KONFIRMASJON

I helgen har jeg vært i konfirmasjon til ett søskenbarn. Vi fikk servert god mat og for anledningen hadde dem leid inn en gitarist som stod for litt underholdning. Vi måtte også benytte sjansen til å ta noen fine bilder ute i parken, nå som vi for en gangs skyld hadde pyntet oss. Tenk at om 15 år så er det jeg og Andreas som selv skal arrangere konfirmasjon til vår datter! Morsomt å tenke på. Jeg kom meg jo ikke oppi bunaden i år, men fikk da en fin grunn til å bruke den fine lilla kjolen som ankom i posten bare noen dager før. Den er fra ebay faktisk, og passer egentlig til alle anledninger.

Fikk ikke ordnet med alle bildene i dag siden jeg må straks sette meg i bilen og kjøre på jobb. Så, jeg må løpe! Vi blogges om litt!

MINE PLANER FOR HELGEN

God morgen!

Da ser det endelig ut til at blogg.no har ordnet opp i innloggingsproblemet til samtlige bloggere. Her om dagen fikk jeg problemer med å logge inn og har derfor ikke kunnet blogget noe som helst, noe som er ganske frustrerende når man sitter inne med mange nye ideer til blogginnlegg og ikke får gjort noe med det. Men nå ser det ut til å funke igjen og jeg er happy!

Denne uken har vært ganske deilig med mye fri og ingen planer. Og heller ingen plager, må jeg si! Du vet, kvalm eller slakk eller you name it. Plutselig kommer helgen og fylles opp med alt fra familieselskap, innflyttingsfest og konfirmasjon. Broren min fylte år i går, så da ble det kaker og brus på menyen. I kveld skal jeg til bestevenninnen min på innflyttingsfest. Hun har endelig fått leid seg egen leilighet noe jeg vet hun lengtet mye etter. Så det blir kjekt å feire det. Og i morgen er det konfirmasjon til mitt søskenbarn. 

Det store spørsmålet denne gang var om bunaden ville passe i år. Jeg hadde faktisk forhåpninger til at den kunne passe, men der tok jeg rimelig feil. Jeg er i uke 21 nå, og jeg har lagt på meg både her og der uten at jeg helt klarer å se det selv. Ja, bortsett fra magen da, den er ikke til å ta feil av lenger! Og jeg har gått opp en størrelse i bh, som om jeg ikke hadde store nok fra før.. Det blir vanskeligere og vanskeligere å finne både undertøy og klær som passer. Buksene begynner å presse, og det er ikke noe behagelig på noen måte. Jeg trives best å gå med lange, løse kjoler men det tar seg ikke bra ut i alle anledninger det heller. Og bunaden kan jeg se langt etter. Det får bli ett mål til neste år!

Nå skal jeg straks lure meg bort til hestene for å ta stallarbeidet for dagen. Greit å bli tidlig ferdig med det når jeg har så mye på dagsplanen. Kanskje jeg får til en TellTur i løpet av dagen også! Jeg har gått 14 turer til nå, og det er jeg faktisk ganske stolt over med tanke på at jeg går gravid. Det er noe som merkes både på kroppen og kondisjonen. Samtidig som jeg kjenner det gjør godt for meg å bevege meg i terreng og bakker. Det er verre å gå og vandre på ett kjøpesenter, tro det eller ei! Vi blogges senere da folkens ♥ Ha en fin lørdag! 

HVA ER DERES PLANER DENNE HELGEN? 

ER DET BARE PÅSKEEGGENE SOM HAR SKYLDEN?

Nå som påsken er rett rundt hjørnet kan man jo tenke seg til hva som også står på planen foruten å pakke sekken og spise Kvikklunsj i påskefjellet. Joda, den store diskusjonen om Freias påskeegg med palmeolje er i gang igjen! 

Ja, da klarte ikke jeg heller å holde meg unna debatten stort lenger! Min mening om saken, helt ærlig? Jeg mener helt klart at vi må bli flinkere til å tenke på miljøet og begynne å ta tak i problemet istedenfor å bare skyve det videre. Jeg synes det er bra at det er blitt ett så stort fokus på bruken av palmeolje i matvarer og produkter, og det har ført til at mange produsenter har enten kuttet det helt ut eller redusert bruken av palmeolje i produktene sine. Men så har vi disse påskeeggene da. Og det er her spørsmålet mitt dukker opp. Hvorfor legge hele skylda på Freias påskeegg? Det er bare disse jeg ser andre bloggere og ivrige kommentatorer skriver om. Det var ett leserinnlegg i Aftenposten som fikk meg til å ville skrive dette innlegget. Forfatteren av innlegget var “skuffet” over at Freia fortsatt bruker palmeolje i eggene sine. 

Så her kommer debatten min…For det første, hvorfor skal Freia ta all støyten for bruk av palmeolje når det finnes tusen andre produkter på markedet som inneholder minst like mye palmeolje fra andre firma og fabrikker? Hva er så spesielt med Freias påskeegg i forhold til alt det andre vi putter oppi handlekurven? Freia bruker palmeolje i så og si alle sjokoladene sine, så jeg håper for guds skyld at de som er så imot disse eggene holder seg langt unna sjokoladehylla på butikken. For andre ting ville vært dobbeltmoralsk, eller? Og en ting til. Disse eggene er bare tilgjengelige i påsken. Jeg har en hel liste over andre produkter som inneholder palmeolje, og de blir solgt i butikker hele året! 

Ta for eksempel sjokoladen Lion og isen Balltop fra Nestle og Hennig Olsen. Disse inneholder palmeolje. Og så kan jeg nevne blant annet Ritz kjeks, yoghurt nøtter i løsvekt og saltstenger fra X-tra. Og ingen er vel glad i oreo kjeks eller sandwich is? Hva med Nesquick sjokolade og disse kakemennene man får kjøpt i 4 pakninger? Goman er Coop`s eget bakeri og bruker palmeolje i de fleste matprodukter, blant annet pølsebrød, hamburgerbrød, hveteboller og rundstykkene i brøddisken. Og de som er glad i fastfood bør også trekke seg tilbake her. Burger King er den verste av de alle, tett kommer McDonalds etter. Kildene mine er blant annet tv2 og regnskog.no.

Ja, det er mye å ta tak i. Jeg skulle virkelig ønske vi kunne lage gode matprodukter uten å ta fra naturen som fører til ødeleggelse! Men om du plutselig følte for å bli hysterisk over noen påskeegg fordi trenden sier det, da håper jeg du også boikotter alt annet som også inneholder palmeolje. Om du gjør det så er det jo helt supert! Det er bra, det mener jeg helt ærlig! Vi må jo begynne en plass, helt klart, men nå tror jeg de fleste har fått med seg at disse eggene inneholder palmeolje. På tide å ta steget videre og opplyse folk om andre matprodukter som er skyld i at regnskogen brenner opp? Påskeeggene til Freia inneholder palmeolje. Vi legger`n død. 

Jeg kaller det for en “trend” fordi etter at en viss toppblogger delte sine meninger om nettopp disse påskeeggene i lilla pakning, valgte samtlige bloggere over Norges land å hive seg på ved å henge ut Freia, skrive sinte meldinger og oppfordre til boikotting og gud vet hva. Det pågår også i år. Internett er full av bilder av en brennende regnskog med disse påskeeggene i front. Men jeg velger altså å melde meg på motsatt side, og stille spørsmål til disse som kommer med kvass kritikk til Freia. Jeg tror helt ærlig de fleste der ute ikke har satt seg ordentlig inn i hvor mange matvarer det faktisk finnes der ute som inneholder palmeolje og som derfor også bør boikottes om det er så det dem mener er best måte å bekjempe dette på. For det nytter ikke å gå forbi lilla eggekartonger i sjokoladehyllen med hevet hodet for så å grabbe seg ei berlinerbolle med krem fra Goman. Da er du like langt. Men det vet folk kanskje ikke, for de er bare opptatt av at det er påskeeggene vi skal boikotte og ikke noe annet? Hjelp meg å forstå!

Det er en ting til jeg ønsker å få med i dette innlegget. Vil du være med å redde regnskogen? Da har jeg noen tips til hva du kan gjøre, foruten å boikotte påskeegg:

Først av alt kan du bli regnskogvokter! Da bidrar du til at urfolk og skogfolk får rettigheter til skogen sin.

Unngå tropiske tømmer! Har du sjekket at møblene dine eller annet interiør ikke inneholder tropiske tømmer? Tømmerhogst er nemlig en av de største truslene mot regnskogen. Unngå kjøp av slike møbler.

Si nei til palmeolje. Da er det ikke bare Freia sine påskeegg det er snakk om. Det er blant annet matvarer og mat fra fastfoodkjeder og restauranter, kosmetikk, såper, kremer, vaskemidler, levende lys og dyremat.

Unngå kjøp av bøker som er trykket på papir fra regnskogen. Mange forlag får bøkene sine trykket i Kina som importerer store mengder papirmasse fra regnskogen. Mon tro om bøkene til Sophie Elise som hun tjener fett på er trykket på slikt papir? 

ELLERS ØNSKER JEG DEG EN RIKTIG GOD PÅSKE! 

19 UKER – FORMOPPDATERING

Hei på dere, og god helg! Jeg ble ferdig på jobb for ett par timer siden og har tatt helg med god samvittighet. Jeg håper varmen kommer tilbake til oss disse dagene, for i dag da jeg kjørte til jobb var det -2 grader ute! 

Jeg fikk ikke publisert innlegget som var ment for gårsdagen. Jeg var da nemlig 19 uker på vei, presis, og syntes det var på tide med en form-oppdatering. Jeg har jo vokst litt i det siste kan man si. Men om jeg legger det ut i dag har ingenting å si. I dag er jeg altså 19+1 uker gravid og veier det samme nå som jeg gjorde før jeg ble gravid, og vel så det. Takket være min tøffe start på svangerskapet kastet jeg jo opp så mye at jeg gikk ned 10 kilo på veldig kort tid. Disse kiloene har jeg da fått på meg igjen nå, bare i form av en kulemage. Og litt her og der. Jeg er absolutt ikke redd for å legge på meg om dagen. Jeg spiser akkurat det jeg har lyst på bortsett fra ting som jeg vet jeg ikke tåler akkurat nå, som taco og Coca-Cola. Og selv om jeg har sagt opp medlemskapet mitt på treningssenteret, er jeg ute og beveger meg for å holde meg i noenlunde god form. Så langt det lar seg gjøre. Jeg begynner å kjenne godt på det rundt bekken og spesielt i korsryggen når jeg har dager hvor jeg går turer, går på jobb eller vandrer på kjøpesentre. Jeg prøver å leve som normalt, bare at alt går i ett mye saktere tempo. 

Ja, som dere ser så begynner magen å ta form. Jeg gleder meg faktisk til magen blir enda større. Da ser man liksom tydeligere at jeg er gravid og ikke bare har lagt på meg vinterfett, haha! Lårene er større, puppene er større. Jeg begynner å slite med dongeribuksene, og jeg var nødt til å gå opp en bh-størrelse. Nå er det vel like før jeg kan kjenne liv i magen håper jeg! Som førstegangs gravid vet jeg ikke helt hva jeg skal kjenne etter, men jeg regner med jeg vet det når det skjer.

Babyen veier rundt 21.5 cm på denne tiden og er på størrelse med en mango! 

TUR I SVEIOMARKA

Hei på dere! Nå er det ikke noen tvil om at våren er kommet! Ja, selv om det var litt frost på bilen i dag tidlig. Altså, for ett vær vi har hatt i dag! Strålende sol, perfekt turvær. Gradene var ikke spesielt varme og det var frost på bakken på noen partier hvor vi gikk, men likevel var det varmt og godt.

Jeg og Lisa tok for oss Sveio i dag hvor vi var og samlet til oss noen TellTur koder. Bjellandselva og Vågamarka. Nå er jeg oppe i 11 turmål. Av 126 vel og merke. Men jeg er godt i gang! Satser på å få tatt noen turer til helgen, men alt handler jo om hvordan dagsformen min er. Kira og Bella var selvfølgelig med på tur, våre trofaste følgesvenner! Om du er rundt i området vil jeg anbefale deg å ta turen langs Bjellandselva hvor vi gikk i dag. Fantastisk idyllisk og lett tur for alle. 

Akkurat nå sitter jeg og slapper av i sofaen imens jeg blogger og sorterer bilder. Jeg skal straks ta meg en god og lang dusj før jeg tenker å skifte på senga og rydde litt. Kanskje lage noe middag. Samboeren jobber kveld, så da er det ikke alltid jeg gidder å lage noe når det bare er meg. Jeg tenkte også å få tatt noen bilder til morgendagens blogginnlegg. Da er jeg nemlig presis 19 uker gravid, og det er på tide med formbilder. Magen min er blitt så stor nå! Eller, jeg føler i hvertfall at den er stor allerede, og større skal den jo bli. 

HA EN NYDELIG DAG VIDERE! ♥

PRINS ELLER PRINSESSE?

Omg, dette har jeg ventet spent på nå i flere uker! Jeg er akkurat kommet hjem fra sykehuset hvor vi har vært på den ordinære ultralyden. Jeg er nøyaktig 18 uker og 4 dager på vei, har termin den 8. september og alt står bra til med den lille. 

Men det jeg var mest spent på å få vite denne gangen var selvfølgelig om vi venter en prins eller ei prinsesse. Magefølelsen min har lenge vært at vi får ei jente, og det er flere i familien og venner som har tippet det samme. Jeg holdt nærmest pusten da jordmødrene lette etter svar. Og, magefølelsen min var jammen riktig! Vi får jente! Nå kan jeg endelig gå ut og shoppe masse babyting! I rosa, såklart! Og jeg kan nesten ikke vente med å starte med barnerommet. Herregud, så mye kjekt det skal bli fremover.

Ultralyden var noe mer omfattende enn hva jeg hadde sett for meg. De målte alt fra lårbenet og hodeskallen til hjerteklaffer og føtter. Ultralyden varte en hel time, og ingenting ble oversett. Men det er jo bare bra at de tar seg god tid og sørger for at absolutt alt er som det skal være. En fin opplevelse må jeg si! 

IT`S A GIRL♥ ♥

VENTEBOLLER

Nå gleder jeg meg noe voldsomt til i morgen, jeg er bare så utrolig spent! I morgen tidlig skal vi på den ordinære ultralyden og mest sannsynlig får vi vite kjønnet på den lille i magen. Jeg måtte rett og slett finne på noe å gjøre i dag for å få tiden til å gå, så jeg bakte like greit både skillingsboller og vanlige boller i ettermiddag, og i tillegg lagde baguetter med fyll til kvelds. Nå begynner husmorrollen virkelig for real kan man si! Ekte venteboller dette visst! 

Vi har time kl.09.15, og får vi ett sikkert svar på hvilket kjønn det blir vet dere kanskje hva jeg kommer til å gjøre resten av dagen i morgen! Shoppe babyklær! ♥

Om du ønsker oppskrift på baguettene med fyll i, kan du bare søke på “lindalovise91.blogg.no baguetter med fyll” på google. Jeg har delt oppskriften flere ganger, den skal være lett å finne igjen. Nå skal jeg kose meg riktig så mye før jeg tar kveld. Håper jeg får sove i natt da! Natti ♥

VIL VI VITE KJØNNET PÅ BARNET?

Det er klart jeg og min samboer går en veldig spennende tid i møte. Vi skal bli foreldre, vi skal bli en familie! Og med det så følger det en del spørsmål og valg på veien. Og ett valg som vi står ovenfor nå er om vi faktisk vil vite kjønnet på barnet vårt allerede nå. Jeg er 18 uker på vei, og den såkalte ordinære ultralyden nærmer seg, faktisk allerede nå på mandag! Og jordmor vil forhåpentligvis kunne se om vi venter ei jente eller en gutt. Det er ikke en selvfølge at alle vordende foreldre vil vite kjønnet på den lille i magen riktig enda. Jeg har snakket med samboeren min om det, og vi er enige om at vi ønsker å få vite kjønnet på den lille. Jeg ville nok hatt visst det uansett, for jeg er så utrolig spent!! Jeg klarer snart ikke vente mer!

Mine forventninger til denne kommende ultralyden er rett og slett bare det å få vite kjønnet til babyen min. I og med at jeg har vært så syk og vært mye inn og ut av sykehus, så har jeg også fått flere ultralyd kontroller enn hva man normalt kanskje får. Jeg har hatt tre ultralyd kontroller tidligere hvor det er bekreftet at barnet er friskt og at det vokser som normalt. Så det er jeg ikke særlig bekymret for.

Jeg vil gjerne vite kjønnet, for da føler jeg at vi endelig kan sette i gang med de ordentlige forberedelsene. Innrede barnerommet, kjøpe inn babyklær og alt annet som hører med! Og navnediskusjonen blir en smule enklere. Og alt dette til sammen gjør det hele mer virkelig!

Jeg føler på meg at jeg kommer til å få ei jente. Den følelsen har jeg rett og slett fordi det er så mange som har sagt til meg at “dette blir nok helt sikkert ei jente siden du har vært så dårlig”. Og på nettet står det også at hyperemesis (ekstrem svangerskapskvalme) forbindes ofte med ett jentefoster. Så vi får se! Jeg blir like glad uansett om det blir ei prinsesse eller en prins ♥

HVA TROR DERE DET BLIR? JENTE ELLER GUTT?

TILBAKE PÅ JOBB

Hei på dere! Lille lørdag i dag og klokken er rukket å bli 13.00 allerede. Jeg hadde tenkt til å få ryddet litt i huset i dag, men først har jeg fått unnagjort noen små ærend.

Jeg fikk ringt sjefen min i dag og gitt en gladnyhet om at jeg føler meg klar til å prøve å komme meg tilbake i arbeid igjen. Det er helt sykt å tenke på at jeg ikke har vært på jobb siden begynnelsen på januar i år. Og det er enda sykere å tenke på at jeg har gått og kastet opp hver dag i nesten to måneder. Min sykehistorie kan du lese HER om du er nysgjerrig. Min nåværende sykemelding går ut på fredag, og jeg kan velge helt selv om jeg ønsker å forlenge den eller ikke. Men nå føler jeg at formen min er såpass bra og at jeg vil gi meg selv en sjanse til å gå tilbake til jobb. Komme litt inn i rutiner igjen. Så da er jeg tilbake på jobb i løpet av denne uken!

Foreløpig er det kun den ekstreme kvalmen som har stoppet meg i å leve ett normalt liv. Jeg kjenner ikke særlig til noe forandring i hverken bekken, rygg eller magen for den saks skyld. Jeg kjenner det litt rundt hoftene på kvelden når jeg har beveget meg mye, og jeg kan kjenne det litt i overkroppen om jeg gjør oppgaver hvor jeg må anstrenge meg litt. Som for eksempel når jeg gjør rent i stallen eller gjør husarbeid som å plukke opp ting fra gulvet og sveipe over gulvet med moppen. Jeg tror man lærer å lytte ekstra godt til kroppen sin når man går gravid. Det er ihvertfall noe jeg har fokusert ekstra mye på i det siste. Jeg ønsker å kunne leve så normalt jeg kan, så lenge jeg kan, frem til jeg ligger på fødestuen!

10 UTFORDRINGER I SVANGERSKAPET

Det er klart at alle opplever det å bli gravid forskjellig, slikt som med alt annet. Ofte hører man gjerne bare solskinnshistoriene, og det var blant annet det som gjorde meg skikkelig deprimert når jeg lå på sykehuset. Skulle det ikke være deilig å gå gravid? Strutte med magen og få høre av folk at man blomstrer på en måte ingen har sett før? Det er jo slik alle andre har det. Yeah, right. Slik har det ikke vært for meg, for å si det mildt. Jeg føler på meg at det verste for min del er over nå, med tanke på hvor dårlig jeg har vært og hvor langt nede jeg har følt meg til tider. Underveis har jeg spurt meg selv om det noengang var ment for kroppen min å bære frem ett barn. Er det liksom mulig å bli så dårlig om dette faktisk var ment to be? Så ja, jeg har også hatt negative tanker iblant. Jeg tror det er egentlig mer vanlig enn man tror. Men jeg kom meg gjennom det, for det var jo aldri ett alternativ å hverken ta abort eller legge meg ned for å dø. Nå derimot er det andre ting som er, og vil bli, en utfordring for meg i forhold til månedene fremover. Men som sagt, ting er mye bedre i dag. Jeg er kvitt den verste kvalmen og jeg klarer å holde på mat. Noen av punktene her tar jeg rett og slett som en.. ja, nettopp det dem er; en utfordring! 

Sitte og dusje – Jeg blir rett og slett dårlig og svimmel om jeg står og dusjer, så mamma måtte komme med en krakk som jeg kan sitte på – i dusjen. Føler meg som tidenes bestemor der jeg sitter og vasker meg i dusjen, men hva skal man gjøre?

Kan aldri planlegge lenger enn ett par timer – Jeg vet aldri hvordan jeg føler meg den neste timen. Å planlegge noe med noen er nesten umulig. Jeg kan være god og oppegående i det ene øyeblikket, men spy over do det neste.

Må alltid ha en spypose tilgjengelig – Verst er det når jeg skal kjøre bil. I begynnelsen klarte jeg ikke å kjøre selv, så Andreas måtte kjøre meg dit jeg skulle. Hovedsakelig frem og tilbake fra sykehuset. Men nå er jeg ute på små handleturer innimellom og da sitter jeg alltid med spyposen klar i fanget. Det samme når jeg skal inn på butikken, spyposen ligger klar i veska.

Gå tur med hunden – Vi som skulle ta årets TellTur konkurranse med storm og gjennomføre alle turmålene! Her er det både grusløyper og toppturer til fjells, men – dette ser jeg på som en utfordring, og kommer til å ta ett mål om gangen! Steg for steg.

Glem trening – Vel, ihvertfall på treningssenter. Jeg blir sliten bare jeg beveger meg lett rundt i huset, hvordan blir det da å løpe på en tredemølle? For ikke å snakke om alle øvelsene som presser her og der. Plutselig presses det frem en rap og jeg vet ikke om det bare er lyd eller om den faktisk inneholder mat. Så nei. Jeg holder meg unna foreløpig. Kanskje litt hjemmetrening? På badet? Foran do? Neida, nå om dagen er jeg jo mye bedre, men jeg holder meg til tur ute i naturen hvor jeg bare trenger å bøye meg frem om det skulle oppstå noe på veien. 

Kan jeg spise det? – Sterk mat er risiko. Men det er så mye annet jeg også reagerer på, så jeg vet aldri helt hva jeg kan spise og ikke. Pølse i brød er ikke bra for meg, heller ikke prim på skiva. Men brunost går bra. Cola er fælt, og vann trigger brekningsrefleksen. Bortsett fra til middag. Her drikkes det for det meste eplejuice. Og så er det jo alt man ikke bør putte i seg om man er gravid, som for eks. lakris og spekemat. Men så har jeg næringsdrikkene fra apoteket i tilfelle en dag det ikke passer med noe mat i det hele tatt.

Må vurdere alt før jeg gjennomfører det – Jeg har så lyst til å gå og bade i svømmehallen, men hva om jeg må kaste opp sånn plutselig? Eller jeg har lyst til å ta meg en ridetur, eller gå på shopping og kjøpe meg en ny bh. Hva om jeg må kaste opp når jeg står i prøverommet? Eller svimer av!? Jeg kunne tenkt meg å reise til fjells og stå litt på slalom, men klarer jeg bilturen bort? Uansett hva jeg skal ta meg til, så trengs det en plan, en vurdering og en konklusjon på hvordan dette skal foregå.

Ta C1 sertifikatet – Jeg holder jo på med å ta C1 sertifikatet, og det har vært en utfordring frem til nå. Når jeg har ligget på sykehuset har jeg jo ikke hatt mulighet til å delta på kursene eller tatt noen kjøretimer. Nå er det jo sånn at jeg kan ta disse kursene og kjøretimene når jeg selv måtte ønske det, men jeg vil jo gjerne ha lappen innen sommer slik at vi kanskje får tatt oss en bobiltur i ferien. Om formen min er god og tillater det!

Stor spyttproduksjon – Dette er en av de eklere punktene av utfordringer jeg har. Som følge av denne graviditeten har jeg også fått en uvanlig stor spyttproduksjon i det siste. Det vil si, jeg svelger spytt til den store gullmedaljen. Det er så gale at jeg fant heller ut at det var bedre å ha ei bøtte stående ved sofakroken slik at jeg heller kan spytte oppi denne når plagen blir for stor. Jeg blir kvalm av å svelge for mye spytt, så løsningen for meg er å alltid ha drikke tilgjengelig. Jeg går og nipper til eplejuice og saft dagen lang for å holde spyttet i sjakk.

Vonde pupper – Jeg har ekstremt vondt i puppene innimellom, så det å skulle ta på seg en enkel bh er ikke en enkel sak lenger. Det kommer støtvis, så av og til krymper jeg meg av smerte. Og dette kan komme sånn helt plutselig. Tunga er også veldig sår for tiden, men jeg vet ikke om det har noe med svangerskapet å gjøre. Jeg googler det meste av symptomer og leser på forum for å bli litt klokere, men en ting er helt sikkert. Vi mennesker er forskjellige på alle områder.

ER DU, ELLER HAR DU VÆRT GRAVID? KJENNER DU DEG IGJEN I NOEN AV PUNKTENE MINE?