JULESTRESS

Uææ, dagene løper fra meg her! Her kommer ett lite oppdaterings-innlegg, siden det er noen dager siden jeg var innom her sist, beklagelig vis. Jeg er nok den mest stressa personen av alle nå i julen. Såå mye som skal gjøres og forberedes. Vi skal jo feire jul hjemme i år, og dermed ha middagsgjester på julaften for første gang på – ja, første gang i livet mitt. Jeg ante ikke at det var så mye å gjøre jeg. Men så vil jeg gjerne få til dette på en fin og rolig måte, det var jo tross alt mitt forslag om at vi kunne feire julen hjemme hos oss i år. 

Det skal handles julemiddag og tilbehør, duk og annen borddekking skal forberedes, huset må ryddes og lyspærer må skiftes (om vi ikke skal sitte i stummende mørke). Ja, vi har ikke fått spotter i taket enda, så her går det i lamper og stearinlys om dagen. Såå koselig da. Pakker skal leveres og i dag har jeg vært ute på litt gaveærender for å få de siste gavene helt ferdige. Jeg har brukt de to siste dagene på å pakke inn en haug med gaver, og jeg kjenner det skal bli godt å slippe å tenke på den biten noe mer. Å gi gaver er noe av det kjekkeste jeg vet, men også det som tar mest tid og det som gjerne stresser meg aller mest med tanke på julen. 

Tidligere i uken var vi ute for å handle pinnekjøtt, og det er jo ikke bare bare det heller. Research på hvilket pinnekjøtt som har fått best karakterer, smaker best, røkt eller urøkt, og ikke minst hvilken får man mest kjøtt til lavest mulig kilopris. Vi endte opp med coop sitt pinnekjøtt, faktisk. Man hører overalt at de billigste matvarene skal man styre unna, men nei. Coop har faktisk fått en bra score i år på pinnekjøttet, både på smak, konsistens og saltinnhold. Og prisen var ikke så galen heller. Så vi satser på dette, så får det gå som det går. Huset er også ryddet nå, ihvertfall stua, så vi er for såvidt i rute med det meste. I morgen begynner vi å forberede middagen. Skrelle poteter og dekke bordet og slikt. Det gleder jeg meg faktisk til, for jeg elsker å dekorere og gjøre det fint for andre. Og det skal bli gøy å være den som serverer julemiddagen i år!

Vi kan ikke regne med hvit jul i år heller. Jeg hadde litt forhåpninger da det var snø her tidligere i desember, og den lå lenge. Men som vanlig kommer regnet ikke lenge etter, og vipps er snøen igjen borte. Her regner det som fy akkurat nå, gir ikke særlig julestemning. 

Fra tidligere i desember, se så nydelig landskap!

Når det kommer til de syv sorter har jeg kun bakt tre av dem. Kakemenn, pepperkaker og sandnøtter, mine tre gode favoritter. Jeg tenker det holder for i år. I tillegg skal jeg prøve meg på en Sarah Bernhard kake i dag, som jeg kan servere på julaften. Selv om det har vært noe stressfull tid de siste ukene blir julen en fin tid uansett. Jeg ser spesielt frem til romjulen, den er ekstra koselig. Da skal man bare lene seg tilbake og kose seg. Og forresten hadde jeg bursdag i går 

Hvordan har din førjulstid vært? Er du kommet i mål med alle juleforberedelser til selveste julaften?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg