Takk for det gamle

Hei folkens! Tenkte jeg bare skulle innom her for å ønske dere alle ett godt nyttår og håpe dere koser dere masse i kveld, siste kvelden i 2016! Jeg vet ikke om jeg får tid til blogging senere, så må bare gripe sjansen nå til å ønske dere alt godt! Vi har ikke helt bestemt oss hvor vi skal feire nyttår enda, men vi vet vi skal spise kalkun hos mamma og pappa før vi skal videre på fest. Det blir kos. Når jeg tenker på det, så har vi nesten ikke spist middag hjemme de siste to ukene! Det kan man se i kjøleskapet vårt for å si det sånn. Men vi er veldig glade for at vi blir invitert så mye som vi blir. Det er jo ikke alle som har så mange rundt seg som vi har. Så det er jeg veldig takknemlig for!

Jeg har mye å se frem til i 2017! Dette er nok ett år som vil endre livet mitt både den ene og den andre veien. Men mest av alt vil det bli utrolig mye lettere for meg, ettersom jeg endelig er ferdig med en ganske privat sak som har påvirket hverdagen min noe drastisk de siste årene. Det er det endelig slutt på, og jeg kan nyte den “nye” tilværelsen. Nå kan jeg se fremover, glemme alt bak meg og glede meg til alle oppturer (og nedturer) 2017 vil gi meg. Jeg er klar for det meste! 

Godt nyttår alle sammen! ♥ ♥ ♥

Romjulsdrøm

(Meg, bror min Vebjørn, og bror min Sindre)

Så var jula over for denne gang. Det er fortsatt noen dager igjen av romjula, men jeg har ikke hatt så voldsomt med julestemning, at jeg egentlig gleder meg til å legge bort julepynten nå. Og det er ikke ofte jeg sier det! 

Fikk dere noe fint til jul da foressten? Jeg og kjæresten fikk en hel masse! Jeg vet ikke om jeg har sagt det til dere tidligere, men vi har planer om å flytte til neste år! Og da får man ofte mange ting til det nye huset. I vårt tilfelle fikk vi mye kjøkkenutstyr! Jeg har ikke kunnet kjøpt noe særlig med kjøkkenting, siden vi ikke har plass til det på det nåværende kjøkkenet vårt! Men det blir noe helt annet i det nye huset! Men det er noe jeg skal dele mer med dere til neste år. Vi fikk blant annet mye Rosendahl glass og tallerkener, pizzastein til å servere pizzaen på, og av mamma og pappa fikk jeg en svær kjøkkenmaskin med mye tilbehør! Av kjæresten fikk jeg slalomski. Og det er litt morsomt dere, for av meg fikk han slalomsko. Så nå er vi helt klare for alpene i februar! 

I år feiret vi jul hjemme hos foreldrene mine, i fjor var vi hos hans. Vi har gjort det slik at vi feirer annenhvert år med familiene våre. Men til neste år har jeg store planer om å stå for julen selv! Hvis huset blir ferdig til den tid da. Ser for meg at jeg skal bli DEN husmoren til slutt! Vi har noe å glede oss til 🙂 Akkurat nå kan vi glede oss over resten av romjula med mange fine julefilmer som fortsatt går på tv, resten av sjokoladen fra julestrømpen og varme sokker vi fikk i julepresang ♥

 

Kjolen min på julaften. Kjøpt på Kappahl for 1 års tid siden. 

N°7 kalender

Det gikk nettopp opp for meg en ting, jeg er faktisk bortskjemt!

Nei altså, i desember har jeg alltid fått kalender av mamma hvert eneste år. Både pakkekalender og sjokoladekalender. I år har jeg både hatt pakkekalender fra mamma, velvære-kalender fra Andreas og to (ja..2 stk) sjokoladekalendere! Så ja, litt bortskjemt. I fjor gav jeg pakkekalender til Andreas, så da var det min tur til å få det i år. Og det er ikke hver dag man får julekalender i gull, er det vel!? Han fikk litt hjelp til å plukke ut kalender av mor sin, men det trenger vi ikke si høyt. Synes han er flink uansett, gjør sitt beste for at jeg skal være fornøyd, hehe. N°7 er ikke ett merke jeg er sånn voldsomt kjent med, men nå får jeg da testet det ut litt og kan gi dere en tilbakemelding. Vi jenter får ikke akkurat nok av sminke og velvære! Gleder meg allerede til neste års julekalendere! 

Noen produkter fra julekalenderen: Sminkefjerner, håndkrem, leppesalve, sminkekoster, maskara, vippebøyer, neglelakk, leppestift og øyeskygger.

Julefrokost

God jul! Merry christmas! Feliz Navidad!

Litt mangel på julestemning på morgenkvisten, da jeg lå der og hørte på stormen som herjet utenfor vinduet mitt, men det lettet seg litt etter julefrokosten med Tina og Askepott på tv! Dette er blitt en juletradisjon, at Tina kommer innom og vi lager til en herlig frokost med varme baguetter, egg og skinke, mens vi ser på Tre Nøtter Til Askepott og koser oss skikkelig. Mannfolkene våre bryr seg jo ikke særlig om askepott, så da fant vi ut å gjøre det slik sånn at vi ikke ble sittende alene å se på juletv. Så er det bare blitt en liten tradisjon ut av det!

I ettermiddag skal vi være hos mamma og pappa. I fjor var vi hos svigers, så denne gangen er det hos meg og mine, så annenhvert år altså. Der blir det servert pinnekjøtt, og god dessert, og masse julegodt selvfølgelig! Håper alle dere får en herlig julefeiring, og kose dere masse sammen med familien!

GOD JUL ♥ ♥ ♥

For alltid – vinterbarn

Hurra for meg! I går fylte jeg 25 år, og jeg føler meg ikke det spor eldre. Kremt. 

Jeg hadde for såvidt allerede feiret dagen min, både med venner og familie. Så dagen i går ble bestående av en liten julefeiring med ett søskenbarn og familie på mamma sin side. Vi fikk servert pinnekjøtt, og det er jo ikke feil på en bursdag! Dagen min begynte med at kjæresten stod over senga med en stor (og tung) pakke i armene. Jeg har ønsket meg en symaskin lenge nå, og jammen var det ikke det jeg fikk også! Wow, når jeg leste det der høyt, så følte jeg meg hvertfall gammel! Men en skikkelig symaskin trenger jeg for bedriften min, så det var en veldig fin gave! Nå kan svigermor få symaskinen sin tilbake som jeg har lånt nå i vel 1 år. 

Jeg har ikke alltid vært takknemlig for at jeg har bursdag sent i desember. Men nå er det helt topp! Jeg er ett vinterbarn, og kommer alltid til å være det. Å ha bursdag mens huset er pyntet og juletreet står i stua med alle pakkene under. Mangler bare snø ute, så hadde det vært perfekt! Jeg elsker vinter, nesten mer enn sommer! Jeg trenger ikke lange sandstrender eller 20+ grader for å nyte livet. Gi meg snø, en bakke og ett par ski så er jeg fornøyd. 

Og så er det jo sant, desemberbarn have more fun!

Lille Leo hadde også pyntet seg for anledningen!

Flere som har bursdag 21.desember er Jack Noseworthy, Chris Evert og Kiefer Sutherland. Ikke at jeg kjenner noe spesielt til disse, annet enn at Kiefer skal være kjent for tv-serien 24, og chris evert er en kjent tennisspiller. Men er det ikke en slags greie da? Å ta med kjente navn når man skal gjøre alle oppmerksomme på at man har bursdag? ..Nei?

På kvelden tok jeg meg likegodt en chillkveld, i morgenkåpen. Typen på jobb, og sliten etter travle dager med bursdager, middager, julehandel og julepynten. Det tar på det for en gammel sjel skal jeg si deg! Hadde for den saks skyld bare tid til snaps denne dagen, kamera ble glemt i farten. 

26 ♥ 25

Så var det igjen en ny uke. En ny mandag, med nye mål, nye planer og nye gjøremål. På lørdag er det julaften, og jeg har fortsatt to gaver igjen som jeg må få fingen ut og handle snart! Helgen har gått så utrolig fort, sikkert på grunn av jeg og Andreas feiret bursdagen vår på lørdag. Ja, han hadde bursdag på fredag, og siden jeg har bursdag nå på onsdag så inviterte vi en flott gjeng med venner hjem til oss på en real fest! Det ble fult hus kan man si, og stemningen var på topp. Byen etterpå for å danse fra oss! Om man finner en halvspist kebab i veska dagen etter, eller har vondt i tåa fordi du har gått altfor lenge i skoene med høye hæler. Da har du hatt det gøy!

 

 

 

 

Pepperkaker

Når det kommer til julebakst så kan jeg ikke akkurat skryte på meg de 7 sorter. Det er trist, men i år har jeg ikke hatt så mye julestemning. Og da har det heller ikke fristet å bake. 10 grader + ute minner oss ikke akkurat på at julaften er rett rundt hjørnet. Nå er gradene (heldigvis) nærmere null og det kjennes mer virkelig at julen er her. Jeg bakte en porsjon kakemenn og havreflarn tidligere i desember, men de er allerede spist opp! På tirsdag satte jeg endelig i gang med pepperkakene. Jeg jukser litt her altså, kjøper ferdig pepperkakedeig fra IKEA. Sparer tid, og likevel får man jo med seg det kjekkeste, nemlig å trykke ut figurer! I fjor prøvde jeg meg på ett hjemmelaget pepperkakehus. Det var ikke akkurat så vellykket, så tror ikke jeg skal prøve på det i år. Men se så fine disse pepperkakene ble da! 

Legg vekk mobilen

Så var det da tiden for ny tannlegetime. 2 år siden sist, så det var virkelig på tide. Jeg ante ikke at det var så lenge siden, men jeg begynte å kjenne at jeg trengte en oppfriskning. Jeg sliter litt med tannstein, og når jeg kjenner det selv, da er det virkelig gale.

Så satt jeg her da, på venterommet. 9 andre var også til stedet. En ung mann med den lille sønnen sin, en dame og hennes sønn, en annen mann med sønnen, to jenter og en ungdom som satt alene. Og meg. Som vanlig kikket jeg ned på mobilen. Vet ikke helt hva jeg så etter, jeg hadde jo allerede scrollet nedover facebook, instagram, snapchat og det som er. Og som vanlig, på ett venterom, sier ikke folk ett pip. For vi nordmenn er redde for å snakke med fremmede. Vi liker best å gjøre oss så små som mulig, sette blikket ned i gulvet og gjøre oss så usynlige vi bare kan. Som på bussen. Vi vil heller stå enn å sette oss i ett ledig sete ved siden av noen vi ikke kjenner. 

Jeg vet ikke hva som fikk meg til å gjøre det, men plutselig så jeg opp fra skjermen og bare kikket rundt i rommet. Alle satt og så ned i mobilen. Alle. Det var noen som ikke kikket ned i en skjerm. Nemlig, barna! Er det slik at vi ikke engang kan ofre en liten time på venterommet til tannlegen sammen med barna uten å se ned i den hersens mobilen? Barna satt og bare så ut i luften, viftet med beina, mens de voksne var for opptatte med mobilen at de ikke hadde tid til å hverken se eller snakke med barna sine. 

Det var som om noen hvisket inn i øret på meg. Legg nå ned den telefonen. Jeg skulle ikke være blant dem som inneslutter seg helt fra den virkelige verden, bare fordi jeg ikke kjenner de som sitter ved siden av meg. Jeg ville ikke fremstå som om jeg var helt avhengig av facebook, noe jeg faktisk heller ikke er. Det er bare at mobilen virker som en magnet når vi ikke har noe bedre å ta oss til. Som å sitte i ro på ett venteværelse. 

Jeg la vekk mobilen, lukket øynene sånn halvveis og bare slappet av til det var min tur. Og kanskje det bare er meg, men jeg hadde på følelsen av at damen til høyre for meg skjønte hva jeg tenkte og dermed la vekk mobilen sin, hun også. 

Og forresten.. Null hull.

Back in buisness

Kjenner meg litt sløv med bloggingen for tiden, men det er rett og slett fordi desember går så fort og det er nesten slik at jeg ikke klarer å holde følge. Vi har allerede passert 3.søndag i advent og jeg har ikke rukket å tenne det første lyset engang. Alle de DIY prosjektene jeg hadde tenkt å lage er blitt nedprioritert på grunn av julehandel, jobb, og andre viktige ting. Flere som har det slik denne måneden?

Jeg har hvertfall kommet meg inn i treningsrutinene igjen, og da har jeg hvertfall oppnådd noe jeg ville i denne måneden! I dag var jeg første gang på lenge en tur innom treningssenteret. Tungt, men deilig når det er gjort. Jeg følger mitt eget lille program, og for tiden prøver jeg å fokusere mest på kondisjonstrening for å få en liten vektnedgang, før jeg hopper på den tunge delen av styrketrening for å bygge musklene opp igjen etterhvert. 

Slik trener jeg:

Tredemølle forbrenne 150kcal (ca.15 min)

Legpress 12×3 (120 kg)

Pull Down 12×3 (25 kg)

Rygg/korsrygg 12×3 (+5 kg)

Leg Extansions 12×3 (25 kg)

Butt lift 12×2 + 10 sek pump x2

Sit ups 20×4 (vanlig, skrå)

Legger ikke vektene helt vekk da, litt styrke må til for at det skal bli en viss balanse. I tillegg tenkte jeg at jeg skulle begynne med joggeturene ute igjen, siden vi likevel har en så mild vinter for øyeblikket. “Men hvorfor gidder du å begynne med trening nå i juletiden?” Selv om det er jul og det er stort sett pepperkaker, sjokolade og marsipan på bordet, så trenger man ikke glemme rutinene om å holde oss i form. Jeg er hvertfall mer motivert enn jeg har vært på lenge! 

O’ glitrende tre

Omsider så kom også mitt juletre opp fra esken og står nå så fint i stuehjørnet sitt. Jeg har falskt juletre, noe jeg har hatt de siste årene. Kunne dere se det på bildene? Jeg har ikke plass til ett ekte tre, det er en ting. Det andre er at jeg synes falsk tre er like fint som ekte. Ja ofte finere. Man får ikke lukta med på kjøpet da, men det finnes så mye annet man kan lukte på i jula! Mandariner, marsipan, kakemenn. Jeg er også snart ferdig med julegavene, har kun to igjen! Kira har allerede snust på pakkene under treet. Like nysgjerrig som pappaen sin. Jeg tenkte først at det var litt tidlig å ta opp juletreet idag, men så kom jeg på, jeg var enda tidligere i fjor. 1. desember var det oppe, så nå var det egentlig på tide. Så koselig!

Har dere fått opp juletreet?