UKE 29 – GRAVIDOPPDATERING

Nå som jeg entrer uke 29, som faktisk er nøyaktig i dag, er det på tide med en liten gravidoppdatering. Jeg er nå i tredje trimester! Jeg har merket at det går veldig opp og ned i dette svangerskapet, både når det kommer til det fysiske og psykisk. Til tider sier kroppen bare stopp og jeg føler meg bare.. drit. Imens andre dager er jeg oppe klokka 7 om morgenen og klar for å gjøre unna husvasken! Noen dager er jeg glad og kjenner jeg gleder meg til fødsel, andre dager gruer jeg meg så mye og lurer virkelig på hva jeg har begitt meg ut på. Men dette er vel normalt, er det ikke? At følelser går litt opp og ned når du venter på noe du ikke aner hvilke forventninger du skal ha?

Pluss: Pluss med denne uken er vel at kroppen føles ganske fin ut. Jeg har ingen smerter, ikke noe bekkenløsning, ikke noe vondt noe sted. All good.

Minus: Fødsel nærmer seg, uke for uke, og jeg begynner å kjenne på at jeg gruer meg litt. Jeg tenker på det hele tiden! Jeg tenker spesielt på alt som kan gå galt og hvordan jeg skal takle det.

Babyens utvikling: Ifølge Klikk.no Foreldre og Barn er babyen nå rundt 35 centimeter lang og veier ca.1.4 kilo. Babyhjertet slår mellom 120 og 160 slag i minuttet.

Vektøkning: Jeg har gått opp til sammen 12 kilo i løpet av svangerskapet. Jeg tenker ikke noe særlig over det. Jeg har selv erfart hvordan det er å rase ned i vekt under svangerskapet, og det er ikke noen god følelse! Gravide skal legge på seg. Dessuten har jeg gått opp hele to bh-størrelser! Jeg elsker hvordan kroppen min ser ut akkurat nå!

Hevelser? Jeg er bittelitt hoven på beina, spesielt på høyre fot. Det vises striper i huden etter sokkene, noe som er helt normalt såpass langt i svangerskapet.

Strekkmerker: Jeg er ikke plaget med noe strekkmerker – enda. Ikke som jeg har lagt merke til i allefall. Men jeg har fått en del blåmerker rundt omkring derimot, som jeg ikke aner hvor kommer fra. En del på magen, og noen på lårene. 

Ukens craving: Vannis! Lolipop og Sun-Lolly spesielt. Og sjokomelk. 

Innkjøp: Jeg planlegger å kjøpe babynest og vognpose. Jeg må bare bestemme meg for hvilke farger jeg skal gå for!

Bevegelser: Det er ganske mye aktivitet inni magen for tiden. Nå begynner det å bli kjekt for man kan både se og kjenne det tydelig fra utsiden.

Navn: Vi har snakket om navn, men vi har ikke bestemt oss 100% enda. Har dere forslag til jentenavn så legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Neste kontroll: Onsdag neste uke. Da må jeg prøve å ta svangerskapsdiabetes-testen på nytt. Jeg kastet nemlig opp sist gang så vi måtte avbryte hele greia. Man kan nemlig ikke kaste opp under en slik test for da vet man ikke hvor mye av sukkeret kroppen faktisk har tatt til selv.

Termin: Har termin 8.september. Tydeligvis en veldig populær dato ifølge folk jeg har snakket med. Enten er det på deres bursdag, deres favoritt måned, deres barns bursdag etc. Uansett, vi gleder oss! 

♥ ♥ ♥ ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg