FOTOBOK – KAJA SOFIE SITT FØRSTE ÅR

Julegaven fra oss i 2020 ble hovedsakelig en nydelig fotobok med bilder fra Kaja Sofie sitt første år. Hele familien fikk hver sin bok, besteforeldre, oldeforeldre, onkler og tanter! Perfekt som gave, men såklart måtte jeg bestille en til meg selv også! Dette er ikke ett sponset innlegg, men siden jeg fikk spørsmål før jul om jeg kunne vise frem fotoboken og fortelle hvordan jeg lagde den, så vil jeg gjerne gjøre det ♥

Å lage fotobøker er noe jeg absolutt skal lage masse av fremover! Perfekt måte å samle alle bilder på ett sted. Vi befinner oss i en tid hvor fotoalbum ikke er like vanlig å ha i hus lenger, alt befinner seg på harddisk og digitale mapper. Men hva gjør du når pcen plutselig slår seg vrang eller harddisken forsvinner med alle de dyrebare minnene? Her hos oss lagrer jeg dem både på pc, harddisk og nå – fotobøker!

Dette er første gangen jeg har prøvd å lage fotobok, og den handler såklart om første året av livet til Kaja Sofie. Verdifulle bilder samlet i en bok! Neste bok blir nok i samme sjanger til lillebror som er på vei. Det var veldig enkelt å lage boken, og ikke vanskelig i det hele tatt! Jeg lagde boken via Cewe.no, der har de ett gratis fotoprogram som du laster ned. Den er også tilgjengelig som app!

Jeg var litt usikker på hvordan bilder og tekst ville bli i bokformat, i og med at det var første gang jeg skulle lage en slik bok. Om teksten ville bli utydelig om jeg tok for liten størrelse eller om bilder ble skurrete eller ble beskjærte om de ble for store og kom for nær kanten, og så videre. Men nå har jeg prøvd det en gang og sett hvordan det ser ut, så da blir det enda enklere å vurdere til neste gang! Jeg ser at det hadde gått veldig fint å hatt mindre størrelse, både på tekst og bilder, enn det jeg gikk for. Men så kommer det an på hva du liker. Jeg synes selv det så fint og ryddig ut med en kort, men stor og tydelig tekst til bildene. 

Programmet legger automatisk inn 26 sider for deg, men trenger du flere sider er ikke dette noe problem. Da trykker du bare der det står “+ 4 sider”, og du får da 4 ekstra sider om gangen. Boken min er i størrelse “stor, liggende”, med standard digitaltrykk og hardcover. Programmet er ganske enkelt og oversiktlig, så du skjønner fort hva du må gjøre for å få boka slik du ønsker. For å plassere bildene er det bare å dra bildene rundt, og øke eller minske de i størrelse. Når du ser du er ferdig og har fått boken akkurat slik du ønsker er det bare å klikke deg videre til kassa. Du kan lagre arbeidet ditt i programmet, så om du trenger flere dager på deg ligger det klart til neste gang du klikker deg inn. Jeg har både brukt kamerabilder og mobilbilder, ser ikke noe særlig merkbar forskjell på kvaliteten her. Men det forutsetter at du har en mobil med ett bra kamera og bildet er i fokus.

Håper du fikk noen brukbare tips her. Og som sagt, det er superenkelt! Last ned programmet og begynn å utforske. Du kan velge om sidene skal være helt blanke og at du putter inn bilder der du selv ønsker, eller at de skal komme med en mal på bildeoppsett. Jeg valgte sistnevnte, siden det var første gang jeg gjorde dette.

KOS DEG MED Å ARBEIDE MED DIN NESTE FOTOBOK ♥ 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg