Svane tutorial

For en stund tilbake fikk jeg en forespørsel om å lage en tutorial for eplesvanen jeg lagde. Dette er faktisk den første tutorialen jeg noengang har lagd, så jeg håper dere blir fornøyd og at jeg muligens kan lage flere! 

Begynn med å dele ett eple i to like store deler. 

Ta en kniv og skjær i eplet fra toppen og ned. Ikke skjær helt ned men la en liten centimeter være igjen. Ikke skjær helt i midten, for der skal vi til slutt lage ett hull til hodet. Så skjær litt ved siden av midten! 

Det er lurt å bruke to kniver til hjelp første gangen. Legg knivene som bildet viser, og skjær i eplet til kniven din møter de andre. Da har du skjært langt nok ned. Etter at du har skjært nedover, skjærer du sidelengs som bilde nr 2 viser. 

Gjør det samme på den andre siden. Du skal da ha fått tre deler til svanen din som ser slik ut. 

Ta delene du nettopp skjærte ut, og gjør det samme med disse som du gjorde med de første. 

Du har nå fått ett fint sett med vinger 🙂

Ta vare på to av frøene, de skal brukes som øyne. Ta den andre halve delen av eplet og skjær av en smal bit som vist på bilde nr 2. 

Form ett svanehode av den smale eplebiten. Skjær ett hull som jeg har gjort på eplet vi har laget kroppen av. 

Fest øynene på hodet, og sett hodet oppi hullet du lagde på “kroppen” til svanen. 

Svanen er ferdig og klar for å pryde spisebordet! 

Tips: Gjerne lag flere svaner, med røde, grønne og gule epler for variasjon. Du kan også fjerne alt skallet slik at hele svanen blir en farge. 

 

Min siste helg i 2013

God søndag mine lesere! 

Nå er jeg så sliten i både kropp og sinn, at det var utrolig herlig å sette seg ned i benken foran tv’en og slappe av. Jeg hadde foring i stallen hele dagen, både morgen, middag og kveld. Det vil si at jeg måtte stå opp kl.7 for å gi frokost til hestene og slippe alle sammen ut i luftegårdene. Klokka 11, kom det en familie og skulle hente en kanin av meg, og klokka 13 var det opp igjen i stallen for å fore middag. I dag tok jeg meg friheten til å ri på en tur sammen med Elin og Susan. Vi ridde i norheimskogen og på travbanen. Det var en sinnsyk fart på Sebastian idag på banen! Det er kanskje ikke så rart siden det er lenge siden jeg har ridd ham nå og han liker å få litt utløp for sine galoppstunt innimellom. 

I går/natt, var jeg ute og kjørte sammen med Lisa. Vi kjedet oss litt så det ble mye tullebilder ut over kvelden. Alle jeg har på Snapchat fikk nok med seg det! Vi tok også en ringerunde til mange av vennene mine, jo bare for å snakke. Det er jo viktig å holde kontakten! 🙂

Like barn…

Love u bestiss.. <3

Kjæresten klarte også å ødelegge fingen sin mens han skrudde på bilen i går. Jeg så ikke når det skjedde, men heldigvis var jeg med og kunne kjøre ham til legevakten. Jeg satt og pusset salutstyr mens han jobbet med bilen, og plutselig hørte jeg masse banning og at han løp ut døra. Han fikk ett stygt kutt og måtte sy fem sting, stakkar gutten min. 

Her får han fingen sin sydd, auuu…

Greit å gå inn i det nye året med rent saltøy 🙂 

Merry Christmas

Hei alle sammen og god jul! 

Det er den 2. juledag allerede, tiden går så altfor fort. Jeg har så mye å gjøre før året er over.. Jeg er fast bestemt på at 2014 skal bli ett godt år! Derfor skal jeg få ryddet bort alt rotet i hele huset slik at jeg går inn i det nye året med ett ryddig og rent hjem. Jeg skal også skaffe meg en forrytter til hesten min som kan begynne i januar, og komme meg tilbake på trening er intet unntak. 

I år feiret jeg jul hjemme hos mine foreldre mens kjæresten var hos sin mor. Juletradisjon er noe av det viktigste innen tradisjoner for meg, så vi ble ikke helt enige hvor vi skulle være. Men vi møttes senere på kvelden og pakket opp pakker sammen, så det ble en fin julefeiring uansett.  

Som tradisjonen sier så har jeg en liten oppgave jeg gjør hvert år. Ei venninne av mamma har ei datter som ønsker at nissejenta skal komme og banke på vinduet hver juleaften, og den nissejenta er da meg! Hun blir like overrasket hvert år, og det er så kjekt å se at det faktisk er noen foreldre igjen som vil at barna skal tro på nissen. Det er så mange som har gitt opp å lære barna sine om nissen og nordpolen og alt dette. Det er litt trist… Har du barn? Hva sier du om nissen til barna? Finnes han for dine barn? 🙂

Jeg fikk masse fint i år, mange store pakker! Gleder meg allerede til neste år! 

Happy Birthday Linda

Nå er klokka over 24:00, og jeg har da bursdag – i teorien. Det føles ikke som om jeg har bursdag.. Jeg er sliten, trøtt, alene, sår og hoven på øyet, vondt i armen og egentlig bare lei meg. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg er lei meg, jeg har ikke noen spesiell grunn. Jeg har bare dager hvor humøret mitt ikke er på topp og jeg føler bare for å sutre litt. Det kommer nok av alt stresset jeg har hatt i det siste. Hvert år tenker jeg det samme: Det skal bli bedre neste år! Neste år skal bli ett bra år! Neste år skal bli MITT år! Men det blir aldri slik jeg håper. Hvorfor det? 

Nå tror jeg at jeg bare skal legge meg for kvelden og heller glede meg til morgendagen. Da skal jeg og bestevenninna mi ut å spise. Lisa har visst noe på gang i morgen som jeg gleder meg til å finne ut hva er! 

Kira holder meg som alltid med selskap når typen er ute på andre ting 

Slik ser julekroken vår ut nå! Pakkene begynner å bli mange 🙂 Og se, bare STORE pakker!!

Her ser dere hvorfor jeg syter over armen min. Jeg og Susann trente sprangtrening med hestene, men så klarte jeg å dette av hesten sånn at han tråkket på armen min. Resultatet var en fin blåveis! 

Vi blogges, natta 🙂

Nattåpent Amanda

Jeg kan ikke huske sist jeg var på shopping og handlet absolutt alt jeg ville ha. Det har jeg for såvidt ikke gjort denne gangen heller, men jeg måtte unne meg noe nytt da det var Nattåpent på Amanda. Det er alltid kjeke tilbud på slike tilsetninger, og jeg følte jeg fikk gjort noen gode kjøp. 

Meg og Lisa på Amanda

Kjøpte meg undertøy og sminke 🙂

Feil inspirasjon du liksom…

Er nok mange av dere som har fått med dere blogg.no’s reklame på fremsiden om en artikkel som har overskriften “Frykter at mange gir feil inspirasjon”. Og det er nok noen av dere som faktisk har lest hva som står der. Jeg gidder ikke skrive om hva det handler om, for det kan dere jo lese selv HER. Det jeg mener er: HVA ER GALT MED DISSE MENNESKENE? HVA er det som er feil? Alt er jo feil nå om dagen. Trener man ikke, er det feil. Trener man for mye, er det også feil. Spiser man ditt, spiser man datt, er det feil! Når skal dette slutte? 

Disse damene viser bare en ting: Hvis man står på, kan man oppnå! Jeg tviler på disse kvinnene har stappet i seg brus og potetgull for å få disse resultatene. De fleste har nok mest sannsynlig hatt ett sunt og godt kosthold, ett motiverende treningsprogram og en sunn livsstil. Jeg spør igjen, hva har dette med feil inspirasjon å gjøre? 

Greit nok hun ernæringsfysiologen mener det er noen som har en ubalanse mellom mat og trening. Men det syns jeg bør være opp til hver enkel å avgjøre. Det en person spiser av mat, kan være helt feil for en annen. Vi er ulike, spiser ulik mat i ulike mengder og trener forskjellig. Hvorfor skal det alltid være noen som skal komme og rette på ting uansett hva det er? 

“Ekstra leit er det når unge jenter henter inspirasjon og tips fra ufaglærte med feil perspektiv på trening og kosthold”.. I mean, come on! Når måtte man ha utdanning i trening for å gi tips og råd som faktisk har funket for denne personen til andre som ønsker samme resultater? Jeg er enig i at når man skal trene så bør man vite hva man holder på med. Men erfaring kommer over tid og man lærer av hverandre og av sine feil. 

En ting jeg også reagerer på er gutter som skriver ting som “Hvorfor vil dere se ut som menn? Jenter skal ikke ha slike muskler? Det ser helt jævlig ut”. Om ei jente vil ha litt muskler og du mener det er helt feil, so what? Hun trener jo ikke for å tilfredstille DEG. Jeg syns det er fint med kvinner med muskler, og ville gjerne hatt det selv. For meg er slike bilder riktig inspirasjon for meg. Det viser meg at jeg kan klare det så lenge jeg står på og ikke gir opp. En slik kropp kommer ikke smygende til deg…  Kan andre klare det, så kan jeg! Om foreldre er redde for at datteren ser på slike bilder og blir deprimert for andre sin lykke, ja, da burde kanskje ikke denne personen ha tilgang til internett i det hele tatt. Og det er som de sier, folk som sier dette er dårlig inspirasjon er enten altfor overvektige, eller bare dårlig trent. La damene få være stolte over kroppen sin, la de være stolte over at de har oppnådd noe! 

La folk få velge selv!!

Hva mener du om denne nye “trenden”?

Pink Lady

Da jeg var støttekontakt på onsdag, gikk vi på sparkjøp for å kikke litt etter nisseluer som brukeren min trengte til juleavslutning på skolen. Så fikk jeg plutselig øye på dette herlige dekkenet til hund. Klarte ikke la være å gå forbi så jeg kjøpte det til Kira. Ble hun ikke fin? Hun måtte jo få en liten adventspresang hun også!

Kira og Tiko (hunden til broren min) 

Du grønne glitrende tre

Når jeg har fått pyntet juletre, DA er det julestemning! Jeg føler jeg var ganske tidlig med å få det opp i år, men jeg klarte ikke vente mer. Egentlig tenkte jeg å vente til bursdagen min, som er den 21. desember. Ikveld skal vi muligens bake pepperkaker, siden jeg fikk pepperkakedeig i pakkekalenderen i går. 

Grunnen til at jeg sitter i finklær her er fordi vi egentlig skulle på julegrøtfest med hundeklubben i går kveld, men vi fant aldri helt ut hvor det var.. Så derfor droppet vi det og heller gikk hjem og pyntet tre og spiste McDonalds. Don’t judge us..

Pakkene under juletreet

Når pleier dere å ta frem juletre? 🙂

 

 

Pakke Pakke Pakke

Jeg har vært i full sving med å pakke inn julepakker i dag. Prøvde å være litt ekstra kreativ dette året i forhold til (alle) de forrige… Og her er resultatene 🙂

Istedenfor vanlige “til og fra” lapper, satte jeg heller på dekorative håndmalte julekort! Stusset litt på om jeg skulle bruke det rosa båndet eller om jeg bare skulle kjøre standard rødt. Det ble det rosa, som jeg synes ble kjempesøtt! Hva syns du?

Kira holdt meg med selskap, lurte nok på med hva i all verden jeg holdt på med 🙂

Slik ble resultatet

Har fortsatt  noen julegaver som må handles og pakkes inn. Er du ferdig med julehandelen? 🙂

 

Galopp i snøen <3

Den ene dagen vi hadde snø fikk jeg heldigvis litt tid til å ri før jeg måtte skynde meg videre på jobb etterpå. Det er utrolig herlig å ri når det er snø! Men som vanlig varer snøen her i Haugesund kun en dag eller to, så idag er det bare slaps igjen. Litt kjedelig med tanke på å ri på tur når det er glatt og isete, men heldigvis har vi ridehall på stallen! 

Ri i snøen, kose med den myke vinterpelsen til hesten min, dette er en av mange grunner til at jeg ELSKER vinter! 

Meg og bassen min i farta! Herlige godgutten min <3