alpeturen jeg var på sammen med kjæresten min, familien min og mange andre kjekke, skiglade mennesker! For er det noe som er vilt her i livet, så er det de enorme fjellene i Alpene som strekker seg så langt øye kan se! Og jeg har vært der! Jeg har opplevd det på nært hold!

Den 3 februar reiste vi en gjeng på 15 stk, klare for ei uke i vinterlandskap. Vi kjørte fra Haugesund til Oslo, og tok fly fra Oslo til Innsbruck i Østerrike. Derfra kjørte vi buss fra flyplassen og over til Italia og opp, opp, opp fjellene hvor vi endelig var fremme ved Canazei. Det var natt da vi ankom, så alle julelysene og dekoren lyste mot oss kan man si. Det føltes virkelig ut som vi nettopp hadde ankommet julelandsbyen på nordpolen! Så sykt fint. Og for en fine gjeng da!

HOTELLET

Hotellet vi bodde på var helt greit, rommene var helt greie og personalet var kjempehyggelige. De snakket ikke så godt engelsk, så det ble ikke så mange ord som ble vekslet med dem, men kroppsspråket sier for det meste det man trenger. Jeg skal ikke klage, vi bodde økonomisk og synes vi hadde det helt fint. Jeg sov godt om nettene, og badet var stort og romslig. Vårt bad hvertfall. Mamma og pappa måtte ha beina i dusjen om de skulle på do. Så størrelsen på rommene varierte litt kan man si. Jeg og kjæresten fikk visst ett av de største rommene, lucky us. Vi hadde rom helt oppe på loftet, der hvor det er lys i de to små vinduene helt øverst. 

 

Det var ett eget prosjekt å få rett temperatur på dusjen. Meget fint selfielys på badet var det også! Og de flotte blå flisene ‘a du!

Eneste jeg må si er at jeg ble skikkelig skuffa over middagen. Jeg hadde store forventningen angående mat. Jeg trodde, og håpet, på at vi skulle få buffet hver dag, men ved frokostbordet lå det lapper hvor vi måtte krysse av for hva vi ville ha til middag. Ingen bilder, dårlig engelsk, okey, vi tar sjansen. Vi hadde to valgmuligheter for hvert av punktene. Forrett, middag, dessert. Vi visste aldri hva vi kom til å få. Jeg krysset av for pannekake en gang, og fikk pannekake stappet med smashet brokkoli. Og en dag fikk vi tartar. Uff. Måltidene var små, men i alt fikk vi 4 retters middag! To forretter, hvor den ene forretten var “på huset”. Noe av maten var god, men jeg ble litt skuffet, innerst inne. Jeg gikk ned 2 kilo på denne uken, rett og slett fordi jeg knapt spiste noe. Frokosten var kjempegod. Og minipizzaene! Nå høres jeg sikkert ekstremt sutrete ut, men mat har mye å si når man er på ferie. Og når man er litt kresen i matveien, som meg så hender det at ikke alt faller i smak. Men ellers hadde vi mange gode måltider i slalombakken! Pizza, spaghetti bolognese, gulasjsuppe. Nammm!

  

HVERDAGEN

Hverdagen vår var stort sett slik: Stod opp klokken halv 7/7, ned å spise frokost som var klokken halv 8. Under frokosten planla vi litt hvilke ruter vi skulle renne for dagen. Etter frokost var det opp på rommet for å kle på oss ull, skiklær og alt som hører til. Så var det å stavre seg avgårde opp mot trekket. Første gondolen var ca.15 minutters gåavstand fra hotellet, avhengig om du gikk i vanlige sko eller slalomsko vel og merke. Trekket åpnet halv 9 og stengte klokken 17 på ettermiddagen. Så da var det bare å kose seg i bakken i 8 timer før det bar ned til barene hvor Afterski’en ventet. Noen var gjerne litt trøttere enn andre, som meg, som ofte droppet afterskien og gikk rett til hotellet for å legge hodet på puta. Så var det på an igjen det samme dagen etter. Det høres gjerne ensformig ut, men det var alt annet enn ensformig. Vi rant nye løyper hver dag, og opplevde noe nytt time for time. 

Vi hadde to hovedmål. Eller tre da. For det første skulle vi renne rundt fjellet. Nummer to var da å renne rundt fjellet – bare motsatt vei. Og nummer tre var å komme seg til topp, på over 3000 meters høyde! 

Å renne rundt fjellet er da ingenting. Kanskje. Men greia var at, om man ikke kom seg tilbake til startpunkt når dagen var omme, måtte man tatt taxi tilbake til hotellet. Og hør da. Det kunne variere fra 6 timer til 9 timer med taxi for å komme tilbake! Det setter ting i perspektiv tenker jeg. Hadde blitt en dyr taxitur. Det viktigste var å kunne lese skilter. Hvor er den røde løypa, hvor er den svarte. Hvilke løyper fører til hvor. Da var det greit å ha Torstein, som hadde satt seg så godt inn i løypene og systemet her. Han fungerte som en guide for oss resten, selv om det var første gangen hans også. 

MARMOLADA

Det sykeste jeg fikk oppleve var da vi skulle til Marmolada. Vi måtte renne ett godt stykke og ta mange heiser og gondoler før vi kom frem til den siste gondolen som skulle ta oss opp til toppen på Marmoladafjellet. 3265 meter over havet!! Aner dere hvor høyt det er eller? Det er 3 ganger så høyt som (hvertfall tidligere) verdens høyeste bygning, Burj Dubai Sears Tower! Shit! Andreas ville fort ned igjen, for han mente bygget vi oppholdt oss på beveget seg. Og det er jo ikke en god følelse når vi står på toppen av ett fjell og det er kun bratte bakker og spisse topper under oss. 

DEL 2 KOMMER..