AKTIVITETER FOR DE I KARANTENE

Vi befinner oss i en surrealistisk tid om dagen. Hvem skulle tro at våren 2020 skulle hele Norges befolkning holde seg innendørs bak lukkede dører så langt det lar seg gjøre, minimalisere kontakt med andre og på nyhetene florerer det oppdateringer av dødsfall og smittede av ett mystisk virus som ingen i hele verden har en motvaksine for. Hvem skulle trodd?

Jeg må innrømme at jeg var en av dem som først ikke tok viruset helt på alvor. Det begynte i Kina, ett land jeg aldri har vært i. Og hvor mye sykdom har ikke denne verden fra før av liksom? Hva er så spesielt med dette coronaviruset? Men så fikk vi høre om de første tilfellene i Norge, og da endret jeg holdning. Det var plutselig kommet så nært. Jeg er mest av alt redd for datteren min som bare er 6 mnd gammel, så jeg har innført en frivillig delvis karantene for oss. Vi holder oss hjemme så langt det lar seg gjøre. Vi går tur for å få oss frisk luft, og jeg går til butikken for å handle. Men utover det holder vi oss innenfor våre fire vegger. Vi tar ikke imot besøk og vi går heller ikke på besøk.

Det kan bli litt kjedelig i lengden å være så isolert over lengre tid. Derfor vil jeg komme med noen tips til hva du og din familie kan gjøre på imens dere sitter i karantene eller bare tar generelle forhåndsregler:

Husarbeid – For meg er dette en perfekt tid til å gjøre unna husvasken. Ta tak i haugen av skittentøy og oppvask, vaske gulv og skifte på senga. I skrivende stund har jeg vasket to maskiner med klær, og den tredje ligger klart.

Spille brettspill – For ikke så lenge siden kjøpte jeg brettspill som Monopol og Ludo. Det er jeg glad for nå! Jeg synes det er så kjekt og koselig å spille gammeldagse spill uten noen form for teknologi. Det er sosialt og spill som Monopol kan ta opp til timer å spille. Her har dere perfekt tidsfordriv!

Rydde i klesskapet – På tide å finne frem vårklærne og rydde vekk vinterklær. Kanskje det også er en ide å prøve alt du har i skapet, kanskje du kan rydde bort noe gammelt og lage plass til å kjøpe deg noe nytt? Når karantenen er over.. Når du har tatt ditt skap kan du fortsette til barnas, og så mannens..

Sy knapper på skjortene til mannen – Høres ut som ett merkelig punkt, men jo. Samboeren min har mange fine skjorter, men absolutt alle mangler en, flere eller alle knappene. Så det er noe jeg har tenkt å gjøre imens vi sitter (delvis) isolert.

Lære noe via Youtube – Det finnes uttallige youtube videoer der du kan lære deg noe nytt. Fletting av hår, sminke, tegne, male, strikke etc.

Se på film/serie – Film er perfekt tidsfordriv. Kanskje du kan finne deg en ny serie? Hva med Disney maraton med barna?

Håndarbeid – Nå er ikke jeg så heldig at jeg har funnet ut av strikkekunsten, men det har kanskje du? Strikking, hekling, lage noe sammen med barna. Påsken står jo for tur, kanskje lage noe påskepynt. Strikke gule påskegensere til hele familien!

Leke gjemsel – Nå er det perfekt timing å finne på noe kjekt innendørs. Hva med å leke god gammeldags gjemsel i hele huset? Eller gå på oppdagelsesferd på loftet. Som barn husker jeg at det var så spennende å gå på loftet til mamma og pappa, eller gå på oppdagelsesferd i huset til morfar.

♥ Ommøblere – Ommøbler og pynt huset, finn frem vårpynten og bytt putetrekk på sofaputene.

Bake – En stor del av befolkningen har fått panikk og dermed spinner avgårde til butikken for å hamstre 70 pakker dopapir og 30 stk brød. Greit nok, du kan ikke bake dopapir, men brød, boller og rundstykker kan du bake og fryse slik at du har i mange dager fremover.

Gå tur – For de som ikke sitter helt isolert i karantene kan gå seg en tur. Bare synd at TellTur sesongen ikke er startet, det hadde vært en perfekt motivasjon å gå og jakte TellTur-koder i disse tider.

Hjemmetrening – Jeg har yogamatte, treningsklær og youtube med treningsvideoer til disposisjon. Alt ligger til rette for at jeg kan få meg en treningsøkt selv om treningssenteret er stengt. Du trenger ikke mer enn det!

Hagearbeid – Har du en hage, så kan du jo gjøre litt hagearbeid. Nå er det vår i lufta, så da er det koselig å plante litt nye planter i hagen.

Lese bøker – Jeg har funnet frem 3 bøker jeg skal lese de neste dagene. Av og til hender det at jeg ikke finner unnskyldning til å sette av tid til å lese bøker, men nå kan du jo tenke at istedenfor tiden du skulle brukt på jobb så kan du heller bruke den på å lese ei god bok.

BARNEROMMET

Til tross for at Kaja Sofie bare er 5 måneder gammel, har hun allerede sovet inne på rommet sitt i flere uker. Det er flere grunner til det. For det første sover hun så godt om natta! Hun har sovet gjennom hele natten fra hun bare var noen uker gammel, uten problemer. Det er jo en drøm for de fleste nybakte foreldre. Vi har det ganske fint og kan absolutt ikke klage, for søvn er ikke noe vi har mangel på! For det andre så ligger hennes rom og vårt rom vegg i vegg. Dørene våre er vendt mot hverandre kan man si. Vi sover med begge dørene åpne, det vil si at vi hører henne like godt som om hun skulle ligget i vuggen på vårt rom. For det tredje, så er vuggen nå rett og slett for liten til henne. Hun strekker seg like lang som den er, og hun har armer og ben overalt at jeg nesten var redd for at hun skulle tippe vuggen over når som helst. Så det føles tryggere å ha henne i sprinkelsengen. Hun snur seg jo og er både høyt og lavt. For oss var det på tide at hun fikk sove på sitt eget rom. Vuggen er gitt videre til broren min, som venter en liten en i juni ♥

Jeg viste jo ett bilde av barnerommet for en tid tilbake her på bloggen, vet ikke om dere husker det? Da var ikke alt helt ferdig, og det var ganske hvitt og lyserosa. For å si det sånn så ble jeg ganske lei av de hvite veggene og lite farger generelt, det er jo alltid hvitt og lyserosa med meg! Så jeg bestemte meg for at jeg ville male rommet i en mørkere farge. Prøve noe nytt for engangs skyld. Og jeg må si jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Det er som bildene jeg ser på instagram! Jeg kjøpte også inn litt interiør og ting til å henge på veggene. Jeg har hele tiden, så lenge jeg kan huske, stått for en og samme stil i lang tid. Nå har jeg vendt helt om og fått en helt ny smak på interiør. Si meg gjerne hva du synes i kommentarfeltet! 

ELSKER BARNEROMMET! OG SÅ ER DET SÅ GØY Å INNREDE DET!