Did u miss me?

Heisann!

Så rart å skrive dette innlegget. Det første innlegget på flere uker. Hva skal jeg skrive om liksom, etter en så lang pause fra hele bloggingen. Men det er jo litt deilig også da, skrive ned noen ord og trykke publiser. Det er som om jeg har kommet hjem fra en slags ferie og skal fortsette der jeg slapp sist. Eller skal jeg begynne fra start igjen? Hei. Jeg er Linda.

Filter er kjekt

Neida, men uansett. Jeg har det bare bra, og ting har falt mer og mer på plass nå i det private. Så derfor tenkte jeg at jeg skulle få bloggen opp og gå igjen straks. Men tar det litt etter litt. Dag for dag. En forsiktig start. Håper dere har savnet meg. 

 

Jeg har det bra

Mornings!

Jeg ville bare innom for å si at jeg har det bra, og håper dere har det bra. 

Litt bloggpause her fra min side har det vært, og kommer til å vare i noen dager til. 

Men alt er fint, og jeg føler meg fantastisk ♥

Snakkes ♥

 

 

Karamellkake

På mandag lagde jeg en helt nydelig karamellkake! Ja, denne jenta vet hvordan hun kan kose seg selv om trening og kothold står i senter. Dette er en av de kakene jeg er blitt mest fornøyd med. Denne ble faktisk helt perfekt! Smaken, utseende, konsistensen. Alt er som det skal være. Med andre ord – en veldig enkel kake å lage. Og sikkert veldig populær i familieselskaper! Under kan dere lese oppskriften ♥

Ingredienser:

 3 egg
 6 dl sukker
 6 ss karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
 8 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
 3 ts vaniljesukker
 225 g smør
♥ 3 dl melk

Glasur:
 100 g smør
 1 ts kaffepulver
♥ 3 ss kokende vann
 3 ts karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
♥ 3 ts vaniljesukker
 300 g melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland karamellsausen i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselvis i eggedosisen og rør deigen jevn.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn karamellsaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.

La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv eller slikkepott og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.

Mange pleier å bre glasuren over varm kake, slik at glasuren trekker litt inn i kaken. Det er en smaksak. Personlig foretrekker jeg å bruke avkjølt kake og glasur som har stått en stund i kjøleskapet. Du får da et litt tykkere lag glasur og jeg synes også at glasuren blir letter å bre over kaken når den har en tykkere konsistens.

Kaken holder seg myk lenge og er også flott å fryse ned!

PS: Du kan også strø Daimkuler eller Daimstrøssel på toppen av den glaserte kaken. Jeg hadde ikke det tilgjengelig, så derfor ble det fargestrø. Men nydelig ble den uansett!

HOLD KJEFT

Vi vet alle hvordan sosiale medier har hjulpet folk til å åpne seg og spre ut sine meninger i hutt og pine. Noen positive, men også i ganske mange tilfeller negative. Jeg også. Jeg har også vært en av dem som har slengt ut ting jeg angrer på i ettertid. Det er så lett og bare trykke på noen taster og presse “publiser”. Altfor lett. Men slik er dagens samfunn. Alle vil ha noe og si, alle vil bli hørt og sett. Alle skal få bli hørt og sett. Men noe en kanskje ikke tenker på der og da, er at noen kommer til å lese nettopp din kommentar. Noen du gjerne har rettet deg mot, som du har en mening om. Det er ikke alle som hiver seg på tastaturet og springer til motangrep mot deg. Vil det da si at du har vunnet? Hva oppnådde du med kommentaren din? 
Røde Kors har nå publisert en video som virkelig gav meg en tankevekker. Vi hører så utrolig mye om innvandringen, hver eneste dag. Og på samme måte med andre ting, så har folk meninger om dette tema også. Jeg hellet også mest mot den negative strømmen, det skal jeg ærlig si. Media trekker søkelyset frem på det mest negative de kan få ut av alle situasjoner, så vi sitter igjen med ett korrupt bilde av noe som ikke trenger å være så ille. Og det er da kampen i kommentarfeltet begynner. For det er her alt begynner, men ingen ende tar. Mennesker som kommer til Norge for å søke fred og en trygg fremtid er hjertelig velkomne for meg. Mennesker som vil lære seg norsk og gå på skole, få seg jobb og bygge nettverk av gode venner er velkomne for meg. Jeg har ihvertfall forlatt diskusjonene om de såkalte lykkejegerne. For lenge siden.
 
For har du ikke noe godt å si. Hold kjeft.
 

 

Søtsug? Ingen problem

God morgen! Jeg startet dagen med å like greit betale noen regninger. Så slipper jeg å tenke på det senere. Dagene mine ser for øyeblikket ganske så like ut. Rydding, rydding og atter rydding. Jeg blir aldri ferdig. Nå nærmer jeg meg ihvertfall noe som kan minne om ett systematisk rot. Ting begynner å falle på plass, men når jeg er ferdig med en ting dukker den neste opp. Slik fortsetter det. Evig kaos. 

Men frokost må man ha! Vekten går gradvis ned nå, og jeg synes det er så greit å finne en lettvint frokost om morgenen. Som går kjapt, gir meg energi, og ikke minst er sunn. Og hvis dere er slik som meg, har jeg ofte ett søtsug om morgenen. Den karamellkaka jeg lagde på mandag så veldig god ut! Nei, ikke til frokost! Men den så god ut. Bare en liten bit? Nei, nå må vi være strukturert, fokusere på målet vårt. Jeg har nevnt den før for dere, men jeg nevner den igjen. Caramel Musli fra Noka. Mmm-mm! Den fjerner søtsuget fortere enn du aner. For her får du nemlig både sjokolade og karamell i en og samme frokostblanding! Og vips, så trenger jeg ikke lenger den karamellkaka som stod og fristet meg for 2 minutter siden. Bon Appetit! 

Rekelunsj

Nydelig vær har vi. Hvor har jeg vært? Innenfor de fire vegger. 

Synd at jeg ikke har beveget meg noe særlig utenfor huset i dag. Jeg har rett og slett prioritert rotet som har hopet seg opp her hjemme. Jeg har jo altfor mye ting i ett altfor lite hus. Så jeg har ett kjempeprosjekt om å sortere alt for å utnytte plassen best mulig. Alt hobbyutstyr har jeg tatt med opp i 2 etasje, for å lage ett slags kontor. Jaja, det er ikke så luksus som det kanskje høres ut. 2 etasjen vår er det så lavt under taket at vi må gå bøyd for å bevege oss der. Nesten som ett loft. Derfor har vi ikke brukt det til noe annet enn oppbevaringsrom. 

Nå har vi akkurat hatt oss en god lunsj/middag bestående av ferske reker, med skiver og majones! Får en liten sommerfølelse av disse rekene. Nå er jeg så mett, men skal prøve å slepe meg på trening om en liten times tid. På planen i dag står egentrening, med kondisjon, litt styrketrening men fokus på bein og rumpe. Gjerne det blir en lett joggetur litt senere. Merker det godt utenfor nå at sommeren nærmer seg. Det er både lysere og varmere, og man kan bruke kveldene til å være ute. 82 dager til vi reiser til Rhodos forresten! 

Mandag ♥

Hei og hopp! Jeg er tidlig oppe i dag, til tross for at det har vært en ganske så hektisk jobbhelg helt siden torsdag. Men vandrer fortsatt rundt i pyjamasen da.. Jeg var så sinnsykt trøtt i går etter jobb. Sov to timer rett etter jeg kom hjem, og i tillegg la jeg meg klokken 21.00 i går kveld. Så i dag tenkte jeg å bare ta alt i sakte tempo og kose meg innendørs hele dagen. Utenfor regner det, så da er det ekstra deilig å kunne slappe av med tv, mat, musikk og bare tutle på i huset. Skal til og med droppe treningen! Faktisk. Neida, ikke helt. Jeg er med i en (nå lukket) gruppe på facebook, hvor det er ei som legger ut treningsplan og kostholdsplan for oss hver uke. Den varer i 30 dager, altså 4 uker. Første uke begynte i dag, og på planen står det en rask gåtur/joggetur i 30-60 minutter. Det skal jeg også gjøre, bare ikke helt enda. Nå skal jeg nemlig lage meg en god frokost, legge meg under teppe, sette på en disneyfilm og bare kose meg. En DEILIG mandag! Jeg elsker mandager!