Pizzahorn

På tirsdag lagde jeg noen deilige pizzahorn, om jeg får si det selv! Typen jobbet kveld og jeg ville overraske ham med en god middag. Dagen før var han så skuffa da han kom hjem til tomt spisebord. Men det ville han jo ikke si høyt, men jeg så det på lang avstand, hehe! Så jeg gjorde det godt igjen med mat laget helt fra bunn av. Jeg tabbet meg litt ut under matlagingen. Etter å ha smeltet smøret og helt oppi melken skal man liksom vente litt til det er fingervarmt. Men jeg helte like greit alt oppi med en gang! Det skulle jeg jo ikke ha gjort, dette førte bare til at smøret klumpet seg og det ble ikke en blanding i det hele tatt. Joda, inn i mikroen litt med det! Kanskje det er grunnen for at de ble så luftige og gode? For gode ble de, tross for den lille feilen.. 

Ingredienser 

100 g smør

50 g gjær

1 ts kardemomme

6 ss sukker

4 dl melk

1 l hvetemel

 

Fremgangsmåte

Begynn med gjæren oppi en bolle. Jeg bruker de posene man får kjøpt på alle butikker. Smelt smøret. Når det er smeltet helt, tar du den vekk fra platen og heller melken oppi kasserollen med smøret. Ikke gjør som meg, men vent til melken og smøret er fingervarmt før du heller den oppi bakebollen. Bland inn sukkeret. 

Mål opp hvetemelet og bland kardemommen inn i melet. Tilsett melet litt og litt mens du hele tiden blander. Bland til det blir en glatt og jevn deig. Sett deigen til heving. (TIPS: Gjerne sett deigen oppi vasken med glovarmt vann i en halvtime. Da blir deigen stor og luftig, lett å jobbe med)

Mens deigen hever seg, lager du pizzafyll. Brun kjøttdeig, hiv oppi tomatpurre, eller vanlig pizzafyll ferdigpose om du vil.  Gjerne løk og annet om du liker det. Når deigen er ferdig hevet, ruller du den ut som en stor rektangel. Skjær den opp i flere trekanter. Nedenfor kan dere se hvordan jeg gjorde det. 

Legg pizzablandingen fint oppå trekantene før du ruller dem sammen. Men for guds skyld, ikke glem osten! 

Inn i oven på ca. 200 grader. Jeg tok ikke riktig tiden på dem, fulgte bare ekstra godt med på når dem ble gyldne og fine. 

Jeg innrømmer det, jeg måtte kikke litt jeg også før jeg fant ut hvordan jeg burde gjøre det! 

Perfekt start på uken

Får jeg lov til å si at i dag var en PERFEKT start på uken!? Jeg og typen hadde den(!) gode frokosten i dag. For en gangs skyld spiste vi frokost i lag, og det er ikke så ofte! Vi lagde oss eggerøre, speilegg, spekeskinke og brød. Det var bare himmelsk! mmmmm! 

Andreas har hatt kveldsvakt på jobb i dag, mens jeg har hatt fri. Vel, jeg har vel egentlig aldri fri. Jeg gjør jo noe hele tiden! I dag har jeg for eksempel sendt rundt på mailer til folk som har bestilt produkter fra hobbyshop’en min. I tillegg har jeg sydd ett nytt kalvekryss, og tatt litt bilder til hjemmesiden. Jeg jobber nemlig frem mot juletiden! Ja, litt tidlig kanskje. Men jeg er nødt til å starte nå om jeg skal bli ferdig til desember. Jeg skal nemlig prøve meg på en julekolleksjon! Det blir spennende å se om jeg får det til. Vi får se! 

Nå kom jeg faktisk rett fra en joggetur, så jeg lurer på om jeg bare skal hive meg i dusjen og få det overstått sånn at jeg kan ligge på benken og vente til mannen min kommer hjem fra jobb. Så kan han gi meg en ryggmassasje, som jeg så sårt fortjener! Haha, vi snakkes ♥ ♥

Min lille hobbyshop

Hey! Nå har jeg litt tid til å sette meg med bloggen før støttekontakt-brukeren min kommer hjem til meg. Vi liker å være kreative begge to, så i dag skal vi finne frem saks og lim og allslags man bruker i kunst og håndverk kan man si. Men det jeg ville fortelle litt om i dag er det store prosjektet jeg har vært opptatt med de siste månedene. Ja, de siste månedene faktisk. Jeg har brukt lang tid på dette, både med planlegging og innkjøp. Jeg har nemlig startet en liten hobbshop! 

Hobbyshop er jo en slags butikk, bare med håndlagede produkter. Mitt fokus er på hesteutstyr, deriblant kalvekryss, pannereimer, leietau og ja, all slags du kan komme over i hestesporten. Jeg hadde jo en periode hvor jeg prøvde å utvikle en vanlig nettbutikk, bare med hundeutstyr. Men jeg gikk fort lei, for det var liksom ingenting personlig rundt det, det var det samme som alle andre hundebutikker rundt omkring. Jeg ville ha noe som jeg kunne stemple som mitt eget merke! Så jeg begynte å planlegge Juvel Hesteutstyr!

Det som er typisk for min hobbyshop, er at hovedproduktet er håndlaget fra bunn av. Det vil si kalvekryssene. I tillegg jobber jeg med å lage paracord leietau, grimer og halsringer. Vet dere foressten hva ett kalvekryss er? Ett kalvekryss er noe en rytter har på seg under ett stevne. Man fester det rundt halsen og legger det innforbi ridejakken. Med en fin brosje får hele antrekket det ekstra preget! I starten tilbydde jeg kun kalvekryss. Men nå har jeg utvidet med ørehetter og sjabraker. Og snart kommer også pyntede pannereimer og nesereimer! Jeg har masse annet også som kommer etterhvert. Til 2016 håper jeg på å ha det meste i boks.

  

Jeg har brukt utrolig lang tid på planleggingen og oppstartsfasen. Jeg ville gjøre det ordentlig fra første stund! Jeg har feilet mange ganger før, siden jeg lenge har drømt om å starte noe eget. Jeg har hatt dårlig tid og bare kastet meg ut i det. Men det var for snartenkt og ting stoppet bare opp. Nå er jeg godt i gang med noe som har ett godt utgangspunkt, og som jeg styrer som en skikkelig butikk. Jeg håper mange av dere vil ta turen innom min facebookside og gjerne hjemmesiden for å sjekke det ut. Spesielt dere som driver med hest. Facebooksiden finner dere ved å søke på Juvel hesteutstyr.

Hjemmesiden finner dere HER

 

Nå er jeg godt i gang med å planlegge varer og produkter frem til jul. Hvis dere har vært inne på hjemmesiden min vil dere se at jeg prøver å følge hver årstid så godt jeg kan, både med varer og utseende på hjemmesiden. Målet mitt er at det skal være koselig å kikke gjennom siden min, og ikke som en vanlig netttbutikk pleier å se ut. På sikt skal jeg lage forskjellige kolleksjoner til de forskjellige årstidene. Jeg gleder meg masse til alt er på plass! Jeg kommer ikke til å skrive så mye om dette prosjektet her på bloggen, men siden jeg hadde lovet dere å vise dere hva jeg driver på med så ville jeg bare presentere det for dere. Dere kan følge med på hva som skjer på facebook, instagram og bloggen på Hest.no 

Gla’ Mandag

Wow, for en fantastisk dag å våkne til! Mandag igjen og klar for en ny uke. Selv om jeg sov litt lenge i dag er det uansett ingenting som ødelegger dagen. Ja, allerede nå ser jeg at jeg kommer til å være litt filosofisk i dette innlegget. Men jeg våknet i dag og kjente på kropp og sinn at i dag er en BRA dag! Jeg hadde ingen vonde tanker, ikke noe vondt i kroppen.. bortsett fra gnagsåret på hælen.. Dagen min startet med å vri meg forsiktig bort fra kjæresten min, som bestemt hadde lagt armen sin rundt meg og holdt fast. Det er jo bare skjønt å våkne til Han har jobbet i natt, så jeg ville jo ikke vekke ham. Planen var å lage meg en lett frokost bestående av en liten skål med frokostblanding, og ett kokt egg, etterfulgt av en joggetur i skogen med Kira. Så får vi se hva som skjer 

 

Når jeg jogger med hunden bruker jeg en joggesele som gjør det mye enklere på turen! Da kan jeg lettere bruke armene, mens hunden løper foran meg. Genialt!

 

 

Nå er høsten her ♥ ♥ 

 

 


Plaster til gnagsåret mitt. Måtte bare få det med, hihi! 

Vi må redde dyreartene! (OBS! Sterke bilder)

 Neshorn og elefanter er noen fantastiske dyr! Synd at en viss prosent av menneskeheten skal true disse dyreartene mot mammutens skjebne..

 

Vi er nødt til å få neshornhorn og elfenben fra elefanter på svartelisten. Fremgangsmåten for å få dette elementet på markedet er skremmende, barbarisk, helt jævlig. Egoistiske mennesker uten noen form for medfølelser for andre levende skapninger hogger rett og slett tennene til elefanten rett av. Rettere sagt, halve ansiktet til det stakkars dyret forsvinner under denne prosessen. Ofte mens dyret er i live. Fordi ett skudd høres på lang avstand, doper krypskyttere ned dyret istedenfor å skyte det og skjærer av hornet mens dyret er i live. Så blir de etterlatt for å dø. Sakte men sikkert blør de i hjel. Stopper salget, så stopper massakren. Vi har klart det før, men nå er det på vei opp igjen. Etterspørselen på elfenben og neshornhorn har skutt i været! Vi må fokusere mer på markedet og få forespørselen til å synke. Er det ingen etterspørsel, så blir det ingen salg og heller ingen penger å tjene. Og hva med straff? Hva er egentlig straffen for å drepe ett dyr så inhumant som disse neshornene og elefantene ofte blir? Jeg blir kvalm! Tenk at vi som mennesker skal liksom være den mest intelligente arten på jorda. Likevel finnes det så motbydelige og egoistiske mennesker i verden som kan få seg selv til å gjøre så mye vondt mot ett annet levende individ. Og det for at du skal skryte til vennene dine, at hornet som henger over peisen din er ett vaskeekte horn fra ett vaskeekte neshorn. Nei, det er ikke det. Realiteten er at du har ett lem fra ett dyr som har lidd og hatt umåtelig med smerte, og dette er noe du har støttet den dagen du kjøpte hornet!

Tenk på dette om du noengang skal til Kina: I Kina er etterspørselen etter elfenben stort. Kina er også kjent for sine utskjæringer og detaljer i elfenbenet, og for hver lille utskjæring betyr en elefants død. 30 000 elefanter drepes hvert år på grunn av etterspørselen av elfenben i Asia, spesielt i Kina. Ca. 100 elefanter i Afrika, pr dag! Skal vi tillate at dette skjer? Tenk på det! Vi mennesker har klart å slakte mer enn 2 millioner elefanter på 60 år. Det er sykt det! Nå må vi snart gjøre noe! Disse artene er i ferd med å dø ut, på grunn av menneskets grådighet.. Boikott produkter laget av elfenben! 


Historien bak bildet: For å hindre at elfenbenet havner på det svarte markedet, hogger en sivilkledd parkvokter støttennene av en hannelefant som er drept av krypskyttere i Amboseli Nasjonalpark i Kenya. I første halvår i 2012 mistet seks parkvoktere livet i forsøket på å beskytte Kenyas elefanter. Parkvoktere drepte til sammenligning 23 krypskyttere.

Parkvoktere kutter av støttennene til avdøde elefanter for at krypskytterne ikke skal tjene noe på tennene om de skulle kommet tilbake for å fullføre det vanvittige arbeidet de begynte på. 

 

Jeg klarte ikke å dele slaktingen av elefantene, jeg blir dårlig! Men søk på blant annet “ivory hunting” på Google, så kommer det opp masse bilder! Elefantene har rett og slett ikke ett hode igjen når krypskytterne er ferdige. De må kutte dem opp i ansiktet for å få løs støttennene. 


 

Jeg føler meg maktesløs. Jeg blir dårlig når dette vises på tv, jeg får tårer i øynene, og jeg kjenner sinnet begynner å koke i magen. Parkvoktere drepes når krypskyttere er ute etter ofrene sine. Tenk at mennesker er villig til å drepe andre mennesker, for å drepe elefanter, for å tjene penger. Grotesk! Parkvoktere har begynt å hogge litt av hornet til neshornet av, slik at det skal bli mindre attraktivt for krypskyttere. Dette er ikke vondt for neshornet, da det er ingen nerver ytterst på hornet. Foreløpig synes jeg det er ett godt tiltak. Hornet er da ca. 8 cm langt, og de slipper mest sannsynlig unna krypskytterne og en forferdelig skjebne.

Men hva kan jeg gjøre? Hva kan lille meg gjøre for å bidra? Jeg har mest lyst til å reise til Afrika og få superkrefter som gjør at når jeg er i nærheten vil ingen dyr bli skadet. Vel, jeg kan hvertfall spre ordet og få folk til å åpne øynene og se hva som foregår der ute, utenfor vår egen trygge stue

Tenk om du var den siste av din art? Jeg ville vært så ensom, skrekkslagen og livredd! Jeg ville aldri vært den absolutt siste av arten min. Og det tror jeg dyrene ikke ønsker heller. 

Slik vil vi se dyrene! Ikke som bildene over!

 

Fakta og tall er tatt fra internett og tv program fra blant annet Ivory War på Animal Planet 

DEL GJERNE INNLEGGET, OG FORTELL VERDEN AT DETTE IKKE ER GREIT!! 

Calvin Klein

Jeg har så ekstremt mange trenings-og motivasjons brukere som jeg følger både på blogg og instagram. Og ekstremt mange av dem har noe til felles som jeg har lagt merke til nå i det siste. Mange bruker Calvin Klein undertøy! Jeg er jo ikke akkurat noen mote entusiast, selv om jeg prøver å henge meg litt på av og til. Så jeg vet lite om dette merke. Eneste jeg vet er at når jeg ser slike klær tenker jeg på Bjørn Borg. Husker det var så IN da jeg gikk på ungdomsskolen! Alle jentene skulle ha slike! Er nok en av de få gangene i ungdommen jeg virkelig prøvde å henge meg på moten. Det er nok ikke så mye å si om ett undertøy, annet enn at det er mykt og behagelig å bruke?

Jeg vet ikke om det har noe med at de trener, men undertøyet ser jo alltid ut til å passe perfekt til enhver kropp, og i tillegg ser de utrolig myke og soft ut. Da kan det jo kanskje være noe for meg også. Jeg har lyst på! Og så kom jeg tilfeldigvis over en annonse på nettet at outletweek.com har tilbud på Calvin Klein! Hm, skal, skal ikke? Jeg føler jeg har brukt veldig mye penger i det siste, etter jeg hadde fornyelsen av stua og frisørtimen.. Men det frister litt for mye? Eneste problemet mitt er at jeg ikke vet helt 100% om jeg kan stole på denne nettsiden. Har aldri hørt om den før, og det skurrer litt når jeg blar nedover siden og legger merke til at noen ord står på norsk, og andre på engelsk? Noen som har vært borti denne siden før?

 

Mitt første modelloppdrag

Jeg har offisielt hatt mitt første modelloppdrag! Ikke det at jeg tror det blir noen flere, men jeg kan skryte på meg at jeg har hatt ett oppdrag (med betaling) hvor jeg skulle stå modell for en gruppe fotografer fra Haugaland Fotoklubb som var på fotokurs, såkalt Workshop. Ei dame fra Belgia og hennes samboer holdt kurset. De snakket engelsk, og det var egentlig det jeg var mest bekymret for. Jeg er i grunnen god i engelsk, og forstår når noen snakker til meg. Men når det står en hel gruppe mennesker foran meg og blir snakket til på engelsk så blir jeg veldig nervøs! Heldigvis trengte jeg ikke si så mye, jeg skulle bare gjøre de bevegelsene hun beskrev, så alt foregikk ganske greit. 

Kurset var stort sett ment for at fotografene skulle lære om hvordan det naturlige lyset kunne hjelpe til å få fine bilder. Med naturlig lys mener jeg sola, lampa i taket eller i vinduskarmen. Ikke noe blitz eller i den dur. Det gikk også mye på hvordan man skal veilede en modell gjennom fotoseansen. Hvordan man skal fortelle henne hvordan hun skal stå, hvor den armen skal være, hvor den ikke skal være, bøye knærne, vri på hodet og alt det der. Det er nemlig ikke så enkelt som noen tror. 

Jeg var den eneste modellen, så å ha 12-13 fotografer foran seg og man skal smile til alle og stille seg opp i alle mulige posisjoner, så føler man seg litt som..ja, en kjendis! Haha, får jeg si det uten å virke for høy på meg selv?? Jeg er så glad for at alle som var der hadde en avslappet stil og humoren var på topp, vi lo og smilte og hadde det gøy alle. Bildene hadde nok ikke blitt så bra om det hadde vært en annen atmosfære. Si meg hva dere synes da?

Fotograf: Frode Fjermestad

Fotograf: Frode Fjermestad

Fotograf: Lars Martin Teigen

 

Fotograf: Lars Martin Teigen

 

 

Fotograf: Frode Fjermestad

Og ett litt morsomt bilde fra Behind Scenes, hehe! Her ble jeg bedt om å bare stå rett opp ned, noe som var veldig unaturlig for meg. Dere ser det sikkert på bildet også. Forståelig nok siden jeg er jente. Vi jenter vrir oss jo gjerne i forskjellige posisjoner når vi skal bli tatt bilde av. Men det var veldig gøy! Og jeg lærte også masse! 

Nå er det slik at jeg får tilsendt litt og litt bilder fra forskjellige fotografer som var med på kurset, så jeg tror ikke jeg har fått alle bildene enda. Men om det dukker opp flere skal jeg såklart dele dem med dere, så dere får se! Hvis dere vil såklart. Jeg gjør det nok uansett, siden disse ble jeg bare superfornøyd med! Alle de flinke fotografene.. Angrer ikke ett sekund på at jeg stilte opp! Håper ikke det var siste gang! 

Om det er noen hobbyfotografer der ute som er interessert i å være med i en større fotoklubb, så ønsker Haugaland Fotoklubb seg mange flere medlemmer! Dere kan sjekke ut deres webside på www.haugalandfotoklubb.no 

Smakebit

God kveld kjære lesere! 

Jeg sitter hjemme i kveld, enkelt og greit fordi jeg har jobbhelg og skal på jobb i morgen tidlig. Og det regner. Egentlig så finnes alle grunnene i dag for å sitte hjemme i sofaen og se på tv og bare kose seg. Selv om jeg har hatt litt fri nå, føler jeg lite for å gå på jobb i morgen. Er som om kroppen aldri får nok hvile om dagen. Det kommer seg helt sikkert etter hvert. 

Som sagt sitter jeg i sofaen og koser meg med tv. Samtidig putler jeg på med ett prosjekt som jeg skal ha klart til desember. Det handler litt om det jeg skal vise dere når tiden er inne for det, men her har dere en liten smakebit 

Nugatti kake

Dette innlegget skrev jeg jo tidligere på dagen, men jeg innså at om jeg publiserte det så ville typen min funnet ut at det stod en god og varm kake og ventet på ham. Jeg liker spenningen av å holde det hemmelig, hihi! Så da kommer det nå! 

Nå fikk jeg en av de der husmor ideene mine igjen. De kommer og går hele veien. Tidligere i dag hadde jeg så lite lyst til å ta oppvasken og vaske klær. Plutselig stod jeg på kjøkkenet og vasket opp, og en maskin med håndklær var satt på! I tillegg fikk jeg så veldig lyst til å bake kake! Jeg er jo ikke så voldsomt flink i baking og er fortsatt på “nybegynner-stadiet”, så jeg holder meg til enkle sjokoladekaker enda. Forrige gang laget jeg Nesquick kake, som ble ganske bra. Kunne vært litt lysere eneste. I dag prøvde jeg meg på en Nugatti kake! Kjæresten min er veldig glad i sjokoladekaker. Og i dag når han må jobbe dobbelt skift på jobb i dag, så synes jeg han fortjener en kake når han kommer hjem i kveld. Da blir han glad ♥  

Ingredienser:

300 g smør
300 g lys kokesjokolade
500 g sukker
4 egg
7 dl kefir
600 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts natron

Glasur:
450 g Nugatti melkesjokolade (1 boks, jeg brukte Nugatti Air)

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lyst kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen til det blir en luftig eggedosis. Rør i kefir og sjokoladesmøret. Sikt litt av melet sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron og vend dette i kakerøren. Bland deretter i resten av hvetemelet til en glatt og klumpfri røre.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne, eller på ett vanlig stekebrett. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt.

Hvelv ut av formen og om du vil kan du fjerne bakepapiret. Jeg lot papiret være og fjernet det etter jeg hadde skjært opp kaken.

Smør romtemperert Nugatti utover kaken. Bruk en smørekniv eller slikkepott dyppet i varmt vann for å få Nugattien jevnt over kaken. Del kaken opp i firkanter.

Kaken smakte, og venninna mi Tina måtte gjennom en prøvesmaking før jeg kunne skryte av meg nok en vellykket sjokoladekake! Jeg anbefaler alle amatør bakere der ute å teste denne kaken.Veldig enkel, og tenk, kun en nugattiboks som glasur! Det kan jo ikke bli enklere enn det. 

Lykke til! 

Kosttilskuddet LEAN

For første gang i livet skal jeg prøve å bruke kosttilskudd en periode, for å se om dette er noe for meg. Vent, der lyver jeg litt. Jeg har jo forresten brukt Betakaroten en liten periode i sommer, men aldri noe som skal hjelpe for vekta. Forever Living sin Forever Lean er ett kosttilskudd som kan gjøre det enklere å gå ned i vekt. Og det tror jeg på! Som med alt annet til Forever er jeg kjempefornøyd, så hvorfor skulle denne være noe verre? Vi gir den en sjanse! 

Jeg trenger ikke skrive alt som står om produktet her, dere kan heller lese litt HER på Forever sine sider om dere vil det. Men jeg vil bare få frem hovedsetningen for dette tilskuddet! Dette kosttilskuddet hjelper kroppen å minske opptaket av kalorier fra fett og karbohydrater, og på den måten bidra til vektreduksjon. Fettabsorberende fiber fra fikenkaktus og protein fra hvite bønner. Så gjenstår det å se da, om dette hjelper meg å gå ned i vekt. Gleder meg allerede til å dele resultatene med dere!