INNKJØP – BABYKLÆR

Jeg har såklart handlet inn en del babyklær, og nå som tiden nærmer seg termin begynner jeg å stresse litt og føler jeg ikke har fått alt på plass som jeg burde. Selv om det er flere uker igjen til hun kommer. Jeg har fortsatt bleier og hudprodukter på innkjøpslisten, og vi må få på plass stellebordet snart. Ulltøy er også noe jeg må få handlet inn.

Tro det eller ei, men det meste av klær jeg har kjøpt har jeg kjøpt på tilbud, så selv om det er veldig stas med ett nytt familiemedlem går jeg ikke amok i butikken og kjøper alt jeg kommer over. Ja, jeg er til og med sjokkert selv over at jeg klarer å håndtere gleden og den svevende lykken slik som jeg gjør, jeg klarer faktisk å beherske meg når det kommer til babyklær. Det hadde jeg ikke trodd! Jeg passer på å ikke kjøpe for mye, hun kommer tross alt til å vokse noe voldsomt de første årene, for ikke å si månedene! Så å sitte med alt for mye klær i str.56 eller 62 vil være unødvendig. Det eneste jeg skal hamstre litt nå er ulltøy!

Jeg har som sagt benyttet meg veldig mye av tilbud og utsalg, jeg kjøper sjeldent klær til full pris. Jeg er også fan av ebay, hvor man kan gjøre noen kjekke kupp iblant! Noen av dere har spurt om jeg kan oppdatere om hvordan klærne jeg har kjøpt er i forhold til kvaliteten. Har prøvd å finne igjen linkene til alt. Jeg er foreløpig ganske fornøyd med det jeg har mottatt fra ebay, både innen klær og pynt til barnerommet. Alt ser ut til å ha god kvalitet, og størrelsene ser ut til å matche de vi har hjemme. Spesielt disse på bilde nr 1 er jeg veldig fornøyd med! Og kjolen på bilde nr 2

Alt fra ebay: “I am fearfully” lignende body HER, fant ikke igjen samme farge som den jeg har kjøpt. “Mama and daddy” body HER, Sokker HER, blomstrete sko HER, smikke med blonder HER

Kjole fra ebay HER

Kjole/body fra ebay HER

Sko fra ebay HER, Disney body-sett fra H&M HER

Rosa dress HER, tror den andre dressen og teddygenseren også er fra H&M. 

Jeg har blitt helt forelsket i Kappahl sine Newbie klær! Blomster og og blonder er jo så meg. Alt dette har jeg også kjøpt på tilbud, så man kan virkelig få mye for pengene om man bare leter. I butikkene nå får man jo bare sommerklær, så jeg prøver å tenke litt fremover og kjøpe litt større størrelser som Mini-Me kan passe til neste sommer.

NEWBIE klær fra Kappahl  

Morsom historie: Kosebamsen nedenfor er en gave fra mamma og pappa fra da vi fortalte dem at de skulle bli besteforeldre. Vi var da på skiferie i Andorra, jeg og Andreas, mamma og pappa og flere vennepar av dem. Siden jeg ble så utrolig dårlig og kvalmen begynte for fullt akkurat idet jeg var på ferie, klarte jeg ikke å være med i skibakken de fem siste dagene. Jeg måtte holde hotellrommet mesteparten av den uken. Kjempegøy… Dermed måtte vi bare fortelle dem det, siden vi ikke hadde sjanse til å holde det skjult mye lenger. Så bamsen er fra Andorra ♥ Jeg fant forresten ut at jeg var gravid dagen før vi reiste til Andorra! 

3-deler Lue-votter-sokker fra Sparkjøp HER, sokker og rosa jakke fra H&M. Kitty-bodyen er en gave fra mamma.

Kjole fra Lindex. Kjøpt på tilbud/utsalg. 

Stilig PUMA sett, gave fra mamma

En god vinterjakke fra H&M. Kjøpt på tilbud, kostet bare 75,- !

Kjole og jakke fra H&M. Har kjøpt den i noen str større, så håper den passer til juletider! 

Kjole fra Lille Jacob, barnebutikk i Haugesund. Gave fra mamma

Sett fra Coop Obs HER, også gave fra mamma♥

Jeg har litt mer klær enn hva jeg har tatt bilder av, blant annet mange søte bodyer og små sokker. Og så skal hun såklart få arve masse både fra klær jeg hadde da jeg var liten, men også til og med fra da mamma var liten! Sparkebukser og bodyer med snøringer finner man ikke så lett igjen i butikker lenger. Det har jeg heldigvis masse av, og alt er like fint enda etter så mange år. 

Noen tips til hva mer jeg bør handle? 

TANKER RUNDT GRAVIDITETEN

Tankene har spunnet etter at jeg fant ut jeg var gravid. Ikke bare på barnet og fremtiden, men alt mulig egentlig. Den nye hverdagen, alt jeg vil gjøre og hva som kommer til å bli annerledes i årene fremover. For ikke å snakke om livet! Livet vil aldri bli det samme igjen, både på godt og vondt. Mest godt selvfølgelig! Men med ett lite barn følger den store kjærligheten og ikke minst den konstante frykten for at noe skal skje med barnet ditt. Den frykten tror jeg mødre (og fedre!) kjenner på til enhver tid! 

Det er mye jeg gleder meg til, men så er det også ting som gjør at jeg gruer meg. Fødsel er for eksempel en ting som jeg gruer meg voldsomt til, og det er vel noe av det første jeg står ovenfor nå. Det nærmer seg med stormskritt og jeg kjenner jeg grubler på flere og flere spørsmål om det tema etterhvert som tiden går fremover mot termin. Jeg har ikke tenkt noe særlig over det tidligere i svangerskapet. Jeg er 30 uker på vei nå, ca.10 igjen, og tiden har gått utrolig fort fra jeg ble kvitt den grusomme kvalmen! Nå er det sommer, ferietid og livet skal nytes, så langt det lar seg gjøre. Jeg kjenner det mer og mer i bekkenet og jeg er stadig andpusten. Tiden fremover kommer uansett til å rase ifra oss! Plutselig ligger jeg der og skal presse for harde livet, og uansett hvor mye jeg forbereder meg vil det ikke være nok! Jeg er faktisk livredd.

I forhold til fødselen prøver jeg å forberede meg så godt jeg kan, psykisk, selv om jeg kanskje mest sannsynlig glemmer alt når jeg først ligger der. Jeg har sett alle episodene av Jordmødrene på NRK for å få ett noenlunde inntrykk av hvordan ting foregår. Jeg følger også en del nybakte mødre på instagram som nettopp har gjennomgått en fødsel og jeg følger med på storyen deres og leser blogger om fødehistorier. Av og til slenger jeg inn ett spørsmål eller to og som oftest får jeg svar på det jeg lurer på. Men ingen fødsler er like, så selv om det gikk bra med dem trenger det ikke bety at det blir likt for meg. Men det er litt betryggende å høre om deres opplevelser likevel.

Og så tenker jeg på tiden rett etter fødselen. Jeg går fra å være ei helt vanlig jente sent i 20-årene, med helt vanlige hobbyer og en helt vanlig jobb, til å bli en mor med forpliktelser og ansvar. Hverdagen min forandrer seg, prioriteringene står annerledes, kroppen min forandrer seg. And so on! For eksempel, hvordan kommer kroppen min til å se ut? Kommer jeg til å ha vondt lenge? Går det fort over? Revner jeg under fødsel? Auuu! Er amming lett? Kommer jeg til å få det til? Får jeg til å sove når jeg vet jeg har ett enormt ansvar for ett lite menneske som ligger i vuggen ved siden av meg? Hva om noe skjer om natta som jeg ikke får med meg! Tenk om jeg blir så trøtt at jeg ikke våkner av babyskrik? Ting faller seg nok mer naturlig på plass enn jeg er klar over og jeg bekymrer meg nok litt i overkant mye.. men likevel.. Mange av tankene jeg går rundt med er om ting jeg kan eller kommer til å gjøre feil. Og tro meg, når man har blogg kommer man til å høre om alt mulig man gjør feil av det såkalte mammapolitiet. Men det tror jeg at jeg skal klare å heve meg over. 

Så til noen tanker som ikke er fult så skumle. Hvilken form jeg ønsker å være i etter at jeg er ferdig med graviditeten for eksempel. Jeg har ihvertfall ett mål om å komme meg i form etter graviditeten. Bare det å ha barnevognen stående i stua gir meg motivasjon og glede over å tenke på at jeg snart skal få trille masse tur til høsten, og når barnet mitt er litt eldre kan jeg til og med ta meg en løpetur med henne i barnevogn og tur i fjellet med bæremeis. Jeg ønsker å bli en aktiv mor som tar med barnet mitt ofte ut i naturen og går mye tur i skog og fjell, lærer henne tidlig å stå på slalom og bli vant med hester og andre dyr! 

Jeg føler mange blir misforstått når man sier at man ønsker å komme i form etter at man har fått barn. Jeg ser folk som har blitt angrepet med kommentarer som “man har da viktigere ting å tenke på etter fødsel enn kroppen sin vel”. “Så du prioriterer deg selv fremfor babyen din”. “Du er en dårlig mor som går på trening fremfor å være med barnet ditt”. Det er ikke stygt gjort ovenfor barnet sitt å ønske seg en fin/sunn kropp etter at man har gått gravid. Det er faktisk positivt for barnet det, om mor er i god form! Man nedprioriterer ikke barnet sitt fordi man tar seg en time på treningssenter i ny og ne, eller løfter litt vekter i stua imens barnet sover i vuggen sin. Ikke alle ser på det som en konkurranse om å se best ut rett etter en fødsel. Så lenge man koser seg med den kroppen man har mens man går gravid ser jeg ikke problemet. I og med at jeg fikk en så tøff start på svangerskapet tok det litt tid før jeg i det hele tatt gledet meg over den voksende magen og alle endringene kroppen min gjennomgikk. I begynnelsen følte jeg bare det var rart, jeg følte meg ekkel. Mens oppkastet slo mot veggene. Nå synes jeg det bare er kjekt å vise frem kulemagen! Ingen legger merke til om jeg har fått mer fett på sidene eller blitt litt rundere i kinnene. Det er helt naturlig og (forhåpentligvis) ingen tenker noe over det. Ikke engang jeg bryr meg om de ekstra kiloene. Jeg har det mye lettere å legge ut bilder av kroppen min på bloggen nå enn før graviditeten! Så lenge jeg har en baby i magen er det viktigste at hun er frisk og vokser som normalt. Trening har man plenty med tid til ellers i livet! Men de ekstra kiloene, de skal vekk når tiden er inne! Det betyr likevel ikke at jeg kommer til å bli en dårlig mor fordi jeg har ambisjoner om å få bedre helse og en, ja, penere kropp om du vil kalle det for det. Jeg vil tro at om mor har det bra, har barnet det bra. Og om barnet har det bra, ja da har mor det bra 

Når det kommer til utseendemessig så er jeg ikke engang motivert til å kjøpe ny sminke eller nye klær, barbere leggene eller ta en tur til frisøren, noe jeg sårt trenger. Jeg tenker at både kropp og hår er i forandring når man går gravid og jeg kan heller spare de pengene til etter disse månedene og hormonene roer seg. Etter fødselen skal jeg friske opp utseende betraktelig. Og garderoben! Og de hårene på leggene får bare gro ut imens. Men jeg er faktisk flink til å smøre kroppen med fuktighetsgivende bodylotion og olje hver kveld! Jeg håper det skal hjelpe litt på å holde strekkmerkene til ett minimum, men det er vel kanskje mer psyken min som håper på det enn at det faktisk hjelper? Om jeg handler meg klær er det kun lange topper som faktisk dekker hele kulemagen, og nye bh`er siden tattene fortsetter å vokse og vokse! 

Nei, det er mange tanker som svirrer i hodet på meg om dagen. Den beste er nok tanken på at jeg bærer frem mitt eget barn. Det er min egen lille baby som vokser inni magen min. Jeg lurer sånn på hvordan hun ser ut!

Tenk, det er bare hun som har hørt hjertet mitt slå fra innsiden♥

ETT KUPP!

Jeg følte jeg gjorde ett skikkelig kupp her om dagen. Jeg kikket litt på facebook gjennom til-salgs-gruppene, og kom over ett hjørnebord i akkurat den stilen jeg elsker. Det viste seg å være ett York hjørnebord, som de har solgt tidligere på Bohus. Jeg har lenge ønsket meg York stuebord og diverse møbler i den serien, men det har vært i det dyreste laget så jeg har ventet litt i håp om at det kom på tilbud. Eller at noen skulle selge sitt til en fin pris. Så jeg klarte ikke la være da dette lille bordet ble lagt ut for salg til kun kr.200,-! Når man smiler fra øre til øre etter ett kjøp, ja da har man gjort ett kupp! 

Jeg er egentlig litt skeptisk til å kjøpe brukte ting kun ved å se på bilder, for jeg har brent meg på slikt før. Dette var heldigvis akkurat som på bildet, og jeg er så fornøyd med hvordan det liksom løftet hele stua ved å bare bytte ut det kjipe ikeabordet med dette. Nå mangler jeg bare York stuebordet så er alt komplett! 

SMÅ GLEDER, IKKE SANT

BYMILLA.NO

//Samarbeid

 

Da har jeg endelig bestemt meg for hvilke design det blir på babynestet og vognposen. Når man har så mye fint å velge mellom blir valget enda vanskeligere! Men, valget mitt falt på matchende babynest og vognpose fra ByMilla, i grått og hvitt. Jeg hørte på rådene til venner og kjente og gikk for nøytrale farger som kan passe både jente og gutt, i og med at jeg mest sannsynlig skal ha en liten til senere i livet. Og sjansene er jo der for at det kan bli gutt! Dessuten, fargene på vognposen passer jo helt perfekt til vognen jeg har kjøpt, som også er grå og hvit! Selv om jeg hadde veeeldig lyst på grått og rosa! Men vil jeg ha mer farger kan jeg bare bruke ett rosa teppe for eksempel.

Siden jeg har termin i september bestemte jeg meg for å gå for en vinterpose, som er litt tykkere og varmere i vintermånedene. I tillegg har ByMilla to lengder på sine vognposer som man kan velge mellom. Jeg gikk for den lange varianten, som da gjør at man naturlig nok kan bruke den lenger ettersom baby vokser til. Link til vognposen jeg har klikket hjem finner du HER Nå er det bare å vente på postmannen!

ByMilla har forresten 20% på alle vognposer nå ut juni! Bruk rabattkoden “sommer” i nettbutikken. Nettbutikken kommer du til HER. Perfekt som gave til babyshower, jul eller bursdag til en vordende mor. Og husk at dette er unike, håndlagede produkter man ikke finner i hvilken som helst butikk! 

En liten funfact: Vognposen jeg har valgt heter Oliver. Jeg har alltid sagt at om jeg noengang får en sønn, da skal han hete Oliver. Jeg elsker det navnet! 

Og så måtte jeg såklart ha ett matchende babynest! Jeg tenkte det samme her, nøytrale farger og heller legge på litt rosa detaljer som for eksempel ett dynetrekk. Grått og hvitt passer til alt vet du! Babynestet jeg gikk for heter Liam og er strikket i samme mønster som vognposen. Denne kommer til å løfte hele interiøret til barnerommet, det er sikkert og visst! Babynestet finner du HER

www.bymilla.no

GOD MORGEN

God morgen! I dag har jeg tatt langhelg, noe jeg skal nyte til det fulle. Dagen startet like greit med en god frokost bestående av varme baguetter og egg. Kan nesten ikke huske sist jeg satt meg ned med en godt gjennomført frokost og bare kose meg med maten. Normalt er det kanskje to skiver i hånda, en kjapp episode av Hotel Cæsar på Sumo og haste videre til enten jobb eller andre ærender. Men ikke i dag. I dag ville jeg kjenne på det å faktisk ta livet med ro. Ha fri! Ha helt fri. Til og med Andreas tok seg tid til frokost i dag! Det kan man ikke skryte av hver dag for å si det sånn.

I dag er planen hovedsakelig å slappe av. Jeg skal rydde litt inne på barnerommet og klærne på soverommet, men jeg tar det heeelt piano og stresser ikke med en ting. I ettermiddag kommer det en hovslager og skal trimme høvene på hestene. Ellers står det lite og ingenting på planen denne helgen! Ha en fin fredag folkens

HVA SKAL DU GJØRE I HELGEN?

UKE 29 – GRAVIDOPPDATERING

Nå som jeg entrer uke 29, som faktisk er nøyaktig i dag, er det på tide med en liten gravidoppdatering. Jeg er nå i tredje trimester! Jeg har merket at det går veldig opp og ned i dette svangerskapet, både når det kommer til det fysiske og psykisk. Til tider sier kroppen bare stopp og jeg føler meg bare.. drit. Imens andre dager er jeg oppe klokka 7 om morgenen og klar for å gjøre unna husvasken! Noen dager er jeg glad og kjenner jeg gleder meg til fødsel, andre dager gruer jeg meg så mye og lurer virkelig på hva jeg har begitt meg ut på. Men dette er vel normalt, er det ikke? At følelser går litt opp og ned når du venter på noe du ikke aner hvilke forventninger du skal ha?

Pluss: Pluss med denne uken er vel at kroppen føles ganske fin ut. Jeg har ingen smerter, ikke noe bekkenløsning, ikke noe vondt noe sted. All good.

Minus: Fødsel nærmer seg, uke for uke, og jeg begynner å kjenne på at jeg gruer meg litt. Jeg tenker på det hele tiden! Jeg tenker spesielt på alt som kan gå galt og hvordan jeg skal takle det.

Babyens utvikling: Ifølge Klikk.no Foreldre og Barn er babyen nå rundt 35 centimeter lang og veier ca.1.4 kilo. Babyhjertet slår mellom 120 og 160 slag i minuttet.

Vektøkning: Jeg har gått opp til sammen 12 kilo i løpet av svangerskapet. Jeg tenker ikke noe særlig over det. Jeg har selv erfart hvordan det er å rase ned i vekt under svangerskapet, og det er ikke noen god følelse! Gravide skal legge på seg. Dessuten har jeg gått opp hele to bh-størrelser! Jeg elsker hvordan kroppen min ser ut akkurat nå!

Hevelser? Jeg er bittelitt hoven på beina, spesielt på høyre fot. Det vises striper i huden etter sokkene, noe som er helt normalt såpass langt i svangerskapet.

Strekkmerker: Jeg er ikke plaget med noe strekkmerker – enda. Ikke som jeg har lagt merke til i allefall. Men jeg har fått en del blåmerker rundt omkring derimot, som jeg ikke aner hvor kommer fra. En del på magen, og noen på lårene. 

Ukens craving: Vannis! Lolipop og Sun-Lolly spesielt. Og sjokomelk. 

Innkjøp: Jeg planlegger å kjøpe babynest og vognpose. Jeg må bare bestemme meg for hvilke farger jeg skal gå for!

Bevegelser: Det er ganske mye aktivitet inni magen for tiden. Nå begynner det å bli kjekt for man kan både se og kjenne det tydelig fra utsiden.

Navn: Vi har snakket om navn, men vi har ikke bestemt oss 100% enda. Har dere forslag til jentenavn så legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Neste kontroll: Onsdag neste uke. Da må jeg prøve å ta svangerskapsdiabetes-testen på nytt. Jeg kastet nemlig opp sist gang så vi måtte avbryte hele greia. Man kan nemlig ikke kaste opp under en slik test for da vet man ikke hvor mye av sukkeret kroppen faktisk har tatt til selv.

Termin: Har termin 8.september. Tydeligvis en veldig populær dato ifølge folk jeg har snakket med. Enten er det på deres bursdag, deres favoritt måned, deres barns bursdag etc. Uansett, vi gleder oss! 

♥ ♥ ♥ ♥

HJEMMELAGEDE HORN

Av og til får jeg bare ting for meg. Å stå på kjøkkenet er ikke akkurat det kjekkeste jeg vet, men av og til slår bakelysten inn og da kan jeg stå ved kjøkkenbenken i flere timer! I går lagde jeg noen deilige pizzahorn til middag. Det ble en ganske stor porsjon deig ut av oppskriften så jeg delte halve deigen inn med pizzafyll til middag og den andre halve med ost og skinke, til frokost og niste på jobb i dag.

Jeg blir mer og mer bevisst på hva jeg spiser om dagen. Jeg går ikke like mye og snoker i godteskuffen nå om dagen enn jeg gjorde for noen uker siden. Jeg lager meg heller smoothie og havregryn til frokost enn skive med nugatti. Selv om det også skjer en gang i ny og ne. Gode vaner er greit å venne seg til allerede nå. Nå får vi jo ett lite menneske til i familien som vi skal lære opp til å innta seg gode og sunne vaner. Og da må vi jo gå frem som ett godt eksempel, som foreldre! 

Vil dere ha oppskriften på hornene forresten? Det er veldig enkelt, ikke noe hokus pokus. 1 porsjon av denne deigen gir ca. 18 horn, så du sitter igjen med mye mat! Disse passer like bra til både frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Og så lettvint å ta med seg som niste på jobb eller på tur! 

INGREDIENSER

1 kg hvetemel 

1 pose tørrgjær 

2 ss sukker 

1 ts salt 

65 g margarin 

dl melk

3 dl vann

FYLL

400 gram kjøttdeig

Pepperoni

Revet ost

Evt. skinke og ost

1-2 egg til pensling

Sesamfrø eller valmuefrø til pynt

FREMGANGSMÅTE

Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i 1 time, slå ned deigen og la den heve 1 time til.

Del deigen i tre. Kjevle ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på revet ost, pepperoni og kjøttdeigen og rull hver trekant i sammen med den bredeste delen først. Eller om du ønsker skinke og ost. Innholdet er egentlig helt opp til hva du har lyst på. 

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. La dem etterheve i ca 20 minutter. Pensle med vispet egg og strø over sesamfrø. La dem steke på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist står det i oppskriften. Hornene er best varme synes jeg da, men de kan nok nytes romtemperert også.

PS! Om du ønsker å gjøre dem ett hakk sunnere kan du bytte om halvparten av hvetemelet med sammalt hvetemel. 

GOD MIDDAG ♥

BABYNEST OG VOGNPOSE

Det finnes så mye fint der ute til baby! Jeg har spesielt to ting på ønskelisten min akkurat nå, nemlig babynest og vognpose. Jeg er blitt helt forelsket i disse strikkede vognposene fra ByMilla.no. Disse er virkelig helt nydelige og de ser så gode og komfortable ut! Og det beste må vel være at det er norsk design, produsert i Norge av damen bak ByMilla.no. Ingen toll! Det eneste problemet er, jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilke farger jeg liker best. Jeg liker dem alle sammen! Det høres kanskje ut som dette innlegget er sponset, men det er det ikke! Det er bare første gangen jeg ser slike unike vognposer og jeg ble veldig giret på å kjøpe en selv. De man finner på “vanlige” butikker ser jo mye kjedeligere ut. Og så er det jo noe spesielt med håndlagede produkter

Jeg skal ha en av disse til babyen min, men hvilken skal jeg velge? Hvilken ville du hatt? Det lureste ville nok vært å gå for en med nøytrale farger, i tilfelle jeg engang får en liten gutt. Man vet jo aldri. Men jeg er altfor glad i rosa, så jeg heller litt mot den grå med rosa inni. I og med at jeg har grå vogn vil den nok matche helt perfekt

Og så har vi disse populære babynestene som jeg ser overalt på instagram for tiden. Disse har jeg funnet hos Vidasbabynest.no og ByMilla.no. Planen var egentlig det at jeg hadde tenkt å prøve å sy ett babynest selv, men jeg kom egentlig frem til at den vil bli minst like dyr og sikkert langt ifra like pen som disse her. Så jeg satser heller på å bruke pengene på å kjøpe ett ferdig ett, så kan jeg heller prøve å sy ett senere. Men her har jeg samme problem! Hvilken skulle jeg valgt? Jeg tenker litt på å gå for mørkegrå med rosa innvendig, samme farger som vognposen. Den i midten øverst har samme strikkemønster som vognposene over forresten. Viktig å matche vet du

Hvilke farger og varianter ville du gått for?

HOVLANDSNUTEN OG STRIKKHOPP

Det er jo veldig typisk at kamera mitt skal tulle seg til når det er mye som skjer og jeg har masse å blogge om! Jeg får kamera på, men får liksom ikke tilgang til minnekortet eller ta nye bilder. Det skal være en “lock”-tapp på minnekortet, men denne gangen er det visst ikke det som er problemet. Det skal alltid dukke opp noe, ikke sant? 

Jaja, det jeg ville dele med dere men ikke fikk til særlig med bilder var at i helgen som var reiste jeg til Sauda med min samboer. Vi var på hytta sammen med resten av familien min, for på lørdagen skulle det nemlig arrangeres noe som kalles “Hovlandsnuten Opp 2019”. Det er rett og slett en konkurranse for dem som vil, å bruke kortest mulig tid opp til Hovlandsnuten. Det er ett motbakkeløp som blir arrangert hvert år, hvor mange kjente ansikter kommer for å delta, blant andre Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Gaute Kvåle som er aktive innen langrennsgrenen. Ikke det at jeg har særlig anelse om hvem disse er, haha. Jeg er ikke akkurat sportsinteressert, men det er kult likevel. 

Både Braden, vertsbroren til Sindre fra USA som var på besøk hos mamma og pappa, og Andreas hadde meldt seg på i konkurransegruppa, så det var spennende å se hvordan det skulle gå med dem i løypa! Andreas hadde jo ikke trent til dette engang, bare kastet seg uti det! Men han kom i mål han også. 

Jeg gikk også denne turen! Det var tross alt ett TellTur-mål og jeg kunne ikke gå glipp av koden til dette målet! Jeg begynte der turen egentlig starter som er litt lenger opp i løypa og ikke nede ved sjøen som de som skulle konkurrere gjorde. Hovlandsnuten er hele 931 moh, og jeg er så utrolig STOLT av at jeg fullførte dette til tross for at jeg er gravid i sjette måned! Det var ganske tungt etterhvert, og jeg var fint skjelven i beina da jeg nådde toppen. 

 søndagen kjørte vi til Åkerfjorden for å realisere pappa sin 50 årsgave fra meg, Andreas, broren min og kjæresten hans. Strikkhopp! Det var flere som hang seg på og ville hoppe. “Dessverre” kunne ikke jeg ta den sjansen denne gangen. Man fikk jo adrenalin bare av å stå og se på! Pappa var fint skjelven da han kom opp igjen etter hoppet, men smilte fra øre til øre. Ingen av de som hoppet klarte å hoppe uten å etterlate seg ett lite skrik 😀

Har du prøvd strikkhopp noen gang? 

BARNEVOGNEN VÅR

Jeg er helt forelsket i den nye barnevognen vi har kjøpt! Det er utrolig hvor stort utvalg det finnes i barnevogner der ute, og man skal liksom tenke på alt mulig for å finne den som passer best til vårt bruk. Jeg ville såklart ha en vogn som ikke minst er pen å se på, men samtidig praktisk å ha med å gjøre. Valget falt på merket Emmaljunga, som jeg har hørt mye skryt av. Først ble jeg helt forelsket i en helt hvit vogn i lær. Men etter å ha gjort litt vurderinger falt valget altså på denne grå. Grunnen til at det ikke ble den hvite var nettopp det at den ikke vil være noe særlig praktisk med vårt bruk. Hvitt er mye vanskeligere å holde rent enn noen annen farge, og med tanke på at vi har hester i stall, hund og vognen skal ut og inn i bil.. nei, vi gikk da for den mørkegrå istedenfor. Men den har mye hvitt i seg denne også, så helheten er fortsatt lys og fin og kommer til å passe perfekt til den lille jenta vår! Jeg angrer ikke! Etter at jeg la min elsk på Emmaljunga klarte jeg ikke finne en annen som kunne matche inntrykket mitt av denne vognen, jeg ble bare gående og sammenligne alle vogner vi så på med denne. Så, da var det bare å følge magefølelsen. 

Ikke bare skal man velge vogn, svinghjul eller ikke svinghjul, lær/skinn eller stoff, men prisen er jo også en ting man må se på! Eller bør se på. Prisene varierer jo alt ifra en tusenlapp og to til opptil 20k, og gjerne dyrere! Men så har vi da vår søta-bror Sverige, hvor man kan gjøre ett kupp på slike ting. Mamma og pappa var på bobiltur, og da handlet de like greit barnevognen for oss i Sverige, til en litt rimeligere pris enn hva den koster i Norge. Man må spare der man kan! Vår barnevogn vil jeg si er i en middels til høy prisklasse, for vår økonomi hvertfall. Men det unner jeg oss som snart nybakte foreldre! Det er en vogn jeg er kjempefornøyd med og kommer til å ha lenge, og kan ha om flere barn dukker opp i fremtiden. 

Gleder meg utrolig mye til å ta i bruk vognen! Den står for tiden midt i stua, og jeg må bort og kikke på den støtt og stadig. Det er rett før jeg hiver hunden oppi og tar meg en trilletur! Men det skal jeg ikke gjøre. Og den er fin å se på! Måtte tiden gå fort fremover! Jeg får såklart ikke gjort meg opp en mening om den er så praktisk som jeg har inntrykk av før jeg får brukt den, så det gleder jeg meg til å få teste ut. Men ser den ikke lekker ut`a!? Mamma har tatt vare på dyne og putetrekk i silke som jeg brukte da jeg var liten, som jeg skal bruke i vognen. Det fulgte også med en matchende stellebag som kronen på verket! 

Og så bare en observasjon. Er jeg alene om å mene noe om dette? Jeg har fulgt litt med på facebook og lagt merke til at det er utrolig mange sensitive, og ikke minst frekke, mennesker der ute som hakker på folk som kjøper seg ny barnevogn fremfor å kjøpe brukt. Mammapolitiet! Altså, why? Mer miljøvennlig? Kom an da. Jeg var vitne til at ei som etterlyste erfaringer med ei barnevogn hun hadde sett seg ut fra en butikk ble regelrett skjelt ut i kommentarfeltet fordi hun ønsket å kjøpe denne vogna ny. Jeg kjøpte også mi barnevogn splitter ny, og jeg har absolutt ingen dårlig samvittighet for det! Jeg så også på muligheten for å kjøpe brukt, men prisene på de jeg ønsket meg var ikke akkurat billig de heller, og man fikk også mer for pengene å kjøpe ny. For eksempel var det en barnevogn lik vår som lå ute for salg. Men med denne fulgte ikke sportsdelen med, og prisen var ikke halvert engang. Så da valgte jeg heller å legge ut en tusenlapp og to ekstra på en ny vogn som hadde alt av deler fremfor å kjøpe ei vogn jeg ikke aner hvordan er blitt behandlet i tidligere eie, hva den har av mangler, hygiene, defekter og skader, sikkerhet, garanti osv. Nei, vet du hva. Venter du ditt første barn, eller barn i det hele tatt, kjøp hva du vil! Enten det er nytt eller brukt, det er ingen som har noe med hva du velger å bruke dine penger på. Ikke misforstå, jeg synes det er bra med gjenbruk, det er bare måten ting blir sagt og meningene blant folk som skal skrike høyt mot dem som gjør noe annet enn hva de selv ville gjort jeg ikke setter særlig pris på. Men hva synes dere om min barnevogn da? 

Har du erfaring med Emmaljunga barnevogner?