FORMOPPDATERING 26 UKER

Okei, da jeg først planla dette innlegget og begynte å skrive, startet jeg med setningen “Jeg synes selv at jeg ikke er blitt særlig stor”. Men nå i dag måtte jeg inn og rette på det, for gud så stor magen er blitt nå! Synes ihvertfall jeg da. Jeg merker godt at huden blir strammere rundt magepartiet og det strekker litt, spesielt rundt navlepartiet. Jeg har ikke sjans til å komme meg oppi noen av buksene mine hjemme bortsett fra joggebuksa, så jeg går veldig mye i kjoler om dagen. Jeg tar meg selv i å “vagge” mer og mer, og korsryggen har begynt å gi oftere beskjed at nå er det nok for i dag, sett deg! Tidligere denne uken har jeg slitt veldig med ryggen, jeg klarte seriøst så vidt å holde meg oppreist og måtte lene meg på møblene for å bevege meg rundt i rommet.

Jeg har lagt på meg ca. 10 kilo. Da teller jeg ikke med de 10 kiloene jeg mistet i de 3 første månedene som følge av at jeg bare kastet opp. For de har jeg fått tilbake! Så i realiteten, 20 kilo da. Men jeg tar utgangspunkt i hva jeg veide før jeg ble gravid. Jeg skal innrømme at jeg har ikke brydd meg særlig om hva og hvor mye jeg har puttet i meg, siden jeg var helt “hol” på mat etter jeg hadde den forferdelige tiden med inn og ut av sykehus og ingen mat. Men nå har jeg begynt å bli mer fokusert. Jeg prøver å spise mer frukt, det går mye i jordbær og epler. Etterhvert skal jeg prøve å bytte ut litt brød med knekkebrød, brus med kalorifri saft osv. Jeg spiser utrolig mye brød om dagen!

Men, jeg er utrolig flink til å holde meg aktiv om jeg får si det selv! Jeg er ofte ute og går tur, for det kjenner jeg kroppen har godt av. Men det blir ikke så mye av de toppturene jeg hadde planlagt. Og tempo på tur er så som så. Jeg skal iallefall holde meg aktiv så lenge som mulig! Jeg bruker TellTur som en fin motivasjon, og jeg har gått til sammen 21 turmål. Målet er ihvertfall 40-50 turer før jeg må kaste inn håndkle. 

En annen ting jeg har hengt meg litt opp i for tiden er de hovne beina mine. Jeg fikk helt sjokk da jeg plutselig ser ned og studerte føttene mine. Jeg hadde ikke tenkt over det før jeg så det. Tydeligvis er dem ikke så galne som det jeg først trodde, for legen min måtte le litt da jeg sa hun måtte se de hovne beina mine som var blitt såå tykke! De såkalte hovne beina mine kunne hun rangere på det laveste nivået over hovenhet. Sååee, førstegangsgravid sier du!? Noe hysterisk til tider? Men fakta er at de “vanlige” skoene mine er litt trange og jeg må begynne å se etter andre alternativer. 

Nå er jeg i uke 26 og jeg hadde altså min første legetime i uke 25, hvor vi hadde en rutine svangerskapskontroll. Jeg har forresten fått meg ny lege, noe jeg er utrolig glad for! Hun er ung, blid og hyggelig! Nå trenger jeg ikke grue meg til å gå til legen lenger! Jeg kjenner godt med liv inni magen nå. Jeg har blitt kjent med døgnrytmen til den lille, hun sover når jeg er aktiv og med en gang jeg legger meg nedpå for å sove eller hvile er det full fart inni der! Sikkert like greit å venne seg til det allerede nå. Bevegelsene er ikke fullt så tydelige at jeg har fått dem på film enda, og de kommer ofte helt uventet. Men jeg jobber med saken, jeg vil jo gjerne få alt dokumentert både på bilder og film. Det er jo tross alt en stor ting som skjer i livet mitt akkurat nå, og da må vi forevige øyeblikkene ♥

GRATULERER MED DAGEN, NORGE ♥

Gratulerer med dagen alle sammen! En strålende 17.mai fikk vi i år. Bare synd at jeg måtte jobbe akkurat i dag. Vi har det varmt her på vestlandet i dag, med over 20 grader! Jeg er til og med blitt solbrent den lille tiden jeg fikk ut av dagen. Siden både jeg og Andreas hadde kveldsvakt i dag tok vi turen til barneskolen her i nærområdet for å være litt sammen med mamma og pappa. Jeg hadde egentlig tenkt å bare sove og gå rett på jobb, men det ville blitt for dumt å ikke utnytte de få timene jeg hadde før vakt. Jeg fikk kjøpt meg en fin kjole i går til anledningen, og den får virkelig frem mageformen. Det var ikke før jeg fikk den på at jeg så hvordan kulemagen har vokst.

Vi måtte såklart innom stallen for å ønske våre større firbeinte en fin dag! Det er heldigvis ikke noe tog med korps og musikk som marsjerer forbi stallen her, så hestene fikk en fin og rolig feiring på beitet. Noe enkelt å ta bilde av dem var det ikke! Å holde de andre hestene vekke for å ta noen fine “kjole med hest og flagg” var så og si umuligt! Veivende flagg i vinden var heller mer spennende enn skummelt, så vi fikk kun det ene bildet med våre egne hester. Jeg fikk i det minste Ronny til å holde flagget!

Håper dere alle har hatt/har en fin dag! Kos dere masse og spis mye is og lapsskaus! Jeg skal kose meg på jobb resten av kvelden. 

HVORDAN HAR DIN FEIRING VÆRT SÅ LANGT? ♥

VÅRSLIPP – BILDEDRYSS

Så var den herlige tiden her, vårslippet av de firbeinte! Denne tiden er herlig på så mange måter! For det første blir hestene så glade for å kunne gå ute døgnet rundt, ligge og late seg i gresset og nyte de varme solstrålene. For det andre er det ganske så hendig å ha hestene ute på sommerbeite. Man slipper å tenke på å måtte kjøpe inn høy og gi mat tre ganger om dagen og man slipper å møkke stallbokser. Livet er generelt lettere når hestene kan styre sin egen hverdag! 

Vi slapp våre hester ut på sommerbeite i går. Etter å ha jobbet lenge med å sette opp gjerder og ikke minst vente til gresset fikk gro, bokstavelig talt, var det endelig på tide for dem å slippe å stå i den kjedelige paddocken. Vi så for oss at dem kom til å springe galne over jordet og ta noen gledeshopp, men neida. Hodet rett ned i det grønne paradiset! Mine hester er forresten Sebastian, den store svarte/mørkebrune dølahesten, og lille Ronny som er en amerikansk miniatyrhest. Bøllefrøet vårt ♥ Her kommer ett aldri så lite bildedryss av hele hendelsen. Er det en ting som er kjekt å ta bilder av så er det hester! ♥

LIKER DU HESTER? ♥

FRISKT PUST TIL BADEROMMET

Heisann alla i hopa! Denne uken kommer til å gå i ett kjør, i hvertfall føler jeg på det nå. Jeg har mange vakter på jobb denne uken, og innimellom her skal jeg rydde hus og ta vare på hester og hund. Og ikke minst ta vare på meg selv. Jeg skal jobbe ettermiddag på 17.mai, så det blir ingen feiring på meg i år. Ikke kommer jeg oppi bunaden, og har heller ingen unger i familie som er å se på i barnetogene rundt omkring. Så det blir en helt vanlig dag for min del. Litt vemodig er det jo, men slik er det av og til. Neste år blir jo noe helt annet!

Før jobb i dag fikk jeg tid til å sette på noen maskiner med klesvask, samt vasket hele badet fra tak til gulv. Vi har ikke det største badet, så det skal ikke mange klær til før det blir overfylt her. Så å rydde det plettfritt er som å få ett helt friskt pust inn i rommet! Snart må vi ha inn stellebord i tillegg, så vi kan få litt utfordringer i forhold til plass. Jeg kunne virkelig tenkt meg ett litt større bad, men bortsett fra det er jeg veldig fornøyd med hvordan vi pusset opp badet! Pyntet med nye grønne planter, som selvfølgelig er ekte. Rosene er fra ebay, som er blitt lagt der kun for bildene sin del. Baderomsinnredningen er fra Ikea. De fine mintfargede håndklærne og vaskeklutene er fra Sparkjøp. 

KJENNER LIV

Noe jeg har gledet meg til imens jeg har gått gravid er å kunne kjenne liv, både på innsiden og fra utsiden. Nå er jeg i uke 23 og har kjent liv innvendig i rundt en to ukers tid. Og det blir bare tydeligere og tydeligere. Nå venter jeg på å kunne kjenne noen bevegelser fra utsiden også! Om jeg presser litt på magen og har god tålmodighet, kan jeg muligens kjenne noen små spark innimellom. Men jeg vet ikke om det er noe jeg bare føler, eller om at det faktisk er spark jeg kjenner. Det er vel slik det er å være førstegangs gravid? Man vet ikke helt hva man skal se eller kjenne etter. Kira ser ut til å skjønne at noe er på gang, ihvertfall om man skal dømme blikket hennes utifra bildet nedenfor ♥

BILMØNSTRING HAUGESUND

Søndag er ikke akkurat den dagen man har flest planer kan man si, og da er det fort gjort å hive seg ut på noe spontant. Jeg fant tilfeldigvis ut at det var bil og mc mønstring i nærområdet i dag, og da var det bare å ringe Augusta og komme oss ut i finværet. Jeg kjenner jeg vil gjøre minst mulig om dagene, jeg blir jo bare tyngre og tyngre for hver dag som går føler jeg. Men jeg kan ikke låse meg innenfor de fire veggene her hjemme hele sommeren heller. Kira fikk også være med på dagens arrangement! Hun som er så skeptisk til andre folk, en helt perfekt anledning for miljøtrening for henne. Hun takler fint å møte folk og hun er hverken aggressiv eller redd. Jeg prøver å benytte enhver anledning jeg har til å utfordre henne på nettopp dette. 

Vi fant ut av bilmønstringen litt sent, så mange av bilene hadde allerede kjørt da vi kom. Overalt kjørte det stilige biler rundt omkring, alt ifra gammeldagse bobler med gitar og koffert på taket til spreke mustanger og røde Corvetter. Ikke det at jeg har så veldig mye peiling på biler, men jeg synes det er kjekt å se på dem og da er slike arrangementer kjekke å få med seg. Ja, jeg er den jenta du kan cruise forbi og jeg snur meg etter bilen for å ta en ekstra kikk. Om du har den rette bilen da, vel og merke! 

FRISKER OPP MED BLOMSTER

Er det noe jeg ikke får nok av så er det blomster! Det gjør noe med hjemmet når man pynter og frisker opp med blomster i alle farger. Favorittene er grønne planter, blomster med store blader og gjerne knall rosa og hvite. Det eneste jeg må ta hensyn til når det kommer til å velge ut blomster til å ha inne er at Andreas har allergi og kan reagere på visse typer planter. Foreløpig ikke sett noe til allergien hans, så da er det bare å kjøre på!

I denne omgang var det stua og spisehjørnet som trengte litt oppfriskning. Bedre bilder av stua og hvordan den er blitt pyntet til sommer skal jeg vise ganske snart. Må bare få ryddet i de hjørnene jeg ikke turte å vise i dette innlegget, hehe. Nå gjenstår bare den vanskelige delen; å ta vare på dem! Det er jo bare til å vanne dem innimellom? Nei, det er visst ikke det. Noen planter liker mye vann og må vannes regelmessig. Andre liker nesten ikke vann i det hele tatt og kan lett drukne om man gir for ofte. Noen liker at jorden er fuktig, andre liker den mindre fuktig, og noen kan også stå i helt tørr jord. Planter er neimen ikke enkelt. 

For noen år tilbake hadde jeg kun falske blomster, og da var det jo ikke særlig jobb med dem! Men nå de senere årene har jeg fått mer og mer sansen for ekte blomster. Jeg synes ikke falske blomster er noe særlig pent lenger. Det går fint om man finner noen som virkelig ser ut som ekte vare, men der man ser tydelig at blomstene er laget av papir og bladene av plastikk, det er ikke noe for meg. De eneste falske plantene jeg har nå er de grønne plantene fra Ikea. Men om man blander dem inn med de andre ekte blomstene er det ingen som tenker over at de er falske. Og ja, noen falske roser har jeg også som jeg har kjøpt fra ebay. Jepp, ebay faktisk! Ebay har de peneste falske rosene jeg noengang har kjøpt! Nå glemte jeg å ta bilder av dem i denne omgang men jeg skal se om jeg finner igjen link til dem så skal jeg vise dere i ett kommende innlegg. Roser er en type blomst jeg absolutt ikke mestrer å ta vare på. De varer toppen 5 dager hos meg, og det kan det bli litt dyrt i lengden med roser kan man si. Da er det fint å ha ebay! Og så er det greit med blomster som er nøytrale, som ikke gir fra seg lukt eller stoff til for eksempel soverom og lekerom for de små osv. Jeg har handlet inn blomster og planter til barnerommet, så klart! Men barnerommet får dere ikke se før vi er ferdige med det ♥

Har du ekte eller falske blomster i hjemmet ditt? Eller kanskje begge deler? ♥

BABYKLÆR FRA EBAY

Det finnes så sykt mye fint til baby og småbarn på ebay at jeg går nesten bananas! Jeg har laget en ønskeliste på ebay hvor jeg har lagret alt jeg kunne tenkt meg til den lille. Og nå som jeg vet at det blir jente kan jeg bare slå meg løs! Nå begynner moroa for fullt! 

Jeg har lest på mange forum at noen folk advarer mot å handle fra ebay, imens andre mener det er helt trygt. Jeg for min del klarer ikke å være super hysterisk når det kommer til slikt. Altså, hvor kommer H&M klærne fra? Så lenge klærne vaskes før bruk, skal det ikke være noe problem. Og jeg har tatt en forhåndsregel at jeg ikke handler inn ting som babyen skal ha i munnen slik som smokker og biteleker. Jeg har også meldt meg inn i facebookgruppen ebay – baby og barn, slik at jeg kan få mange nyttige tips og lese om flere anbefalinger og erfaringer om klær og mye annet. Det handler om å kjøpe fra troverdige selgere som har en høy positiv rate og mange solgte produkter.

Her er ønskelisten min for babyklær fra ebay. Noen av dem har jeg allerede bestilt og mottatt. Alt har stått til forventningene frem til nå! Som dere ser så har jeg utrolig mye på lista, så link til hver og en blir utrolig mye jobb. Søk på ord som “baby clothes”, “baby girl jumpsuit”, “newborn baby bodysuit” og “toddler” så kommer det opp masse! Så mye søtt der ute til de små♥

Har du handlet baby/barneklær fra ebay før? Dine erfaringer?

SOMMERKROPP 2019?

Jeg må vel bare innse; det blir ingen såkalt typisk “sommerkropp” på meg i år. Men det morsomme er, jeg nyter det så til de grader at jeg slipper å tenke noe særlig på at jeg må trene for å se bra ut i bikini til sommeren i år! For min egen del altså. Jeg skal jo gå høygravid likevel. Og vet dere hva som også er litt morsomt? Motivasjonen min til å sette i gang med trening etter at graviditeten er over er til å ta og føle på! Jeg gleder meg allerede til sommeren 2020, for da skal jeg være i min beste form! Eller sommeren 2021 kanskje, jeg vet jo ikke hvordan jeg kommer til å se ut til slutt etter både fødsel og amming. Men det får tiden vise, jeg nyter midlertidig en bekymringsløs vår og snart en sommer hvor magen skal strutte i været! En gravid sommerkropp skal det være i år ♥

Bilder fra sommer 2018 ♥ Jeg følte meg så BRA!