MARBLE DEKSEL

Kall meg gjerne gjerrig, men det er visse ting jeg aldri kjøper i butikk fordi jeg heller foretrekker ett billigere alternativ, som ebay for eksempel! Det finnes så sykt mye billig på ebay som de selger akkurat likt i butikkene, bare til dobbel og gjerne tre ganger dobbelt så dyrt. For eksempel systoff, som jeg bruker mye til hobbyen min. Dette er skamdyrt i butikk, og jeg får minimum 3-4 meter av så og si det samme stoffet på ebay som 1 meter i butikk. Løsvipper er også noe jeg kun kjøper på ebay. Og mobildeksler! I butikk koster de fleste fra kr.99-149,-.

Tenkte jeg ville komme med ett fint tips angående billige mobildeksler. Neida, det er ikke akkurat “Ideal of Sweden”, men prisen er heller ikke i nærheten. Men jeg er ganske fornøyd med mitt siste kjøp innen mobildeksler fra ebay og måtte nesten bare vise dere! Jeg trengte nye deksler ganske sårt for å si det sånn. Halve dekselet mitt var vekke og det var bare den innerste gummi biten igjen. Jeg elsker marble mønster og det er nesten bare det jeg ser etter nå for tiden når jeg leter etter interiør og slikt. Heldigvis snublet jeg over disse superfine dekslene på ebay! Disse dekslene kan du få for 32,- pr stk, gratis frakt! Du finner dem HER ♥ 

Favoritten min er deksel nr 1 ♥ Hvilken likte du best? 

ER DET SAMME ROM?

Nå har jeg endelig tatt ett skippertak og både ryddet og vasket soverommet. Nå er det helt perfekt, rent og ryddig! Og slik håper jeg at jeg kan holde det litt lenger enn bare ett par timer.  Alt føles jo så mye bedre ut når man har det fint og alt er på stell. Det blir også mye hyggeligere å legge seg i en oppredd seng og man slipper å krype over hauger med klær og måtte lete seg frem etter hodeputa! Nå skjønner jeg endelig hvorfor mamma maste på meg hver dag om å re opp senga. 

Bare se forskjellen! Andreas er ikke så glad i meg for at jeg har hengt opp lyse gardiner igjen. Men jeg klarer bare ikke de mørke og “tunge” gardinene nå, spesielt ikke om sommeren når alt bør være lyst og lett. Merkelig med det, men jeg følte nesten jeg ble tungpustet hver gang jeg kom inn på rommet da det så ut slik som det gjorde på bildene nedenfor. Håper jeg aldri lar det gå så langt igjen! Det verste er at dette ikke er det verste. Det har sett verre ut før. Tro meg! Nå kan det nesten se ut som ett helt nytt rom. Jeg elsker det, elsker at jeg kjøpte sengeteppet på tilbud på Kid, elsker de dyre garderingene fra Princess og de billige falske, rosa blomstene fra ebay! Det eneste som står på ønskelisten min nå er en stor og flott sengegavl!

FØR

ETTER

DETTE SKAL VI HA I KJELLERSTUA

Som dere vet så har vi to etasjer i huset vårt. På bakkenivå har vi alt på ett plan. Stue og kjøkken, soverom, bad, gang og ett “roterom”. Men så har vi denne kjelleretasjen da. Jeg tenker hele tiden på å få ryddet ordentlig i hovedetasjen slik at vi slipper så mye rot og jeg kan endelig få orden på saker og ting. Men for å få til det så må faktisk den nedre etasjen også ryddes. Vi trenger rett og slett mer oppbevaringsplass. Tenk det, vi har ett stort hus på to etasjer, 240kvm, og huset er fullt! Vi er bare to mennesker.. to mennesker som kan ta opp så mye plass! Og det verste er vel at 90% av tingene vi har er det jeg som har drasset med meg fra tidligere bosteder! Jeg blir vel kanskje litt for knyttet til saker og ting. Jeg klarer alltid å tenke ut ett minne ut ifra alle tingene jeg nå har liggende overalt i huset. Og ingenting av det har jeg lyst til å kaste. Men for tiden holder jeg på med å rydde nede og sortere i saker for å kanskje endelig kunne begynne på oppussingen i kjellerstua etter sommeren eller tidlig neste år.  

Drømmen for nedre etasje er at vi vil bygge oss en stilig brun bar i kjellerstua på sikt! Jeg har tenkt ut sånn noenlunde hvordan jeg vil ha det. Noe ala irish pub/western/country-inspirert! Med lærmøbler med nagler på, barstoler i skinn, hyller og speil og en barkrok i mørk tre. Det kommer til å bli så kult! Jeg har hintet til Andreas at jeg er ivrig etter å sette igang med nedre etasjen ganske kjapt, men før det så er vi nødt til å bli helt ferdige oppe. Vi kan rett og slett ikke ha flere uferdige prosjekter hengende over oss på en gang. Vi holder jo på med terrassen nå i sommer + at vi har skiftet kledning på den ene husveggen, så den trenger noen strøk med maling. Og så har vi denne gangen som enda ikke er ferdig. Og mye rot! Nedre etasje kommer til å bli ett stort prosjekt som vil ta ganske lang tid ser jeg for meg. Dette skal vi ikke starte med før alt oppe er 100% ferdig. Men det vil bli verdt det når alt er ferdig, det tror jeg på! 

Det er noe ala dette jeg vil ha nede i kjellerstua. 

Vil det bli stilig tror du?

EN TUR TIL VETERINÆREN

Hei hei! Deilig å kunne starte uken med fri synes jeg. I min turnus på 12 uker jobber jeg kun 2 mandager. Så nesten hver mandag har jeg mulighet til å gjøre litt forberedelser for uken uten å måtte tenke på jobb.  Du vet, handle inn mat, gjøre husarbeid, ærender.. slike ting. 

I dag startet jeg og Kira dagen med ett aldri så lite besøk til veterinæren. Neida, hun er ikke syk. Men hun får en årlig vaksine, hvert år. Siden den er årlig. Haha, anyway. Og i tillegg ville hu mor fikse både flått tablett, tablett mot hoggorm bitt og en time for tannsteinfjerning. Så vims som jeg er tydeligvis klarte jeg å glemme både hoggormbitt-tabletten og glemte å bestille time for tannsteinfjerning. Så da ble det kun flått tablett idag, så får jeg ta det andre i morgen. Er flaut også. Tydeligvis klarer jeg bare å tenke på en ting om gangen. Kira var uansett kjempeflink, og det går bedre og bedre for hvert år med dette stikket som følger med vaksinen. Jeg bruker å gå til dyrlege Bernt Lande (Landen som han er mer kjent for). Er veldig fornøyd med han! Han er hyggelig og flink i det han gjør. Og i tillegg tror jeg han ligger noen hakk billigere i behandlinger enn andre klinikker. Det skal jeg ikke si 100% sikkert siden jeg aldri går noen andre plasser enn til ham, men det er det jeg har hørt. Dyrt er det uansett, men det svir liksom ikke så sårt i lommeboka etter ett besøk hos Landen 🙂 Og hva koster Kira i måneden for meg da? Nesten ingenting! Så de pengene vil jeg gledelig betale for å holde babyen min sunn og frisk. 

Og ja forresten,  jeg har også sjekket opp en ting til hos veterinæren! Men det skal jeg holde litt hemmelig for dere enda litt lenger. Tipper dere ble nysgjerrige nå! Hva tror du det kan være?

PIZZA OG SERIE

Hei loves! Håper dere har hatt en fin søndag. Selv har jeg vært på jobb, og nå kom jeg akkurat inn dørene etter å ha kjørt tur på motorsykkel. Det er så gøy. Man får liksom ett adrenalin kick hver gang man gir gass og den spreke brummelyden kan høres fra flere kilometer! Kanskje ikke fullt så gale, men. Likevel. Jeg sitter forresten bare bakpå, jeg har ikke tatt lappen enda. Men som dere kanskje har lest tidligere så skal jeg ta den, og forhåpentligvis får jeg meldt meg på grunnkurset som skal holdes i august. 

Nå skal vi kose oss her hjemme resten av kvelden med både Breaking Bad og Pizzabakeren. Jeg har fri i morgen så da får jeg lov til å være lenge oppe!

JEG ER HALVVEIS

God søndag alle sammen! Jeg holder akkurat nå på å planlegge uken som kommer. Jeg trenger en plan å følge, notere ned hva jeg skal gjøre, ellers får jeg ikke gjort noen ting! Forplikte meg på en måte. Slik har jeg gjort i mange år, så lenge jeg kan huske. Er det flere som har det sånn? I morgen har jeg fri fra jobb, så jeg håper jeg får gjort unna masse husarbeid som å vaske klær og rydde. Det har en tendens til å hope seg opp hjemme hos oss. Både klær og oppvasken. Vi har vært spesielt flinke i det siste med å ta oppvasken med en gang det står noe på kjøkkenbenken. Tidligere var vi fæle med å la oppvasken hope seg opp og da blir man liksom så matt og giddeløs når man møtes av det synet hver dag. Og nå er vi bare to mennesker. Lurer virkelig på hvordan det vil se ut fra den dagen vi starter familie. 

Det er en fantastisk fin morgen dere! Selv om det bare var 15.5 grader da jeg kjørte på jobb i dag, så tror jeg dagen vil skinne uansett!  Jeg er i ett ganske greit humør i dag, for vet dere hva!? Jeg er nå halvveis til målet mitt. Halvveis! Jeg er så stolt at jeg snart sprekker. 10 kilo er borte! I dag er endelig dagen hvor jeg kan si at jeg har gått ned 10 kg og er derfor halvveis til målet om -20 kg! Det har virkelig tatt sin tid, men alt dette med vektnedgang er en lang prosess som krever tid og pågangsmot, og ikke minst, tålmodighet. Det har vært hardt, men jeg føler de neste 10 kiloene vil være enda hardere og gå enda saktere! Likevel kjenner jeg motivasjonen oser over, for jeg har aldri vært nærmere! Har bare lyst til å dra på trening nå med en gang! Men jobb først..

Bilde fra fredagens photoshoot på Åkrasanden

FREDAGEN PÅ SNAPCHAT

Hei folkens! Håper dere har hatt en fin helg frem til nå! Selv skal jeg jobbe i kveld og har også dagvakt i morgen, så noe særlig med “helg” blir det ikke på meg denne gangen. Jeg fikk benytte meg av kvelden i går til å kose meg litt ekstra da. Jeg og Andreas hadde en liten date på Sebastian’s hvor vi spiste fredagsmiddagen. Som vanlig bestilte jeg hamburger. Det er stort sett kun det jeg spiser når vi er på restaurant! 

Jeg var litt usikker på hva jeg ville senere på kvelden, så jeg kjøpte inn litt rusbrus, bare sånn i tilfelle. Jeg pleier å gjøre det når jeg har absolutt ingen planer på fredags eller lørdagskveld. Ofte spør venninner i siste liten om jeg vil være med ut på noe gøy og da er det litt surt om butikkene har stengt. Innerst inne hadde jeg ikke så lyst å feste og drikke, om jeg kjente ekstra godt etter. Derimot fristet det veldig med en photoshoot i solnedgangen! Så da var det bare flaks at Augusta ikke hadde planer for kvelden! Vi kjørte ut til Åkrasanden kl.22.00 på kvelden og rakk akkurat, eller akkurat ikke, solnedgangen! Vi fikk uansett knipset noen bilder før både sola forsvant helt bak horisonten og kamera gikk tom for batteri. Neste gang skal vi være litt tidligere ute! Vi har planlagt en shoot i neste uke om været holder seg like fint som det har vært. Da blir det, stikkord; kjoler sjø strand  solnedgang 

Jeg håper på å få gårsdagens bilder klare en gang i neste uke! Får uansett en liten smakebit under på collagen av snapchatbilder fra fredagen

Hva skal du gjøre i helgen? 

JEG HAR ALLTID HATET DEM

Om noen stilte meg spørsmålet om det var en ting jeg ville forandret på når det kom til kroppen min… så hadde svaret mitt vært soleklart. Jeg ville forandret på fregnene mine. Å ikke ha fregner! Jeg har alltid hatt fin hud, hverken oljete eller tørr, og ikke særlig plaget med mye kviser heller. Men fregnene, de kunne jeg vært foruten. Det var for noen år tilbake. Men, om noen hadde stilt det samme spørsmålet i dag, tror jeg ikke svaret hadde vært det samme nå.

Fregner. Jeg har alltid hatet dem. Ble født med dem, og har dem fortsatt. Selvfølgelig. Har dem gjennom alle årstidene. Om vinteren er de lyse og svake, om sommeren er de sterke og tydelige. Jeg tror ikke man kan bli kvitt dem sånn uten videre. Jeg har virkelig hatt min kamp med disse flekkene i ansiktet. Spesielt vanskelig var det da jeg begynte på ungdomsskolen. I barndommen var de ikke så viktige. Ingen bekymrer seg om utseende i barndommen, håper jeg! Man hadde jo ingen bekymringer i den alderen! Bare lekser og lure på hva det var til middag. Jeg husker da jeg begynte å bruke sminke for første gang. Foundation og pudder. Jeg tror jeg gikk i 10’ende klasse. Da prøvde jeg meg litt ut på forskjellig, men begynte ikke med sminke på daglig basis før første videregående! På den tiden var ikke sminketrenden så gjennomført som det er i dag. Dessuten fantes det lite av sminkevideoer på youtube som kunne gjort ting lettere. Kanskje det fantes, men jeg var ikke den mest oppdaterte på den fronten. Jeg tenkte ikke på å bruke dyre merker innen sminke, det var ikke aktuelt. H&M funket bra nok, det billigste som var. Om foundation ikke passet min hudtone? Shit og, det betydde lite og ingenting, så lenge fregnene var dekket! I en senere periode var det så gale at jeg sminket meg bare om jeg skulle ned på butikken en kjapp tur. Jeg ville ikke vise meg frem uten sminke, for da kom fregnene til syne. 

I dag er ting helt annerledes. Jeg går ofte uten sminke, så og si hele tiden faktisk! Jeg sminker meg kun om jeg skal ut på en lørdagskveld eller om jeg og venninnen min skal ha photoshoot. Jeg har merket godt på at pengebruken på sminke er betydelig redusert, og godt er det! Ingen hemmelighet at sminke er dyrt, og man blir jo lett påvirket til å kjøpe ditt og datt for å få den og den looken, både gjennom instagram og youtube men også gjennom venner. Det er mye jeg kan føle meg påvirket til, men jeg lar meg sjeldent bli påvirket av sminke. Jeg er glad for at jeg endelig har selvtillit nok til å gå på butikken uten å måtte sminke på meg en maske først. Nå plages jeg ikke lenger av fregnene mine. Jeg har lært meg å like dem. Dessuten får jeg ikke farge i ansiktet om jeg skal bruke sminke hele dagen! Her får dere se meg helt 100% sminkefri. Med kviser og det hele. Uten glatt og plettfri hud. Uten øyenbryn for den saks skyld, de er jo så lyse nå etter å ha blitt bleiket av sola at du nesten ikke ser dem engang! Jeg skal gå å farge dem når jeg tar ferie om noen uker. Jeg vil også bleke håret platinablondt, men tror jeg skal vente til etter sommeren. Vi får se hvor mye håret blir bleket naturlig av solen først.

Fun fact: Man sier at huden ser så glatt og plettfri ut med sminke. Men har du strøket over ansiktet ditt med hendene en kveld etter at du har fjernet sminken og tatt på deg nattkrem? Det er smooth skin det. No makeup. Just you! 

Og imens vi snakker om det.. Nå om sommeren, ser jeg nesten brunere ut i ansiktet enn om jeg kanskje ikke hadde hatt fregner. Jeg får så mange nye fregner av solen at til slutt blir dem liksom blendet inn med resten og plutselig er jeg bare brun! Bare se her på bildet under fra 2014, da jeg var i Tyrkia. Her har jeg null sminke på meg og fregnene synes ikke engang. Hvilke fregner? Når jeg sier null sminke så mener jeg foundation og pudder. Du skjønner, sminken min ble altfor lys etter noen dager. Jeg så ut som ett spøkelse i ansiktet i forhold til resten av kroppen. Jeg måtte bare droppe sminken og holde meg kun til mascara. Savner brunfargen tho!

Nei, fregnene plager meg ikke så mye lenger. Det er dager hvor jeg ønsker at jeg kunne slippe dem, men stort sett enser jeg dem ikke en tanke. Jeg elsker dem! Jeg er ikke meg uten dem ♥

Har du fregner? Elsk dem!