VIL DU HA BYTTELAPP PÅ DEN?

Jeg har prøvd å hatt en fast dag i uken hvor jeg handler inn alt av mat og husholdningsartikler som jeg tenker jeg trenger de kommende 7 dagene. Som regel handler jeg på mandager, og prøver å planlegge uken så godt jeg kan slik at jeg slipper å kjøre innom butikken flere ganger i uka. Jeg liker at det er stappfullt i hyllene, at man ikke kan se veggen på kjøleskapet og at skuffene er fylt til randen. Om jeg handler en dag i uka er det også lettere å holde orden på hvor mye penger jeg faktisk bruker på mat. En kvittering per uke, supert! Såklart om man har glemt noe, eller virkelig fikk lyst på nystekt kylling på torsdag er jo ikke det krise. Men kjøper jeg brød og smør en dag, middag en annen, og noe pålegg den neste. Da kjenner jeg at jeg faktisk blir litt stresset. For da har jeg ikke kontroll lenger. 

Det oppstod en litt morsom situasjon på butikken i dag. Jeg stod og pakket varene oppi posene mens kassedama printet inn kodene. Så spør hun meg plutselig om jeg vil ha byttelapp. Byttelapp? Tenker jeg. Kan man få byttelapp på mat? Da jeg løfter blikket opp fra posen og skal til å svare. ser jeg hun holder opp Disneyfilmene jeg hadde lagt frem. “Er det presang?” spør hun. Jeg vurderte faktisk å svare at ja, jeg kan godt få byttelapp på dem, jeg vet ikke om lillesøstera mi har dem fra før. Men de var jo selvsagt til meg selv. Jeg samler jo! Så isteden svarte jeg, neida det trengs ikke, de er til meg! Tror ikke hun hadde forventet å høre det akkurat i følge blikket hun ga meg. Men så flirte vi litt begge to. Jeg blir heldigvis ikke flau av å innrømme å se på Disney, men tror mange folk faktisk blir det og holder det heller skjult enn å innrømme det. Eller komme opp med en dum unnskyldning, som for eskempel at det er til en annen person. En lillesøster kanskje? Jeg har ikke en gang en lillesøster…

DET ER LIV DET ER SNAKK OM!

Vil starte helgens første innlegg med ett viktig tema som gjelder så og si hele Norges befolkning. Det gjelder ett økende problem som vi mennesker lett kunne ordne opp i, men likevel ikke har gjort det. Det gjelder dyreliv som lider på grunn av valgene vi tar. Valgene vi tar for å spare penger. Eller vi tror vi sparer penger. Egentlig bare øker vi utgiftene uten at vi er klar over det. Men heldigvis er det noen som tar de utgiftene for oss, så da bryr vi oss liksom ikke. Organisasjoner som Dyrebeskyttelsen er en av dem. 

Så.

Valget er ditt! 

Ett innlegg fra Dyrebeskyttelsen Norge Nordtrøndelag i dag:

Til deg som mistet disse 3 på en grusvei på Okkenhaug på Levanger. De har det bra nå. Vi ordnet med veterinærtime så de behandles både for lus, mark og øyeinfeksjon. Vi skal nok få alle friske. I tilfelle du lurte på hvordan det gikk med dem. 

Vet du hva som er det tristeste? Mor er sikkert drektig med ett nytt kull, og du kommer aldri til å kastrere henne så hun slipper flere fødsler. Hun kommer til å føde inntil 2 ganger i året til hun ikke klarer flere fødsler. Det er ikke sikkert noen finner de kattungene. De kommer nok til å sulte ihjel fulle av mark og lus de også. På en grusvei ett eller annet sted. 

Til dere som tar imot kattunger som er gratis, til dere som gir bort kattunger gratis, og til dere som ikke kastrerer kattene deres; Dette er resultatet! Tro hva du vil, men så lenge de er billigere enn en tom plastpose fra matbutikken vil ikke dette endre seg.

Støtt dyrebeskyttelsen ved å tilby en eierløs og forlatt katt ett hjem i stedet for å bygge opp under produksjon av disse som slenges i veikanten og i søpla. 

Det er kun egne handlinger som utgjør en forskjell, ikke om du synes synd på dem. Det er fortsatt 60 000 der ute som ikke får ett hjem i år heller. Det samme i fjor, og det vil sannsynligvis bli det samme neste år også. 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Jeg vet ikke hva som foregår oppi hodene til de som klarer å pakke inn søte små, uskyldige kattunger inn i en søppelsekk og bare kaste dem ut av bilvinduet. Det er rett og slett barbarisk! Jeg håper, inderlig håper, at jeg ikke kjenner en eneste sjel som kunne funnet på å gjort noe slikt. I såfall vil jeg ikke ha noenting med dem å gjøre. For til dette finnes ingen unnskyldning. 

SHAKE IT

Nå som jeg er skikkelig i gang med trening og gå ned i vekt, prøver jeg så ofte jeg kan å erstatte minst ett måltid til dagen med en shake eller en proteinbar. Jeg har brukt Womens Best Shake veldig lenge. Eller rettere sagt, jeg har hatt Womens Best Shake i skapet veldig lenge, og tatt meg en shake her og en shake der i over lengre tid.

Nå begynner det å minke veldig på boksen, og med akkurat Womens Best er det ikke bare bare å bestille nytt påfyll. Liten historie: Du skjønner, i shaken er det såkalte ulovlige ingredienser som man ikke får ta med inn i Norge. Men det gjelder bare av og til da! For du skjønner, første gang jeg bestilte fikk jeg melding fra tollvesenet at jeg måtte dokumentere hva som var i pakken til meg. Jeg sendte med dokumenter, , de undersøkte saken, dokumentene ble godkjente, og pakken kom noen dager senere. Så bra da! 

Neste gang jeg skulle bestille igjen, samme produkt som sist altså, var det samme greia. Fikk melding fra tollvesenet, jeg sendte med dokumenter – de samme dokumentene som sist – de undersøkte saken, men denne gang ble de ikke godkjente, og pakken ble sendt i retur. Kjipe greier, men sånn skal det være visst. 

Så for å erstatte Womens Best har jeg nå gått til innkjøp av Whey Strawberry Milkshake. Den smaker fantastisk, jeg lover deg! Frisk jordbærsmak, perfekt som en måltidserstatter. Womens Best smaker også godt, deilig sjokolade. Så hvis du vil gamble med tollvesenet er det jo verdt å prøve.

ALLTID TID TIL FROKOST

Hei folkens! 

Hvem skulle tro voksenlivet var så travelt! Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å blogge de siste dagene. Jeg har hatt ett tonn med ærender, en hel haug med gjøremål, og en masse avtaler som jeg har måttet sjonglert rundt for å få tid til alt. Dere kjenner dere sikkert igjen. Håper jeg! Men nå sitter jeg her da, og endelig kan nyte frokosten som jeg nå har lengtet etter i mange timer. Jeg har nemlig vært ute og gjort de siste ærendene som stod på planen – foreløpig – og det før klokka var 12. Men har alltid tid til frokost! Vi snakkes litt senere da, nå vil jeg spise. 

Jeg elsker frokost! Jeg bruker gjerne god tid på å lage den perfekte frokosten.

GAME OF THRONES

Endelig er det min tur til å se den populære fantasiserien Game of Thrones! 

Jeg har snakket om det så lenge, helt siden den ene gangen jeg fikk se en episode og jeg var fast bestemt på at jeg skulle begynne å se serien jeg også. Fantasy er min favoritt sjanger og med drager og ulver kan det ikke bli bedre! Siden jeg ikke har HBO eller noe sånt har det bare gått i glemmeboka, helt til jeg var i butikken i dag for å handle mat. Alle sesongene stod linet på hylla. Jeg vurderte å kjøpe alle med en gang, men endte opp med kun sesong 1. Kan ikke bli for ivrig heller! Er det noen av dere som er Game of Thrones fan? 

Føler det nesten er fredag i dag jeg altså. Her ligger jeg slengt på benken, i pyjamas under teppe, med Game of Thrones på tv. Mangler bare tacoen jeg egentlig skulle lage men orker ikke. For lat. Nei, sofaen er veldig god akkurat nå. Og her blir jeg nok liggende i noen timer til. Ha en fin kveld alle sammen ♥

LILLE LØRDAG = VAFLER

Ikke særlig sunn denne uken min, hehe! Satser på en litt mer strukturert uke til neste mandag. Akkurat i dag følte jeg bare for å kose meg og lage akkurat det jeg hadde lyst på. Så i dag, onsdag, lille lørdag, ble det vafler til middag. Skal ha taco litt senere, så vi kan heller kalle det lunsj da. Og ja, jeg jukser. Toro vafler er kjempegode! Og du trenger ikke bruke tid på å lage røren, spesielt ikke når du er skrubbsulten og kjenner du blir litt gretten om du ikke får mat kjapt. Sånn som meg i dag. Whaat? A girl’s gotta eat. 

SMAK PÅ DETTE

Okei, jeg måå bare få gi dere ett supert middagstips i dag, for nå tror jeg at jeg har overgått meg selv! Jeg har alltid tenkt at jeg skal bli bedre på å utforske når det kommer til matlaging. I dag tenkte jeg å utforske med litt smakstilsetninger, om man kan kalle det for det. Jeg fikk så lyst på biff og potetstappe i dag. Det har vi hatt mange ganger før, men i dag ville jeg gjøre en liten vri. Jeg stekte biffen i sweet & sour saus for å gi den en ekstra piff. Og til salaten kjøpte jeg en dressing jeg aldri har smakt før; Mango dressing! Som btw er helt fri for fett. Og vet dere hva? Alt dette sammen, smakte helt fantastisk! Nei, jeg overdriver ikke! Og jeg håper dere føler engasjementet mitt når dere leser dette! Jeg ble så overrasket selv og satt og skrøt av maten jeg selv hadde laget mens jeg rett og slett koooste meg med middagen (Okei, akkurat det hørtes litt rart ut når jeg leste det høyt, skal innrømme det). Mango dressingen var ufattelig god, overraskende nok, for lukten var litt kvass til å begynne med. Hele måltidet smakte..jeg vet ikke hva jeg skal si.. SOMMER!? Det smakte sommer! Jeg gleder meg til å se det neste jeg skal prøve ut.

PASTAGRATENG MED KJØTTDEIG

Uken min kunne ikke startet bedre! Jeg har fri fra jobb til i morgen, men har likevel vært tidlig oppe både mandag og i dag for å starte dagen med en frisk ridetur sammen med ei venninne. Og tenk, i dag har vi faktisk SOL!! Ellers har jeg fått brukt fridagene mine på å rydde, vaske klær og styre på i huset. Det er når jeg har fri jeg føler jeg får gjort alt av husvask i fred og ro. Jeg har hele dagen og kan jobbe i mitt tempo. 

Og ja, forresten! I går hadde jeg den gode pastagratengen jeg lager av og til. Den er bare så syykt god. Ikke særlig sunn men.. men god! Jeg har delt oppskriften på bloggen min tidligere, men det er helt tilbake i fjor. Så jeg kan vel dele den igjen her og nå, for denne må dere bare prøve! 

INGREDIENSER:

♥ 3 dl makaroni

♥ 3 ss hvetemel

♥ 5 dl lettmelk

♥ 1 stk egg

♥ 2 dl revet ost

♥ 400 g kjøttdeig

♥ salt og pepper

En pakke med skinke strimler

SLIK GJØR DU:

Kok makaronien etter anvisning på pakken. Hell av vannet.

Ha 5 dl lettmelk i en kasserolle og rør ut 3 ss hvetemel. Kok opp og la sausen småkoke i 3 minutter, til den tykner og trekk av varmen. Smak til med salt og pepper.

Sett ovnen på 220 grader. 

Rør inn 1 lettpisket egg i den hvite sausen og vend inn 1 dl revet ost og kokt makaroni.

Stek 400 g kjøttdeig og tilsett litt salt og pepper. Tilsett også skinkestrimlene til kjøttdeigen, så de får stekt seg litt før de skal oppi blandingen.

Hell kjøttdeigen og den hvite sausen oppi til makaronien og rør alt godt sammen. Fordel så blandingen oppi en ildfast form. Topp med revet ost. 

Stek i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gyllen. 

Server ♥ ♥ ♥

BILDEDRYSS SKOGSTUR

Her kommer litt bildedryss fra skogsturen jeg og Tina hadde i går sammen med hundene. Turen gikk rundt Fotvatnet på Karmøy som er ca. 1-2 timers tur. Vi møtte ikke på en eneste sjel, så hundene fikk kose seg og løpe fritt rundt for å utforske. Fikk virkelig følelsen av høst her! Bladene faller av allerede og det ligger flere brune løv på bakken. Høsten kan like gjerne komme nå for min del. Ferien er over, og det regner hele tiden likevel. Jeg går rundt i strikkegenser og fleecejakker, og i går vurderte jeg til og med å hive på meg skibuksa for ikke å risikere å fryse på turen! 

På slutten av turen fikk hundene øye på en liten stakkars fugl som såvidt kunne lette på vingene. Jeg mener, den fløy, men ikke høyere enn en halv meter over bakken. Kira virker som hun har god forståelse og empati for andre individer. Da hun fikk øye på fuglen.. istedenfor å jage den, la hun seg ned foran den og bare beholdt roen. Hun er så god ♥

BARNEPASSERE

Denne uken er vi barnepassere på Leo, hunden til ett vennepar av oss. De er reist til syden, heldiggriser, så Leo skal få være hos oss imens. Det er alltid spennende når det kommer dyr på besøk, spesielt siden vi har en hund fra før av. Spørsmålet alle hundeeiere stiller seg før en slik situasjon; hvordan går de sammen? Vel, inne i hus er de veldig avslappet og bryr seg fint lite om hva den andre gjør. Men de er veldig sjalu på hverandre og kan bli klengete på oss som går på to bein om det viser seg at den ene får litt mer kos og oppmerksomhet enn den andre. Som barn flest.

Ute leker de veldig bra sammen, og Leo er bare en drøm å gå tur med! Kira har en tendens til å dra avgårde, mens Leo går rolig og fint ved siden av oss. Slipper vi dem løs er det full fart med begge to! Leo elsker tydeligvis å leke, for inne har han allerede funnet ut hvor vi oppbevarer lekene til Kira. Han går og finner frem freesbee, baller og tau og nærmest slenger dem i fanget på oss, moroklumpen  ♥ Vi skal nok få det kjekt i uken som kommer!