SERIE OG EN SJOKOLADE

Fy så kaldt det er ute nå. Det er til og med kaldt inne i stuen her, så jeg sitter med både tykk genser og teppe for ikke å fryse. Varmepumpen er enda ikke kommet på plass, så frem til nå har vi varme kun fra en liten ovn inne i stuen.

Det var lenge siden Kira hadde fått en skikkelig langtur i skogen, så jeg inviterte med meg bestevenninnen min Tina for en tur rundt Tuastad i dag. Dagen har for det meste gått til tur, ellers har jeg spist en god middag og tatt meg en lang og deilig dusj! Nå er det serie tid og jeg har begynt på en ny serie – igjen; “Under The Dome”. Har du sett den? Foreløpig synes jeg den er spennende og er kommet til episode 4.

Jeg er litt klossete der. Jeg begynner på flere serier på en gang, noe som også hender med bøker- jeg begynner på flere om ganger og klarer ikke fullføre noen av dem. Nå har jeg begynt på “The 100” igjen da ny sesong på Netflix er kommet ut, og “Game Of Thrones” sesong 2 har jeg nettopp kjøpt og klar for å fortsette der hvor jeg slapp. “The 100 klarer jeg ikke helt å følge 100% med på lenger, siden etter sesong 2 syntes jeg det er blitt vel innviklet og komplisert hele serien. Og nå “Under The Dome”. Jeg trodde først det var en film, helt til episode 2 skulle begynne. Episode 1 var så spennende at nå er jeg hekta! 

Ønsker dere alle en fin kveld! Nå skal jeg kose meg under teppe med serie, noe varmt å drikke og kanskje en sjokolade. 

TOK MED MAMMA PÅ RIDETUR

God morgen! Klokken 9 satt jeg klar med stallklær for å ta meg en ridetur denne morgenen, og i dag hadde jeg med meg… mamma!

Mamma er, som meg, oppvokst med hest i livet. Men nå er det jo en god del år siden hun hadde hest selv. Hun fikk hjelpe meg litt i stallen da jeg hadde hest selv men det også begynner å bli noen år siden nå. Så nå tenkte jeg det var på tide å få hu mor opp på hesteryggen igjen! Jeg inviterte henne med meg på en ridetur i dag, og til å være så mange år siden sist er jeg både meget imponert og stolt av mamma ♥

Det er så mange som har sagt til meg opp gjennom årene at å ri hest er da ingen sak!? Du sitter jo bare der. Men nei, det er absolutt ikke så lett som folk tror! Dette er nok noe de fleste hestefolk kan kjenne seg litt igjen i. Jeg har ofte utfordret folk til å prøve å ri for å vise dem hvordan det egentlig er, men da har de bakket vekk og kommet med en smålig unnskyldning. Tenk deg, du har ett halvt tonns (kommer selvfølgelig an på hesten, alle hester er forskjellige) dyr under deg, og dette dyret har en helt fri vilje, den kan tenke selv og kan reagere på ting du selv ikke er klar over. Jeg har ikke tall på hvor mange ulykker jeg har vært borti med hest, men det er ikke få. Jeg har falt av tusenvis av ganger! Jeg har blødd fra hodet, brukket håndleddet, forslått en tå og forslått rygg og korsrygg! Jeg har knust kneet inn i en fjellvegg, følt meg mørbanket, krasjet inn i trær, blitt kastet av for så å bli trampet på i magen, jeg har spydd etter en ridetur. Jeg kan fortsette slik i det uendelige. Men jeg har aldri, aldri gitt meg! Jeg fikk min første ponni til 2 årsdagen, så man kan si at jeg har vært hestejente fra jeg ble født, og kommer alltid til å være hestejente. Slik er det med mamma også tror jeg. Selv om det er år og dag siden hun drev på med hest, glemmer man aldri hvordan det gjøres. 

Man kan ikke bare ri på tur og ha det gøy. Man må gjøre drittarbeidet også. Men det ser ikke ut til å plage mamma noe særlig om man skal tolke smilet hennes som man kan se på lang avstand!

VORS & KONSERT

Det var så sykt kjekt i går, jeg hadde det så gøy! Som sagt skulle vi ha vors hjemme med en god gjeng før turen gikk videre til konsert med Plumbo og Staysman. Jeg skal være ærlig og si jeg ble ganske så full i løpet av kvelden. Men det var den type full hvor man bare har det sykt gøy og kan le og smile av alt, bare med en litt redusert balanseevne. Da konserten var over var jeg klar for narch, og det er noe jeg aldri er gira på ellers. Jeg ville rett og slett ikke ta kveld. Så det tar jeg som ett godt tegn! Tror jeg var i seng sånn halv 3 tiden, fordi jeg sovna.

Jeg gikk tom for strøm på konserten, så jeg har lite bilder derifra dessverre. Uansett brukte jeg mest energi på å holde ett plagsomt kvinnfolk unna meg. Hun stod ved siden av meg helt fremme ved scenen, og plagde livet av så og si alle rundt henne. Armen/albuen hennes var mer i siden på meg enn i lufta, og både hun og typen kunne man tro de hadde blitt leid inn for å irritere folk. Heldigvis, karma is a bitch, hørte jeg at noen hadde fått nok av oppførselen hennes og hun fikk smake sin egen medisin for å si det sånn. 

Denne kvelden bestemte jeg meg for at jeg skulle være flink til å ta bilder, siden jeg nesten aldri kan vise noen bilder frem på bloggen når søndagen kommer. Så her kommer litt bilder fra kvelden.

Meg, Augusta og Christine. Trioen♥

Snilleste Tor Inge!

Det kom enda flere folk etter hvert og plutselig var det faktisk ikke nok sitteplasser til alle engang. Men jo lenger ut på kvelden, jo mer mingler folk og det er ikke så mange som sitter i ro i sofaen lenger. 

Morten ;D Alltid ett smil på lur!

Akkurat på dette bildet, eller øyeblikket, ser det ut som han kjefter, hehe! Men neida, han vil bare bade naken.

Bussen til Plumbo!

Fineste Anne Berit♥

Sååå fornøyd var jeg morgenen etter. Med maskara nedforbi øyene og håret til værs, våknet jeg med ett smil og null fudleangst! 

BRUN OG IKKE SÅ BLID

NB! Warning Warning! Lettkledde bikinibilder lenger nede. 

PS! Det er egentlig undertøy. 

I helgen kjører brun og blid gratis soling i forbindelse med at vi nå går i mot vintertid med lite sol og lite produksjon av vitamin D. Selvfølgelig benyttet jeg meg av muligheten til gratis sol! Det er ikke ofte jeg tar sol, men av og til er det deilig å unne seg noen minutter i varmen og bare drømme om syden og paraplydrinker. Spesielt på denne tiden av året når det som oftest er surt og vått. Drømmen skulle bli kortvarig. 

Etter at jeg hadde vasket solsengen, smurt meg inn med grisete olje, slengt solbrillene på og lagt meg til rette i kjent sydenstil var jeg klar for 20 minutter med gratis sol og varme. Det var da rart, appen responderer ikke. Etter å ha ventet en stund på at appen skulle virke slengte jeg klærne på for å lete etter nett utenfor. Haha, “lete etter nett”. Komme da nettet, pus pus. Kom da. 

Anyway, jeg møter resepsjonisten utenfor igjen og hun ser på meg som om hun lurer på hvem søren jeg er og hva jeg gjør her. “Du får ikke solt deg her i dag altså, nettet er nede”. Nei, du kødder!? Det kunne du jo fortalt meg da du så meg komme inn for søren. Hun som jobbet der var forresten ganske brun, men ikke så blid. Høhø. 

Dette burde jeg egentlig ha regnet med. Brun og Blid serveren er selvfølgelig nede på grunn av stor pågang. Det vil si at hverken du eller jeg får nok gratis sol i dag nei. Jeg hadde planlagt denne lille utflukten til solsenteret flere dager i forveien. Jeg skulle gå tidlig for å slippe kø, men tydeligvis var jeg ikke alene om å tenke på det. Flere sure kunder stod der med mobilen i hånda og klagde på dårlig service og tiden de aldri får igjen. Jeg synes jo selv det var skikkelig surt. Nå har jeg kjørt rundt på to solsentre her i Haugesund bare for å møte ett helt tomt lokale og brukt mye tid og energi når jeg heller kunne gått på butikken og handlet alkohol og strømpebukse til i kveld! Har sjekket facebooksiden til Brun og Blid for å se om de tar opp problemet. Skal si de får så hatten passer i kommentarfeltet av sinte kunder som føler seg lurt. Det er bare å finne frem popcorn! Jeg for min del tar en “pose” der jeg ligger halvnaken, full i olje, uten sol…

GOD FREDAGSFØLELSE

God kveld folkens! Hadde ikke så mye å gjøre akk-u-rat nå så derfor tenkte jeg bare å stikke innom her for å ønske dere alle en fin fredagskveld og en god helg. Jeg har ligget på sofaen helt siden jeg kom hjem fra jobb, og skal ligge her i enda noen timer før jeg finner senga tenker jeg. Sovnet på sofaen gjorde jeg også, noe jeg aldri pleier å gjøre. Jeg har kjent meg ganske sliten denne uken, med mye jobbing og en tett nese som gir meg skallebank, så tydeligvis var kroppen trøtt og sliten. I kveld må jeg få med meg kveldens episode av The Voice, selv om jeg ikke har fulgt noe særlig med på det fra tidligere av. Men det er en del av den gode fredagsfølelsen, sitte å se på underholdningsprogram en etter en til man går til sengs. 

I morgen skal det være full fest her. Neida, kanskje ikke full fest, men oppladning til Plumbo konsert. Så skal gjøre litt ærender i morgen på dagtid og på kvelden blir det festligheter med kjekke folk! Skal prøve å få tatt litt bilder i morgen, siden vi er hjemme hos meg selv så er det lettere med tanke på det svære kameraet mitt som jeg stadig drasser rundt på. Jeg tror ikke jeg er så flink til å dele bilder med dere fra fester og andre anledninger jeg er på? Det er jo ikke kjekt å bare lese om den kjedelige hverdagen, men kanskje mer om det som skjer ellers også. Det er noe jeg skal bli flinkere på!

SPOOKY DINNER INSPO

Nå er det slik at det ikke er sikkert jeg får feire halloween i år likevel. Plumbo kommer til bygda og da ble det prioritert å gå på konsert fremfor den planlagte halloween middagen/festen jeg skulle holde. Man må benytte sjansen når Plumbo spiller bare ett steinkast fra huset sitt. Så da holder jeg heller ett ordinært vors hjemme før turen går videre på konsert. 

Det er en ting. En annen ting er at kostymet mitt enda ikke er kommet. Jeg kunne nok funnet noe i skapet som jeg har brukt før, men alt ligger på forskjellige plasser og jeg orker ikke tanken på å grave frem ting nå i siste liten. For ikke å nevne det stygge kostymet som kom i posten fra ebay, det var skikkelig bomkjøp! Så kostymedelen i år har ikke vært noe vellykket for å si det sånn. Veldig synd, for jeg elsker alle anledninger hvor jeg får kle meg ut, og nå går jeg glipp av den største anledningen av dem alle. Venninnen min har lovet meg at vi skal ha en liten halloween photoshoot i neste uke, som plaster på såret. 

Som sagt hadde jeg planlagt en halloween middag til helgen, som det ikke blir noe av. Og til det hadde jeg sett for meg at jeg skulle lage litt forskjellig halloween-inspirert mat, og siden jeg nå ikke får gjennomført det så tenkte jeg å vise frem ideene til dere nå. Så om du skal holde en halloween middag eller fest, her har du noen gode ideer til mat du kan servere! Ikke mist matlysten da. 

GOD MORGEN HATERE

Råder dere alle til å skru på God Morgen Norge i dag og se reprisen av dagens episode. Jeg sitter akkurat nå og ser på ett innslag om hatere på nett, og det er ganske interessant å se hvor mye hat og gørr folk klarer å lire fra seg til tider. Det har jeg aldri skjønt, hva som får folk til å legge igjen en helt meningsløs kommentar som går på personen som mottar dette, en person de ikke engang kjenner. Å skrive “hore”, “drittkjerring” eller “landssviker”, bare fordi man er uenig er bare barnslig! Det skal visstnok handle om intelligens. Jeg har lest i en undersøkelse at netthat kommer som oftest fra folk med lavere utdannelse… (oh yeah, jeg har kilden HER)

Ofte er det tv-kjente, komikere, bloggere etc. som opplever netthat. Heldigvis har ikke jeg fått noe særlig hat på min blogg og det er jeg svært lettet over. Men jeg forbereder meg hver gang jeg legger ut ett innlegg på om det kommer noe oppkast fra en stakkars sjel med lite livsinnhold. Jeg er en ganske følsom person, så mulig det hadde gått innpå meg noe av det om jeg hadde fått noe lignende kommentar, men så lar jeg heller ikke hateren få den gleden av å få kommentaren sin publisert på min blogg som handler om mitt liv. Jeg velger selv hva jeg slipper inn i livet mitt. Slike kommentarer er ikke velkomne. Det er bare å trykke slett.

Men kjære netthater, det skal du vite. Om du legger igjen en slik kommentar, så er det ikke personen du gir denne kommentaren til de ler av. Det er deg. For du er så latterlig tåpelig der du sitter bak tastaturet ditt og lirer fra deg små ord med lite mening, som ett barn som nettopp har lært seg ett nytt ord i barnehagen. Det er tydelig man ikke har ett liv om man skal bruke tid på slike handlinger. Som Vår sier fra God Morgen Norge; Bare slutt med det der, finn deg noe annet å gjøre. Det kommer ikke noe godt ut av det likevel. Om du ikke har sett det så går reprisen på tv2, kl.10.00. Og om du er en av dem som sprer hat på nett så bør du absolutt få med deg dette innslaget. Kanskje du får ett nytt syn på ting og har lyst til å finne deg en ny hobby fremfor å spre gift via nett. 

TIDLIG UTE

I år SKAL jeg være tidlig ute med julegaver. I år SKAL jeg klare det! Jeg sier det alltid hvert år, men hvert år skjer det samme. Jeg er flink i starten, og kjøper gjerne litt og litt til alle. Men det er en dårlig strategi, for det ender bare opp med at man til slutt ikke vet hva og hvor mye man har kjøpt til hver enkel. Og så angrer jeg på noen kjøp, leverer tilbake og styrer på. Nei, i år må jeg ha en bedre ordning på hvordan jeg skal gjøre julehandelen. 

I dag har jeg tatt med støttekontakt-brukeren min på litt juleshopping. Vi har for det første kjøpt inn litt julepapir og pynt til julegavene. Vi to er ganske like der. Vi liker begge å lage dekorative julegaver til å legge under juletreet. Så litt pynt og dill må til! Og så er det en del bursdager nå i november og desember. Jeg kjøpte ikke så veldig mye, men fikk unnagjort en julepresang. Og fikk gjort meg opp noen ideer til hva jeg kan kjøpe til folk. Så nå er jeg ihvertfall i gang! Når det gjelder innpakning tenkte jeg å gå for hvitt og gull i år 🙂

Det er jo faktisk ett lite, godt tips til dere. Om dere er av samme sorten som meg, som blir lett stresset og drøyer ofte ting til siste liten. Kjøp inn litt småting allerede nå som du vet du får bruk for når det nærmer seg juletid. Julepapir, sløyfer, bånd og til-og-fra lapper er jo noe de fleste trenger i hus på denne tiden av året. Da har du alt klart til du skal sette i gang og pakke inn alle gavene! Og vipps, så er du ferdig og kan kose deg resten av tiden mens alle andre haster rundt på den mest travle tiden av året. 

DET ER LYKKE DET!

Det er faktisk veldig sjeldent jeg rir alene, så i dag tenkte jeg hesten skulle være roligere og mer avslappet på tur enn når det er andre hester med og konkurranseinstinktet slår til. Men neida! Hesten var faktisk helt på tuppa i dag, og ville springe hele tiden. Først ridde jeg ned mot vannet hvor det er en fin tursti, men dessverre var det en del folk og med en så gira hest måtte jeg bare snu og ri oppover mot marka istedenfor. Der fikk hun springe fra seg energi, og både jeg og hesten ble fornøyde med dagens tur. 

Jeg må jo bare nevne det igjen og igjen, for jeg kommer ikke over hvor heldig jeg er! For ei jente som er oppvokst med hest, men ikke har mulighet til å eie en selv akkurat nå, så har jeg virkelig fått toppen på kransekaka! At jeg bare kan kjøre 5 min fra hjemmet mitt, og låne en hest som jeg kan sale på og galoppere avgårde hvor enn jeg måtte dra. 

Det er lykke det! 

LETTET PÅ TRYKKET

God morgen!

Nå ser jeg virkelig frem til to dager med fri. Jeg har ikke vært helt i form, på grunn av allergien. Jeg har gått flere dager i strekk nå med tett nese, såre øyne og noe vondt i hodet, men jeg har likevel gått på jobb. Nå kjennes det ut som at det gir seg litt, og det er godt nå som jeg skal ha litt fri. Det har lettet på trykket for å si det sånn! Om natten når jeg lukket munnen kjentes det ut som om hodet skulle eksplodere. Så det var ingenting annet å gjøre enn å sove med munnen vid åpen. Det resulterte i ett sår på innsiden av leppa som har det vanskelig med å gro. Ett problem fører til ett annet. Heldigvis er jeg snart ferdig med dette for denne gang, jeg kjenner det på meg. 

Dagen begynner i stallen, hvor jeg skal pusse litt utstyr og ri på tur denne fine morgenen. Ser sola såvidt gløtter frem bak i det fjerne, så krysser fingrene for en strålende fin dag! Ellers har jeg faktisk lite og ingen planer for dagen, noe som er ganske uvanlig for meg å være. 

Nei, jeg får skynde meg i stallen, hesten venter nok utålmodig på en saftig gulrot!