På mandag lagde jeg en helt nydelig karamellkake! Ja, denne jenta vet hvordan hun kan kose seg selv om trening og kothold står i senter. Dette er en av de kakene jeg er blitt mest fornøyd med. Denne ble faktisk helt perfekt! Smaken, utseende, konsistensen. Alt er som det skal være. Med andre ord – en veldig enkel kake å lage. Og sikkert veldig populær i familieselskaper! Under kan dere lese oppskriften ♥
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 6 ss karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
♥ 8 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 225 g smør
♥ 3 dl melk
Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 1 ts kaffepulver
♥ 3 ss kokende vann
♥ 3 ts karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland karamellsausen i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselvis i eggedosisen og rør deigen jevn.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn karamellsaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv eller slikkepott og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.
Tips
Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.
Mange pleier å bre glasuren over varm kake, slik at glasuren trekker litt inn i kaken. Det er en smaksak. Personlig foretrekker jeg å bruke avkjølt kake og glasur som har stått en stund i kjøleskapet. Du får da et litt tykkere lag glasur og jeg synes også at glasuren blir letter å bre over kaken når den har en tykkere konsistens.
Kaken holder seg myk lenge og er også flott å fryse ned!
PS: Du kan også strø Daimkuler eller Daimstrøssel på toppen av den glaserte kaken. Jeg hadde ikke det tilgjengelig, så derfor ble det fargestrø. Men nydelig ble den uansett!
Det så helt himmelsk godt ut 😮 naaam
åh nam, så utrolig digg !!
Mmmmh! Det så godt ut! 😀
Det så himla godt ut den kaken din 😉