BJØRNEPARKEN – BILDEDRYSS

Synes det er så rart å tenke på at jeg snart skal tilbake på jobb. Jeg har hatt fri i snart 11 mnd, nesten ett helt år! Om noen få uker skal Kaja Sofie begynne i barnehagen og jeg skal tilbake på jobb for fullt. Det føles både kjipt og godt på en gang. På en måte skal det bli godt å kjenne på det virkelige livet med barnehage, jobb, plikter og rutiner. Men det har jammen meg vært herlig med permisjon! Ja, selv om det har vært utrolig travelt og jeg har ofte vært veldig sliten. For ikke å snakke om fortvilet og noen ganger utrolig redd! Å få baby er ikke akkurat noen ferie. Men alt slitet er så verdt det, og jeg kunne gjort det samme om og om og om igjen. Så, fortjener vi ikke da litt ferie nå som permisjonen min nærmer seg slutt?

Vi fant jo ut at vi skulle til Bjørneparken i Flå. Vi gjorde ikke noe stort nummer ut av ferien i år, annet enn at vi kjørte nesten 6 timer en dag for å gå i Bjørneparken neste dag. Og deretter kjøre hjem igjen på dag 3. Vi fikk testet ut det å kjøre langtur med ett lite barn, noe som gikk over all forventning. Jeg satt meg av og til bak med henne, og fikk underholdt henne når hun begynte å bli trøtt og lei. Kristiansand Dyrepark var egentlig mitt førstevalg, men på grunn av utsolgte hoteller, moteller og overfylte campingplasser, så måtte vi finne ett greit alternativ. Uansett tror jeg vi vil ha mer glede av Kristiansand neste år, når Kaja Sofie er blitt litt større. På vei til Bjørneparken stoppet vi litt langs veien, blant annet gjorde vi ett stopp ved den populære Vøringfossen. Bare synd det var tåke akkurat på det tidspunktet vi var der. Vi sov på Nor Kro Motell, 30 min unna Bjørneparken. I tillegg kjørte vi forbi barndomshjemmet til bestemoren til samboeren min på vei til parken. Han hadde aldri sett det tidligere, så det var litt spesielt for ham å se. 

Bjørneparken er en park med mange norske skogsdyr, samt noen eksotiske reptiler og to amurleoparder. Når Kaja Sofie er så liten hadde vi ikke behov for å besøke en park med karuseller og diverse. Hun sov gjennom halve dagen uansett. Dessuten er hun altfor liten til å gjøre stort annet enn å være tilskuer fra vognen sin. Det blir nok av muligheter til fart og spenning når hun er blitt noen år eldre. Vi brukte god tid på å gå gjennom hele parken. Alle dyrene har kjempestore områder å gå på, det er nok derfor jeg følte det var litt lite dyr der i forhold til hvor stor parken var. Noe som egentlig er veldig positivt for dyrene!

Jeg har ikke lenge igjen av den måneder lange ferien min, men jeg har fortsatt lyst til å besøke en fornøyelsespark i sommer! Jeg fikk med meg ei venninne til å bestille billetter til Kongeparken nå på søndag. Krysser fingre for at det blir fint vær!

HAR DU VÆRT I BJØRNEPARKEN NOEN GANG?

FORBEREDELSER TIL FERIETUREN

Vi har nå funnet ut hvor vi har lyst til å ta med jenta vår på ferie. Vi endte opp med å bestille billetter til Bjørneparken i Flå, noe jeg tror Kaja Sofie vil få glede av. Hva er vel ikke bedre enn livets første reise til å se på Norges flotte samling av ville dyr? Bjørner, gauper, elg, hjorter, og til og med amurleopard! Litt synd at det er meldt noe dårlig vær, men vi får bare pakke med oss regntrekk til vogna og paraplyer og ta det med ett smil! Vi blir ikke borte lenge. Vi kjører avgårde på mandag, går i Bjørneparken på tirsdag og kjører hjem igjen onsdag – mest sannsynlig. Plutselig finner vi ut at vi vil ta en avstikker på veien, det er tross alt ingenting som holder oss tilbake!

Så nå om dagen er jeg i full sving med å “forberede” oss på reisen. Alt av klær skal være ferdig vasket i løpet av dagen i dag. Skittentøyskurvene skal være tomme! Bosset skal tømmes, gulvene skal vaskes og kofferten skal pakkes. Det er jo så mye kjekkere å komme hjem til ett strøkent hus. Å vaske er ikke akkurat det første jeg vil ta meg til når jeg kommer hjem. Jeg har sprunget opp og ned mellom stua og vaskerommet i to dager nå. Det er ikke det at vi har så enormt med skittentøy, men foreløpig kan jeg kun bruke vaskemaskin og tørketrommel en om gangen. Og det kompliserer saken litt.

Dette blir første gang vi tar med litlå på langtur i bil, så det blir spennende å se hvordan dette går. Jeg tror det går helt fint, det er bare å ta ting med ro, ta masse pauser og ikke stresse. Det er viktig å huske på at vi er på ferie, da skal man slappe av. Alle sammen

HAR DU VÆRT, ELLER SKAL DU PÅ FERIE? 

TIPS TIL FERIESTED MED SMÅ BARN?

Heisann! Tenkte det var en stund siden forrige blogginnlegg så følte for å sette meg ned for å skrive litt igjen. Har lyst til å be dere om tips til feriesteder jeg og den lille familien min kan reise til? Vi tenkte først at vi gjerne bare skulle være hjemme i sommer – igjen. Men nå føler jeg at jeg virkelig må ha meg en liten ferie, rett og slett noen dager utenfor min egen by. Men hvor reiser man når man har ett barn som ikke er fylt 1 år engang? 

Vi har hele tiden tenkt at Kristiansand Dyrepark er ett veldig fint alternativ. Der er det masse Kaja Sofie kan kikke på, dyr og underholdning. Vi har ikke noe behov for karuseller og fart og spenning i år akkurat. Det eneste problemet er at det finnes ikke ett eneste ledig rom på hotell i nærheten. Eller motell for den saks skyld. Camping har vi vurdert, men det ser fult ut overalt. Og vi ønsker å reise så lett som overhode mulig. Vi har også vurdert Mikkelparken og Bjørneparken. Hunderfossen har vi også vært innom tanken, men det er en veldig lang kjøretur. Jeg vet at vi er ganske sent ute med å bestille noe som helst, men det var så usikkert på om vi faktisk skulle ut og reise litt, eller om vi ble hjemme. Etter en kjapp diskusjon så var det vel 100% enighet i at vi fortjener å ta oss en liten ferie. Så om dere har noen tips til en (sped)barnevennlig ferie, så legg gjerne igjen en kommentar

Jeg har aldri reist på ferie med små med meg noen gang. Kanskje med familie en tid for lenge siden. Men som mamma har man ett helt annet ansvar. Det blir en spennende utfordring! Og selv om Kaja Sofie ikke kommer til å huske denne ferien, så er det kjekt å kunne vise frem bilder senere og fortelle at vi fant på masse gøy helt fra starten av!

HVORDAN BLIR DIN FERIE I ÅR?