DETTE ER VELDIG VIKTIG Å HUSKE PÅ!

Gud, for ett deilig vær vi har! I går fikk vi opp mot 30 grader her i vest. Hjemme hos oss er vi i full gang med bytting av kledning. Eller, jeg passer barn og mannen jobber! Og det er kanskje ikke det beste været å jobbe ute på, i stekende sol og sydenvarme. Men det må bli gjort. En vegg er allerede ferdig, så det kan se ut til at vi kan bli ferdig i løpet av neste uke. Etter det er det bare å begynne på neste prosjekt. Her er det ikke mangel på arbeid! Jeg har litt medlidenhet for min kjære samboer, jeg har det. Men på en annen side.. så blir han da brun. 

I går var jeg tidlig ute og jogget meg en liten runde – med barnevogn og hund. Jeg har satt meg ett lite mål for sommeren, frem til jeg begynner på jobb igjen; å jogge en liten runde hver dag. Om jeg ikke klarer å jogge, så hvertfall gå i rask gange. Jeg sliter fortsatt litt med bekkenet etter fødselen når det kommer til jogging. Jeg la på meg 1 kg og to etter bryllupet vi var i forrige helg, noe jeg uansett hadde regnet med så det kom ikke som ett sjokk. Nå prøver jeg så godt jeg kan å komme inn i de gode vanene jeg hadde opparbeidet meg. Med andre ord så sitter jeg her og karrer meg opp til å hive meg i treningsklærne og komme meg ut og ta runden, enda klokka ikke er mer enn 6 i skrivende stund. 

En annen ting jeg skal prøve å bli flinkere til er å drikke nok vann! Det er utrolig fort gjort å glemme, samtidig som det er veldig viktig nå i denne varmen å holde seg hydrert. 3 fulle flasker vann om dagen, av den på bildet nedenfor. Det bør jeg klare! Når det gjelder meg selv så må jeg jobbe for å bli flinkere når det kommer til det å drikke nok vann i løpet av dagen. Men når det kommer til datteren min, så har jeg ingen problemer å huske på å gi henne nok væske til enhver tid. Litt morsomt å tenke på. Morsinstinktet er så sterkt. I tillegg er Kaja Sofie kjempeglad i vann, og hun har lært seg å drikke fra kopp med hanker. Og da er det veldig gøy å drikke vann! 

BRYLLUP

I helgen var jeg og samboer som dere vet i bryllup til ett vennepar. Samboer var forlover til kompisen sin og hadde derfor en viktig rolle i bryllupet. Vielsen ble holdt i den lokale kirken, og festen gikk videre til Haaheim Gaard i Tysnes. De fleste av gjestene skulle overnatte der, vi også. Vi var utrolig heldige med været, det var overskyet så og si mesteparten av dagen, bortsett fra under vielsen. Da regnet det ned. 

På Haaheim Gaard var det først å få sjekket inn, pakke ut og finne seg til rette. Deretter ble jeg og samboer med brudeparet og fotografen til en location hvor en del av brudebildene ble tatt. Her tok også jeg litt bilder som dere kan se lenger ned i innlegget.

Bruden var utrolig flott i den nydelige kjolen og lange sløret. Muligens jeg ble litt giftesyk, men det sier vi ikke høyt. Bruden har vært så flink og planlagt bryllupet sitt ned til hver minste detalj. Det virker utrolig gøy, og jeg håper jeg får sjansen til å gjøre det samme en gang. Imellomtiden får jeg kose meg med å planlegge alt annet. Kaja Sofie sin 1 årsdag er jo “like rundt hjørnet” for eksempel! Bare 3 mnd til. Selv om man kanskje skulle tro det var jeg som skulle gifte meg, så mye som jeg planla hva jeg skulle ha på meg, hvilke sko jeg skulle kjøpe til kjolen, ringer og annet tilbehør, og hvordan jeg skulle ha håret mitt.

Det ble en kjempefin dag  og familiene til de begge var utrolig hyggelige alle sammen. Det er ikke så ofte vi får være gjester i bryllup så man må ta innover seg så mange inntrykk man bare kan.

ER IKKE BRYLLUP BARE VAKKERT!? TENK Å FÅ VÆRE EN PRINSESSE FOR EN HEL DAG!

NY FRISYRE TIL BRYLLUP

I og med at vi skal i bryllup til helgen, var det på tide med en frisørtime igjen. Jeg kom inn med ønske om en kaldere farge, mitt var begynt å bli så gult og gyllent. I tillegg kunne jeg tenke meg å fått en kald brun nyanse i det. Det tok ikke lang tid før jeg var lei av det platinablonde håret nei. Jeg syntes jeg passet det veldig godt, men det er nå litt kjekt å prøve litt nytt innimellom. Jeg har en tendens til å låse meg til kun en stil i en lengre tid.

Håret mitt har slitt noe veldig i det siste. Jeg vet ikke om det er fordi det ikke tålte blekingen fra forrige gang, eller om det rett og slett kommer av barseltiden etter fødselen. Helt fremme har jeg en slags ramme rundt ansiktet med hår som har knukket rett av. Små stive hårstrå som står rett opp. Det sies jo at håret da får en knekk og kan slites ganske mye, såkalt ammehår. Det kommer som regel 3-6 mnd etter fødsel, så det kan virke logisk at det er det som er forklaringen. Men søren altså, haha. Det ser ikke noe bra ut. 

Jeg endte opp med å stripe etterveksten i blonde striper, for deretter å ha kald korrigering i hele håret for å få bort det gyldne. Klippet også ganske mye av det for å få hele og friske lengder. Det var ganske slitt nå på slutten. Se hvor fint og fyldig det ble! Nå er jeg ganske klar for bryllup til helgen altså! 

Før

Etter

JORDBÆRPIKEN

For en deilig sommertemperatur vi har hatt i dag altså! Og det beste, det skal være slik hele helgen og utover neste uke!

Spørs gjerne om jeg får nyte det like fullt ut som andre. Joda, hvis jeg er like flink til å planlegge som i dag så er det jo ingen problem! Jeg hadde egentlig satt meg foran symaskinen da venninnen min spurte om vi ikke skulle gå på stranden og nyte været. Joda, jeg må bare planlegge en time først. Neida, det var absolutt ikke så gale. Bare huske solfaktor 50, solhatt og bleier så var vi good to go. Men generelt så kreves det ofte en hel del planlegging når man har små, det er jo ikke akkurat noen hemmelighet. Men det er vel som med alt annet regner jeg med, trening gjør mester. Og jeg som hadde tenkt å bare holde oss hjemme i dag da, fordi det er så mye å tenke på når jeg skal utenfor de fire veggene her hjemme. Hvertfall når samboer ikke er hjemme. Samboeren min har vært på jobb i hele dag, og han skal jobbe 12 timers skift i helgen. Det betyr at jeg er alene med litlå så og si hele helgen. Men vi kan jo ikke holde oss inne for det. Det er nesten galskap, nå som sommeren endelig er her!

Etter å ha kjørt en bomtur til en forblåst strand, endte vi opp på Aksnesstranda. Her var det lunt og fint, ordentlig sydenvarme. Der rigget vi oss til for en liten avslapping i solsteiken. Om det faktisk ble noe avslapping er en annen ting. Kaja Sofie var travelt opptatt med å inspisere alt mulig, det var tydelig at hun satte pris på å få komme ut i sola. Hun hadde mye energi på lager! Smoothie til henne, og jordbær til oss. Hu mor rett på google og søke “kan baby 8 mnd smake jordbær”. Kaja Sofie var ganske så ivrig etter jordbærene så hun fikk smake i dag for aller første gang. Og gjett om det falt i smak. Kjenner jeg blir så glad og fylt med god energi når jeg ser at hun koser seg. Får meg til å glede meg til alle de fine øyeblikkene vi skal oppleve imens vi følger Kaja Sofie sin oppvekst. Og det er slike øyeblikk som får meg til å faktisk orke å gjøre all den planleggingen det kreves for å få en så bra dag som mulig for datteren min

De neste dagene skal jeg være enda mer effektiv og få oss ut dørene tidlig! Det er nå vi må nyte sommeren

EFFEKTIV VASKEDAG

Denne dagen har gått så sinnsykt fort! Enda jeg ikke har gjort noe spesielt. Hele dagen har gått til vasking, og det er ikke tull engang. 

Vi fikk oss en kjedelig overraskelse da vi stod opp i dag. Hunden hadde hatt uhell og lagt igjen en liten brun sak i senga si. Det var for såvidt ikke noe lite, for i tillegg til hele senga hadde hun klart å dratt det med seg inn i stua. Samboeren min hadde kommet hjem fra nattevakt og sov, derfor måtte det en del planlegging til på hvordan jeg skulle løse dette. Kaja Sofie var ikke fornøyd med å bli satt i lekegrinda, og ikke kunne jeg sette henne på gulvet der det var skittent overalt. Nei, ringe til svigermor og be om barnepass i noen timer var løsningen! Her måtte det vaskes. Ikke bare litt, men overalt! 

Klokken 17 hentet jeg litlå mi igjen. På den tiden hadde jeg da fått vasket både hunden og senga hennes, vasket alle gulv, ryddet gangen og stua, tatt oppvasken, satt på en maskin med hundetepper, handlet mat og vært innom diverse butikker for å få tak i løpestreng for å ha i hagen til hunden. Skal si timene fløy avgårde i dag! Fra nå av skal hunden stå ute mesteparten av dagen! Kanskje dette var litt hell i uhell. Jeg fikk tross alt ræva i gir og faktisk rydde og vaske nesten hele huset! Synes dog litt synd på henne når hun gir med det blikket. Selv om det er hun som burde synes synd på meg som må gjøre rent etter henne ♥

Nå skal jeg straks kjøre gjennom styrkeprogrammet mitt for dag 2, og så tror jeg det er leggetid for meg. Rett og slett. 

MITT STYRKEPROGRAM DE NESTE 14 DAGENE

God dagen! Endelig skinner sola igjen etter en helg med regn, regn og atter regn. Håper vi får en deilig sommervarme denne uken, vi har nemlig kommet så langt på terrassen at vi kan begynne å ta frem møblene igjen. Akkurat nå sitter jeg og ser ut av vinduet og lurer på om jeg skal ta en runde rundt byggefeltet med Kaja Sofie oppi bæremeisen? Vi har startet med å venne henne til å sitte i den nå, noen minutter lenger for hver gang. Men først må jeg skifte klær, jeg har nemlig fullført min første dag av styrkeprogrammet mitt som jeg skal gjøre i 14 dager nå fremover!

Vil du hive deg på så må du gjerne gjøre det! Legg gjerne igjen en hilsen i kommentarfeltet om at du er med, så gjør vi dette sammen. Jeg har tatt “Før”-bildene mine i dag, og jeg krysser fingrene for at jeg ser noe resultater om 14 dager. I tillegg til å gjøre dette programmet hver dag, så kommer jeg også til å sykle min daglige runde og gå turer. Så det vil ikke være en ren styrketrening på mage. Det tror jeg helt ærlig ikke vil komme særlig resultater av, i og med at jeg har litt fett på magen som også må bort. Og hva må man gjøre da? Jo, en sunn kombinasjon av kondisjon og styrketrening ♥

Jeg skal gjøre dette programmet en gang om dagen. Hver øvelse varer i 30 sek og mellom hver øvelse tar jeg 10 sek pause. 

BLIR DU MED? ♥

 

ENDELIG UNDER 80!

Endelig! Endelig har jeg nådd ett stort mål. Jeg er kommet under 80-tallet på vekta, og det føles helt sykt godt. Det har vært ett mål for meg i lang lang tid. Jeg kan ikke huske sist jeg var under 84 kg, så å være på 70-tallet nå føles utrolig digg! Det skal sies at jeg har vært ganske flink i det siste også, vært veldig motivert og noe streng med meg selv. Jeg hadde jo ett mål om å gå ned 2 kg frem til vi skal i bryllup, som er 20 juni. Det skrev jeg i ett innlegg 23 mai. Det målet har jeg nå klart, og det er fortsatt to uker til bryllupet. Jeg tror jammen jeg skal satse på 2 kg til gitt!

Jeg har vært veldig flink til å være i aktivitet. I tillegg til å gå mye tur har jeg også begynt å sykle. Samme runden hver gang, og for hver gang prøver jeg å få bedre tid enn forrige gang. I dag gikk jeg til Bårdshaugvatnet, som var den siste turen jeg hadde igjen i Haugesund kommune. Det vil si at jeg er ferdig med alle TellTur-målene i Haugesund, og har bikket over 50 turer! Det er så gøy, jeg er super motivert til å klare å gå alle 146 turmålene innen høsten er på hell. Og dette hjelper jo også godt på det å komme meg i form og bli kvitt noen kilo!

Fra og med i morgen skal jeg prøve ut noe nytt. Jeg har funnet ett styrkeprogram som jeg skal gjøre hver dag i 14 dager. I morgen tar jeg “Før”-bilder og etter 14 dager skal jeg sammenligne dem. Jeg er faktisk utrolig spent og super gira på å komme i gang! Jeg er så utrolig motivert for tiden at jeg bare… JOHOO! Og det er nok garantert på grunn av at jeg begynner å se resultater fra alt arbeidet jeg har gjort. Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen ♥

ROLIG LØRDAGSKVELD

Det var utrolig godt å slenge beina oppi sofaen nå! Lysene er tent og jeg har spist deilig hjemmelaget pizza, Hotel Cæsar ruller på tv-skjermen og jeg skal unne meg en stor skål med chips i kveld. Mest sannsynlig kommer jeg ikke til å spise halvparten engang, jeg er kommet så godt inn i de gode vanene jeg har begynt med og ser også resultater på vekta nå, jeg vil ikke ødelegge noe nå som jeg er så godt i gang! Men samtidig må jeg minne meg selv på at jeg må kunne kose meg en dag innimellom. Jeg prøvde bunaden i dag, og jeg fikk den endelig på meg. Det har ikke skjedd siden før jeg ble gravid, nesten to år siden! Noen kilo til nå så passer den helt perfekt!

I dag har jeg hatt barnefri så og si hele dagen. Kaja Sofie har sovet hos besteforeldrene sine, og jeg har fått god tid til å gjøre unna masse husarbeid. Jeg og Kira har også fått tatt oss en liten fjelltur, opp til Heggelifjellet. Samboeren min holder utdrikningslag for kompisen sin som skal gifte seg om to uker. Vi skal begge i bryllupet deres, noe jeg gleder meg masse til. Så han har vært borte hele dagen, og kommer nok til å være borte til langt på natt regner jeg med. Jeg hentet litlå mi i 4 tiden, og nå sover hun godt. Jeg skal fortsette kvelden med å kose meg med litt bloggskriving, kanskje se en film på Netflix og deretter finne senga. 

HA EN FIN LØRDAGSKVELD FOLKENS!

SOMMERENS PROSJEKT

Heisann! Akkurat nå prøver jeg febrilsk å få litlå til å sove litt. Hun er utrolig aktiv om dagen og skal få med seg alt som skjer. Og selv om det betyr sutring og gni seg i øynene på denne tiden, så skal hun absolutt ikke sove. Det hadde vært ganske deilig om hun kunne sove litt nå, bare for en halv time! Da kunne jeg fått gjort litt mer i huset nå som jeg var så godt i gang. Hun ligger i sengen sin og babler i vei, imens jeg sitter rett utenfor rommet hennes, rettere sagt ute i gangen, ved pcen og blogger. 

For en herlig pinse vi har hatt! Deilig temperatur og solfylte dager. Langhelg, selv om kanskje jeg ikke merker det på samme måte som andre. Jeg har jo fri uansett hvilken dag det er, frem til august. Jeg har egentlig nesten gått og ventet på at butikkene skal åpne igjen. Vi er nemlig i full gang med å fikse på terrassen vår som aldri ble helt ferdig i fjor, eller i forfjor da vi begynte på den. Vi har fått beiset enda en omgang nå før helga som var, og i dag skal vi male ferdig rekkverket. Vi har vært litt rundt omkring i dag for å se om det er noen butikker som har parasoll og putekasse og litt diverse. Jeg har bestemt meg for at jeg vil gjøre terrassen ordentlig koselig og fin i år, vi kommer tross alt til å bruke mye tid her i sommer.

Akkurat nå er det ikke så mye å skryte av, men det kommer til å bli så fint her! Jeg har planene klare for innredningen, malingen må bare tørke noen dager og så er det fritt frem for meg til å gjøre hva jeg vil. Kansje dere har noen tips til terrasseinnredning?

DET SER NOK STUSSELIG UT AKKURAT NÅ, MEN JEG HAR TRO PÅ AT DET VIL BLI VEDLIG FINT HER