WISHLIST FRA BUBBLEROOM

Det finnes så utrolig masse fint i butikkene nå. Jeg har jo tenkt at siden jeg er gravid er det ikke vits for meg å handle meg noe nytt, jeg kommer jo ikke til å passe inn i det uansett. Men det er jo kanskje litt feil å tenke sånn, synes du ikke? Selv om vi gravide kommer til å bli større over tid, så må vi kunne unne oss fine klær i mellomtiden. For tiden går jeg bare rundt i gamle klær, fordi det er “enkelt og greit” og fordi det er det jeg har i skapet. Men så føler jeg meg deretter også. Jeg føler meg sliten, selv om jeg kanskje ikke er det. Men jeg ser ustelt ut fordi jeg bare hiver på meg noen gamle filler som tilfeldigvis passer nå. Jeg har latt meg selv forfalle litt merker jeg, og det er noe jeg vil gjøre noe med. Jeg prøver å se meg om etter klær med god stretch, gjerne kjoler eller bukser i mykt stoff. Klær som jeg kan bruke selv om magen gradvis blir større.

Jeg har likevel lovet meg selv at jeg ikke skal handle noe nå før jul. Om jeg klarer å holde løftet, er ett annet spørsmål. For det første er jeg ikke helt ferdig med å kvitte meg med klær jeg allerede har, klær som jeg mest sannsynlig aldri kommer til å bruke mer. Det må vekk før det kommer inn noe nytt. For det andre må jeg tenke litt økonomisk for tiden. For det tredje kommer det sikkert masse kjekke tilbud over nyttår! Jeg har i allefall laget meg en liten ønskeliste som jeg kanskje skal investere i 2021 ♥ 

HER    HER    HER

HER    HER    HER

HER    HER    HER

DIY SENGESETT TIL BARN

Hei på dere! Jeg har akkurat ryddet hele rommet til Kaja Sofie, og det kjennes så godt. Deilig å få ryddet og sortert i alle lekene, ryddet bort klær som har blitt for lite og støvsugd godt i krinker og kroker. Selv om “systemet” blir rasert så fort hun kommer hjem fra barnehagen er det likevel mye ryddigere nå og lettere å holde det slik enn det har vært tidligere. 

Jeg har brukt morgenen på å gjøre ett lite DIY prosjekt. Er du sånn som meg som liker å spare penger, så kan dette tipset være verdt å prøve ut! En dag jeg var å kikket på Kid, fant jeg noen sengesett til oss voksne i deilig flanell med vintermotiv. Til bare kr.129,-. Jeg gikk til barneavdelingen for å se om jeg fant noenlunde det samme, men der var det ikke store utvalget blant sengesett og prisen var også over dobbelt så dyrt. Så jeg bestemte meg for å kjøpe 3 stk i de sengesettene som var ment for oss voksne. Jeg har nå sydd om det ene til barnestørrelse, og det var superenkelt å få til! Jeg skal vise dere:

(Husk å vask og tørk sengesettet før du setter i gang). Først legger du dynen du ønsker å sy sengesettet til oppå sengesettet. Husk å vreng det først. Tenk at du skal beholde siden med åpning og knapper. På bildet ligger åpningen med knapper på høyre side, og jeg klippet av det overflødige stoffet på venstre side. Klipp langs kanten på dyna, ca. 2 cm ut fra dyna. Fest med nåler langs kanten, de er med på å markere der du skal sy.

Sy først en rett linje langs kanten. Deretter syr du tilbake langs linjen du allerede har sydd, men nå setter du nålen på “sikksakk” program. Jeg vet ikke hva dette kalles på fagspråket, men jeg har lagt ved bilde av det jeg mener så det blir mer forståelig. Dette for å gjøre tråden mer slitesterk. Husk å feste tråden godt ved å sy litt frem og tilbake ca. 1-2 cm når du kommer til slutten. 

Vreng dynetrekket. Du er ferdig og det er klart til bruk! Har barnet begynt å bruke pute gjør du bare samme fremgangsmåten med puten. Bruk også da den allerede eksisterende åpningen på putetrekket. Vi har ikke begynt med pute til Kaja Sofie enda, så jeg legger kun putetrekket ned i senga, så er det en slags pute der 

Jeg ble kjempefornøyd med resultatet! Det var superenkelt, jeg sparte penger, og nå har hele familien matchende sengesett i deilig flanell. Dette kommer jeg nok til å gjøre flere ganger om det er tilbud på sengesett! Jeg er ikke så imponert over utvalget til butikker når det kommer til sengesett til barn. Gjerne det er mer utvalg på nettet, men nå har dere iallefall enda ett alternativ  

♥ ♥ ♥

DETTE SKAL JEG GJØRE I DESEMBER

Desember er årets koseligste måned. Selv om korona styrer mesteparten av vår hverdag om dagen, så skal ikke det sette en stopper for at vi kan kose oss med juletiden og alt som hører med. Her er 17 punkter jeg skal gjøre i desember! 

Pynte juletre – Juletreet kommer alltid opp 1.desember hos oss. Jeg synes det er altfor sent å ta det opp 23.desember slik vi gjorde det da jeg var liten. Julen skal nytes så lenge man kan, og i år er julen helt spesiell og vi trenger den gode følelsen alt med julen gir oss. På en annen side så tar jeg ned juletreet rundt nyttår, og ikke 12 januar slik mange gjør. Så det kommer opp tidligere, og tas ned tidligere hos oss. Juletreet er nå pyntet, så dette punktet kan jeg krysse av for “CHECK” ♥

♥ Se julefilmer – Som hvert år skal det rulle med julefilmer på tv-skjermen! Alene Hjemme, The Holiday og Hjelp det er Juleferie er såklart klassikerne som man må se hvert år!

♥ Bake julekaker – I år skal jeg bake masse. Kakemenn, havreflarn, pepperkaker og sandnøtter blant andre.I tillegg har jeg ett lite håp om at jeg endelig skal få tid (og energi) til å lage ett pepperkakehus.

♥ Lage julekort med familien – Hvert år har jeg sagt at jeg skal lage julekort og sende til familie og venner, men det har liksom aldri blitt noe av det. Nå er dette punktet faktisk allerede i boks, for jeg lagde nemlig julekort i går! Resultatet kommer snart på bloggen, de ble skikkelig fine!

♥ Levere gaver fra mitt juleprosjekt “Juleglede for alle” – I sommer kom jeg på en ide om å gjøre en god gjerning i år. Jeg begynte å annonsere rundt omkring at jeg samlet inn pent brukte leker og klær som skal gis som julegaver til barn og barnefamilier i mitt nærområde som ikke har så mye fra før. Jeg har fått inn utrolig masse og holder på med å pakke inn de siste gavene. Jeg har virkelig kost meg imens jeg har holdt på med dette prosjektet og det er gjerne noe jeg kommer til å gjøre neste år også. Responsen har iallefall vært utrolig positivt fra folk og jeg har møtt på så mange gavmilde og snille mennesker i de siste månedene.

♥ Drikke masse kakao – Det har jeg gjort masse av i november og kommer til å fortsette å gjøre i desember. Kakao demper kvalmen, og så er det så godt! Kakao imens du sitter under teppet og ser på julefilmer. Koooos <3

♥ Skrive ned alle mine mål for neste år – 2021 blir ett spesielt år for oss. Vi har nesten nettopp blitt en familie på 3, og i 2021 blir vi en familie på 4! Jeg har mange ønsker og tanker for det neste året og skal skrive ned alle mine mål slik at vi får ett så godt år som overhode mulig.

♥ Reise på hytta – Jeg og samboer kan ikke skryte på oss å ha brukt familiehytta i Sauda så mye som vi kanskje kunne hatt gjort. Det er utrolig fint der når det er snø, så jeg håper det kommer litt snø i desember slik at vi kan ta med oss Kaja Sofie og renne på akebrett.

♥ Gå/renne på ski – Sist gang jeg stod på ski var jeg på skiferie i Andorra. Der ble jeg så dårlig fordi jeg var gravid i uke 8, og måtte ligge på hotellrommet 5 dager av ferien. Så det hadde vært fantastisk om jeg fikk på meg slalomskiene i år.

♥ Pynte huset – Huset skal selvfølgelig pyntes til jul og det er så koselig å pynte med julemusikk i bakgrunnen. Da er det å finne frem sengesett i flanell med julemotiv, røde puter i sofaen, krans på døren og meter på meter med lyslenker!

♥ Dele DIY innlegg – Jeg har planlagt flere DIY prosjekter som jeg skal dele med dere.

♥ Lage pepperkakehus – Jeg tror faktisk jeg aldri har laget pepperkakehus i mitt liv. I allefall kan jeg ikke huske noe av det. I år vil jeg prøve meg på å lage ett pepperkakehus!

♥ Ha den årlige julefrokosten sammen med bestevenninnen min – Hvert år rigger jeg og bestevenninnen min oss foran tv med Askepott på julaften og koser oss med en deilig frokost bestående av varme baguetter og egg. Da er det julestemning da!

♥ Kjøpe matchende julepysj til familien min – Det er noe med den følelsen å daffe rundt i stua om morgenen i pysjen, og det er pyntet til jul og kanskje det til og med er snø ute. Det er den følelsen bare desember kan gi oss! Jeg ønsker å kjøpe matchende pysjamas til hele familien!

♥ Se en julekalender på tv – Jeg er litt sent ute og har enda ikke fått begynt på noen julekalender. Jeg tenker jeg vil se Jul i Blåfjell, og dette er jo tilgjengelig på nettet, så det skal jeg få begynt på så snart som mulig. Det er jo så koselig!

♥ Høre på julemusikk – Jeg har allerede hørt masse julemusikk i flere uker nå, og det skal jeg fortsette med i hele desember. Jeg hører på julemusikk når jeg vasker og gjør husarbeid, baker og lager mat og når jeg bare skal slappe av i godstolen.

♥ Feire med familie – Julaften skal vi være sammen med min samboers foreldre, og 1.juledag skal vi til mine foreldre.