Tv-tips!

For dere som sitter hjemme nå og ikke vet hva dere skal ta dere til, så går det ett program på tv nå som heter Ekstrem Oppussing USA. Dette går på Tv 3! Denne episoden er virkelig rørende. En familie som ikke har noenting, men kun kjærligheten de har til hverandre, skal få ett hus de kan kalle for ett hjem. Dette er en familie som har to autistiske barn, og bruker hele tiden sin på hverandre og på å hjelpe andre som har ett handikap og som ikke kan leve ett normalt liv som alle andre. Huset deres er mer som ett skjul for vær og vind. Som de sa, veggene holdes oppe av kjærligheten. De måtte til og med selge bilen sin for å få råd til mat til barna. Jeg begynte å grine når jeg så søknadsvideoen deres for å bli med i programmet. Tenk at noen som har så lite, kan gi så mye til andre! Dette fortjente de <3

Jeg får nok ikke se hele episoden siden jeg må hente typen på jobb snart, håper det går reprise av dette! 

 

“Thirteen” filmanmeldelse

Hei dere! Her om dagen (natten) da jeg jobbet nattevakt, så jeg en film på tv som heter Thirteen. Dere har kanskje sett den før? Jeg lovet dere en filmanmeldelse av den, så her kommer det: 

For det første må jeg bare si at filmen har en grei start. Der jentene slår på hverandre og begynner å blø mens de ler seg fordervet, kan forvirre seerne litt. Men utover filmen så forstår vi selvsagt at jentene er høye på litt av hvert.. Vi får en fin oppfatning av hva filmen kommer til å handle om, og det gjør oss mer nysgjerrig på hva mer galskap jentene finner på i filmen. Hvertfall meg 🙂

Denne filmen gir seerne ett supert innblikk i hvordan en ungdom kan snu fra å være ett sukkersøt barn som er oppdratt slik ett barn skal oppdras, til en vill, løgnaktig ungdom som baserer livet sitt på sex, dop og Rock’n Roll. Veien dit er ikke lang… Dessverre. Filmen har også ett sterkt budskap til foreldre-publikumet. Ungdom lar seg lett påvirke av andre. Å passe inn i og bli godtatt av den “kule” gjengen er ofte ett mål de har. Det kan være foreldre ikke oppdager dette før det er for sent. 


Tracy (spilt av Evan Rachel Wood) er en søt 13-åring som lever det barnslige livet hun skal leve når de er på den alderen. Hun har ett godt forhold til moren sin, skikkelige venner, gjør det bra på skolen og alt er bare flott. Helt til hun møter Evie (spilt av Nikki Reed). Tracy har ett sterkt ønske om å passe inn i den kule Evis’s gjeng. Hun blir super glad da hun får nr til Evie, gjengens “leder”, men når det viser seg å være falskt nr forstår hun at det skal mer til enn som så! Før hun blir godtatt av Evie må hun stjele, røyke, bruke sminke, pierce tunga++ og endre total klesstil. Hun blir mer utagerende og kjefter og skjeller på moren sin. 

For vi må ikke glemme den frustrerte og fortvilte moren til Tracy (spilt av Holly Hunter). Hun har også en viktig rolle i denne filmen. Å se datteren sin forvandle seg i den grad som hun gjør, blir Tracy’s mor også forvandlet. Fra å være en blid og lykkelig mor til ett skremt nervevrak som ikke ønsker noe annet enn det beste for sin datter. Hun er fortvilet fordi faren til Tracy ikke tar så stor del i livet til datteren som han burde, og derfor står hun alene om å håndtere og hjelpe barnet deres. 

For en film som er spilt inn på kun 26 dager og har ett ganske lavt budsjett har den fått mye god kritikk. Den har til og med fått terningkast 6 av VG Nett. Det får den ikke av meg. Jeg savnet den siste “piffen” til å gi den topp karakter. Men alt i alt, en god film som alle foreldre, 13-åringer og ungdommer generelt burde se. Forresten, filmen har 15-års aldersgrense, noe jeg synes er helt rart med tanke på hva den handler om! Vel, enda en grunn til å se den med foreldrene sine da 🙂

Jeg gir denne filmen terningkast 

Motivert!

Som sagt begynte uken veldig bra i dag. Jeg kom meg endelig på trening igjen – og fullførte timen denne gang! Sist gang hadde kondisen min blitt så elendig at jeg måte gi meg midt i timen, siden jeg ble så enormt sliten…haha, stakkar meg! Måtte unne meg 15 minutters tid i solariumet etterpå, som en motivering til å fortsette treningen. Jeg er så fæl med å gi meg etter kun ett par dager. Hva er det som holder DEG motivert til å trene? 🙂

Anleggsbransjen?

God kveld til alle dere <3 Har dere hatt en fin mandag? Jeg for min del har begynt uka med en effektiv mandag! I dag har jeg rukket å gjøre ganske masse. Ridd på tur i finværet, vært på liten shoppingrunde med Lisa, trening, solarium, levert jobbsøknader og vært på husvisning. Jeg har til og med kjørt gravemaskin! Fikk lov til å prøve den nye gravemaskinen til typen da jeg skulle hente ham på jobb. Syntes det var kjempegøy! Kanskje jeg bør søke jobb i anleggsbransjen? 

Søndagstur

Det var ubeskrivelig deilig å legge seg i dag etter nattevakten. Hestene skulle ha middag i 13 tiden, så da er det fint med “hestepasser” som fikset det for meg. Så da kunne jeg sove lenge! Jeg har brukt dagen i dag på å gå tur med typen, Lisa og hundene. Kira var veldig glad for å se Damien igjen, kjekkere å gå tur sammen med flere! 

Etter at hestene var tatt inn for kvelden, kjørte vi til Minutten Grill hvor man får tak i byens beste milkshake – ærlig talt! Avslutter dagen med Åndenes makt på tv. Ser frem til i morgen da en ny uke står for tur! Ha en fin kveld alle sammen 🙂

 

 

Lys eller mørk?

God morgen til alle morgenfugler! Nattevakten er snart over, og det er jeg glad for. Ser virkelig frem til å sove leeenge på søndagen. Før det så har jeg noen plikter i stallen som må gjøres. Vi har en grei ordning i stallen, som sier at vi må ha hver vår helg hvor vi har ansvar for alle hestene. Denne gangen er det min tur, så jeg må nedom til hestene for å gi dem frokost før jeg legger meg. Noen av dere som har hest på privat stall? Hvordan blir det gjort i deres stall? 🙂

Dette er også egentlig ett innlegg uten mål og mening, men sånn blir det når jeg jobber natt. Jeg kan vel benytte anledningen til å høre hva mine lesere syns om hva jeg bør gjøre med håret mitt. Jeg er i en konflikt med meg selv om dagen. Den ene dagen vil jeg bare farge etterveksten min og holde meg blond, den andre dagen vil jeg snu helt om og farge det mørkebrunt! Hva tror dere, hadde jeg passet mørkt??

Rolig nattevakt

Det er ett program på tv nå som er skikkelig spennende. Det heter “det uforklarlige”, og går på BLISS. Det handler om folk som har opplevd å ha sett, følt eller hørt gjenferd og spøkelser. Jeg syns dette er spennende, og ikke minst skummelt! Tenk å oppleve noe slikt! Ja, jeg tenker jo at noe av det er nok fake, og bare lagt til for å lage ett tv program. Men, det må da være sant også? De advarer tross alt oss seerne før programmet begynner at dette er blitt hentet ut fra virkeligheten. Hva tror du??


Grunnen til at jeg er våken nå er kun fordi jeg jobber ekstra nattevakt, og det har vært en ganske rolig vakt – til nå. Hadde det ikke vært for det så hadde jeg ligget godt under dyna nå og vært langt inn i drømmeland! Jobbet forrige natt også, så det skal bli godt med fri når denne vakten er over. Dette innlegget ble egentlig bare ett “oppdaterings-innlegg”, siden jeg har egentlig lite å skrive om på denne tiden av døgnet. Snart begynner det en film på Bliss, Thirteen heter den, med Evan Rachel Wood i hovedrollen. Har dere sett den før? Kommer en filmvurdering av den etterhvert 🙂

 

Høsten er her?

For å være ærlig har jeg faktisk glemt ut bloggen min litt i det siste. Mye å tenke på, mye å gjøre 🙂 Men i dag har jeg tid til å sette meg ned litt og ta livet med ro før det er avgårde på nattevakt igjen. Jeg skal jobbe nattevakt i dag og på lørdag. Greit med litt ekstra lønn! 

Jeg er akkurat kommet hjem fra morgentur med Kira. I dag var det skikkelig “høst-feeling” ute. Herlig! Vi gikk (nesten) samme løypa som vi pleier, bare denne gangen tok vi en liten omvei. Jeg har hatt litt dårlig samvittighet overfor hunden, siden det ikke har blitt så mye turgåing de siste dagene. Det har regnet kattunger her hjemme så da er det ikke så veldig kjekt med timevis lange turer. Så i dag fikk hun en ekstra lang tur! Vi endte opp med Vormedalsvannet, og der fant hun seg en lekeball. Det har aldri kommet på tale å leke med ball tidligere, siden hun har vært så redd for leker, men idag var det SÅ gøy! Så for første gang i livet har jeg kastet ball med Kira! 

Å gå tur i dette landskapet i dag var jammen ikke feil! 

Var en veldig glad og spretten hund som satte sine spor på eieren sin i dag.

 

Full Galopp!

I dag har jeg kost meg på travbanen med Lisa og Renathe. Har ikke blitt så mye ridning i det siste, så var godt å komme opp på hesteryggen igjen! Noe av det kjekkeste jeg vet er å ri full fart rundt banen på Vormedal. Hesten koser seg, jeg koser meg, ingenting er bedre! Denne helgen er min jobbhelg, så dette innlegget blir litt kort siden jeg må straks legge meg og få meg noe søvn. Opp og stå i morgen kl.07:00 🙂 Ville bare dele noen bilder med dere fra dagens ridetur. Har flere også, men de får jeg kanskje legge ut i morgen, nå er det natt! 

Fine Sebastian min <3 

Natta! 🙂

 

Stressa?

Denne dagen har bare gått i surr for meg. Jeg liker å ha kontroll på hva jeg skal gjøre neste dag, men den kontrollen har jeg bare ikke i dag. Jeg går bare rundt og surrer selv om jeg vet at jeg har mye på planen i dag. Klokka halv 5 skal jeg være støttekontakt i 2 timer, men jeg har ikke rukket å planlegge noe om hva vi skal gjøre. Og så har jeg sagt ja til en nattevakt i natt, så da bør jeg sove litt på benken tidlig i kveld, siden det er en stund siden sist jeg jobbet natt. Ser for meg at det kommer til å bli tungt! Heldigvis har jeg fått unnagjort stallarbeidet nede hos hesten, så det kan jeg stryke som Ferdig! Kjæresten jobber overtid i dag også, så da blir det ikke mye tid sammen hjemme i dag.

Hehe, må le litt av meg selv også da. Setter meg ned i benken og tar meg ett glass saft. Ser på glasset, tar en slurk til og setter det på bordet. Tenker på hva jeg skal gjøre nå, tar en slurk til og setter det på bordet. Aaarh, jeg blir gal! Virker som motorikken i hjernen har satt seg på hvilemodus… Har tatt meg selv i å sitte og stirre tomt ut i lufta flere ganger i dag også. Kan det komme av stress tro? Noen flere som har det slikt noen ganger? 

Men men, håper på en bedre dag i morgen! Smiler for det jeg 🙂