BILDEDRYSS FRA BERGEN

(Skrevet i dag tidlig, men publisert i ettermiddag)

Denne helgen i Bergen har gjort meg veldig godt, men jeg kjenner at det skal bli godt å komme hjem. Det er alltid godt å komme hjem! Uansett om du er borte 2 dager, 5 dager eller flere uker. Borte bra, men hjemme best!

Vi har akkurat fått i oss en god frokost og slapper nå litt av på hotellrommet før vi skal pakke bagen og kjøre hjemover. Regnet høljer ned utenfor. En siste liten oppdatering fra Bergen kommer nå, i form av bildedryss. Bildene fra den lille “photoshooten” vi hadde i parken kommer i eget innlegg. 

Ganske utrolig at jeg ikke har sett denne jenta siden jeg gikk på ungdomsskolen. Hun flyttet i 2005, og det betyr at vi ikke har sett hverandre på 15 år! Veldig takknemlig og glad for at jeg ble invitert i bryllupet hennes. Det skal ikke gå nye 15 år før vi ser hverandre igjen! Vi har så mye å ta igjen, og så mange minner å mimre tilbake på ♥

Det første jeg la merke til da jeg åpnet reisebagen på hotellrommet var hårsløyfen til Kaja Sofie som hadde klart å lurt seg med i bagasjen ♥ Jeg aner ikke hvordan den har havnet der for jeg har ikke lagt den der. Men den var nok til at jeg ble sentimental der og da og det eneste jeg fikk ut var “naawiii”. Det skal ikke så mye til å smelte mammahjertet nei. 

Frokosten på hotellet var helt fantastisk! Vi sov kanskje på economy class, men frokosten var 5 stjerners. Så utrolig mye godt! Fersk brød, crispy salat, sprøtt bacon og saftig eggerøre. Bra jobba, Scandic! #notsponsored

NESTE GANG VI SES ER JEG HJEMME ♥

UPDATE FRA HOTELLROMMET

God søndag alle sammen! Jeg og Augusta sitter på sengen på hotellrommet og ler av nattens uroligheter. Jeg har drømt noe hinsides og trodd flere ganger i løpet av natten at Kaja Sofie har vært i rommet og at hun har vært på vei til å falle ut av sengen. Så jeg har grabbet tak i Augusta flere ganger og ropt at hun ikke må falle ut. Dette er noe jeg ofte gjør hjemme også med den stakkars samboeren min. Det er ofte jeg opplever å våkne midt på natten og se “syner”. Som i natt våknet jeg og så ett lite ansikt i hjørnet på vinduet som stirret inn til oss. Selv om vi har rom oppe i femte etasje og ingen veranda utenfor. Hjemme hender det ofte at jeg ser at døra til badet glir sakte opp eller igjen. Men den gjør ikke det, det er bare inni hodet mitt. Det høres kanskje helt vilt ut og ganske morsomt, men det er utrolig slitsomt til tider, og jeg aner ikke hvorfor jeg har begynt med dette. Jeg ødelegger jo ikke bare min egen nattesøvn, men alle som sover ved siden av meg også. Noen som har opplevd dette selv? 

Vi ble så trøtte i går kveld etter Ikea og handletur at vi droppet å sjekke ut bylivet og heller koste oss inne på hotellrommet. Etter å ha stått opp kl.06.15, og vært på farten i flere timer, samt deltatt i en vielse og stresset rundt i den travle trafikken som er i Bergen, så var det godt å bare slappe av og legge seg tidlig. “Tidlig”, klokken rakk å bli 12 før vi la oss til å sove.

Det var helt fantastisk å se venninnen min igjen etter så mange år. Det var litt spesielt at jeg skulle være gjest i bryllupet hennes neste gang jeg fikk se henne igjen, men det var utrolig kjekt at jeg ble invitert og jeg er så glad for at jeg fikk muligheten til å delta! Vielsen var i går, og i dag begynner vennefesten. Fordi brudeparet hadde profesjonell fotograf fikk jeg ikke tatt så mange bilder under vielsen, da de foretrakk at alle holdt mobilene borte imens vielsen pågikk. Og det synes jeg er helt flott! Da var vi alle fullt og helt tilstede.

Akkurat nå er jeg ferdig dusjet, sminket og skal straks kle meg for dagens begivenheter. Vi har vært en liten tur utenfor hotellet tidligere i dag og tatt masse bilder. Det regnet, men det er ikke noe nytt for Bergen. Faktisk syntes vi det passet perfekt for anledningen! Nå skal jeg sitte og redigere litt før jeg må avgårde til bryllupsfesten. Vi snakkes senere 

BRYLLUP OG JENTETUR

Det skulle ikke mange dagene på jobb før jeg følte for en ferie igjen! Haha neida. Jeg begynte på jobb torsdag ettermiddag, og har vært på jobb i dag. Nå driver jeg å pakker bagen, jeg skal nemlig på en aldri så liten weekendtur. Jeg er invitert til ett bryllup i Bergen, til ei gammel venninne som jeg ikke har sett på kanskje 12 år(?)!! Og siden seremonien i kirken er på lørdag og vennefesten på søndag, så skal jeg ha ett hotell opphold i helgen. Ei venninne skal reise sammen med meg og holde meg med selskap fra lørdag til søndag frem til jeg skal på festen på søndagen. Gjett om vi skal kose oss! Vi har planer om å shoppe litt, ta masse bilder, spise på restaurant, en liten tur innom Ikea og gjøre masse annet gøy. Det er ikke meldt særlig pent vær, men vi får gjøre det beste ut av det. Vi skal nok få det kjekt uansett! Det kjennes så godt å kunne gjøre slike ting av og til. Reise bort, ha venninnetid og unne seg litt ekstra. Og selvfølgelig hovedgrunnen til at jeg reiser; få være med å feire kjærligheten Jeg gleder meg!

Vi kjører hjemmefra i morgen tidlig, og håper at hotellrommet er klart til kl.12. Hvis ikke må jeg bare stelle meg i bilen før jeg skal i kirken kl.14. Etterpå står vi helt fritt til å gjøre hva vi vil, helt frem til søndag lunsjtid når jeg skal videre på bryllupsfest. Jeg er ikke særlig kjent i denne byen. Bortsett fra Fløibanen og akvariet er jeg ikke oppdatert på hva man bør få med seg når man først er i “Vestlandets hovedstad”. Om noen vil komme med noen tips til hva vi kan gjøre i Bergen, legg igjen en kommentar ♥ 

DEN VIRKELIGE HVERDAGEN STARTER NÅ

Da var uken kommet! Uken hvor alt endrer seg. Kaja Sofie begynner i barnehagen, samboer begynner i permisjon og jeg begynner på jobb. Den virkelige hverdagen starter nå!

I allefall for min del. Samboer får nå kjenne på hvordan jeg har hatt det i ett år. Tenk det, hatt fri i ett helt år. Herligt! Alle planene jeg hadde som jeg skulle få gjort i løpet av denne perioden. Slikt ble det ikke, langt ifra! Jeg tror ikke jeg innså hvor travelt det faktisk kom til å bli å være hjemme med en baby. Men gud som jeg har kost meg. Jeg gleder meg allerede til vi skal ha barn nr 2 og jeg kan gjøre alt om igjen! Samboer skal ha 15 uker fri, og det synes han er mer enn nok. Men jeg kan vedde på at han synes tiden har gått utrolig fort når vi plutselig er i november og han skal tilbake på jobb.

I morgen er første dag i barnehage for Kaja Sofie. I dag er det planleggingsdag, og vi foreldre skal i møte med barnehagen nå i kveld. I morgen blir første tilvenningsdag i nytt miljø med nye voksne å forholde seg til og nye barn å leke med. Jeg føler på meg at Kaja Sofie kommer til å takle dette veldig bra, og at tilvenningen ikke blir noen stor sak. Det blir spennende å se! På grunn av korona-situasjonen vi er oppi ber de om at det kun er en av foreldrene om gangen som deltar i tilvenningsdagene. Siden jeg ikke skal på jobb før torsdag ettermiddag, så skal jeg ta de første dagene, og deretter tar samboer de siste dagene. Vi vet jo enda ikke hvor mange dager hun trenger. Noen trenger bare to dager, andre trenger kanskje fem eller flere.

Barnehage og jobb er en ting. En annen ting er å skape seg gode vaner og faste rutiner nå. Jeg føler nærmest som om jeg har hatt ferie i ett år. En travel og til tider svært krevende ferie. Men jeg har kunnet styre min egen hverdag så og si akkurat slik jeg har villet. Både når det kommer til hvor mye jeg har hatt lyst til å gjøre i løpet av dagene, og hvor lite. Det har vært dager hvor jeg bare har holdt oss inne, og prioritert å samle krefter. Og andre dager hvor jeg har spent på meg bæremeisen og turskoene. Det har vært brus (nesten) hver dag, og om middagen har vært sunn eller ikke har ikke stått på prioriteringslisten. Nå er jeg så smått i gang med treningen igjen, snop og annet godt er gjemt bort frem til lørdag og brus er byttet ut med vann. Det blir litt lettere å komme seg på trening nå som Kaja Sofie skal begynne i barnehagen, nå som treningssenteret ikke lenger kan tilby barnepass. Iallefall ikke på en stund. 

Jeg har ikke bare ligget på latsiden altså. Jeg har vært veldig flink å rydde og har kvittet meg med masse av ting! Jeg har lagt ut alt av hesteutstyr for salg og fått solgt masse annet som bare opptok plass. Jeg har fått frigjort enormt med plass i huset, og jeg føler meg så mye lettere bare av den grunn. Hesteutstyr, klær, dvd’er, bøker, kontorting og masse diverse. Og jeg er enda ikke ferdig! Dere bør prøve det folkens, kvitt dere med alt dere aldri kommer til å få bruk for igjen. Jeg kjenner at denne høsten ser jeg frem til, virkelig. Som ett nytt pust, en start på noe nytt. Nå er det bare opp til meg hva jeg vil gjøre ut av den! Og gjett om jeg skal gjøre MASSE!

GLEDER DU DEG TIL HØSTEN?

BARNEHAGESTART – FORBEREDELSER

//inneholder sponset produkt

Nå er det bare ett par dager til så begynner Kaja Sofie i barnehagen! Jeg begynte med litt forberedelser for en stund siden, men handlet inn det siste nå i helgen. Klær, barnehagesekk, støvler, regntøy. Alt er nå i boks! Men det er helt sikkert noe vi har glemt. Jeg og samboer skal i foreldremøte i morgen kveld, og da regner jeg med vi får mer informasjon om hva vi bør ha tilgjengelig i barnehagen. Vi har jo aldri hatt barn i barnehagen før, så det er nok mye vi ikke kommer på at vi trenger.

Jeg har ganske så blandede følelser oppi alt dette. Jeg blir litt sentimental når jeg tenker på at babytiden med Kaja Sofie og permisjonen er over. Men en ny epoke i livet er i ferd med å begynne, vi må bare henge oss på så godt vi kan. Bare vi husker å stoppe opp litt og nyte hver dag som går. Jeg sier alltid, “hver alder har sin sjarm”. Så selv om man kanskje synes det er trist at babyene vokser, så er det så mye man kan glede seg til når de blir eldre. Og eldre! Jeg er bare så glad for at jeg har vært flink å tatt masse bilder, helt fra Kaja Sofie ble født og hele veien frem til nå. Og det er noe jeg skal fortsette med. Da kan jeg lett finne frem gamle bilder og mimre tilbake

Selv om det er litt følsomt og jeg kan nesten garantere at det kommer en liten tåre i øyekroken til mammaen, så skal det bli godt å endelig få kjenne på den virkelige hverdagen også! Nå har jeg hatt fri i 1 år, og det er jo ikke slikt livet mitt i realiteten skal være slik jeg har hatt det i det siste året. Jeg har storkost meg, men nå skal det bli godt å få ordentlige rutiner på plass.

I  helgen har jeg merket klær for harde livet. Jeg bruker merkelapper fra Lappeliten, jeg synes de har så søte design på lappene sine. Man kan selv velge motiv og farger slik at de matcher best mulig til barnets personlighet. Mulig jeg har gått bananas når det har kommet til å handle inn klær til barnehagestart, men nå er jeg i alle fall ganske sikker på at hun har nok klær for en stund. Det er også noen gavmilde besteforeldre inni bildet her også, så jeg har ikke stått for hele barnehage-innkjøpet selv. Jeg vurderer å kjøpe ett sett til med regntøy, slik at hun kan ha det hjemme og vi slipper å drasse det frem og tilbake fra barnehagen hele tiden. Ellers tror jeg vi har tenkt på det meste. Vi får høre hva de sier på møtet i morgen om ting vi lurer på.

Jeg har allerede funnet frem klærne hun skal ha på seg første dagen i barnehagen, og hun begynner ikke før om to dager. Jeg er kanskje mer gira og spent enn jeg trodde!? Først ville jeg helst finne frem en kjole og en hvit strømpebukse, men så følte jeg at det ble kanskje litt “for pent” for barnehagen? Så jeg fant heller frem ett fint hverdagsantrekk med dongeribukse, disney-body og en fin jakke over. Man vil jo gi ett bra førsteinntrykk, det vil man jo i de fleste situasjoner. Men ikke overdrive heller. Haha, dette skulle ikke være enkelt! Selv om det er jeg som mest sannsynlig overtenker det hele. Jeg gruer/gleder meg så mye at det kribler i magen!

HAR DU/DERE BARN I BARNEHAGE?