Første gang jeg bakte denne kaken ble den kjempe vellykket! Den smakte utrolig godt, og er en kake de fleste klarer å mestre. Altså, klarer jeg det så klarer du det. Vil anbefale denne enkle oppskriften. Kjapt, enkelt og fin til oss “nybegynnere” innen baking:)
12 dl hvetemel
7,5 dl sukker
2 ts kanel
2 ts natron
2 ts malt ingefær
1 l kulturmelk (ikke skummet) eller kefir, gjerne romtemperert
150 gram smeltet smør
melis til pynt
Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen det tørre i en stor bakebolle. Tilsett kefir og bland alt godt sammen. I oppskriften står det gjerne bruk mikser til å løse opp klumper, men fungerte fint med visp eller slikkepott for oss som er litt begrenset med kjøkkenutstyr. Rør i smeltet smør til slutt. Hell røren i en stor bakepapirkledt langpanne. Stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Avkjøl kaken i formen. Del den opp i ruter. Kaken kan spises når den fortsatt er lunken, da smaker den helt himmelsk! Denne kaken trenger du egentlig ikke glasur på, den smaker helt perfekt uten. Men for å pynte den litt opp og gi den en litt søtere smak kan du drysse litt melis på slik jeg har gjort. Kaken er forresten fin å fryse.
Den så god ut 😀