Konfirmasjon

I helgen var jeg i konfirmasjon til mitt søskenbarn. Vi var først i Avaldsnes Kirke hvor seremonien holdt sted, så var det videre til Visnes hvor vi fikk spise god mat og kaker. Dessverre var det regn og surt vær den dagen, så bildene vi ville ta måtte vi ta inne. Og med kvaliteten på mobilkamera så ble ikke bildene super bra, men jeg gjorde mitt beste. Selv om været var dårlig var det god stemning inne. Morsomme bilder ble tatt og så sjeldent som familie og søskenbarn treffes så var det kjekt å ta opp kontakten igjen. 

Vi fikk servert koltbord bestående av brød og forskjellige skinke og kjøttpålegg, og taco – faktisk! Det var veldig godt. Som vanlig spiser jeg så mye at jeg føler beltet på bunaden skal sprette ut! Til dessert var det Dronning Maud og så selvfølgelig kaker! Veldig gode kaker! Jeg er spesielt glad i Vann-i-munn-kaken og marsipan! 

Familien min. Tro det eller ei, men de to som står ved siden av meg er lillebrødrene mine.  Han til høyre er yngst! 

Dette er første gang på nesten to år jeg har på meg bunad igjen. I fjor droppet jeg bunaden på 17.mai, men i år skal den på igjen! Jeg liker godt bunad, og det er spesielt fint på gutter. Jeg prøver å overbevise Andreas om det, men han er ikke like enig. Jeg har selv Rogalandsbunaden, og syns selv den er en av de fineste bunaden vi har. Det finnes flere varianter av den, og jeg skulle ønske jeg hadde den som er helt isblå! Isblå vest og isblå skjørt. Den er nydelig! Jeg har selv svart skjørt og grønn vest. Jeg har arvet bunaden av min mormor, så jeg ville aldri skiftet den ut uansett! Den betyr for mye for meg, så jeg får heller nyte synet av de andre bunadene på avstand. Hva synes dere om bunad?

Nå er det 3 år til neste konfirmasjon. Og tenk, det er nesten 10 år siden jeg selv var konfirmant. Det er så merkelig å tenke på! 

Alt på en gang

Hei kjære lesere! Nå kommer alt jeg har på hjertet til dere i dag på ett og samme innlegg, siden det er sannsynligvis bare nå jeg får tid til å skrive til dere. I går hadde jeg og Andreas en opprydning i hagen. Han hjalp meg med å handle inn planter, jord og dekkbark til å ha ute i beddene. Beddene var ganske så inngrodde til å begynne med. Man kunne ikke se at det var ett bedd der tidligere en gang. Nå er de helt klare for å sette planter i. Plantene har jeg inne til mai måned kommer og det blir varmere i lufta. Det kommer til å bli så fint ute! Bilder kommer når jeg er helt ferdig.. 

I dag bestemte jeg meg for å være supersunn! Jeg vet ikke hvor supersunt hvitt rundstykke er men, det må da være måte på hvor sunn man skal være. Egg, banan, druer og mandarin får være godt nok <3 

I går kveld fikk jeg frisket opp mine frisør egenskaper. Jeg fikk klippe en kompis som hadde spart så mye hår at han så ut som en hjemløs hippie.. no fence! 

Se så fin han ble!

 

Forhåpentligvis får jeg lov til å klippe Andreas nå. Jeg har spurt ham flere ganger men av en eller merkelig grunn sier han konstant nei. Skjønner ikke hvorfor….

På planen idag står det at jeg skal gjøre ferdig beddene ute i hagen, rydde kjøkkenet og brette sammen ferdig vasket klær. Jeg må også ut på noen ærender litt senere. I morgen skal jeg i konfirmasjon, så da gjelder det å gjøre alt klart dagen før, så jeg slipper å stresse i morgen tidlig. Men nå må jeg komme i gang med dagen! Vi blogges <3 

 

Til og med jeg kan være sunn

Jeg føler jeg har vært over gjennomsnittet sunn i dag. Ihvertfall over gjennomsnittet i forhold til hva jeg pleier. Jeg hadde noen ærender i byen i dag, og kjøpte meg en salat til frokost og koste meg med den mens jeg satt og blogget dagens første innlegg. 

De siste dagene skal jeg ærlig innrømme har vært veldig late. Latskapen har erobret kroppen min den siste tiden, rett og slett. Det gjelder å tvinge seg avgårde, så går resten som en lek! Det er bare det første skrittet til å bestemme seg som kan bli litt vanskelig, for man har sikkert mye annet man heller ville hatt gjort. Men jeg bestemte meg i dag og kom meg på trening. MRL, altså styrketrening for mage, rumpe og lår!

Etter trening er det selvfølgelig viktig å få i seg mat. Og ja, jeg kan være flink til å trene og stå på, men kostholdet har jeg aldri helt taket på. Det sto, ikke særlig overraskende, hjemmelaget pizza på dagens meny. Normalt tar jeg både ett og to store glass cola til maten, men i dag fikk jeg nøye meg med saft. Andreas prøver alltid å lokke meg til å drikke brus, for han vet hvor svak jeg er for cola! Men i dag klarte jeg faktisk å stå imot! Men når det er opp til meg så er det det samme hva jeg spiser, så lenge jeg ikke stapper i meg snop og drittmat hele tiden! Jeg vet jeg er flink til å trene regelmessig, og det holder egentlig for meg. For jeg vet det funker for meg og min kropp. Jeg kan unne meg en sjokolade i ukedagen, eller pizza to dager i uka, noen glass med cola og ha chillinøtter stående på stuebordet. Jeg går tur hver dag med hunden og trener 3-4 ganger i uka (stort sett!). Dette var bare eksempler da, jeg spiser ikke dette hver uke! Nå er det jo tross alt snart sommer! Men man må få kose seg litt <3 

Er noen av dere opptatt av både trening og kosthold? 

 

 

Min nye sofa

Nå klarer jeg ikke holde meg lenger. Jeg skulle jo gjøre alt helt “klart” før jeg ville avsløre hva jeg har kjøpt meg, men jeg innså at det kunne ta litt tid. Så derfor kommer det bare nå! Det jeg gikk å ventet på i flere uker var den nye sofaen min! Jeg var så lei av slitne skinnsofa, og syntes det var på tide med stoffsofa. Stua fikk jo ett helt nytt preg og jeg føler det virker mer “voksent” å ha en fin sofa i skikkelig stoff fremfor standard skinnsofa som mange har med en gang de flytter ut av redet. Så… Bedre skal det bli når jeg får opp bildeprosjektet mitt og litt mer ting på hyllene. Jeg ser fortsatt etter en hvit skjenk til å ha ved den ene veggen, og ett stort speil til å ha over.

Jeg er super fornøyd med sofaen min! Egentlig var det ett ganske spontant kjøp. Jeg har kjøpt en helt ny sofa fra Skeidar, enkelt og greit fordi jeg fikk denne til en super pris! Jeg kikket litt på brukte sofaer på tilsalgs gruppene på facebook men de skal jo ha så sinnsykt mye for en 2-3 år gammel sofa. Så da kjøpte jeg likegreit en ny til samme pris! Og det er ikke så lett å se på bildene, men denne er kjempesvær! Eller så er det bare stua mi som er bitteliten. Er veldig fornøyd med fargevalget mitt også. Svart blir litt for skarpt, men grå passer til det meste. Jeg har kjøpt nye grå gardiner i tillegg så alt kommer til å matche superbra! Det er så gøy å fornye!! Hva syns dere om sofa-valget mitt?

Går nye uken i møte med ett smil

Dette har vært en veldig fin helg! Utenom jobb har jeg hatt besøk av Tina på fredag, jeg var ute med Andreas i går og våkner opp til sol og varme i dag. Nå gjenstår kun en liten kveldsvakt på sykehjemmet så er denne helgen over. Men så er det ekstra godt å vite at jeg har fri i morgen og skal få unna masse ærender slik at jeg kan slappe litt av resten av uken. Når jeg har hatt en så fin helg er det så lett å gå den nye uken i møte med ett smil, for å si det på den måten. Men nå – jobben venter!

Ha en fin dag alle sammen ♡

Det e’ helg

Yes, det er helg! Selv om jeg er sliten etter en travel dag på jobb er jeg gira på å finne på noe gøy i kveld! Jeg skulle egentlig ryddet litt her i heimen, men jeg tror jeg drøyer det til i morgen. Andreas var så snill og kom innom til meg med McDonalds mat i dag. Så lat er jeg i dag. Så nå er jeg stappmett, dusjen venter og klokka er snart 18 selv om man ikke skulle tro det. Sola skinner som bare det her! Jeg har ikke planene helt for meg enda, men det er jo greit å få gjort alt inntil jeg har bestemt meg for hva jeg vil. Kjenner jeg meg selv skjer alt helt spontant, så plutselig springer jeg ut døren! Vi blogges kanskje litt senere da <3 Hva skal dere i kveld? 

Så slik ser middagen min ut i dag

Titteiii!

 

Tidlig lørdagsvakt

God morgen dere! Klokken 06.20 var jeg faktisk på plass på jobb og klar for dagvakt. Jeg begynner egentlig ikke før halv 8, men jeg var så tidlig våken, og orket ikke å sykle slik som var planen.. det var frost ute, slik som i går, og skulle nesten tro vinteren er i ferd med å komme tilbake!? I går hadde jeg en litt merkelig dag, men det kommer jeg tilbake til. Skulle bare innom for å ønske dere en fin dag ♡

Playboy is sick..

God kveld! Jeg vet ikke engang hvorfor jeg skriver dette innlegget. Det har vært en helt vanlig dag. Jeg har hatt besøk av Tina og vi har kost oss med venninneprat og Bloggerne på tv. Klokka har gått utrolig fort og jeg har helt glemt ut å spise middag, så jeg er faktisk i gang med å lage meg pasta og kyllingkjøttdeig nå av alle tider på døgnet.. Med andre ord, ikke noe spesielt interessant lesning for dere i kveld dessverre..

Det eneste spesielle i kveld er at jeg oppdaget en stor bul på kinnet til Playboy, ene kaninen min. Jeg tror det er en hevelse, eller jeg krysser fingrene for at det er en hevelse og ikke en skade han har pådratt seg på en eller annen merkelig måte. Så jeg har tatt ham med meg inn for natten slik at han får stell og varme og forhåpentligvis går hevelsen ned ganske snart. Hvis ikke er jeg nødt til å gå til dyrlegen. Jeg ble ganske skremt da jeg så det med det første. Jeg la merke til at han ikke oppførte seg som normalt og han så ganske pjusk ut der han satt. Normalt reagerer han med en gang jeg kommer med mat, hopper bort og begynner å klatre på meg. Men i dag var det såvidt han luktet på maten. Stakkars gutten min.. Playboy begynner å bli gammel. Jeg hadde selv moren hans så jeg har hatt ham i hele sitt liv, så han betyr ganske masse for meg! Han er en spesiell kanin. Jeg pleide å ha ham mye oftere inne før, hvor han fikk klatre på sofaen og hoppe rundt i leiligheten sånn som han selv ville, og han kommer godt overens med hunden min. Han var den ene i kullet sitt som skilte seg spesielt ut, og han ble fot favoritten min! Jepp, den kaninen betyr utrolig mye for meg, og tror ikke kaninholdet mitt blir det samme den dagen han drar til Den Trygge Havn. 

Fridag

Hei kjære lesere! Dagen i dag har vært helt perfekt til nå. Jeg har fri, jeg fikk sove til kl.10, og jeg lagde meg en god frokost bestående av rundstykke med egg og O’boy. Og siden det er strålende sol i dag, tok jeg med meg Kira og Cindy, hunden til morfar, med på tur i en times tid. Vi gikk den vanlige stien som jeg og Kira oftest tar. Det er lite folk og jeg kan slippe hundene litt løs sånn at de får leke og springe og kose seg! Og siden jeg nå har gått tur, gjort morfar en tjeneste, og huset er sånn passe ryddet, kan jeg gi en liten applaus til meg selv og sette meg ned i benken og kose meg en liten time med Sims! Ja, jeg har dilla på Sims igjen. Det går veldig opp og ned med dette spillet. Av og til kan jeg sitte i flere timer og bare spille og spille, mens en periode kan det gå flere uker eller måneder før jeg starter det igjen. 

Litt bilder fra dagen så langt

Det er ikke alltid like enkelt å ta Selfie med en hund som bare vil tulle og leke! <3

Jeg var flink og kom meg på trening i går. Først en time spinning med intervaller, så en time med Hip Hop dansetrening med stilig koreografi. Jeg kan jo ikke danse, men er utrolig kjekt for det om! Løsne litt på kroppen og få litt rytme er ikke så verst. Forhåpentligvis blir jeg bedre etter ett par ganger til! Det var meningen jeg skulle på spinning i kveld igjen, men etter turen idag fikk jeg så vondt i korsryggen, så jeg må nesten se det an. En ekkel følelse som om det er noe der som ikke er helt på plass. Haha, ja så var det forklaringene mine da som ikke er helt overkommelige.

frokosten min.. jepp

Hundenapping

Jeg er veldig rystet over nyheten som går for tiden. Politiet i hele Norge har nå advart mot personer som kjører en hvit varebil som prøver å kidnappe folk sine hunder. De har vært observert i blant annet Aurskog, Larvik og generelt på Østlandet. De har forsøkt å bortføre hunder, slå ned eierne og slenge hunden inn i bilen. Skummelt! At ikke folk skal kunne la andre få være i fred. Dette var folk med utenlandsk opprinnelse. Jeg må få si at jeg ikke er sjokkert over det, dessverre. 

Jeg blir dårlig av å tenke på hva de gjør med hundene de kidnapper. Trener dem opp til å bli kamphunder, avler på dem i hytt og pine og ødelegger dyret, selger dem videre for å tjene grove penger på andre sine elskede familiemedlemmer. Jeg begriper ikke at folk kan være så grusomt onde! Alt folk gjør for penger. 

Så vær obs! Dette er en hvit Mercedes varebil med grønne skilter.

Ikke bind hunden din ute uten tilsyn. 

Har du valper / hund for salg, sørg for ikke vær alene når det kommer potensiell kjøper (eller forsikre deg om at det er skikkelige folk som vil kjøpe)

Om du bor veldig utsatt, pass godt på hunden selv om den er i din egen hage. 

Hold dørene låst. 

Meld fra til politiet om du opplever eller ser noe mistenkelig! 

Del budskapet! Det burde være unødvendig å være redd for å lufte hunden sin eller sette den utforbi butikken i 5 min.  Håper inderlig disse gjerningsmennene blir tatt – fortere enn svint!