HPV VAKSINEN

Da var det endelig gjort! Jeg har tatt første dosen for HPV vaksinen. Det føles godt å komme i gang, faktisk. Det er 3 doser, så etter første dose skal man ta dose nr 2 måneden etter, og etter andre dose skal man vente 5 måneder før man tar siste. Og husk jenter, nå har du bare i oktober igjen å ta den før kampanjen på den utgår og den blir ikke lenger gratis. Dette er en livsviktig vaksine som normalt koster flere tusen kroner, så jeg ville virkelig revurdert det om du har bestemt deg for ikke å ta den. Man hører gjerne folk som sier at de er redd for bivirkningene og ditt og datt. Men hei, det er da mye skumlere med kreft og andre farlige sykdommer, er det ikke? Du reduserer faktisk risikoen for forskjellige krefttyper med 90% med HPV vaksinen! 

Jeg skulle ta vaksinen sammen med Augusta, så da gjorde vi dagen like greit til en liten bytur/shopping dag frem til vaksinetid. Vi spiste lunsj på MM og kjørte deretter ned til Haugesund sentrum hvor vi skulle ta vaksinen. Liten runde i gågata og shopping på Markedet før vi skulle inn i ilden. Det var utrolig lang kø med jenter utenfor helsestasjonen! Da vi var halvveis kom det bare flere og flere, og jeg tror vi kunne telle minst 50 stk!

Selvet stikket var noe ubehagelig, men så er jeg en stor pingle og liker ikke nåler i det hele tatt! Men det gikk jo greit, og det er bare ubehagelig i noen sekunder. Jeg vet ikke helt hvordan det er med bivirkningene. Jeg var litt nummen i armen i går rett etterpå og ut over kvelden. I dag er jeg blitt syk. Har vondt i hodet og nesa renner og jeg nyser konstant, og det kjennes ut som jeg har litt feber. Jeg vet ikke om dette henger i hop med vaksinen eller ikke, eller om jeg bare ble syk akkurat nå helt tilfeldig. Jeg satser på sistnevnte, og det er ingenting å få panikk for. Jeg er akkurat kommet hjem fra dagens ærender, og skal sette meg ned for å spille sims nå faktisk! Det er blitt min terapi når jeg skal slappe av og koble ut alt som heter jobb, plikter, ansvar osv. Ha en fin onsdag dere, så snakkes vi om litt!

Har du tatt HPV vaksinen? 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg