NY PLATTFORM!

Hei! Jeg har valgt å flytte bloggen min over til Nouw.com. Kjenner jeg trenger å prøve ut noe nytt, jeg har tross alt blogget på blogg.no helt siden starten på bloggeventyret mitt! Lar uansett denne gamle bloggen stå foreløpig, kanskje jeg finner ut at jeg savner det gamle oppsettet. Men fra og med i dag finner du min nye blogg på nouw.com/lindalovise. Det er her jeg kommer til å være aktiv fremover. Håper at du vil følge meg videre! Vi snakkes ♥

FOTOBOK – KAJA SOFIE SITT FØRSTE ÅR

Julegaven fra oss i 2020 ble hovedsakelig en nydelig fotobok med bilder fra Kaja Sofie sitt første år. Hele familien fikk hver sin bok, besteforeldre, oldeforeldre, onkler og tanter! Perfekt som gave, men såklart måtte jeg bestille en til meg selv også! Dette er ikke ett sponset innlegg, men siden jeg fikk spørsmål før jul om jeg kunne vise frem fotoboken og fortelle hvordan jeg lagde den, så vil jeg gjerne gjøre det ♥

Å lage fotobøker er noe jeg absolutt skal lage masse av fremover! Perfekt måte å samle alle bilder på ett sted. Vi befinner oss i en tid hvor fotoalbum ikke er like vanlig å ha i hus lenger, alt befinner seg på harddisk og digitale mapper. Men hva gjør du når pcen plutselig slår seg vrang eller harddisken forsvinner med alle de dyrebare minnene? Her hos oss lagrer jeg dem både på pc, harddisk og nå – fotobøker!

Dette er første gangen jeg har prøvd å lage fotobok, og den handler såklart om første året av livet til Kaja Sofie. Verdifulle bilder samlet i en bok! Neste bok blir nok i samme sjanger til lillebror som er på vei. Det var veldig enkelt å lage boken, og ikke vanskelig i det hele tatt! Jeg lagde boken via Cewe.no, der har de ett gratis fotoprogram som du laster ned. Den er også tilgjengelig som app!

Jeg var litt usikker på hvordan bilder og tekst ville bli i bokformat, i og med at det var første gang jeg skulle lage en slik bok. Om teksten ville bli utydelig om jeg tok for liten størrelse eller om bilder ble skurrete eller ble beskjærte om de ble for store og kom for nær kanten, og så videre. Men nå har jeg prøvd det en gang og sett hvordan det ser ut, så da blir det enda enklere å vurdere til neste gang! Jeg ser at det hadde gått veldig fint å hatt mindre størrelse, både på tekst og bilder, enn det jeg gikk for. Men så kommer det an på hva du liker. Jeg synes selv det så fint og ryddig ut med en kort, men stor og tydelig tekst til bildene. 

Programmet legger automatisk inn 26 sider for deg, men trenger du flere sider er ikke dette noe problem. Da trykker du bare der det står “+ 4 sider”, og du får da 4 ekstra sider om gangen. Boken min er i størrelse “stor, liggende”, med standard digitaltrykk og hardcover. Programmet er ganske enkelt og oversiktlig, så du skjønner fort hva du må gjøre for å få boka slik du ønsker. For å plassere bildene er det bare å dra bildene rundt, og øke eller minske de i størrelse. Når du ser du er ferdig og har fått boken akkurat slik du ønsker er det bare å klikke deg videre til kassa. Du kan lagre arbeidet ditt i programmet, så om du trenger flere dager på deg ligger det klart til neste gang du klikker deg inn. Jeg har både brukt kamerabilder og mobilbilder, ser ikke noe særlig merkbar forskjell på kvaliteten her. Men det forutsetter at du har en mobil med ett bra kamera og bildet er i fokus.

Håper du fikk noen brukbare tips her. Og som sagt, det er superenkelt! Last ned programmet og begynn å utforske. Du kan velge om sidene skal være helt blanke og at du putter inn bilder der du selv ønsker, eller at de skal komme med en mal på bildeoppsett. Jeg valgte sistnevnte, siden det var første gang jeg gjorde dette.

KOS DEG MED Å ARBEIDE MED DIN NESTE FOTOBOK ♥ 

LILLEBROR ELLER LILLESØSTER? ♥

26. november var jeg på den ordinære ultralyden. Jeg hadde hatt lungebetennelse uken i forveien, og var redd for at hele ultralyden måtte forskyves, men heldigvis gikk det i orden. Jeg var jo utrolig spent! Jeg var alene på denne undersøkelsen, da vi trodde at samboer ikke fikk være med på grunn av corona-tiltakene. Men slik var det jo ikke, og han kunne vært med om han ville. Dermed var det jeg som fikk viderebringe overraskelsen om vi venter en lillesøster eller lillebror!

Jeg har hele tiden gått med en følelse på at det er en liten gutt i magen. Samboer var skråsikker på at det var ei jente, så dermed inngikk vi ett lite veddemål. Jeg kan jo si det slik at han ble noen kroner fattigere. Vi venter nemlig en liten lillebror 

Grunnen til at jeg var 90% sikker på at det var gutt denne gangen var fordi dette svangerskapet ikke kunne sammenlignes med det forrige jeg gikk gjennom. Såklart, man vet jo aldri. Det kunne jo like greit vært ei lita jente selv om plagene ikke har vært i nærheten av hvordan mitt forrige svangerskap var. Men det var bare en sterk følelse inni meg som sa at dette ble en gutt. Lite kvalm, god matlyst, så og si ingen plager. Nå er jeg i uke 25+3, og jeg har termin i slutten av april.

Babybulken dukket opp mye tidligere denne gangen. Jeg sa til jordmor at jeg tror jeg spiser for mye, men hun beroliget meg med at magen “ploppet” ofte fortere ut med barn nr 2, så jeg har hvilt meg litt på den unnskyldningen. Selv om jeg innerst inne vet at jeg bør tenke meg litt bedre om på hvor mye jeg putter i munnen om dagen, for jeg har allerede lagt på meg 10 kg. 

Jeg har, fra mine tidlige ungdomsår, alltid sagt at jeg ønsker meg en av hvert kjønn. Og nå får jeg det! Jeg tenker stadig på hvordan livet mitt har forandret seg på utrolig kort tid. Og at jeg såvidt har kommet inn i mammarollen etter at jeg fikk ett barn, for det er jo bare litt over ett år siden, til jeg nå venter barn nr 2. Jeg er så heldig!

Neste steg nå blir å finne navn! 

VI GLEDER OSS TIL Å TREFFE DEG, LILLEBROR