FORBEREDER OSS TIL MORGENDAGEN

Nå begynner jeg å kjenne det på meg. Jeg har vært i stallen i kveld og pusset hodelag, lagt klar sal og striglebørster og nå er sjabraken satt på vask i håp om å bli ren til i morgen. Jeg har til og med flettet Happy sin hale og man slik at hun (mest sannsynlig) skal få flotte bølger i frisyren sin. Halvparten av dere vet sikkert ikke hva jeg snakker om engang. Hodelag liksom, hva er det? 

I morgen må jeg stå opp sånn passe tidlig. Det tror jeg ikke er noe problem, for jeg er så spent nå at jeg sikkert ikke kommer til å få sove i natt. Happy sine eiere skal kjøre hesten bort til konkurranse stedet kl.11, og jeg skal møte dem og ta imot hesten der. Der vil jeg stå og gjøre henne klar til løp og kl.13.00 smeller startskuddet! Så i kveld har jeg gjort alt klart til i morgen, alt jeg skal ha med meg ligger fremme i gangen så jeg kan bare ikke glemme noe! Men skal aldri si aldri. Jeg har glemt ting jeg, selv om jeg har stått og sett på det imens jeg har lurt på hva jeg har glemt.

Hodelag er forresten det lærgreiene man har på hodet til hesten når man rir. 

Driver du med hest? Har du i såfall deltatt på distanseløp tidligere? Tar imot alle gode råd jeg kan få!

KONKURRERE FOR FØRSTE GANG

Gleder meg så utrolig mye til i morgen! En liten drøm jeg har skal endelig gå i oppfyllelse. Jeg skal endelig få prøve meg ut i feltet, jeg skal nemlig ri distanseritt med hesten. 

Distanseritt er enkelt og greit ett løp som går over en viss distanse. Konkurransen i morgen har klasser som 12 km, 20 km og 30 km. Jeg skal kun delta i klassen for 12 km, rett og slett fordi dette er første gangen jeg deltar og vi har ikke rukket å trene så mye frem til dette fordi jeg fikk vite om det tidligere denne uken. Kanskje med litt bedre muligheter for forberedelser kan vi vurdere en lengre etappe neste gang.

Konkurransen foregår ved ridesenteret rett hvor jeg bor, nærmere bestemt på Høie, Tysvær. Om du er interessert i hest vil jeg anbefale å ta turen bortom hvis du har mulighet, det vil nok bli kjempegøy både for tilskuere og ryttere! Jeg er så spent at jeg kjenner pulsen stiger bare jeg tenker på det. Jeg er både spent, nervøs og utrolig glad for at jeg endelig får prøve dette ut. Jeg skal såklart ri beste Happy, som er hesten jeg steller. Hun er ei gammel dame nå, men har likevel krutt i baken kan man si! Siden hun begynner å dra på årene og på grunn av lite tid til forberedelser så regner vi ikke med å vinne noe denne dagen. Vi er kun med for gøy og kos og for opplevelsen sin skyld 

Ønsk oss lykke til ♥

UPCOMING HALLOWEEN

Det er ingen hemmelighet at jeg liker å kle meg ut. Faktisk tror jeg de fleste har fått det med seg nå at jeg elsker å prøve ut nye ting, kle meg ut, leve i en liten fantasiboble nå og da. Det er faktisk litt rart at jeg enda ikke har startet noen youtube kanal hvor jeg viser hvordan jeg sminker og kler meg ut til halloween, karneval party, inspirasjon og ditt og datt. Kanskje jeg bør vurdere det? 

Vel, uansett. Jeg har startet planleggingen av årets halloween. I år har jeg lyst til å be vennene mine til halloween fest. I fjor ble det ikke noe av, ikke i forfjor heller. Kanskje om jeg allerede nå begynner å legge brikkene på plass, så kanskje det kan bli noe av i år. Og da kommer det til å bli awesome!

Hva tror dere jeg kommer til å kle meg ut som da? En ting skal dere vite om meg. Jeg er ikke den som sjekker ut kostymer.no for så å kjøpe ett ferdig enkelt kostyme i billig stoff som går i oppløsning etter en kveld. Nei, jeg setter sammen mitt eget kostyme. Jeg har selvfølgelig begynt å handle inn litt, for jeg har endelig bestemt meg for hva jeg skal være. Jeg fant masse inspirasjon på nettet i går kveld. Jo mer jeg kikket, jo flere ideer fikk jeg til hva kostymet mitt kunne inneholde, så klokka ble nok nærmere 01.00 før jeg la meg til å sove! Får bare håpe på at alt ankommer innen Halloween står for døren.

Om dere trenger litt inspirasjon til halloween, spesielt om du har barn kanskje, kan du sjekke ut Locked Illusions Photographic Artistry på Google eller på instagram. Hun bruker ofte barn til sine bilder og tema er halloween og dystre skjebner. Jeg synes bildene er så godt gjennomførte, her kan du få gode ideer til hva som kommer rundt neste sving, nemlig Halloween og Allehelgensaften! 

Skal du gjøre noe ut av Halloween i år? Vil gjerne høre hva som er en typisk halloween for deg!

HPV VAKSINEN

Da var det endelig gjort! Jeg har tatt første dosen for HPV vaksinen. Det føles godt å komme i gang, faktisk. Det er 3 doser, så etter første dose skal man ta dose nr 2 måneden etter, og etter andre dose skal man vente 5 måneder før man tar siste. Og husk jenter, nå har du bare i oktober igjen å ta den før kampanjen på den utgår og den blir ikke lenger gratis. Dette er en livsviktig vaksine som normalt koster flere tusen kroner, så jeg ville virkelig revurdert det om du har bestemt deg for ikke å ta den. Man hører gjerne folk som sier at de er redd for bivirkningene og ditt og datt. Men hei, det er da mye skumlere med kreft og andre farlige sykdommer, er det ikke? Du reduserer faktisk risikoen for forskjellige krefttyper med 90% med HPV vaksinen! 

Jeg skulle ta vaksinen sammen med Augusta, så da gjorde vi dagen like greit til en liten bytur/shopping dag frem til vaksinetid. Vi spiste lunsj på MM og kjørte deretter ned til Haugesund sentrum hvor vi skulle ta vaksinen. Liten runde i gågata og shopping på Markedet før vi skulle inn i ilden. Det var utrolig lang kø med jenter utenfor helsestasjonen! Da vi var halvveis kom det bare flere og flere, og jeg tror vi kunne telle minst 50 stk!

Selvet stikket var noe ubehagelig, men så er jeg en stor pingle og liker ikke nåler i det hele tatt! Men det gikk jo greit, og det er bare ubehagelig i noen sekunder. Jeg vet ikke helt hvordan det er med bivirkningene. Jeg var litt nummen i armen i går rett etterpå og ut over kvelden. I dag er jeg blitt syk. Har vondt i hodet og nesa renner og jeg nyser konstant, og det kjennes ut som jeg har litt feber. Jeg vet ikke om dette henger i hop med vaksinen eller ikke, eller om jeg bare ble syk akkurat nå helt tilfeldig. Jeg satser på sistnevnte, og det er ingenting å få panikk for. Jeg er akkurat kommet hjem fra dagens ærender, og skal sette meg ned for å spille sims nå faktisk! Det er blitt min terapi når jeg skal slappe av og koble ut alt som heter jobb, plikter, ansvar osv. Ha en fin onsdag dere, så snakkes vi om litt!

Har du tatt HPV vaksinen? 

SJEKK DEG, DET ER LIVSVIKTIG

Heisann! Hvordan går det med dere? Det går bare bra med meg! Jeg har hatt en liten bloggpause på en liten uke nå for å prioritere litt andre ting. Jeg har virkelig fått gjort masse, og det er deilig å kunne krysse av for hvert punkt som er blitt gjort. 

Jeg har en del planer for denne uken også. I dag skal jeg blant annet være støttekontakt, og i morgen skal jeg ta HPV vaksinen. Jeg skulle jo egentlig tatt den i fjor da denne gratis kampanjen startet. Men så tenkte jeg som så mange andre også sikkert tenker; jeg skal gjøre det, men det haster ikke. Plutselig var året over, og det samme med kampanjen. Heldigvis fikk de utsatt fristen til å ta den gratis ut dette året. Så jeg skal altså ta den i morgen, sammen med Augusta. Normalt koster jo denne vaksinen mange tusen kroner, så jeg vil oppfordre jenter (og nå også gutter) til å ta den nå! 

HPV vaksinen kan forebygge livmorhalskreft og andre sykdommer med opp til 90%! Og jeg mener dette er så viktig å få med seg. Jeg var nemlig selv i faresonen for å få livmorhalskreft! Ja, det er helt sant. Jeg har operert meg for livmorhalskreft. Det er noen få år siden nå. Jeg gikk, helt tilfeldig, til legen etter å hatt utestående mensen og kraftige smerter i magen. Jeg trodde først at jeg kanskje var gravid. Jeg fikk tatt litt tester og ca. ei ukes tid etter ringte legen meg opp igjen. Normalt får man ett brev i posten, så dette måtte tydeligvis haste. Brevet kom etterhvert det også. Det viste seg at jeg hadde alvorlige celleforandringer i livmorhalsen, og måtte inn til sykehuset fort som fy for å få dem vekk. Jeg husker ikke eksakt hvor lang tid etter, men tipper kun noen få dager så lå jeg i narkose, klar for å operere bort celleforandringene. Jeg hadde aldri hatt narkose før, så jeg var spent på hvordan det var. Jeg husker hvordan jeg lå på operasjonssenga og narkosen begynte å virke. Det eneste jeg husker var at jeg sa “dere må ikke begynne enda!” og så ble det svart.  

Etter denne episoden har jeg bedt venninnene mine om å gå og sjekke seg. Helst skal man sjekke seg minimum 1 gang i året, helst hver 6 mnd. Det er livsviktig og som oftest er det ingen symptomer før det er for sent. At mensen uteble og at jeg hadde vondt i magen hadde ingen sammenheng med celleforandringen jeg hadde. Jeg hadde flaks! Jeg hadde rett og slett vondt på rett tidspunkt! Jeg fikk beskjed om at jeg kom i grevens tid, for hadde det gått litt lenger kunne jeg faktisk fått kreft! Og det å høre det setter ting i perspektiv altså!

Har du tatt HPV vaksinen?

NY ALPETUR ER BESTILT!

Neste års ferie er i boks. Noen reiser til Syden, men jeg.. jeg reiser til fjells! 

Jeg har nå booket en ny tur til Alpene. Sammen med 15-16 andre mennesker! Noen av dem er de samme vi reiste med i fjor, da vi var i Canazei Italia. Denne gangen skal vi til Andorra, den østlige delen av Pyreneene. Jeg gleder meg like mye som forrige gang, bare at denne gangen kommer jeg til å å være enda mer forberedt. Forrige gang måtte jeg ha en dags pause fra skibakken fordi leggene mine verket så. Jeg har allerede funnet frem silikon plastere som jeg kjøpte da, som gjorde alt mye bedre. Å renne 6 dager på ski, hele dagene, det kjennes på kroppen. Men det gjør så godt likevel!

Jeg har alltid elsket å stå på slalom, så at noen sier jeg er gal når jeg reiser til slike plasser har jeg aldri skjønt meg på. Hvem ville ikke like å stå på slalom i ett vinterlandskap som Alpene kan by på!? Bildet nedenfor er fra to år siden, da vi var i Canazei. Nydelig vær hadde vi hele turen, og man tror gjerne det er ganske kaldt langt oppe på fjellet, men det var det altså ikke. Ikke noe mer kaldt enn fjellene vi reiser til i Norge. Vi reiser i uke 4 neste år, så da er det bare å starte nedtellingen!

Har du vært på Alpetur noen gang? 

SPENNENDE PROSJEKTER

Jeg har mange spennende prosjekter på gang for øyeblikket. Og jeg har merket, spesielt godt de siste to ukene, at jeg begynner å bli en veldig travel ung dame gitt. Men det er slik jeg liker det. Masse å gjøre, holde meg opptatt med saker og ting og føle liksom at jeg får ting til på egenhånd. Min store drøm er jo å engang jobbe for meg selv, være min egen sjef og styre min egen hverdag. Gjerne ha noen ansatte og tjene fett med penger! Hvem vil ikke det! Men man må tenke realistisk. Begynne i det små. Ta ett steg om gangen. Jeg har lenge tenkt på å starte enkeltmannsforetak på det jeg har drevet med på hobbybasis, jeg har bare aldri turt å ta det steget hvor jeg faktisk bare hopper uti det og bare gjør det! Jeg har snakket om det så lenge nå, minst 1 år. Det går så bra på salgsfronten at det eneste jeg mangler er en bekreftelse på at jeg driver min egen butikk.

Det er en sak av mange jeg driver på med om dagene. Det blir spennende å se hva jeg kan si om to eller tre uker, om jeg har kommet noen vei. Uansett. Enkeltmannsforetak, ett kommende arrangement og ett nytt samarbeid kan jeg vel nevne som noen av tingene jeg har i vente. Gleder meg! 

BELIEVE IN YOURSELF, AND YOU’LL BE UNSTOPPABLE

TRENINGSDAGBOK

Det har ikke blitt så veldig mye trening i det siste kan man si. Faktisk kan jeg ikke huske sist jeg var inni en god rutine hvor jeg trente minimum 3 ganger i uken. Jeg har tenkt lenge at jeg må komme i gang igjen, men hverken motivasjonen eller lysten har vært der. Augusta har tenkt det samme, så i dag bestemte vi oss for å hoppe i det, enten vi ville eller ikke. Første treningen på… ja, lenge! Det var en god følelse å se at kondisjonen fortsatt var vedlike. Vi hadde 20 minutter på tredemøllen før vi gikk over til litt styrke. I tillegg til å jogge, spurtet vi alt vi kunne da det bare 3 minutter igjen, og helt til slutt litt gåing. Til styrketreningen valgte vi å gå for en sirkeltrening med stang, en versjon som PT’en min Sandra har vist oss litt tidligere. Det var så tungt i dag, men vi holdt ut! Svetten silte og pulsen steg. For å prøve å holde oss motiverte denne gangen skal vi også bruke treningsdagboken som vi fikk da vi først meldte oss inn på EVO. Forhåpentligvis kan denne hjelpe oss til å komme inn i en god treningsrutine!

Siden dette er første dagen vi bruker boken så vet vi ikke hvor lenge en slik bok kan vare. Om vi skriver den ut på noen måneder, eller ett år. Men om den skrives ut fortere om du trener mer, er det jo selvfølgelig ett mål å skrive så mange bøker vi klarer innen sommeren 2019 ankommer, for du får nemlig nye bøker når du har skrevet ut den gamle. Slikt kan vi enkelt holde styr på treningene våre, følge med på fremgangen og gradvis se at vi nærmer målene vi har satt oss! Avtalt trening i morgen kl.08.00!

Om du vil melde deg inn på EVO og bruker koden GTS6W betaler du kr 0,- for inneværende måned, samt halv pris i de to påfølgende måneder!

ABOUT LAST NIGHT

Jeg hadde det så gøy i går kveld! Det er ikke hver gang jeg sier det når jeg først bestemmer meg for å gå ut. Vi var en liten gjeng som satt hjemme hos Augusta. Vi hadde det kjekt med både drikkelek og engasjerende samtaler om både buisness og morsomme historier. Utover kvelden ble vi kjørt til byen av venninnen min Tina som jeg har nevnt noen ganger tidligere på bloggen. Jeg endte opp med å bli med Augusta hjem igjen og overnattet like greit hos henne. Da slapp jeg å stresse med å hente bilen neste dag. Følte nesten jeg var 14 år igjen da jeg overnattet hos venninner og vi satt oppe hele natten og snakket og lo av alt mulig! I dag var hun så snill og lagde pannekaker i skikkelig amerikansk stil til frokost til oss. 

Typisk meg når jeg skal ut og spesielt når jeg skal til nære venninner er at jeg drasser med meg halve garderoben og sminkesakene bort slik at jeg kan bestemme meg om hva jeg skal ha på meg der. Greit å få tilbakemeldinger på outfiten når man er så ubesluttsom som jeg er! Jeg hadde egentlig tenkt å gå for noe helt annet enn jeg vanligvis kler meg i; hvit bukse med sort blondetopp. Men jeg innså at hvit bukse på byen kanskje ikke var noen god ide. Men jeg skal så absolutt kjøre denne stilen en annen gang! Sier ikke dette antrekket at jeg er både classy og rich kanskje!? Classy ihvertfall. Jeg gikk for ett søtt svart skjørt isteden. 

Neste gang skal jeg gå for de hvite buksene! 

I DAG SKAL JEG SMILE

Heisann! For en flott dag det ble i dag. Det så litt usikkert ut da jeg kjørte på jobb tidlig i dag og det så ut til å begynne å regne. Men så skinte sola inn vinduet her og jeg satt igjen med en god følelse på at denne dagen blir bra!

I går hadde vi begravelse for broren min. En dag fult av sterke følelser, tårer og sammenkomst mellom familie, venner, kjente og nære, Forsvaret og Kystvakten. En vakker og verdig seremoni for min kjære bror, den fineste engelen som nå har funnet veien til himmelen. Jeg vil fortelle mer om gårsdagen etterhvert, vise dere den flotte gravsteinen vi har valgt ut til ham og de flotte bukettene og hilsenene. I dag skal jeg prøve å fokusere på å smile. Jeg har slappet litt av etter jobb og nå har jeg fått på meg sminke og klær. Jeg skal til venninnen min i kveld, hvor vi skal ha det gøy og pakke sorgen inn for en stund. Andreas jobber natt denne helgen, og jeg orker ikke tanken på å sitte alene en lørdagskveld. Det er jo fortsatt sårt og det kommer til å være sårt i lang lang tid fremover. Det er verst når jeg sitter hjemme alene. Så forhåpentligvis får vi det veldig gøy i kveld og jeg får tankene over på litt andre ting. I kveld skal jeg virkelig kose meg!