KOBLET AV

God kveld! Nå er det noen dager siden jeg gav lyd fra meg, og det er litt bevisst. Jeg har hatt ferie i en uke nå, og det er utrolig hva jeg har fått til på disse ukene. Jeg kan være ganske produktiv av meg, så lenge jeg klarer å fokusere på det jeg skal. Jeg er blant annet snart ferdig med alle julegavene, julepynten er begynt å komme frem, Kira har fått sin svært trengende førjulsdusj, jeg har fått ryddet gangen som jeg har irritert meg over lenge, og jeg har handlet inn ingredienser til julebakingen! Så jeg føler jeg ligger ganske godt an med alle planene mine. Nå kan desember bare komme! To uker igjen av ferien min, og de skal være minst like effektiv som denne første. Jeg har også ett arrangement kommende i desember hvor jeg skal holde stand med produktene mine. Her har jeg en ørlite syjobb foran meg før jeg er klar. Men i dag, nå i kveld, skal jeg ikke løfte en finger mer. Badet ble vasket i dag og to vaskemaskiner med klær er satt på. Jeg er akkurat kommet hjem fra stallen og nå skal jeg sette meg ned i pysjen med hjemmelaget pizza, brus, chips og dip og The Sims på pcen! Dette er hva jeg gjør når jeg skal koble av. Og i kveld er jeg koblet av. Vi snakkes i morgen! 

hva skal du gjøre på denne søndagen?

DETTE SKAL JEG GJØRE I FERIEN MIN

Det ble ikke noe party på meg i går, og godt er det. Jeg ble bare verre og verre utover kvelden, så en rolig lørdagskveld under teppet med Skal Vi Danse og Sinnasnekker´n var vel verdt å holde seg hjemme. Føler meg noe bedre i dag, men hoster, klør i nesen og har litt skallebank i ny og ne. Satser på jeg blir frisk til i morgen for da starter ferien min sånn offisielt. 3 uker med fri! Gjett om jeg skal få gjort unna masse på disse ukene! Dette er hva jeg har planer om å gjøre i ferien min: 

Handle ferdig julegaver – Jeg er selvfølgelig begynt på julegaver, og er ferdig med 5 stk. Krysser fingrene for at jeg er ferdig innen 1. desember. Nå som jeg har fri har jeg jo en perfekt mulighet til å bli ferdig med alle gavene i god tid! 

Begynne på julebaksten – I fjor klarte vi å spise opp alle julekakene før julen engang var kommet. Og da måtte vi jo bare lage enda fler! Slik vil jeg ha det i år også. Jeg pleier å miste lysten på julekaker utover januar, så det er trist å måtte kaste så mye godt. Men lager man julebaksten litt tidlig, så kan man kose seg i hele desember! Jeg prøver å beregne julebaksten slik at jeg har nok til rett over nyttår. Man må jo ha litt å kose seg med 1 nyttårsdag også! 

Rydde bilen – Ja, du kan både se og lukte i bilen min at jeg har fått meg hest! Svette sjabraker, rideutstyr, spon og spor av høy overalt. Dette står nesten som pri Number One av ting jeg skal gjøre i ferien min; rydde og vaske den stakkars bmwén. Ja, så kan jeg jo legge til at jeg må vaske svette sjabraker også på toppen av alt (underlaget man har under salen når man rir). 

Pynte til jul – Dette er det aller viktigste punktet på denne listen, ja kanskje bortsett fra å vaske bilen.. Juletreet skal helst være oppe til 1 desember ifølge meg selv. Mange er nok uenige i det, men what the heck. Vi skal ikke feire jul hjemme i år, og skal også ganske så sikkert på flere julemiddager i romjula, så om treet kommer opp 1 desember her i stua så gjør ikke det noe. Jeg vil nyte det så lenge jeg kan! 1 uke fra lille julaften blir i det minste laget for meg. Her skal det være julestemning hele desembe

Lage julete DIY – Jeg har flere gode ideer til DIY prosjekter som jeg skal dele med dere i år. Faktisk har jeg ett DIY prosjekt som jeg skulle begynt med i fjor, men jeg kom ikke så langt. Så jeg skal begynne med dette i ferien min.

Ri på tur og pynte i stallen – Jeg skal såklart bruke mye tid i stallen nå som jeg slipper å tenke på om jeg må på jobb en dag. Ri på turer og forhåpentligvis ha noen photoshoots med hesten. Jeg kommer også til å pynte stallen til jul! Det skal jeg såklart dokumentere og dele med dere når den tid kommer. Det kommer til å bli så koselig!

Lage julekort – I år har jeg lyst til å prøve meg på å lage julekort. Med både kjæresten og alle de firbeinte i familien! Det beste hadde nok vært å vente til snøen kom, men den kan vi aldri stole på når den venter sin ankomst. 

Rydde huset – Jeg tror ærlig talt ikke jeg noen gang blir ferdig med å rydde huset. Det blir like rotete dagen etterpå uansett hva jeg gjør. Men det er noe jeg skal fokusere på de neste ukene. Jeg har sagt til meg selv at før julepynten kommer frem så skal det være strøkent her! Nå vet jeg hva jeg ønsker meg til jul! Oppbevaringsplass!

Bildene av den flotte naturen tok jeg i helgen da jeg var nede i stallen tidlig på morgenen. På bilde 1 er ikke sola kommet frem bak fjellene, mens bilde 2 virkelig får frem magien Moder Jord har å by på! 

FERIE, BURSDAG, FORKJØLELSE

Jeg våknet for litt siden etter en powernap og har akkurat tatt meg en god og varm dusj. Våknet opp i dag og følte meg absolutt ikke i form. Det begynte i går med en lett forkjølelse, tror jeg, eller det kan godt være ett allergisk utfall, ikke vet jeg. Uansett ble det verre utover natten og jeg stod opp i dag kl.07.30, da jeg ikke fikk sove noe mer. Jeg hostet og hostet, og nesen min var så pottetett at jeg følte nesten jeg ble kvalt. Jaja, opp og hopp og ned i stallen for å gjøre unna daglige gjøremål. Kom hjem og følte en plutselig trang for å sove. Jeg bokstavelig talt holdt på å sovne der jeg vrir om husnøkkelen og går inn døra! Jeg la meg nedpå benken, med stallklærne på, og sov i en times tid før jeg ble vekket av Augusta som snart stod på døra mi. Shit, jeg var jo invitert i bursdag i dag! Augusta skulle hente litt ting og tang som hun hadde glemt siden sist hun var på besøk, og vi snakket om kveldens arrangement. Hun var også invitert. Jo, jeg vil jo i den bursdagen. Jeg liker at man liksom har en grunn for å gå ut og feste litt, fremfor å bare gå ut for å feste, og for hva, ingenting? Meningsløst, men det innrømmer man aldri ovenfor seg selv når helgen plutselig er her. 

Jeg sa hade til Augusta og la meg på benken igjen. Jo, jeg hadde litt lyst til å gå ut i dag. Lenge siden jeg har vært med Augusta, og forrige helg ble jo helt katastrofe i forhold til forventningene mine. Men så var det den jævla forkjølelsen da. Jeg tok meg en varm dusj, en lang, god og varm dusj, og nå kjenner jeg meg plutselig mye bedre! Kanskje er det psykisk, kanskje det var det varme vannet, kanskje lysten på å gå ut og ha det gøy kurerte meg nå? Litt henger jo i fortsatt da, men nå skal jeg straks kle på meg og kjøre ut for å handle litt mat og diverse, komme hjem og lage meg noe godt å spise, deretter i stallen for å ta inn hestene, og så får vi se! Jeg vil jo ut i dag, det kjenner jeg på meg. Det er ikke slik jeg vil starte ferien min, å ligge slakk og snufse og hvese etter luft som en hvalross. Vi får se hva formen sier om noen timer. Jeg har ferie i 3 uker nå og jeg nekter å la den gå til spille! Jeg skal nyte hvert sekund. Helst fra og med i dag. 

6 MÅNEDER

I dag er det 6 måneder og 3 dager siden min lillebror forsvant i Barentshavet. Jeg forstår det fortsatt ikke. Jeg har gått gjennom en utrolig tøff tid, og kjemper fortsatt. Kjemper mot sorgen, fortvilelsen, smerten, det uforståelige. Jeg har tatt meg selv i å smile og le, for så å sitte og gjemme meg på badet bak en låst dør og hyle ut av smerte fordi det gjør så vondt. Savnet. Jeg har vært på shopping, kikket på klær og plutselig klarer jeg ikke se hva som står på prislappen fordi øynene er fult opp av tårer som kommer ut av intet.

Jeg prøver å takle sorgen hver eneste dag. Noen ganger klarer jeg å overse den slik at den bare passerer rolig forbi meg. Andre ganger tar den meg helt på senga og gjør at jeg bare føler for å være alene den dagen. Jeg bruker ulike terapiformer. Jeg går ikke til noen psykolog, noe som kanskje kunne vært fint å prøve. Men jeg har mine metoder. Jeg bruker dyrene mine som terapi. Hunden min Kira, hesten min Sebastian, de gjør begge så utrolig mye uten at de engang vet det selv. Og musikk! Føler jeg for å få gråte ut, så setter jeg bare på spillelisten som vi hadde i begravelsen til Sindre. Det vekker både minner om det som har vært og det som kunne vært om det gir noen mening. 

 Jeg vil tro høytidene er verst når det kommer til dette med savn av ett kjært familiemedlem. Jeg vet ikke for jeg har aldri opplevd det på så nært hold som dette. Jeg har allerede tenkt tanken på hvordan julen vil bli. Jeg prøver å forberede meg, på en måte, men er det egentlig mulig? Jeg gleder meg til jul, men samtidig gruer meg. Dette vil være den første julen hvor broren min ikke lenger er blant oss. Istedenfor å handle inn gave så må jeg på graven og tenne lys.

Det er gått 6 måneder, men jeg føler tiden står stille. 

11 TING JEG SKAL GJØRE I NOVEMBER

Jeg synes høsten og spesielt mørketiden som kommer nå er så koselig. Sitte inne under teppe, med kakao og film på sene kvelder. I november er det kanskje også mange som forbereder seg til jul, imens andre synes det er for tidlig. Jeg er en av dem som gjerne forbereder meg litt, jeg kan tross alt høre på julemusikk allerede i august. Her har jeg samlet 11 punkter som jeg skal gjøre i november. 

1. Ha ferie – Jeg har ferie til gode som jeg skal ta fra midten av november til ut første uken i desember. Det skal bli så deilig! Da vil jeg ha hele dagene fri til å få unnagjort ting som har opptatt tankene mine en god stund. 

2. Pynte til jul – Innen 1. desember skal huset her være pyntet og klart til jul. Han jeg bor med er ikke så enig i det, men det får bare være slik. Det er tross alt bare 1 av 12 måneder man kan nyte julen, man må utnytte det så godt man kan! 

3. Rydde utenfor huset – Jeg vil veldig gjerne få ryddet utenfor innen desember ankommer, slik at det er fint og ryddig og jeg kan pynte og styre på slik jeg ønsker uten å måtte se på boss, sigarettsneiper og treplanker og annet som ligger og flyter rundt omkring. 

4. Lage julekort – I år vil jeg prøve å lage julekort, og det betyr at min lille familie må stille opp for å ta julebilder. Og det betyr selvfølgelig både hest og hund og kjæreste! Så om min kjære leser dette, så har han mest sannsynlig gått og gjemt seg allerede.

5. Lese ei bok – Jeg har i det siste startet med å samle på bøker. Det er bare noe jeg gjør sånn for gøy, så enten kjøper jeg dem veldig billig eller kommer over annonser hvor folk gir bort gratis bøker. Så jeg skal lese minst en bok i november, og det blir nok mest sannsynlig innen krim sjangeren. 

6. Handle julegaver – Siden jeg skal ha ferie kommer jeg til å ha mange dager fri til å få unna julegavehandelen. Jeg har ett lite ønske om å være ferdig med julegavene i løpet av november. Da har jeg hele desember til å ta det helt med ro og bare nyte tiden.

7. Ta en stor opprydning i huset – Ja, jeg er allerede i gang med å rydde og sortere masse. Jeg har endelig innsett at jeg har sykt mye ting og tang, og jeg vil nå kvitte meg med masse! Innen nyttår vil jeg kjenne på den følelsen jeg alltid får når jeg har fått ryddet plass og en byrde er lettet opp fra skuldrene mine!

8. Bake – Enten det er rundstykker eller julekaker, jeg vil sette av mer tid på kjøkkenet denne måneden. Jeg har vært så sløv med både middagslaging og baking i det siste, at nå savner jeg ett virkelig godt måltid og småsnacks man kan kose seg med sammen med en film en mørk novemberkveld.

9. DIY prosjekter – Jeg har noen DIY prosjekter som jeg skal gjøre i løpet av november. Mye handler om jul ser du, så det må være klart innen desember. Skal også få laget innlegg om dette slik at dere kan lage det samme om dere ønsker det.

10. Ri på tur i skogen – Skog, hest, høst, varme klær, niste. Høres perfekt ut! Skal få med meg bestevenninnen min på en høsttur oppå hesteryggen.

11. Begynne å tegne igjen – Kanskje dere ikke visste dette om meg, men jeg har alltid likt å tegne. Jeg tegnet alltid mye før, men det har ikke blitt så mye av det de siste årene. Jeg vil begynne å tegne igjen, og har satt meg noen tegnemål for november.