DET VARMER GODT

Hei hei! Jeg kom akkurat hjem fra en passe lang tur med hunden, og det var en så fin tur vi hadde. Frosten lå så fin på bakken, og siden vi gikk inne i skogen fikk jeg en herlig følelse av jul, frihet, frisk luft.. poesi, med andre ord. Synd jeg ikke hadde med kamera, det hadde vært perfekt i dag! 

I dag har jeg hatt tomatsuppe med egg og baguetter til middag. Suppe er perfekt for slike kalde dager som i dag. Det varmer godt i kroppen og holder faktisk godt på varmen lenge etterpå. Det kan jeg si med hånda på hjertet, som ikke har varme i huset ellers! Den såkalte varmepumpa vår kom jo aldri, og vi ble nødt til å bestille pumpa av ett annet firma fordi han forrige aldri ringte oss opp igjen for å avtale ny tid. Vi hadde egentlig avtalt tid men han dukket aldri opp. Da vi så fikk tak i ham sa han at han hadde vært syk og måtte finne ny tid til oss. Han skulle ringe oss tilbake. Etter 10 dager med venting orket jeg ikke vente lenger, så vi ringte ham opp og sa at det var på tide han kom nå, vi hadde ventet lenge og til å bo i ett hus uten varme er det ikke akkurat så sunt å gå rundt og fryse hele tiden.  Neida, da hadde han ikke tid til oss i nærmeste fremtid likevel. Personlig synes jeg slikt er utrolig useriøst og en uprofesjonell måte å behandle kundene sine! Ikke minst virker det som de har null interesse i å tjene penger og at de virkelig driter i kundene sine. Så ja, nå har vi altså bestilt pumpe og tid til montering hos ett annet (og forhåpentlig bedre) firma, og de kommer i morgen tidlig for å montere den opp. Det skal altså bli så fantastisk, for i huset vårt nå er det så kaldt at jeg stadig er iskald på hendene og må sitte inne med både fleezejakke og teppe.

Nå skal jeg bare slappe litt av og la maten sige, som vi sier her på vestlandet. Treningsbagen ligger klar, så det blir en liten treningsøkt senere i kveld. Det er ihvertfall godt og varmt på treningssenteret! 

JEG SKAL TIL…

Jeg nevnte for tre dager siden at noe magisk ville skje denne uken. For å si det sånn, så klarer jeg nesten ikke vente til søndag! Først skal jeg ha en dagvakt på jobb, så bærer det rett til flyplassen! Jeg skal nemlig ut å reise. Til Gdansk! 

Jeg skal til Gdansk! Eller, vi skal til Gdansk heter det. Jeg fikk nemlig bursdagsgaven min fra kjæresten litt på forhånd i år, som da var tur til Gdansk. Jeg har snakket om å få oppleve Gdansk lenge nå, og da mener jeg lenge! Jeg har hørt at Gdansk skal være helt magisk rundt juletider, at julemarkedet er til å miste pusten av, og at det er så billig der. Jeg har mange venner som allerede har vært der, så nå passet det veldig greit at jeg også får oppleve byen som ligger på 2.plass over steder man bør reise til i desember for å få den ultimate julestemningen! Plass nr.1 går til London, som forresten også står på listen over steder jeg har lyst å besøke rundt juletiden. 

Vi skal ligge på ett hotell som heter Puro Hotel. Det har fått ganske gode tilbakemeldinger og høy score hos tidligere gjester, og det ser ganske så fint ut på bilder så her har jeg store forventninger! Frokosten skal visst være helt fantastisk. Hotellet ligger i sentrum av Gdansk og er bare noen meter fra mange fasiliteter. De har også treningsrom, om vi skulle føle for å trimme litt. Tror neppe det blir noe særlig tid på tredemølla mens vi er på tur. Vi skal være der i 3 dager, og det er altfor mye å oppleve ute som vi må prioritere. Spa og shopping for eksempel! Noe jeg virkelig ser frem til å se med mine egne øyne er badet! Det ser ut til at veggene der er gjennomsiktige? Som glass. Det er noe man kanskje ikke ser hver dag. Privatliv? Nei?

Det jeg ser frem til aller mest er å få gå i gamlebyen blant alle bodene i julemarkedet. Jeg tenker jeg skal prøve å få unnagjort mange av julegavene mens vi er der. Når man ser på bilder ser det så stemningsfullt ut! Jeg skal ta med meg kamera og få tatt så mange bilder jeg bare kan. Siden vi bare skal være der i 3 dager, vil jeg komme litt forberedt slik at vi ikke bruker mesteparten av tiden på å finne ut av ting mens vi er på farten. Jeg har lest meg litt frem om hvor man bør gå for å få mest mulig ut av disse dagene. Det beste julemarkedet som gir mest julestemning skal være Targ Weglowytorget, så der har jeg tenkt meg. Og vil vi gå innendørs kan vi dra til Galleria Baltycka, ett moderne shoppingsenter med 220 butikker, kafeer og restauranter. Tenker jeg skal unne meg litt skjønnhetspleie mens jeg er der. Frisør og kanskje negledesign og litt forskjellig. Vi får se! 

Can’t wait! Har du vært i Gdansk? I såfall vil jeg gjerne høre om det ♥ 

JEG HAR DØMT ETTER UTSEENDE

Jeg tror jeg nettopp har sett den vakreste filmen jeg har sett på lenge. “Vann til elefantene” var noe helt annet enn jeg hadde forestilt meg først. Derfor har jeg ikke sett den før nå, fordi jeg ikke har brydd meg. Nå er det nesten slik at jeg vil se den en gang til – nå, med en gang. Jeg så for meg at den var av den kjedelige sorten, men der tok jeg feil.

“Vann til elefantene” handler om Jacob som mister foreldrene sine, og med det, sitt hjem. Skjebnen hans fører ham til ett omstreifende sirkus hvor han jobber som veterinær og elefantpasser for elefanten Rosie. Han forelsker seg i sirkusartisten Marlena, som også er kona til sirkusdirektøren, en hard, gjerrig og egoistisk “son of a b…”. Spenningstopper som trekantdrama, folk som blir kastet av ett tog i fart, ville dyr og en ustabil, sjalu ektemann med seriøse herskeproblemer. Og ja.. mer vil jeg ikke fortelle. Dere må rett og slett bare se den!

Filmens tid skjer på mellom 1918-1939 tallet i USA. Det er akkurat slike filmer jeg elsker! Filmer fra gamle dager med ingredienser som kjærlighet, drama, forbudte forelskelser, gal sjalusi, spenning. Gad, hva er det å ikke like med denne filmen?  Og når det gjelder Robert Pattinson, så kler han bedre roller hvor han har blodet i behold. Denne rollen passet ham perfekt!

Fra nå av skal jeg ikke være så dømmende ovenfor nye filmer. Dette er ikke den første filmen jeg har drøyd med å se fordi den ikke har virket interessant nok. “Moulin Rouge” er også en slik film jeg enda ikke har sett fordi den virker kjedelig, men har likevel hørt at folk skryter av den. Så den skal jeg se. Jeg har rett og slett dømt etter utseende. Og man ser jo hvem karma slår tilbake på. Bare en tanke. 

WATER FOR ELEPHANTS
TM and © 2010 Twentieth Century Fox Film Corporation.  All rights reserved.  Not for sale or duplication.

Har du sett “Vann Til Elefantene”? 

GOD MORGEN

God morgen! Ja, her kommer jeg daffende så sent på morgenen. Det er jo midt på lyse dagen. Jeg stod opp litt sent i dag, men kanskje det var fordi jeg la meg veldig sent i går. Jeg hadde meg en god treningsøkt i går kveld og var ikke hjemme før sånn klokken 12 på kvelden. Eller heter det natt etter klokken 24? Genialt med ett treningsenter som ikke stenger før veldig veldig sent. 

Ja, jeg har egentlig ikke så mye å dele med dere i dag. Det hadde jeg ikke i går heller, men likevel så jeg at folk var innom her for å lese, og det er jo kjekt å se! Nå skal jeg spise frokosten min og ta meg en god dusj og gjøre meg klar for jobb. Jeg har kveldsvakt i dag så jeg skal snart avgårde. I tillegg skal vi ha ett lite julebord med kollegaer senere i kveld, så det blir en koselig arbeidsdag i dag. Å spise pinnekjøtt mens jeg er på jobb er ikke feil! 

Og ja, jeg har begynt å pynte til jul ser dere. Skal ta dere med på en liten house tour når hele huset er ferdig pyntet!

28 julefilmer

Julen handler om å kose seg, ikke sant? Foruten om det viktigste som kjærlighet og samvær med familie, så handler julen tross alt om å kose seg. Og hva gjør man når man vil kose seg? Ser på film vel! 

Det er noe jeg setter stor pris på i julen. Å se på koselige julefilmer med familie, mens man gjerne sitter i sofaen med ett pledd over fanget og en varm kopp kakao med krem. For ikke glemme det å kunne knaske på julekaker døgnet rundt. For det er lov i julen! Tente lys og for de som er så heldige som har ovn, er det ekstra koselig med fyr i peisen. Ah, ser du det for deg? 

Jeg elsker jul og alt som hører med. Så selvfølgelig har jeg laget meg en liste over filmer jeg skal se i julen. Mine absolutte favoritter er Last Holiday, Hjemme Alene og The Holiday. De er såå koselige så de anbefaler jeg på det sterkeste! Hjemme Alene er kanskje mer morsom enn koselig. En obligatorisk julefilm! Noen av filmene handler kanskje ikke akkurat om jul, som Flåklypa og Narnia, men det er blitt en slags tradisjon å alltid se dem i julemåneden. Så, her får du 28 eksempler på filmer du kan se i desember og som kan hjelpe deg å komme i den rette julestemningen! 

JEG HAR TIL OG MED VÆRT PÅ FEST

Rart å tenke på det, men denne helgen har faktisk gått overraskende tregt. Jeg føler den har vart i en evighet. Som oftest føler man gjerne helgene fyker avgårde, men ikke denne altså. Ingen spesiell grunn for at jeg føler det heller. Jeg har til og med vært på fest.

Det ble litt festligheter i går kveld ja. Planen min var egentlig å ta det helt med ro denne helgen. Jeg har jo en del ting jeg vil bli ferdig med i huset før desember og juletiden slår inn for fullt, men siden en kompis skulle feire bursdagen sin så ble det litt endring i de planene. Jeg har kjent på den siste tiden at jeg ikke lenger orker å gå ut og feste hver helg, uten grunn. Det er greit å ha en grunn for å ta seg en fest i ny og ne, som bursdager, sammenkomster, noe man kan skåle for! Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte å gå ut både fredag og lørdag hver eneste helg i mine yngre dager, som betyr fra da jeg var 18 år til kanskje 22.. Jeg vet ikke, kanskje jeg begynner å bli gammel? Uææ, ikke si sånt da. 

Ikke begynn å drikk alkohol før du er 18 og myndig! Foreldrene mine var veldig strenge på dette med alkohol og det er jeg takknemlig for den dag i dag.

I slutten på neste uke skjer det noe helt magisk! Jeg gleder meg sånn at jeg nesten ikke har ord. Jeg vil ikke avsløre det heeelt enda, men kan si at kofferten må pakkes og barnepass til hunden er ordnet ♥ ♥

JEG LAR MEG IKKE LURE

Jeg skal være glad for at denne helgen snart er over. Folk må bare ta å roe seg ned ett par hakk når dem skal handle på dager som Black Friday. Det er fullstendig kaos i butikkene, og for ikke å nevne inn og ut av parkeringsplasser! Det er som om folk glemmer høflighet og normal folkeskikk denne dagen, og for å være ærlig så skjønner jeg ikke hvorfor det må være slik??

Jada, det er Black Friday, Black Weekend, Black Week. Jeg har fått x antall meldinger på telefonen, reklamene på tv har gått i ett kjør og folk snakker ikke om annet enn hva de skal kjøpe på tilbud. Jeg kunne ikke unngått å vite at det er svart uke om jeg så hadde gått inn for det! Folk står opp klokken halv 6 om morgenen, skipper frokosten og kaster seg i bilen for å være først i køen når butikkene åpner. Jeg er bare glad for at vi ikke har de ville tilstandene som det finnes i USA og mange andre steder i verden, men jeg begynner jaggu å lure på om vi nærmer oss.

For min del spiller Black Friday ingen rolle. Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg gjennomskuer de mildt kamuflerte tilbudene som liksom skal være så supergode at vi har en god grunn til å gå bananas og oppføre oss som ville apekatter. Jeg vet butikkene skrur opp prisene før dem setter dem ned “40%”, 30%”, “60%”. Jeg har sett det selv, og kjenner også flere som jobber i butikk som kan avsløre det samme. Eksempler? 

Cubus for eksempel. Jeg har en fast maskara jeg alltid kjøper der! Alltid! Den koster 99kr. I går var den satt opp til 149,-. Så med 30% som Cubus hadde på sminke fra Maybellene og Loreal så blir prisen…wait for it… 104.3 kr. 5 kroner dyrere altså. Og 3for2 har dem jo alltid på undertøy anyway. Så kan vi jo ta europris da. De skulle ha supersalg på vaskemidler. Du får 2 kanner med 2 liter tøymykner for KUN 35 kr! Orginalprisen er kr.19.90kr pr stk. Du sparer 5 kr… Wow, ikke sant! Eh? Når det kommer til tilbud er det tydelig vi kan bli litt naive og bare se prosentene, og ikke helheten.

De eneste butikkene jeg kan komme på som gjerne har ekte tilbud er de som selger elektriske apparater og tekniske dubbeditter. Slik som Power, Elkjøp og gjerne OBS Bygg og slike. Ellers har jo butikkene tilbud året rundt. Du har ikke tenkt på at etter denne uken så kommer førjulstilbudene? Så romjulssalg, så nyttårstilbud, så januarsalg? Som ofte er enda bedre enn Black Friday, for da skal butikkene ha ut alt av fjorårets, og inn med det nye. 

Hva med deg? Hvordan er ditt forhold til Black Friday?

KOM I GANG MED TRENINGEN!

Som dere ser så er jeg godt i gang med treningen! Og etter en lang tid med mye “failing”, faktisk flere år med motivasjon som var mer svingende enn humøret til ei med PMS, er det endelig godt å vite at jeg er mer motivert nå enn noen gang. Jeg har fullført min tredje uke med trening, og motivasjonen er fortsatt på topp! Jeg vil si 11 på en skala fra 1-10. Ting plutselig skjedde bare. Jeg kom over ett sykt godt tilbud når det gjaldt treningssenter, og for å benytte meg av dette tilbudet inngikk jeg ett kompromiss med meg selv. Jeg skulle trene minimum 3 ganger i uken for å fortjene dette tilbudet. Jeg fikk med meg min gode venninne og sammen gikk vi inn for å satse på å nå målene våre. Har du ett mål om å trene oftere, bli sterkere, kvitte deg med noen kilo? Ikke vits i å vente til nyttår slik at du kan begynne med blanke ark til januar. Klarer du ikke komme i gang nå, klarer du det heller ikke i januar. Kanskje det funker de to første ukene, men så dabber det av og du mister motivasjonen. Har du ett mål om at neste år skal bli ett aktivt år, kan du likegreit starte nå slik at du forbereder deg selv og kroppen din på nettopp det. Jeg har selvfølgelig flere punkter i bakhodet for å opprettholde motivasjonen til å komme meg opp og ut, så her avslører jeg hva jeg mener skal til for at du kommer deg opp fra sofaen og avgårde på trening!

 

MELD DEG INN PÅ TRENINGSSENTER.

Nå går vi mot kalde måneder, og det å løpe ute mens det er is på bakken er gjerne ikke det som frister mest. Meld deg inn på ett treningssenter hvor du kan trene uansett vær! Sjekk opp priser på de forskjellige og finner du ett uten bindingstid ville jeg slått an på det. Da trenger det ikke bli noe dyrt i det hele tatt. Ofte må man binde seg for 12 måneder, men når sommeren kommer så vil du gjerne ut i finværet og trene utendørs igjen. Da blir det fort bortkastede penger. Så ett senter uten bindingstid, for trening i vintermånedene er ett godt alternativ!

LAG EN PLAN.

Bestem deg for at i dag skal du sette i gang! Du kan sette i gang i dag selv om du ikke kan trene i dag. Hvordan da? Begynn med å sette opp en plan for hvordan du skal gjennomføre treningen fremover. Faste dager i uken? Minimum 2-4 dager i uka? Når på dagen skal jeg trene? Før jobb, etter jobb? To dager med kylling til middag. To dager med salat til lunsj. Altså, det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre for å få en fast og bestemt plan som kan hjelpe deg igang. Ofte når jeg sitter og lager en slik plan, kommer motivasjonen snikende samtidig. Jeg blir så ivrig etter å komme i gang!

TREN SAMMEN!

Det er kjekt å trene alene. Bare skru på musikk og løp på tredemølla mens du drømmer deg vekk i dine egne tanker. Men det kan være minst like effektivt å trene sammen! Etter jeg begynte å trene sammen med venninnen min har vi begge forstått hva det å trene sammen kan virke inn på hverandre. Vi motiverer hverandre, pusher hverandre. Teller repetisjoner høyt sammen slik at vi presser oss gjennom øvelsene. Den ene skal ikke være dårligere enn den andre, så her teller også konkurranseinstinktet inn! Effektivt!

NYE TRENINGSKLÆR.

Om du virkelig skal satse denne gangen, kan nytt treningstøy hjelpe mye på motivasjonen. Freshe klær hvor du føler deg vel og sporty i, fremfor gamle klær som gjerne sitter løst og posete på kroppen. 

GI DEG SELV BELØNNING

Okei. Klarer jeg 3 dager med trening denne uka skal jeg gå på den nye restauranten nede i sentrum. Når jeg har gått ned 3 kilo skal jeg endelig kjøpe kjolen jeg har drømt om lenge. Det er viktig å belønne seg selv når man oppnår de første delmålene. Belønner du ikke deg selv blir du lei ganske fort og du mister motivasjonen, tro meg. Hva er vitsen med å jobbe for noe om man ikke skal oppnå noe med det? Det er som med hunder. Gjør hunden trikset mange nok ganger uten å få belønning, blir det kjedelig og til slutt gidder den ikke mer. Men jeg sammenligner dere ikke med en hund altså, bare en talemåte! ‘:)

SETT DEG MÅL

Enten det er å gå ned 10 kilo, 20 kilo eller 50 kilo, stramme opp, bli mer sporty, få bedre kondis, bli sterkere. Målene kan være så mangt. Sett deg opp ett hovedmål som du vil oppnå med treningen. Når du har funnet ditt hovedmål, bør du sette deg flere delmål for å oppnå hovedmålet. Skal du gå ned 20 kilo, kan du sette deg 4 delmål om å gå ned 5 kilo om gangen. Fokuser på delmålene, da vil du oppnå hovedmålet langt raskere. Jeg fokuserte lenge på kun hovedmålet mitt, og resultatene kom sakte og jeg mistet motivasjonen over at det gikk så tregt fordi målet er så langt fra realiteten. Helt til jeg fant ut at jeg kunne dele opp målet mitt i flere deler. Da ble det plutselig mer spennende og ting begynte å skje. 

BRUK TRENINGSDAGBOK

Skriv ned resultatene fra treningsøktene dine. Hvor langt klarte du å løpe på tredemølla, hvor mye vekter hadde du på stanga i dag, hvor mange repetisjoner klarte du i dag. Slike notater kan man se tilbake på og få ett overblikk over fremgangen sin og hva man bør gjøre for å utfordre seg enda mer. I dag kan du legge på mer vekter, i morgen kan du løpe enda fortere og lengre. Osv. 

TA FØR OG ETTER BILDER!

Kanskje det viktigste jeg har gjort i forhold til treningen er at jeg har tatt før og etter bilder av kroppen min. Man ser ikke like lett resultater i speilet dag etter dag, men sammenligner man bildet fra dag 1 med dag 30 kan man lett se forskjell på hva treningen har gjort med kroppen i løpet av disse dagene. Jeg har også tatt mål rundt magen, midjen, legger, armer og rumpe/hofter. Da vet jeg eksakt hvor jeg har strammet inn. Dette er også en fin måte for kroppen å fortelle deg at det du gjør av trening virker!

HVA GJØR DEG MOTIVERT TIL Å KOMME DEG OPP AV SOFAEN?

VEKTEN STÅR STILLE, MEN..

Ja, nå synes jeg det er på tide å oppdatere dere litt på hvordan det har gått med treningen. Etter mange ganger av og på med trening.. og da mener jeg mange, mange, mange ganger av og på.. Så har jeg endelig funnet en rutine som passer meg og min hverdag. Nå de siste dagene, eller ukene rettere sagt, så har vi ikke hatt så fint vær, og da har det vært enkelt å si at “ja, men da går vi på trening, det er ikke noe bedre å ta seg til likevel”. Jeg har sagt minimum 3 dager i uken. og det har jeg klart veldig fint! Jeg har akkurat fullført min tredje uke på Evo nå. Ja, jeg er allerede ferdig med Dag 3 denne uken. Både jeg og A er så motiverte at vi gjerne tar alle tre dagene på rappen fordi vi rett og slett ikke klarer å holde oss unna!

Det har virkelig vært en motivasjons boost å ha med venninnen på trening. Det har hjulpet meg sykt, både som motivasjon og til å ha en som presser meg til å yte det lille ekstra på treningen. Vekten har dessverre ikke rikket seg så mye som ett gram, men det gjør ikke noe. Jeg kjenner jeg har strammet inn både her og der, og med en treningsplan som inneholder både kondisjon og gode styrkeøkter, så vil jeg tro litt fett har forsvunnet, og blitt erstattet med muskler. Jeg ønsker ihvertfall å tro det. 

For ikke å nevne hvor mye sterkere jeg føler meg! Jeg startet med beinpress på 40 kg. Nå klarer jeg 60 kg 12×3 repetisjoner. Jeg øver meg på benkpress, noe jeg aldri har følt meg særlig komfortabel med før. Jeg bruker kun stanga, vel og merke, som da veier vel rundt 15-20 kilo en plass. Da jeg begynte klarte jeg såvidt 10×2, nå klarer jeg 12×3 repetisjoner! Målet mitt de to kommende ukene er å få på noen små vekter, så er jeg virkelig i gang! Så selv om vekten står stille, så skjer det tydeligvis saker og ting her likevel. Og for ikke å glemme knebøy med stang. Denne øvelsen elsker jeg, noe jeg aldri hadde tro på! Jeg føler til og med at rumpa har fått ett lite løft etter disse ukene. Mulig det bare er jeg som ser meg blind på lykkerus etter å ha mestret øvelse etter øvelse, men er da godt jeg kan gå på trening og føle jeg gjør fremgang. Det finnes ikke bedre motivasjon enn det!

KJEDELIG

Tenk at denne dagen skulle komme. En dag hvor jeg faktisk kjeder meg. Jeg som alltid har så mye å gjøre. Yet, her sitter jeg og kjeder meg, noe jeg har gjort siden klokken 7, da samboeren vekket meg og sa han måtte ha bilen. Jeg måtte forberede meg på å være hjemme til han kom tilbake fra jobb, i 15-tiden. Yeah right. What?

Okei, jeg er avhengig av bil, not gonna lie! Har jeg ikke bil ser jeg ingen poeng i å forlate huset. Hehe neida. Joda. Jeg har bokstavelig talt ikke vært utenfor huset i dag, i hele dag. Nei, jeg løy. Jeg har vært ute i hagen med hunden. Men bortsett fra det? Nah. Jo, jeg har kost meg med å vaske, lage mat og sortert julepynten, men når jeg har en slik dag som dette, før eller senere føler jeg meg så rastløs men samtidig så svekket av energi. Jeg blir helt matt når jeg vandrer hvileløst hjemme i stua og prøver så hardt å få tankene på plass. Jeg tenker på alt jeg har gjort, alt som burde gjøres. Bilen er her nå, min beste venn. Den står utenfor, klar for en luftetur om jeg skulle ønske det. Samboeren er ute på sine egne ærender. Men jeg har bare ikke energi til å begynne på noe nytt nå. Frem til nå har jeg bare hatt krefter til å se på klokken, søke på youtube etter musikkvideoer og spist sjokolade. Det er kaldt i huset fordi vi ikke har fått varmepumpen enda, og jeg sitter i sofaen med teppe og fleecejakke på. Jeg vil ikke bevege meg for mye, da blir det kaldt. Jeg kunne jo gått på trening. Ja, jeg går på trening. Om ett par timer, da er venninnen min ferdig på jobb. Jeg sitter faktisk i sofaen med fleecejakke og teppe, stirrer på klokken og venter på at venninnen min skal bli ferdig på jobb. Jeg kjeder meg. Er det ikke gøy?