BLACK FRIDAY

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om slike dager som Black Friday og Black Week. Det hadde kanskje mening for noen år tilbake, men nå om dagen er det tilbuder overalt hele tiden. Snart er det romjulssalg, nyttårssalg og deretter januarsalg. Og på mandag allerede er det cyber monday! Jeg vet ikke jeg, men. Overdriver man kanskje litt om man står i en milevis lang kø på en butikk kl.07 om morgenen for å få halv pris på en genser som likevel kommer på salg igjen om noen måneder? 

Ja, jeg har vært på kjøpesenteret i dag. Men om jeg fant noen utrolige tilbud? Neppe. Jeg er faktisk litt skuffa. Jeg gjorde ett kjøp på Cubus hvor jeg virkelig følte meg lurt etterpå. Cubus hadde 40% på hele butikken fra kl.07-10. De hadde en vare hvor man kjøper 3 og betaler 299,- for alle. Det er noe de tilbyr fast, enten det er tilbud eller ikke. Så jeg kjøpte to av disse, altså 6 varer til 598,-. Jeg regnet da med at jeg skulle få 40% av disse, men hva fikk jeg? En sum på kr.536,-. De la til prisen av hva hver enkel vare kostet, og jeg fikk dermed 40% av den prisen. Hva sparte jeg? 64 kr. Er det noe å rope hurra av? Ehe.

På en skobutikk la jeg merke til at førprisen på en sko var blitt skrudd opp og at tilbudet var det samme som i forrige uke. Det vet jeg fordi jeg har kikket på de samme skoene tidligere. Er det i det hele tatt lov å drive med slikt?

Det beste kjøpet mitt i dag var hos H&M. Der fikk jeg handlet meg en kåpe som jeg har sett på tidligere, samt to myke, herlige gensere som jeg har på meg på bildene. Fikk 20% på hele kjøpet. De hadde 20% på hele butikken, og H&M hiver seg sjeldent på med å tilby slike tilbud. Derfor slo jeg til i dag. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle kjøpe meg en kåpe med pelskrage på! Fake, vel og merke. Jeg får en slags boost når jeg først kjøper en del klær, og gjerne noe i en ny stil. Nå har jeg lyst til å fornye hele garderoben min! Først dra ut absolutt alt fra garderoben, for deretter å rydde bort klær og kvitte meg med det jeg aldri kommer til å bruke igjen, som har ligget i skapet i flere år og samlet støv. Det blir kanskje mitt neste prosjekt?

HVA ER DITT BESTE KJØP PÅ BLACK FRIDAY?

DU GRØNNE GLITRENDE TRE, GOD DAG!

Til forskjell fra i fjor, så er julestemningen på topp i år! Det er så mye med julen i år som er spesielt for oss. Det er min første jul som mamma, det er Kaja Sofie sin første jul – ever. Og det er vår første jul som en familie. Jeg koser meg så masse med å kjøpe gaver, pakke inn og skrive koselige til-og fra-lapper. Jeg har mange ideer til hva vi skal gi Kaja Sofie til jul, men jeg tar også gjerne imot tips. Er det noen av mine lesere som for eksempel også har små som skal feire jul for første gang? Hva gir man til så små som synes at pupp og melk er det beste i verden!?

Så, jeg har begynt å pynte til jul som nevnt tidligere. Vi har også fått opp juletreet nå faktisk! Jeg tenkte jeg gjerne skulle gå for ett sølv/gull tre i år, men som vanlig ender jeg opp med å sette på røde kuler også. Det blir liksom ikke helt jul uten det røde! Jeg har merket i løpet av årene at juletreet mitt har endret seg. Jeg holder meg til tre farger; sølv, gull og rødt. Jeg pynter med bomulls”snø” innerst rundt stammen slik at det skal se mest mulig ekte ut. Ofte kan det se litt falskt ut akkurat rundt stammen og der man setter delene sammen. I tillegg til “snø” har jeg også hvite snøfnugg som jeg legger litt rundt om på treet. Det er stort sett disse tingene som beskriver mitt perfekte juletre Jeg har ikke lenger disse frynsene man gjerne har rundt treet, og stjerna på toppen har jeg glemt ut flere år på rad at jeg bare har droppet den helt. Jeg har heller ett reinsdyr i sølv som pryder toppen!

Som alltid er jeg tidlig ute med å få opp juletreet. I år ble det ekstra tidlig, jeg skal innrømme det. Men nå er det sånn at jeg bare måtte få det ned fra loftet og begynne å pynte det slik at jeg fikk en ting mindre å tenke på. Når jeg har ting å gjøre så tenker jeg på det helt til det er gjort. Så da var det fint å få det ut av tankene, så kan jeg heller fokusere på andre ting som opptar hodet mitt. Det er godt med alt som er gjort er mitt motto

HVORDAN PYNTER DU TREET DITT? SØLV / GULL / RØDT? STILRENT ELLER MER TRADISJONELT? NOEN SOM FORTSATT PYNTER MED NORSKE FLAGG OG STJERNE PÅ TOPPEN?

 

I GANG MED JULEVASKEN

Det må bli verre før det blir bedre sies det, i noen tilfeller. Og her i huset er det ordtaket ganske så reelt om dagen. Jeg har begynt med julevasken for fullt! Har dratt ut av skuffer og skap, romstert, sortert og plassert. Det flyter med ting og tang overalt, og det hjelper kanskje heller ikke at jeg har juleverkstedet mitt i stua, på spisebordet. Sakser, lim, innpakningspapir og biter av hamptau finner man overalt her. Nå er jeg heldigvis godt i gang og det ser ut til at det kanskje kan bli jul her i gården også! Eskene med julepynt er kommet frem. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle ha en “hvit” jul i år. Ikke noe rødt, kun sølv og gull. Men nå er jeg jammen litt i tvil. Vi får se hva vi ender opp med. I løpet av denne uken skal alt av julepynt være på plass, det er tross alt 1.søndag i advent på søndag, allerede! Og 1. desember 

DIY FØDSELSTAVLE

Istedenfor å gjemme bort ultralydbildene, den første bodyen og den minste tutten i en skuff, bestemte jeg meg heller for å lage en fødselstavle til Kaja Sofie. Her har jeg fått samlet ting som minner meg om da jeg gikk gravid, sykehusoppholdet da hun ble født og frem til hun var noen uker gammel. Jeg har blant annet brukt hennes første body som hun brukte på sykehuset den dagen vi tok henne med hjem. Hennes første tutt (smokk), lappen som hang på sykesengen, sykehusarmbåndet med navnet hennes, ultralydbilder og lua som hun fikk på seg med en gang hun ble født. Jeg har printet ut bilder fra da hun var 1 dag gammel og fikk også til å lage fot-og håndavtrykk av henne. Bokstavene kjøpte jeg på Trendhuset, malte dem rosa og stavet så navnet hennes, hvor lang hun var og hvor mange gram. De hadde ikke alle bokstavene og tallene på lager, så her måtte jeg være kreativ for å få det til, men resultatet ble nå bra likevel! Der hvor det er litt ledig plass hadde jeg tenkt å bruke noe fra dåpen, kanskje skoene hun hadde på seg. Til bakgrunnen har jeg brukt scrappingpapir. Rammen er fra Ikea. Til å henge fast tingene har jeg brukt limpistol.  

SIDEN SIST…

Heisann! Nå er det en stund siden jeg har fått oppdatert her. Etter at jeg fikk Kaja Sofie har jeg aldri måttet prioritere så mye som det jeg gjør nå om dagen. Selvfølgelig, ungen kommer foran alt! Men når hun sover.. skal jeg prioritere å sove litt, eller skal jeg bruke tiden på å få unna oppvasken som begynner å hope seg opp? Skal jeg endelig få skiftet på senga eller bør jeg finne frem klær jeg skal ha på meg på julebordet? Hva med å oppdatere bloggen og ta nye bilder? What to do..? For å si det sånn, jeg har snakket om å rydde gangen hver dag denne uken. Har jeg fått gjort det? Nei. Haha, mammalivet er virkelig ikke noe spøk! Men gud så kjekt det er ♥

Akkurat nå sover lille jenta mi, så da kan jeg komme med en liten oppdatering siden sist:

♥ Fødselstavlen er ferdig – Ja, fødselstavlen ble ferdig i siste liten! Den ble en del av pynten på gavebordet i dåpen til Kaja Sofie. 

♥ Kaja Sofie er døpt – På søndag som var ble Kaja Sofie døpt. Vi fikk en fin seremoni på mange måter. Presten som hadde gudstjenesten var den samme presten som støttet oss i forbindelse med broren min som gikk bort i fjor. Jeg føler vi nesten har fått ett personlig forhold til ham. Selskapet hadde vi på Hotel Saga i Haugesund. Der hadde vi koldtbord og kaker i godt samvær med familie.

♥ Ronny er solgt – Jeg besluttet å selge miniatyrhesten vår. Han reiste til ny eier forrige helg. Jeg har gått og hatt dårlig samvittighet for at han bare har stått i paddocken uten å bli trent. Siden han er såpass ung burde han få komme til noen som har tid og mulighet til å gi ham det han trenger for å utvikle seg og bruke potensialet hans. Derfor solgte jeg ham til ei dame som hadde miniatyrhest fra før av. Da får han også selskap med noen på sin egen størrelse. Av og til må man se forbi følelsene sine. Jeg tenkte på hestens beste og gjorde det rette. Kaja Sofie skal få seg en ponni når hun blir litt eldre.

♥ Julebord – I morgen reiser jeg og samboeren til Stavanger på julebord. Det er jobben hans som arrangerer. Vi reiser med buss lørdag ettermiddag og er hjemme igjen søndag. 

♥ Julegaver – Jeg er i full gang med julegavene. Jeg blir nok ikke ferdig innen desember er her, men det gjør ingenting. Så lenge jeg har fått begynt! Jeg håper jeg snart skal få begynne å pynte også, men det må nok nedprioriteres foreløpig. Heldigvis har jeg en uke igjen før det begynner å haste, hehe!

♥ Vi har lekt modeller – Ei lokal fotograf trengte modeller til en mor og barn-shoot. Hun så annonsen min da jeg etterlyste nyfødt fotografering og tok da kontakt og lurte på om jeg var interessert. Og såklart var jeg det! Sier aldri nei takk til fine bilder tatt i studio 🙂

Håper ikke det blir så lenge mellom innleggene fremover, men jeg kan såklart ikke love noe 🙂

 

FORSVARETS MINNESMARKERING ♥

Om noen få minutter sender tv2 direkte fra Forsvarets minnesmarkering i Oslo. Jeg skulle egentlig vært der, men i og med at jeg har lille Kaja Sofie og Andreas har jobbhelg ble det besluttet at jeg heller ble værende hjemme i år. Jeg var med på det i fjor, og i år får jeg se det på tv. Mamma og pappa er der nå sammen med broren min og kjæresten hans. Og for de av dere som leser bloggen min for første gang, så er de der for å minnes min bror som forsvant på Barentshavet i mai 2018, imens han var i Kystforsvaret ombord på Kv Nordkapp. Om dere har lyst å se minnesmarkeringen går det på tv 2 Nyhetskanalen nå kl.10.30!

Minnesteinen hvor broren min har fått sitt navn påskrevet ♥

PROSJEKT FØDSELSTAVLE

Inspirasjon til å lage en fødselstavle fikk jeg da jeg tilfeldigvis kom over ett bilde av noe lignende på Pinterest. Istedenfor å gjemme bort den første smokken og bodyen hun fikk på seg samme dag som hun ble født, var det en god ide å kunne lage ei tavle, eller ett bilde, som kunne henge fremme med alle disse gode minnene. Ikke er det så veldig dyrt heller, det meste har man jo allerede! Bruk den første bodyen, smokken, ultralydbilder, navnelappen fra sykehuset, male hånd-og fotavtrykk, skrive ut noen bilder av barnet osv. Rammen jeg bruker har jeg kjøpt på Ikea. 

Dette har vært ett veldig koselig prosjekt å holde på med. Hun vokser jo utrolig fort nå, så det hastet litt med å få tatt både hånd-og fotavtrykk imens hun fortsatt var i nyfødt-fasen. Jeg hadde ikke noe fancy utstyr til å gjøre akkurat dette, så det ble med gammeldags kroppsmaling og god hjelp fra ei venninne, så fikk vi det til på en måte. Nå må jeg bare få den helt ferdig slik at den er klar til dåpen. 

Bilde av resultatet kommer så snart hele tavlen er ferdig ♥ Men slik ser ihvertfall utgangspunktet ut. 

HAR DU FØDSELSTAVLE TIL DINE BARN?

7 TING JEG SKAL GJØRE I NOVEMBER

Tenk at det er november allerede. Kaja Sofie er 6 uker gammel, det er bare noen dager til dåpen og det er bare 54 dager til jul. Hvor ble det av sommeren? Hvor ble den store gravidmagen min av? Hvor ble det av tiden!? Jeg som er en slik nerd når det kommer til planlegging elsker jo den 01. i hver måned. Og mandager! Mandager er den kjekkeste dagen synes jeg. Da er det ut å få gjort unna mest mulig på planen. Denne måneden er intet unntak, jeg har såklart noen punkter her som jeg skal få gjort i november. Det var noen punkter på oktoberlisten som jeg rett og slett ikke fikk tid til. Halloween-bildene ble det ikke noe av, og jeg fikk heller ikke lest noen bok. Men jeg fikk sortert klærne til Kaja Sofie, begynt på julegavene og skrevet ned hele fødselshistorien min (som du kan lese HER). Småbarnslivet er T-R-A-V-E-L-T! Derfor prøver jeg å begrense gjøremålene mine slik at jeg ikke tar meg vann over hodet og presser meg til å gjøre for mye. Da er det bedre å heller sette få mål, gjennomføre dem, og heller utvide listen etterhvert. Her er foreløpig 7 ting jeg skal gjøre i november:

Planlegge ferdig dåpen til Kaja Sofie – Det nærmer seg datoen for dåpen til Kaja Sofie. Det meste er på plass, men det gjenstår fortsatt litt planlegging og forberedelser. Det er bare noen dager igjen, så nå gjelder det å stå på. Hvem skal bake hvilke kaker, resten av pynten må handles inn, bunaden må prøves, etc.

Gjøre ferdig alle julegaver – Så godt det lar seg gjøre. Jeg har flere gaver i år som er hjemmelagede, og det er de gavene som tar lengst tid. Men jeg skal stå på og få gjort unna de fleste i løpet av november tenker jeg. Tenk så deilig å være ferdig med alle gavene innen 01.desember! 

Sende ut takkekort – Alle som har gitt gave til Kaja Sofie må såklart få ett takkekort! Alle takkekort skal bli sendt ut og levert i løpet av november ♥ Jeg er heldigvis godt i gang med dette punktet, det ble en del kort kan du si. Jeg måtte nedom fotobutikken igjen og skrive ut enda flere. Kjempehyggelig, vi er så rørte og takknemlige!

Pynte til jul – Det høres kanskje merkelig ut å allerede pynte til jul i november, men hos oss skal julepynten være oppe innen 1 desember. Også juletreet skal være oppe innen desember, så derfor er jeg nødt til å begynne å pynte i slutten av november. Og det innebærer også å ta julevasken! Hele huset skal være on fleek til jul

Lage ferdig fødselstavlen – Jeg holder på å lage en fødselstavle for Kaja Sofie. Det er en del jobb med dette prosjektet, men det blir utrolig stilig når det er ferdig. Satser på å bli ferdig med den i løpet av neste uke, siden jeg skal bruke den som en del av pyntet i dåpen.

Delta i barselgruppe for første gang – Jeg har enda ikke deltatt i noe barselgruppe. Det er uansett ikke min feil, da det ble noe forskyvninger av timer på helsestasjonen. Men jeg er satt opp på barselgruppe neste fredag, så det ser jeg frem til! 

Begynne på babysvømming med Kaja Sofie – Jeg vil så veldig gjerne gå på babysvømming med Kaja Sofie. Nå er det gått 6 uker siden den litt dramatiske fødselen, kroppen min har fått hvile og ting har fått grodd. Jeg håper jeg kan være klar til å gå på babysvømming i løpet av denne måneden. 

HAR DU NOEN SPESIELLE PLANER FOR NOVEMBER? ♥