Ubeslutsom

Heisann! Jeg har vært litt på farten i dag faktisk. Var på ridesenteret her i Haugesund og så på dressurstevne som pågikk. Etterpå måtte jeg levere mobilen min inn til reparasjon igjen ettersom skjermen halvveis var løsnet. Nå sitter jeg stappmett på sofaen etter å ha spist McDonalds. Angrer noe vanvittig på at jeg spiste det! Søren altså! Men sånn er det, når hverken jeg eller typen gadd å lage noe middag. Jaja, rett tilbake på trening til uka. 

Jeg vet ikke helt hva vi skal finne på i kveld. Enten så blir det å sitte hjemme og kose oss, eller gå ut på byn med noen venner. Vi har ikke helt klart å bestemme oss, som vanlig. Vi finner det vel ut rett før vi skal ut døra. Jeg har både en kjæreste OG ei venninne jeg chatter med, som er veldig ubeslutsom. I tillegg er jeg nok den verste av oss når det kommer til å ta valg, så vi venter egentlig på at en av oss skal si “Da gjør vi det sånn. Dermed basta!”

Imens vi finner ut av ting og tang får dere ha en fin lørdag! Snakkes! 

My Crazy Family

Min lille familie består av meg, kjæresten min Andreas og verdens fineste, og rareste, border collie jente Kira. Vi er tre individer med tre forskjellige personligheter. Likevel kan jeg ikke tenke meg noen som er mer like enn oss. Ja, hunden vår også! Jeg har aldri sett en hund med så sterk personlighet som Kira. Derfor fullfører hun den fine trekløveren vi er blitt. Vi kan kanskje oppfattes som merkelige av andre, men vi er for opptatt med å være merkelige til at vi bryr oss om det. Det er så fint å kunne være teit og tullete sammen med en man elsker. Her skal dere få noen morsomme fakta om hver av oss:


♥ Når jeg er alene hjemme om kvelden, står alt av lys på. Jeg er mørkredd.

♥ Jeg snakker i søvne. Ofte ler og roper på hjelp. 

♥ Jeg tåler ikke å se blod fra ett sår når det kommer fra meg selv. Heia gulvet…

♥ Jeg må skrive ned alt jeg skal i løpet av en uke. Ellers blir jeg.. STRESSA!

♥ Jeg elsker Disney, og kan sitte i flere timer og se på tegnefilmer. “Skjønnheten og Udyret” og “Løvenes Konge” er mine favoritter.

♥ Jeg kan rape høylytt når jeg er med mine nærmeste. Kunne ikke brydd meg mindre. 

♥ Jeg kan bruke opptil 1 uke eller mer på å rydde ett rom. Jeg skal ha det organisert og bruker god tid på å få det slik jeg vil ha det. Ikke alle skjønner det. 


 

♥ Han liker ikke bilder. Vi har kanskje ett eller to “fine” bilder hvor han har øynene… åpne. Ellers gaper, lukker øynene eller nekter han å være med på fotografering. 

♥ Han skal alltid synge høyest til sangen “Wagon Wheel” når han er full.

♥ Han liker ikke majones, men synes det er godt når han ikke vet at han spiser det. 

♥ Han ler av sine egne vitser. En prompevits i ny og ne. Vitser generelt om kroppslig avfall. Boys will be boys..

♥ Han er nærmest blitt avhengig av cola etter han ble kjent med meg. 

 

      

♥ Hun er skikkelig vims! Hun kan bestemme seg for å jage en katt, men så ombestemme seg. Så ombestemme seg igjen.. og igjen. 

♥ Hun ligger alltid på ryggen når hun hviler. Alltid!

♥ Hun er så morsom at jeg kan ligge å le meg i hjel på gulvet i en time!

♥ Hun kan sitte og stirre deg i senk mens du ser på tv. Føles ganske kleint. 

♥ Når hun hører ordet “tur”, hopper hun rundt som en jojo og springer til døren. Kommer du ikke kjapt nok, går hun og legger seg i buret igjen etter bare noen sekunder.

♥ Hun er overlegen når hun møter andre hunder på tur. Diva!

Husk å stem på oss i konkurransen 71 Grader Nord. Det kan du gjøre HER. Legg igjen en kommentar på blogginnlegget HER etter du har stemt og du er med i trekningen om en bloggshout via bloggen min!

71 Grader Nord

Jeg har akkurat meldt meg selv og typen på en 71 Grader Nord konkurranse hvor vi kan vinne en topptur i fantastiske omgivelser! Dette hadde virkelig vært noe for oss. Vi elsker naturen om vinteren og liker å utfordre oss selv. Jeg håper selvsagt dere har lyst til å bruke 2 sekunder på å gå inn på linken og stemme på oss ♥

Stem på oss HER, og jeg blir utrolig takknemlig! Skriv i kommentarfeltet når du har stemt  Jeg trekker en vinner blant dere som legger igjen en kommentar etter at dere har stemt. Vinneren får en “bloggshout” på min blogg! Tusen takk på forhånd 

Hjemmelagede Wienerbrød

Jeg fikk så himla lyst til å bake i går! Og selvfølgelig skulle det være noe jeg aldri hadde bakt før. Wienerbrød med vaniljekrem og melis! Ikke særlig sunt nei, men heldigvis har jeg en mann som likte dem veldig godt og kan sørge for at de blir fort spist opp før jeg blir fristet alt for mye til å overspise. Disse var veldig enkle å lage. Du kjøper bare en pakke Butterdeig (Smørdeig) og kjevler ut hver plate til ca. dobbel størrelse. Del hver plate i 2. Ta en firkant og legg den på bakepapirkledt stekebrett. Brett inn hjørnene i midten og klem litt slik at de fester seg. Ta en god klatt med vaniljekrem og legg dem i midten. Gjør det samme med resten av deigen. Stek i 200 grader i 15-18 minutter eller til de er gyllen brune. Avkjøl på rist og avslutt med melis. Vent til de er helt avkjølte før du tar melis på! Ikke gjør som meg, som var litt utålmodig og endte opp med en ganske rennende melis som havnet mer på stekebrettet enn på bakverket. Lag glasuren ved å blande vann og melis til en tykk konsistens. Namm! 

The Revenant – Anmeldelse

På jobb i forrige uke, kikket jeg gjennom avisen og fikk øye på en liten annonse om en kommende kinofilm, The Revenant. Jeg ble nysgjerrig på filmen, så jeg tok med meg kjæresten på kino for å se den 3 timer lange storfilmen, med Leonardo DiCaprio i hovedrollen! Og her er min filmanmeldelse fra opplevelsen: 

PS: Har du ikke sett filmen enda og ikke vil vite hva som skjer, så bør du vente med å bla lenger ned…The Revenant er basert på historien om den amerikanske eventyreren Hugh Glass. Han og en gruppe pelsjegere blir angrepet av indianere mens de er på vei til fortet etter å ha vært ute på pelsjakt. Under angrepet mister de flere menn og de må flykte i full fart for å redde seg selv. Etter å ha kommet i ly blir kjentmannen Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) angrepet av bjørn og blir hardt skadd. Resten av gruppa trenger sporfinneren sin for å finne veien hjem, så de bestemmer seg for å frakte ham med seg videre på båre. Da det ser ganske håpløst ut for gruppa bestemmer lederen Henry (Kristoffer Joner) seg for å tilby den tvilsomme John Fitzgerald (Tom Hardy) penger for å passe på Glass mens resten av gruppa kommer seg hjem. Det tar ikke lang tid før Fitzgerald bryter løftet sitt og forlater Hugh Glass midt i villmarken, overlatt til seg selv. Døden nær, nekter Glass å gi opp og han begynner på en utrolig, nesten umulig reise gjennom villmarken, for å ta hevn på den svikefulle kollegaen sin.


Filmen får en kickstart de første 20 minuttene, under angrepet til indianerne på de sjokkerte pelsjegerne, men så dabber tempoet av og Alejandro González Iñárritu viser seg å ha god tid på å underholde oss med den timelange, umenneskelige ferden til hovedrollen. Den kan nesten sammenlignes med en medisinsk hjertemaskin som viser hjerteslag på en skjerm. Lang tid mellom hver action, men når det først skjer noe, så skjer det brutalt. I visse scener kan du ta deg selv i å krympe deg sammen av smerter, eller rett og slett føle deg syk. Du kan nesten kjenne smerten når kamera zoomer inn på DiCaprios fortvilte uttrykk der han klynker seg avgårde mot målet sitt, som er å ta hevn på Fitzgerald. Manuset har spart på replikkene til rollene, for her er det ikke mye kommunikasjon, men dialogen er der likevel. Hevngjerrig kroppspråk, stønn, vrangstilte ansiktsuttrykk, mer stønn. 


Mellom hver action får vi beundre den flotte og brutale naturen i det som nå er North Dakota. Omgivelsene er ugjestfrie og har en kjølig western-tematikk over det hele. Ett iskaldt og vakkert helvete. Ikke la deg lure av den storslåtte naturen; filmen er brutal og er ikke for sarte sjeler. Bilder hvor Leonardo skjærer opp en hest for så å legge seg inni den døde kroppen, eller når han drikker vann mens det pipler ut av halsen hans er ikke noe syn for de med ømfintlig mage. For ikke å nevne den scenen de fleste ikke vil glemme med det første, en bjørn som skamferer ham helt inn til ryggmargen. Ett lite minutt der følte jeg at jeg måtte spy.

Helheten til filmen var bra, i utgangspunktet. Spennende scener, fantastisk kamerateknikk, en aldeles unik filmhandling! Det som drar den litt ned er at den kunne vært mindre langdratt i handlingen. Noe dødtid hvor jeg begynte å lure på om jeg kjedet meg. Men Leonardo leverer, og jeg gir den en sterk 5. Dog, jeg savnet en skikkelig sluttscene. Glass får hevnen sin, men det er liksom noe som mangler når kameraene skrus av. Indianere dukker opp, og så – slutt. Hva skjedde videre?

Noen har uttalt filmen som den mest gutteaktige filmen du kan se på kino for øyeblikket. Scener som ser ut som de har fått inspirasjon fra dataspill og smerter mennene får gjennomgå kan du nesten ta og føle på. En gruppe skjeggete menn som fryser og stønner av smerte mer enn de snakker er nok ikke for alle. Jeg vil uansett anbefale filmen til begge kjønn, men ikke til barn under 15 år som er aldersgrensen til filmen. 

 

Pasta Bolognese

Middagen idag ble Pasta Bolognese. Enkelt og greit. Når man har planer på ettermiddagen, så er det greit å ha en middag som tar kort tid å forberede. Jeg har brukt vanlige makaroni, kjøttdeig og tomatsaus på glass. Brunet kjøttdeigen og blandet inn tomatsaus og to skjeer med tomatpurre. Toppet med ost og lett rømme. Delicious! 

Nå er det bare en liten time til jeg sitter på spinningsykkelen! Imens får dere ha en fin tirsdagskveld videre! 

Dafont.com

 

Hei hei! Dere ser kanskje hva jeg vil med dette innlegget? Jeg vil tipse dere om en genial side hvor dere kan laste ned forskjellige skrifttyper, om dere er lei av de som allerede er installert på pcen. Ved å bruke denne siden kan du få nye skrifttyper du kan bruke til for eks. header til bloggen, overskrifter, skriftbilder du kan skrive ut og ramme inn. You name it. Siden er veldig enkel å bruke og er helt gratis! Det liker vi! Du kommer rett til nettsiden ved å trykke på bildet ovenfor. 

For å laste ned en skrifttype trykker du Download (Hvem skulle tro det!?). Mappen med skrifttypen havner da på nedlastinger på pcen din. Gå inn på mappen og trykk på den ene linken som ligger der. Ofte ligger det flere linker, men det holder med å trykke på den ene. Linken hvor det står Read Me, har ingen betydning. Trykker du på linken vil det se ut som på bildet nr 2 her. Trykk download og vips, du har en ny skrifttype tilgjengelig. Hvis du har redigeringsprogram oppe allerede, må du kanskje lukke det og åpne det på ny for at skriften skal bli tilgjengelig. 

 

Bilde 1

 

Bilde 2

ICANIWILL

Dette er mitt treningsår! Jeg kjenner det på meg. Jeg tenker ikke på noe annet. Jeg lager treningsplan, tenker hele tiden på hva jeg putter i meg, skriver nærmest dagbok på hva jeg skal trene fremover – uke for uke. Jeg sitter også hver eneste dag og leser opp og ned om treninger, blogger om folk som har oppnådd sine mål, og jeg blir så fascinert at jeg kjenner jeg rister av engasjement! Det er så herlig! 

Nå har jeg skaffet meg en bok hvor jeg skriver ned alle mine mål for 2016. Ett mål er at jeg skal ta av noen kilo. Men for å klare det trenger jeg litt drahjelp. Jeg kikket litt på nettet etter noen shaker jeg kan erstatte måltid med. Har hørt, og sett, at det har hjulpet mange mennesker. Håper og tror det kan jeg hjelpe meg også. Pakken med shakers jeg har bestilt har jeg enda ikke mottatt, men jeg kjøpte også litt nytt fra X-Life. Ny treningstights og en boks med såkalt FatStop kapsler. Disse skal binde seg til fettet du spiser og transportere det ufordøyd gjennom mage og tarmer. Jeg har aldri prøvd slike kapsler før og vet ikke om det fungerer. Men disse var så billige da jeg kjøpte dem på tilbud at det var verdt ett forsøk. Gleder meg til å prøve tightsen! ICANIWILL har så mange fine klær. Og så med leopardmønster a’du! 


Tightsen finner dere HER

Mens vi venter..

God kveld alle sammen. Jeg sitter og blogger til dere samtidig som jeg ser på typen som spiller skytespill på tv. Jeg fikk prøve litt jeg også, men kan ikke skryte på meg hvor flink jeg var. Istedenfor å løpe mot fiendene mine, løper jeg heller til skogs og gjemmer meg. 

Vel, det er ikke slik at vi har lite å gjøre på på lørdager. Det er bare det at denne lørdagen skal vi faktisk på kino. Så vi venter egentlig bare på at klokka skal bli 20.00 slik at vi kan komme oss avgårde. Kinoen begynner 20.30 ser dere. Filmen vi skal se heter The Revenant, og har visst nok fått terningkast 5. Leste om den i avisen og jeg ble litt gira på å se den! Og så er det Leonardo DiCaprio i hovedrollen, så da er den jo bare nødt til å være bra! Håper dere alle får en fin lørdag ♥ Mulig det blir en liten filmanmeldelse senere.

Søtt og elegant

Hei på dere! I dag sov denne Tornerose til klokka bikket 11 på morgenen. Da er det ikke så mye jeg kan ta meg til før jeg skal avgårde på jobb som begynner kl.15. Hadde meg en god frokost med varme baguetter og så er det bare å slappe av frem til plikten kaller. Så, er ikke noe spennende som skjer denne dagen. Regner ute gjør det også, så nå forsvinner snøen..

Kan gjerne vise dere noe som kom i posten til meg i går. Ett kjempesøtt deksel til mobilen min! Etter at jeg fikset skjermen på mobilen, tenkte jeg å skaffe meg ett nytt deksel som beskytter godt men samtidig ser søtt og elegant ut. Så da endte jeg opp med dette. Jeg har faktisk flere som er på vei til meg. Klarte ikke å bestemme meg!