MINE PLANER FOR PÅSKEFERIEN

God kveld folkens! 

Jeg har noen timer igjen i kveld før jeg går av med påskeferie. Eller, påskeferie og påskeferie du. Jeg har uansett fri i turnusen min, så det hadde ikke spilt noen rolle anyway. Jeg har fri til og med tirsdag, og det skal nytes! Etter jobb skal jeg faktisk rett avgårde på fest med noen venninner. Det blir kjekt å begynne friperioden med noe godt i glasset sammen med en kjekke gjeng!

I morgen skal det være påsketreff for motorkjøretøy her i Haugesund. Jeg hadde tenkt meg å være med på dette, ihvertfall stikke bortom og ta litt bilder. Jeg hadde håpet på at jeg hadde fått vasket bilen og fått på sommerfelgene til da, men det ser ikke ut til at jeg kan det ettersom jeg skal kjøre til fjells i morgen ettermiddag. Da reiser jeg nemlig på hytta for å tilbringe påsken sammen med familien. Planen er å stå på ski på lørdagen. Slalom selvfølgelig. Tenkte jeg skulle ta med kamera i slalombakken, slik at jeg får tatt mange flotte bilder oppe på fjellet! Det er bare så nydelig på denne tiden. Jeg skjønner ikke folk som ikke liker å være på fjellet! Eller stå på ski. Men såklart, noen skjønner ikke at jeg liker fjellet. Eller at jeg tør å stå på ski. Så..ja. 

Jeg er som sagt med på dette Tell Tur opplegget, så derfor håper jeg også litt på at det finnes noen turmål i Sauda jeg kan ta. Det er forresten i Sauda vi har hytte. Hvis dere ikke skjønte det. Men det gjorde dere selvfølgelig. Hadde vært kjekt å fått registrert noen turer derifra. I går gikk jeg og Kira tur nr 2 opp til Nuten, nord i Haugesund. En liten topptur som tok rundt 1.5 timer tur/retur. Bare 125 turer igjen! Jeg har planer om å gjennomføre minimum 3 mål i neste uke, så får vi se hvor vi ender opp. Så der har dere mine planer for dagene fremover!

Hva skal du gjøre i påsken?

KLAR FOR TELL TUR 2018

Nå er det i gang! Tell-tur sesongen for 2018 har offisielt startet. Jeg var såvidt med i fjor, men kun på gøy. Jeg dabbet litt av så det ble ikke så mange fullførte turer på meg da, men i år går jeg inn for å vinne! Det blir både for gøy og for konkurransen sin del! 

For de av dere som ikke vet hva Tell-tur er, så er det ett opplegg som går på å registrere turer man går på, som oftest såkalte “postkasse”turer hvor man kan skrive ned navnene på de som gikk turen og datoen. Bare i tillegg er det nå en kode man finner som man kan registrere på nett og være med i konkurransen om diverse premier. Du kan lese mer om opplegget HER. Jeg synes det er ett genialt opplegg som får folk opp av sofaen og ut i frisk luft. Vi drives jo av ett konkurranseinstinkt og da er det nok lettere å velge en dag ute i naturen og få sjansen til å vinne premier for det, enn å slite ut sofaen nok en dag. Om du går med en eller flere venner kan det ihvertfall bli en del kjekke turer. Jeg har alltid med meg hunden som selskap! 

Så vidt jeg har fått med meg så er det 127 turmål i Friluftsrådet Vest, som har turer for Haugesund kommune, Karmøy, Sauda, Bokn og en del andre kommuner. Du må velge det området som er aktuelt for deg. I går gikk jeg og Lisa opp til Valhest, som er rett i nærheten av hvor jeg bor. Det vil si at tur #1 av 127 er fullført! Valhest finner du i Tysvær kommune og er en topptur på 313 moh. Vi tok ikke tiden da vi gikk, men tipper vi brukte rundt 3 +- timer tur/retur. En kjempefin tur, kjenner det godt under føttene i dag! Skal du være med på Tell-tur i år!?

NYTT TRENINGSPROGRAM

Jeg har endelig kommet meg inn i de gode treningsrutinene igjen. Jeg har hatt to-tre uker hvor jeg hverken har fått trent eller spist slik jeg skal på grunn av familiesituasjonen den siste tiden. Det har gjort at jeg ikke har klart å gå på trening og leve dagene som normalt, så jammen var det tøft å sette i gang i igjen! Første trening etter “pausen” var på onsdag, og jeg kjenner musklene svir. Kondisjonen er så som så. I tillegg så har jo korsryggen slått seg helt vrang for tiden, så kroppen min spiller ikke helt på lag om dagene. Så nå gjelder det å bygge opp kroppen og komme meg inn på den rette stien igjen.

I dag hadde jeg og Augusta en PT time med Sandra på EVO. Deilig å ha noen som peiler meg inn på rett kurs, spesielt etter en slik nedtur som jeg har hatt. Kjenner motivasjonen gradvis kommer tilbake! I dag gikk vi gjennom ett program som vi skal fokusere på fremover. Hun har satt sammen ett treningsprogram som passer til oss og våre mål. Tenkte jeg skulle vise dere noen av øvelsene her og nå. Selv om jeg har vært borte fra trening så har ikke musklene blitt noe særlig svakere. Faktisk fikk jeg utfordret meg litt på noen av øvelsene, med litt tyngre vekter enn jeg normalt hadde valgt.

Utfall for eksempel er en øvelse jeg alltid har styrt unna. Jeg syntes først det var en kjedelig øvelse først og fremst, som ikke gav noe mening, men sannheten er at det er en kjempefin øvelse for lår og rumpe! I tillegg trener du balansen. Vi skal ha en time i neste uke hvor vi viser litt forskjellige teknikker innen denne øvelsen. Kommer mer bilder da. 

Imens vi snakker om øvelser man prøver å styre unna… så kommer dette hjulet kanskje på førsteplass på den lista. Her fikk vi brynet oss litt. Etter jeg fikk en personlig trener til å fortelle meg hvordan det burde gjøres, fant jeg ut at jeg har gjort denne øvelsen helt feil tidligere! Man skal faktisk skyte ryggen opp som en katt, så godt man kan, mens man ruller hjulet nedover til man kjenner kontakten med magemusklene. Så skal man dra seg tilbake igjen ved hjelp av magen. Denne øvelsen trenger man å øve på, selv Sandra brukte lang tid på å få til denne på en effektiv måte. Akkurat hjulet er jeg ikke så kjent med, men mageøvelser får jeg ikke nok av! 

Jeg elsker rumpeøvelser! Øvelser som bygger opp musklene og som skal hjelpe deg til å forme rumpa, de er favorittene! Nå er jeg vant til å gjøre “Donkey Kicks”, noe jeg gjør hver eneste gang jeg er på trening, men i dag fikk jeg bryne meg på denne øvelsen med stang og 10 kg. Tungt, og man kjenner det svir i baken! Augusta er ikke like glad i denne som meg, og det er like morsomt å se reaksjonen hennes hver gang hun ser hva hun har i vente! 

Ah, benkpress. Augusta sin favoritt. Ikke så godt likt av meg. Rart hvor forskjellige vi mennesker er! Hun er desidert sterkere enn meg når det kommer til denne øvelsen. Jeg har normalt ikke klart å hatt noen vekter på siden stanga veier mer enn nok. I dag klarte jeg 4 set 6-8 rep, hvor 3 av settene hadde jeg 5 kilo vekter på. 

Her har vi en øvelse jeg liker bedre; Markløft! Her vil jeg etterhvert legge på vekter. Må bare begynne litt forsiktig nå i begynnelsen. 

Her har vi enda en av mine favoritter! Jeg husker ikke hva denne heter, men det er en form for pull-ups. Hensikten her er jo å trene med egenvekt og kunne klare å dra seg opp uten hjelp. Det er såklart ikke gjort over natta, så her må jeg ha litt vekter til hjelp. Jeg har foreløpig ligget på 45.5 kilo som hjelpevekt, men i dag klarte jeg å gå ned til 41 kilo. Det gjelder altså å ha minst mulig vekt på denne øvelsen. Jeg tar så mange jeg klarer av denne, 3 sett. 

Ser frem til ny time neste uke! Og jeg holder dere selvfølgelig oppdatert.

SVAR PÅ MR UNDERSØKELSEN

Endelig har jeg fått svar på MR undersøkelsen jeg tok i slutten av januar. Husker dere hva som skjedde med meg? Hvis ikke kan du lese om hendelsen HER.

I begynnelsen gikk jeg og ventet og gruet meg til svaret, men ville selvfølgelig finne ut om det var noe alvorlig. Men tiden gikk og ingen svar fra sykehuset, så det gikk litt i glemmeboken. Men så dukket brevet opp i går, hvor de beklaget at det hadde tatt så lang tid før jeg hørte noe. Og heldigvis kunne de si at prøvene fra MR undersøkelsen var helt normale! De hadde ikke funnet noe unormalt, heller ikke noen forandringer på hverken nervene rundt øye eller i område rundt synsbanene. Og øyet er tilbake til normal farge og jeg kan se som normalt. Så, alt er gode greier!

Oppfølgingen avsluttes nå og jeg vil benytte anledningen til å gi enda mer ros til personalet som hjalp meg, både i ambulansen og på sykehuset. Da mamma sa i telefonen at jeg burde ringe 113 syntes jeg det hørtes så voldsomt ut. Men jeg ringte, og de sa de skulle sende en ambulanse. Det syntes jeg ihvertfall hørtes voldsomt ut, spesielt da jeg sa det kun handlet om øyet. Jeg klarer å gå liksom. Det viser hvor seriøse de tar folk og dette kunne jo faktisk vært ganske alvorlig! Faktisk så alvorlig som hjerneslag, ifølge legen på sykehuset! Håper ikke jeg opplever dette igjen, for det var virkelig en ekkel opplevelse! 

PHOTOSHOOT BILDER DEL 1

Da kommer endelig del 1 av bildene fra photoshooten vår! Måtte dele dem opp i flere innlegg, for ble ganske mange bilder til slutt. Del 2 tenker jeg dere får i løpet av morgendagen. Tenker jeg skal lage en ny header ut ifra ett av disse, kanskje bilde nr 1 over her?

Bare for å nevne det for eventuelt nye lesere, så er ikke disse bildene tatt av eller redigert av profesjonelle fotografer, men det ser dere sikkert. Kun to venninner som elsker å ta bilder og bli tatt bilder av som koser seg ute i naturen med å posere, le og ha det gøy med kamera! Vi har vært ute og tatt enda flere bilder etter denne shooten. Vi vet å utnytte det fine været, og nå som våren er her for fullt og sommeren er like rundt hjørnet skal vi utnytte det maks! Masse, masse bilder coming your way. Kanskje du blir inspirert? Hvilken type shoot vil du se neste gang? 

SMAKEBIT

Hei folkens! Ett kjapt, lite innlegg før jeg må kjøre på kveldsvakt. Bare en dagvakt igjen i morgen så er det jammen meg helg igjen! Kjenner jeg begynner å bli klar til å trene igjen, så mulig det blir ett par økter på EVO til helgen. Det har vært godt å hatt en pause fra treningen, egentlig pause fra alt mulig. Alt har stått på stedet hvil siden morfar forlot oss, men sakte men sikkert bygger jeg meg opp igjen. Jeg har startet med klesvask igjen, og det er jo bra!!?

Neida, fra spøk til alvor. Jeg er kommet tilbake til rutinene, og har motivasjon til å ta i ett tak på prosjekter som har blitt utsatt lenge nok. Taket i gangen har endelig fått noen strøk med maling på seg, så snart er det klart til å henge opp taklampene der. Planlegging av årets ferie er i gang. Planlegging for samarbeidet jeg har med PT. Jeg tenker også hele tiden på å få vasket den bilen! Mye å gjøre. Jeg driver også å redigerer bildene fra photoshooten jeg og venninnen min hadde i forrige uke. Det er ikke akkurat få bilder, så det tar utrolig lang tid. Men kjekt er det! Nei, nå må jeg pakke sakene. Straks avgårde på jobb. Vi snakkes senere! 

En liten smakebit fra photoshooten! Elsker bilder fra skogen, naturen generelt. Neste gang ble vi enige om å huske å ta med både cowboyhatt og rutete skjorte!

LA DU MERKE TIL DET?

Vet ikke om dere har lagt merke til det, men jeg har faktisk vært hos frisøren og fikset litt på håret. Det tok sin tid skal jeg si, for når det kommer til frisørtimer så utsetter jeg det så ofte jeg kan. Sikkert ett halvt års tid siden sist? Jeg har kun fikset etterveksten og hatt minicolor i lengdene vel og merke, så jeg blir ikke skuffet om dere ikke så det. Folk i omgangskretsen har ikke sett det en gang, de har ihvertfall ikke kommentert noe! Hehe, ikke noe jeg bryr meg om. Føler det var mer før, at vi holdt utkikk etter noe nytt på folk slik at vi kunne kommentere på det og få personen til å føle seg bra. Eller oss selv. Nå når folk fikser på ting vil de jo helst ikke at noen skal se det! “Har du farget håret? Nei. Bruker du botox? Nei. Har du fikset leppene? Nei!”

Jeg har ihvertfall fikset på håret. Det trengtes noe sårt, bare se hvor skjevt det har vokst ut på “før”bildene! Jeg har stripet etterveksten og hatt minicolor i lengdene. Samtidig vasker jeg det hjemme med Fudge, blåsjampo/lillasjampo, for å få fargen kaldere. 3 timer tok det! Kjempefornøyd, men ønsker inderlig å få hele håret helt blondt til slutt! Men det er en hel prosess, spesielt om man skal unngå å helbleke det, noe frisøren ikke anbefaler. Men akkurat nå nøyer jeg meg med striper. Snart er det sommer og solen varmer, det gjør nok susen for naturlig bleking vil jeg tro! 

Før

Etter

HIMAKÅNÅ

Da kommer det litt bilder fra turen i går opp til Himakånå. Det er første gang jeg har gått denne turen og kan anbefale den varmt til alle som liker å gå toppturer hvor belønningen er vakker natur og en fantastisk utsikt! Vi pakket med brus og kjeks, og skulle egentlig også ha med kakao, men plutselig var vannet helt fordampet da vi parkerte bilen, så det ble ikke noe sjokolade denne gangen. Nå tok ikke jeg tiden da vi gikk, men tipper vi brukte rundt 2 timer tur/retur. Det er en del bratte partier på turen, så jeg vil anbefale gode fjellsko eller tursko. Siden det var snø da vi gikk så var det litt bratt og glatt, men det gikk ganske fint likevel. Er bare å trø varsomt, så får du en flott tur i vakkert vinterlandskap! Vi så til og med ørn!

Kira var selvfølgelig med, og hun storkoste seg! Hun elsker snø, så hun brukte muligheten godt til å hoppe rundt og leke og utforske. Hun sovnet på ett blunk med en gang i bilen på vei hjem igjen og sov i senga si resten av kvelden. Så hun har hatt en fin dag! 

Har du vært oppe på Himakånå? Kjenner du forresten til sagnene ved dette navnet? 

REKEMANDAG

God kveld dere! Dagen i dag ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt meg. Til det positive altså! Jeg hadde egentlig tenkt å bare være hjemme i dag, men så fikk kjæresten for seg at vi burde lufte oss litt. Så vi kjørte rett og slett til Nedstrand for å gå tur til Himakånå. Solen skinte og landskapet var bare helt nydelig, en flott tur kort fortalt! Jeg har aldri vært oppe på Himakånå før, så nå kan jeg endelig krysse av denne turen også. Skal legge ut litt bilder fra dagen i morgen.

Ellers må jeg si vi har kost oss masse i dag. En fin start på uken. Før turen hadde vi oss rekelunsj med ferske reker og loff. Så koselig å kunne dekke på med fine påskeservietter! Nå skal jeg kose meg med film før det er leggetid. Vi snakkes mer i morgen 🙂

TILBAKE TIL RUTINER

Jeg har ikke vært på trening på to uker. Klesvasken har hopet seg opp. Det samme har oppvasken. Det ligger mer klær på gulvet enn det ligger i skapet. Jeg har spist drittmat og fast food i 14 dager, bokstavelig talt. Pizza, hamburger, McDonalds, kinamat, kaker, snop og sjokolade. De siste ukene har ikke bare påvirket meg mentalt, men de har også tæret på både huset og kroppen min. Jeg har lagt på meg 1 kilo, heldigvis. Jeg følte det var mer, så det var ikke så gale som jeg trodde. Jeg føler meg ganske slapp i hele kroppen så jeg hadde sett for meg at jeg måtte starte fra bunn igjen. I tillegg har jeg hatt kronisk vondt i korsryggen hver morgen, noe jeg håper og tror vil gå over så snart jeg setter i gang med treningen igjen! Jeg sliter meg å få snudd meg i sengen, og jeg klarer knapt å reise meg opp fra senga selv. Og å søke på google gjør det ikke akkurat noe bedre! Jeg satser på det bare er stive muskler som blir bra igjen så snart jeg er tilbake til de gode rutinene jeg hadde. Og jeg begynner i dag! 

En litt sunnere frokost i dag. Yoghurt med musli og havregryn istedenfor lyse baguetter med majones og stekt egg og smør.