Chocolate Cookies

Da har jeg endelig fått bakt de sjokolade kjeksene jeg snakket om! Jeg bakte dem ikke i dag da, men har ikke fått skrevet innlegget før nå i kveld. Litt sent for blogging kanskje, men jeg får ikke sove slik med en gang etter kveldsvakt. Kjeksene ble så som så. Litt harde, så jeg tror jeg hadde dem i litt for lenge i ovnen. Men samtidig står det 12-15 min i oppskriften, og jeg fulgte den så godt jeg kunne, så jeg vet ikke hvor jeg har gjort feil. Men varmer vi dem opp litt så blir de kjempegode! Dessuten er det jo første gang jeg baker kjeks! Når det gjelder det brune sukkeret så brukte jeg DanSukker Brun Farin. Så her kommer oppskriften på de populære kjeksene med sjokoladebiter i ♥

INGREDIENSER

200 g smør

2 dl sukker

3 dl brunt sukker

2 egg

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

5 dl hvetemel

2 dl peanøtter

200 g kokesjokolade

FREMGANGSMÅTE

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vannet. Sikt sammen bakepulver, vaniljesukker og hvetemel. Bland dette i smørkremen til du får en jevn deig. Hakk peanøttene og sjokoladen og bland dette i deigen.

Sett topper av deigen med to spiseskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand, for kakene flyter noe utover under stekingen. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøl kakene i 10 min på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

TIPS

Du kan godt bruke saltede peanøtter, men personlig foretrekker jeg å tørke av det meste av saltet før nøttene hakkes og tilsettes deigen. Istendefor peanøtter, kan du også bruke havregryn, noe jeg brukte siden jeg hadde glemt å handle peanøtter. De ble gode for det om! 

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks. 

7 kommentarer

Siste innlegg