BARNEVOGNEN VÅR

Jeg er helt forelsket i den nye barnevognen vi har kjøpt! Det er utrolig hvor stort utvalg det finnes i barnevogner der ute, og man skal liksom tenke på alt mulig for å finne den som passer best til vårt bruk. Jeg ville såklart ha en vogn som ikke minst er pen å se på, men samtidig praktisk å ha med å gjøre. Valget falt på merket Emmaljunga, som jeg har hørt mye skryt av. Først ble jeg helt forelsket i en helt hvit vogn i lær. Men etter å ha gjort litt vurderinger falt valget altså på denne grå. Grunnen til at det ikke ble den hvite var nettopp det at den ikke vil være noe særlig praktisk med vårt bruk. Hvitt er mye vanskeligere å holde rent enn noen annen farge, og med tanke på at vi har hester i stall, hund og vognen skal ut og inn i bil.. nei, vi gikk da for den mørkegrå istedenfor. Men den har mye hvitt i seg denne også, så helheten er fortsatt lys og fin og kommer til å passe perfekt til den lille jenta vår! Jeg angrer ikke! Etter at jeg la min elsk på Emmaljunga klarte jeg ikke finne en annen som kunne matche inntrykket mitt av denne vognen, jeg ble bare gående og sammenligne alle vogner vi så på med denne. Så, da var det bare å følge magefølelsen. 

Ikke bare skal man velge vogn, svinghjul eller ikke svinghjul, lær/skinn eller stoff, men prisen er jo også en ting man må se på! Eller bør se på. Prisene varierer jo alt ifra en tusenlapp og to til opptil 20k, og gjerne dyrere! Men så har vi da vår søta-bror Sverige, hvor man kan gjøre ett kupp på slike ting. Mamma og pappa var på bobiltur, og da handlet de like greit barnevognen for oss i Sverige, til en litt rimeligere pris enn hva den koster i Norge. Man må spare der man kan! Vår barnevogn vil jeg si er i en middels til høy prisklasse, for vår økonomi hvertfall. Men det unner jeg oss som snart nybakte foreldre! Det er en vogn jeg er kjempefornøyd med og kommer til å ha lenge, og kan ha om flere barn dukker opp i fremtiden. 

Gleder meg utrolig mye til å ta i bruk vognen! Den står for tiden midt i stua, og jeg må bort og kikke på den støtt og stadig. Det er rett før jeg hiver hunden oppi og tar meg en trilletur! Men det skal jeg ikke gjøre. Og den er fin å se på! Måtte tiden gå fort fremover! Jeg får såklart ikke gjort meg opp en mening om den er så praktisk som jeg har inntrykk av før jeg får brukt den, så det gleder jeg meg til å få teste ut. Men ser den ikke lekker ut`a!? Mamma har tatt vare på dyne og putetrekk i silke som jeg brukte da jeg var liten, som jeg skal bruke i vognen. Det fulgte også med en matchende stellebag som kronen på verket! 

Og så bare en observasjon. Er jeg alene om å mene noe om dette? Jeg har fulgt litt med på facebook og lagt merke til at det er utrolig mange sensitive, og ikke minst frekke, mennesker der ute som hakker på folk som kjøper seg ny barnevogn fremfor å kjøpe brukt. Mammapolitiet! Altså, why? Mer miljøvennlig? Kom an da. Jeg var vitne til at ei som etterlyste erfaringer med ei barnevogn hun hadde sett seg ut fra en butikk ble regelrett skjelt ut i kommentarfeltet fordi hun ønsket å kjøpe denne vogna ny. Jeg kjøpte også mi barnevogn splitter ny, og jeg har absolutt ingen dårlig samvittighet for det! Jeg så også på muligheten for å kjøpe brukt, men prisene på de jeg ønsket meg var ikke akkurat billig de heller, og man fikk også mer for pengene å kjøpe ny. For eksempel var det en barnevogn lik vår som lå ute for salg. Men med denne fulgte ikke sportsdelen med, og prisen var ikke halvert engang. Så da valgte jeg heller å legge ut en tusenlapp og to ekstra på en ny vogn som hadde alt av deler fremfor å kjøpe ei vogn jeg ikke aner hvordan er blitt behandlet i tidligere eie, hva den har av mangler, hygiene, defekter og skader, sikkerhet, garanti osv. Nei, vet du hva. Venter du ditt første barn, eller barn i det hele tatt, kjøp hva du vil! Enten det er nytt eller brukt, det er ingen som har noe med hva du velger å bruke dine penger på. Ikke misforstå, jeg synes det er bra med gjenbruk, det er bare måten ting blir sagt og meningene blant folk som skal skrike høyt mot dem som gjør noe annet enn hva de selv ville gjort jeg ikke setter særlig pris på. Men hva synes dere om min barnevogn da? 

Har du erfaring med Emmaljunga barnevogner? 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg