DIY SENGESETT TIL BARN

Hei på dere! Jeg har akkurat ryddet hele rommet til Kaja Sofie, og det kjennes så godt. Deilig å få ryddet og sortert i alle lekene, ryddet bort klær som har blitt for lite og støvsugd godt i krinker og kroker. Selv om “systemet” blir rasert så fort hun kommer hjem fra barnehagen er det likevel mye ryddigere nå og lettere å holde det slik enn det har vært tidligere. 

Jeg har brukt morgenen på å gjøre ett lite DIY prosjekt. Er du sånn som meg som liker å spare penger, så kan dette tipset være verdt å prøve ut! En dag jeg var å kikket på Kid, fant jeg noen sengesett til oss voksne i deilig flanell med vintermotiv. Til bare kr.129,-. Jeg gikk til barneavdelingen for å se om jeg fant noenlunde det samme, men der var det ikke store utvalget blant sengesett og prisen var også over dobbelt så dyrt. Så jeg bestemte meg for å kjøpe 3 stk i de sengesettene som var ment for oss voksne. Jeg har nå sydd om det ene til barnestørrelse, og det var superenkelt å få til! Jeg skal vise dere:

(Husk å vask og tørk sengesettet før du setter i gang). Først legger du dynen du ønsker å sy sengesettet til oppå sengesettet. Husk å vreng det først. Tenk at du skal beholde siden med åpning og knapper. På bildet ligger åpningen med knapper på høyre side, og jeg klippet av det overflødige stoffet på venstre side. Klipp langs kanten på dyna, ca. 2 cm ut fra dyna. Fest med nåler langs kanten, de er med på å markere der du skal sy.

Sy først en rett linje langs kanten. Deretter syr du tilbake langs linjen du allerede har sydd, men nå setter du nålen på “sikksakk” program. Jeg vet ikke hva dette kalles på fagspråket, men jeg har lagt ved bilde av det jeg mener så det blir mer forståelig. Dette for å gjøre tråden mer slitesterk. Husk å feste tråden godt ved å sy litt frem og tilbake ca. 1-2 cm når du kommer til slutten. 

Vreng dynetrekket. Du er ferdig og det er klart til bruk! Har barnet begynt å bruke pute gjør du bare samme fremgangsmåten med puten. Bruk også da den allerede eksisterende åpningen på putetrekket. Vi har ikke begynt med pute til Kaja Sofie enda, så jeg legger kun putetrekket ned i senga, så er det en slags pute der 

Jeg ble kjempefornøyd med resultatet! Det var superenkelt, jeg sparte penger, og nå har hele familien matchende sengesett i deilig flanell. Dette kommer jeg nok til å gjøre flere ganger om det er tilbud på sengesett! Jeg er ikke så imponert over utvalget til butikker når det kommer til sengesett til barn. Gjerne det er mer utvalg på nettet, men nå har dere iallefall enda ett alternativ  

♥ ♥ ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg