KIRA SIN DAG

Dagen i går var virkelig Kira sin dag. Jeg var bokstavelig talt sammen med henne hele dagen. Hun fikk være med meg på jobb tidlig, og rett etter jobb kjørte vi til hundefrisøren på Haugesund Dyrebutikk, slik at hun fikk klippet og stelt klørne sine. Jeg har helt ærlig aldri klippet klørne på hunden min før. Det har ikke vært nødvendig. Hun sliper dem naturlig ned, men i det siste har de vokst seg litt for lange. Jeg hadde ett tilbud hvor jeg fikk gratis kloklipp på Haugesund Dyrebutikk, så da må man jo bare slå til. Men altså, for å være ærlig var dette noe jeg heller kunne gjort hjemme. På kun ett blunk så var damen ferdig, og hadde jeg visst at hun kun skulle såvidt ta litt av det ytterste på klørne hadde jeg ikke brydd meg så mye om det. Normalt koster denne typen behandling rundt kr.150,- hos andre dyrebutikker som utfører denne tjenesten. Håper de gjør litt mer ut av det for den prisen. Nei, vi fortsetter heller å slipe dem naturlig tenker jeg 🙂

Tålmodig kunde ♥​

Etterpå kjørte vi til Djupadalen hvor vi gikk en fin tur rundt vannet. Det har regnet sinnssykt mye de siste dagene, så i dag da sola endelig tittet frem måtte vi bare komme oss ut og benytte oss av den! Kira var nok passe fornøyd etter denne dagen.

SLIK VAR MIN HELG

God mandag alle sammen! Faktisk er mandag en av favoritt ukedagene mine. Sammen med fredag. Og søndag. 

Jeg har hatt en kjekk helg sammen med venner og familie, og min kjære. På lørdag var vi på Sankthansfest / innflytningsfest hos en venn av oss. Jeg tenkte tanken på å ta med kamera, men det ville vært uforsvarlig med tanke på hvordan festen tok av etterhvert. I tillegg var vi utendørs, under ett partytelt og utover kvelden begynte det å tordne og lyne. Vestlandssommer på sitt beste. Det viktigste er at vi koste oss, og det er det som teller! På søndag var vi i familiemiddag hos foreldrene mine. Broren min har besøk fra USA, så da fikk vi serverte god, gammeldags norsk middag for anledningen; komle og pinnekjøtt.

I dag har jeg dagvakt på jobb, og etter jobb skal jeg i stallen. Nå er det flere dager siden jeg var hos hesten, så nå savner jeg henne. Travle dager, og flere travle dager skal det bli denne uken. Men om ei uke har jeg ferie, og DET skal bli deilig det!

Outfit fra lørdagen

DIY; MARMOR STUEBORD

Jeg har lenge ønsket meg ett ordentlig fint stuebord, men dessverre er den type stuebord jeg ønsker meg ekstremt dyre! Og jeg er jo så kresen, spesielt på interiør. Så det er ikke bare for meg å kjøpe noe annet når det er noe annet jeg heller vil ha. Jeg kjøper ikke noe bare for å kjøpe. Så jeg fant ut at jeg heller skulle gjøre noen tiltak med mitt gamle stuebord og heller spare litt penger til jeg tenker at jeg kan ta meg råd til nytt bord senere. Jeg husker fra en blogg jeg har lest om ei som gjorde nettopp det samme med sitt bord, og det er der jeg har ideen fra. Jeg bestilte rett og slett to ruller med kontaktplast fra Panduro, med marble/marmor mønster. Så fra ett kjedelig Ikea-bord, med mange riper og flekker, til ett stilrent stuebord med flotte detaljer! Og det var så enkelt. Har prøvd å ta litt bilder underveis slik at dere kan se hvordan man kan gjøre det. Jeg gikk likegreit løs på det lille bordet jeg har brukt som hjørnebord i tillegg, slik at begge bordene har samme stil. Rullen med mønsteret jeg brukte kan du få tak i HER. Hva synes dere? ♥ ♥ ♥

FØR

ETTER


Slik gjorde jeg det:

Du trenger valgfritt kontaktplas (Fra for eks. Panduro), noe langt og rett som du kan presse boblene ut med, og en kniv eller saks til å skjære langs kantene. Jeg brukte kniv, for det fungerte best for meg. Og du trenger selvfølgelig ett bord. Bordene mine er fra IKEA. 

Begynn først med å legge kontaktplasten i hjørnet av bordet og fest den langs siden. Begynn å dra av baksiden på plasten mens du sakte jobber deg nedover. 

Bruk en bok, linjal eller noe annet langt og rett som kan presse ut boblene etterhvert som du legger plasten bortover bordet.

Finpuss kantene med saks eller kniv.

Og voila! Du har ett helt nytt bord!

MATGLEDE

Nå som jeg har nytt kjøkken, er gleden for matlaging tilbake! Tenk hvor mye en større benkeplass kan bety for noen. For meg er det alfa omega. Det er ikke noe kjekt å lage mat når oppvasken, høyere enn ett tårn, er en gaffel unna maten man lager. Slik var det i tidligere leiligheten. Da vi skulle handle kjøkken sa jeg til Andreas at det som er det aller viktigste, er at vi får stor benkeplass! Nå har jeg stor plass til å lage det jeg vil, og det er nettopp det jeg skal gjøre fremover. 

Frokost – Stekte baguetter med crispsalat, skinke, hvitost og agurk

Lunsj – 50% grovt 50% fint brød, friske reker og lett majones

Middag – Meksikanske pitabrød med kyllingfilet i biter, salat, rømme, salsasaus og agurk.

BARNEVAKT

Mamma og pappa har vært på bobil ferie, så denne uken har jeg vært barnevakt for dem. Neida, brødrene mine kan ta vare på seg selv. Men Tiko derimot trenger noen til å følge med på ham. Jeg hentet ham på tirsdag og passet ham til helgen. Vet ikke om dere husker det, men Tiko er da broren til Kira, min hund. Kunne dere gjettet det? De virket veldig glade for å se hverandre igjen. Og hva er vel bedre enn en border collie? To border collier vel! 

TRENINGSRUTINER

Mens flyttingen har pågått, har jeg ikke hatt tid eller styrke til å trene, noe jeg begynner å kjenne på nå. Jeg orker mindre, blir slapp og trøtt og klarer ikke så mye om gangen. Så selv om jeg flyr fram og tilbake i stallen og bruker timer på hesteryggen (som forresten er veldig god trening for hele kroppen!), så blir det ikke det samme som å stå i styrkesalen og løfte vekter og løpe på tredemølla. Derfor var det på tide jeg kom meg på trening igjen! På tide å ta tak i problemet istedenfor å utsette det hele tiden. MRL stod på planen i går, og sammen med Tina gikk dette kjempebra! Kjenner det ikke så mye i kroppen i dag som jeg skulle tro, men så har det sikkert med at jeg har vært ganske aktiv ellers om dagene. Heldigvis har jeg ikke lagt på meg noe særlig nå når jeg ikke har trent. Faktisk har jeg nesten gått ned noen gram, selv om jeg har fråtset i godsaker den siste tiden. Nye treningsrutiner nå hadde kanskje ikke vært feil?

Kan nesten ikke huske sist jeg hadde på meg treningsklær.

Klar for nye eventyr

Da var nok en arbeidshelg over. Nå er det lenge til neste gang, siden jeg snart skal ha fire uker ferie. Det skal bli deilig! Får bare håpe på bra vær. Vi har ikke bestilt noen tur i år, siden vi har prioritert tanken på å være hjemme og jobbe med huset. Men vi får se om vi kaster oss ut på en spontan tur til ett eller annet sted. Kan jo ikke bare sitte hjemme i hele fire uker!

Og ja, vi har fortsatt ikke internett i hus, så jeg prøver å bruke hver mulighet jeg har til å oppdatere. Men dere vil nok merke at innleggene kommer litt sånn på “løpende bånd”. Jeg koser meg nå mens jeg blogger, og det har jeg ikke gjort på lenge. Så da må jeg benytte sjansen. Motivasjon er virkelig undervurdert, når man tenker på det. 

Jeg og Augusta hadde egentlig tenkt til å starte denne uken med en langtur med hestene. Vi har allerede ridd fra Aksdal til Håvåshytta, noe som er ganske langt. Tipper det kan være mellom 3-4 mil. På mandag hadde vi tenkt å ri til Djupadalen, som er samme vei, bare enda lenger innover i skogen. Dessverre fikk vi ikke det flotteste været, så vi bestemte oss heller for å utsette den turen. Ri på langtur og ha piknik i skogen er bare ikke noe å gjøre når det regner som fy. Det ble heller en tur på stiene i Aksdal. Nå ser vi bare frem til neste dag med strålende sol, slik at vi kan begi oss ut på nye eventyr!

Snapchat bilder fra i går!

LET IT BE LIGHT

Jeg har alltid drømt om en stor og vakker lysekrone som skulle henge over mitt fremtidige spisebord. Vel, nå har den drømmen blitt oppfylt!

På lørdag fikk vi endelig hengt opp lysekronen som har stått på spisebordet siden vi flyttet inn. Jeg har en veldig snill svigerfar som kom og hjalp oss. Jeg kom over denne lysekronen helt tilfeldig da jeg var ute og kikket på nye møbler. Planen var hele tiden å kjøpe ei lysekrone, men jeg visste ikke helt hva jeg kom til å ende opp med. Det finnes jo så mange størrelser og varianter! Jeg har vandret rundt på Obs Bygg og Skeidar i flere måneder etter den perfekte lysekronen, men så kom jeg over en plakat hvor det stod at Christiania Belysning hadde tilbud. Så selvfølgelig – måtte innom for å kikke. Og kom ut med den perfekte lysekronen! Synes den var enda finere enn alle de andre jeg har sett på. Og kostet deretter også. Heldigvis fikk jeg ett godt tilbud, og kunne ta den med hjem med god samvittighet. Nå henger den så flott over spisebordet mitt, og enda flottere skal det bli når jeg får på plass skjenk og speil på veggen, og får kjøpt inn friske blomster til å pynte opp spisehjørnet med. 

BILDEDRYSS FRA RIDETUR

På torsdag red jeg og Augusta på tur i nesten 3.5 timer! Vi red fra Aksdal til Håvåshytta, som er ganske langt. Tror vi red nærmere 3-4 mil. Det var varmt og strålende vær, jeg ble faktisk solbrent i nakken. Herlig når man kan legge ut på langtur uten å måtte kle oss i svære regnjakker og fleecegensere, noe som vi ofte må gjøre her på vestlandet. Jeg og venninnen min elsker å utforske nye stier og vi fant flere plasser hvor vi tenkte det ville være koselig å ta med oss matpakke og ha en liten piknik med hestene en dag. Jeg hadde med kamera, så her er litt bilder fra dagen ♥ ♥

 

JEG ER BLITT HESTEPASSER

Ja, nå kan jeg forklare den merkelige klesstilen min i går. For høye, rutete bukser og lange sokker er vel ikke helt normalt å gå med til daglig. Med mindre du skal tilbringe dagen i stallen. 

Etter jeg solgte hesten min i 2014 av ulike grunner, så har jeg savnet å være tilbake på hesteryggen. Så for noen uker siden kom jeg over ei annonse på finn.no hvor det var ei som så etter hestepasser til hesten sin. Og dette kunne ikke passet bedre for meg! Stallen var like i nærheten av det nye hjemmet mitt, og jeg og hesten kommer så godt overens at jeg nesten føler jeg har kjent henne hele livet. 

Jeg er så takknemlig for at jeg får låne Happy når jeg vil! Vi koser oss masse på tur og rir så og si overalt! Over mark og eng, gjennom skogen, på turstier, gjennom byggefelt. Ingen hinder for oss! Ei venninne er ofte med meg og holder meg med selskap med nordlandshesten Gilbert. 

Vi har mange planer for oss og hestene. Vi har planlagt flere langturer, piknik og photoshoots. Så i sommer kommer jeg nok til å tilbringe mange dager på hesteryggen! ♥