Pizzahorn

På tirsdag lagde jeg noen deilige pizzahorn, om jeg får si det selv! Typen jobbet kveld og jeg ville overraske ham med en god middag. Dagen før var han så skuffa da han kom hjem til tomt spisebord. Men det ville han jo ikke si høyt, men jeg så det på lang avstand, hehe! Så jeg gjorde det godt igjen med mat laget helt fra bunn av. Jeg tabbet meg litt ut under matlagingen. Etter å ha smeltet smøret og helt oppi melken skal man liksom vente litt til det er fingervarmt. Men jeg helte like greit alt oppi med en gang! Det skulle jeg jo ikke ha gjort, dette førte bare til at smøret klumpet seg og det ble ikke en blanding i det hele tatt. Joda, inn i mikroen litt med det! Kanskje det er grunnen for at de ble så luftige og gode? For gode ble de, tross for den lille feilen.. 

Ingredienser 

100 g smør

50 g gjær

1 ts kardemomme

6 ss sukker

4 dl melk

1 l hvetemel

 

Fremgangsmåte

Begynn med gjæren oppi en bolle. Jeg bruker de posene man får kjøpt på alle butikker. Smelt smøret. Når det er smeltet helt, tar du den vekk fra platen og heller melken oppi kasserollen med smøret. Ikke gjør som meg, men vent til melken og smøret er fingervarmt før du heller den oppi bakebollen. Bland inn sukkeret. 

Mål opp hvetemelet og bland kardemommen inn i melet. Tilsett melet litt og litt mens du hele tiden blander. Bland til det blir en glatt og jevn deig. Sett deigen til heving. (TIPS: Gjerne sett deigen oppi vasken med glovarmt vann i en halvtime. Da blir deigen stor og luftig, lett å jobbe med)

Mens deigen hever seg, lager du pizzafyll. Brun kjøttdeig, hiv oppi tomatpurre, eller vanlig pizzafyll ferdigpose om du vil.  Gjerne løk og annet om du liker det. Når deigen er ferdig hevet, ruller du den ut som en stor rektangel. Skjær den opp i flere trekanter. Nedenfor kan dere se hvordan jeg gjorde det. 

Legg pizzablandingen fint oppå trekantene før du ruller dem sammen. Men for guds skyld, ikke glem osten! 

Inn i oven på ca. 200 grader. Jeg tok ikke riktig tiden på dem, fulgte bare ekstra godt med på når dem ble gyldne og fine. 

Jeg innrømmer det, jeg måtte kikke litt jeg også før jeg fant ut hvordan jeg burde gjøre det! 

2 kommentarer
    1. Wow så flinke du er til bake da, jeg liker også å lage mat men får sjeldent lov. Du hadde en utrolig fine blogg. Jeg blir utrolig glad og takknemlig vist gidder å ta en tur innom bloggen min og du kan gjerne legge igjen en komentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg