NYTT TRENINGSPROGRAM

Jeg har endelig kommet meg inn i de gode treningsrutinene igjen. Jeg har hatt to-tre uker hvor jeg hverken har fått trent eller spist slik jeg skal på grunn av familiesituasjonen den siste tiden. Det har gjort at jeg ikke har klart å gå på trening og leve dagene som normalt, så jammen var det tøft å sette i gang i igjen! Første trening etter “pausen” var på onsdag, og jeg kjenner musklene svir. Kondisjonen er så som så. I tillegg så har jo korsryggen slått seg helt vrang for tiden, så kroppen min spiller ikke helt på lag om dagene. Så nå gjelder det å bygge opp kroppen og komme meg inn på den rette stien igjen.

I dag hadde jeg og Augusta en PT time med Sandra på EVO. Deilig å ha noen som peiler meg inn på rett kurs, spesielt etter en slik nedtur som jeg har hatt. Kjenner motivasjonen gradvis kommer tilbake! I dag gikk vi gjennom ett program som vi skal fokusere på fremover. Hun har satt sammen ett treningsprogram som passer til oss og våre mål. Tenkte jeg skulle vise dere noen av øvelsene her og nå. Selv om jeg har vært borte fra trening så har ikke musklene blitt noe særlig svakere. Faktisk fikk jeg utfordret meg litt på noen av øvelsene, med litt tyngre vekter enn jeg normalt hadde valgt.

Utfall for eksempel er en øvelse jeg alltid har styrt unna. Jeg syntes først det var en kjedelig øvelse først og fremst, som ikke gav noe mening, men sannheten er at det er en kjempefin øvelse for lår og rumpe! I tillegg trener du balansen. Vi skal ha en time i neste uke hvor vi viser litt forskjellige teknikker innen denne øvelsen. Kommer mer bilder da. 

Imens vi snakker om øvelser man prøver å styre unna… så kommer dette hjulet kanskje på førsteplass på den lista. Her fikk vi brynet oss litt. Etter jeg fikk en personlig trener til å fortelle meg hvordan det burde gjøres, fant jeg ut at jeg har gjort denne øvelsen helt feil tidligere! Man skal faktisk skyte ryggen opp som en katt, så godt man kan, mens man ruller hjulet nedover til man kjenner kontakten med magemusklene. Så skal man dra seg tilbake igjen ved hjelp av magen. Denne øvelsen trenger man å øve på, selv Sandra brukte lang tid på å få til denne på en effektiv måte. Akkurat hjulet er jeg ikke så kjent med, men mageøvelser får jeg ikke nok av! 

Jeg elsker rumpeøvelser! Øvelser som bygger opp musklene og som skal hjelpe deg til å forme rumpa, de er favorittene! Nå er jeg vant til å gjøre “Donkey Kicks”, noe jeg gjør hver eneste gang jeg er på trening, men i dag fikk jeg bryne meg på denne øvelsen med stang og 10 kg. Tungt, og man kjenner det svir i baken! Augusta er ikke like glad i denne som meg, og det er like morsomt å se reaksjonen hennes hver gang hun ser hva hun har i vente! 

Ah, benkpress. Augusta sin favoritt. Ikke så godt likt av meg. Rart hvor forskjellige vi mennesker er! Hun er desidert sterkere enn meg når det kommer til denne øvelsen. Jeg har normalt ikke klart å hatt noen vekter på siden stanga veier mer enn nok. I dag klarte jeg 4 set 6-8 rep, hvor 3 av settene hadde jeg 5 kilo vekter på. 

Her har vi en øvelse jeg liker bedre; Markløft! Her vil jeg etterhvert legge på vekter. Må bare begynne litt forsiktig nå i begynnelsen. 

Her har vi enda en av mine favoritter! Jeg husker ikke hva denne heter, men det er en form for pull-ups. Hensikten her er jo å trene med egenvekt og kunne klare å dra seg opp uten hjelp. Det er såklart ikke gjort over natta, så her må jeg ha litt vekter til hjelp. Jeg har foreløpig ligget på 45.5 kilo som hjelpevekt, men i dag klarte jeg å gå ned til 41 kilo. Det gjelder altså å ha minst mulig vekt på denne øvelsen. Jeg tar så mange jeg klarer av denne, 3 sett. 

Ser frem til ny time neste uke! Og jeg holder dere selvfølgelig oppdatert.

1 kommentar
  1. Så spennende treningsprogram, og mange bra øvelser her 🙂 Det er ikke bare-bare med denne treningsmotivasjonen, men håper du får den tilbake, masse lykke til 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg