BITCH, HØR HER!

Som vanlig skroller jeg gjennom instagram og snapchat med en gang jeg våkner. Få med meg hva som har skjedd i det siste, lese nyheter osv. Nå er det jo slik at vi har VG på snapchat og her plukker de da ut noe av det de har på agendaen den siste tiden for å få oss lesere til å trykke inn på avisen deres. I dag var det blant annet en livredd Mads Hansen som måtte holde slanger, Henry Cavill gir seg som supermann og…”Ex on the beach”-Melina gir ut låt som er basert på sin (tydeligvis) populære mobbestrofe.

Jeg blir stadig overrasket over hva som skjer på tv, men det som skjer etter tv er det som er det interessante for slike programmer som “Ex on the beach”, “Love Island” og “Paradise Hotel” osv. De tidligere deltakerne gjør alt for å dyrke den såkalte kjendisstatusen sin etter endt program at jeg av til føler for å spy. Hvorfor er det nesten slik at disse folka nesten forventer at resterende Norges befolkning skal oppvarte dem og behandle dem som om de er kjendiser? Jeg har jo sett noen av dem gå på gata, de har vært med i noen episoder på ett realityprogram, og nå går de rundt og snakker ekstra høyt, kaster ekstra mye på håret, og svinger hoftene så godt til høyre og venstre når de går at de nesten ser ut som meg når jeg er på en god gammeldags fylla. 

Men tilbake til poenget. Nå prøver altså “Ex on the beach”-Melina å komme ut med sin egen låt. Jeg må skrive “Ex on the beach” før navnet hennes ellers gjør jeg jo ikke forskjell på henne og en ordinær og uinteressant “Melina” ut i gata. Javel, hun prøver å lage sin egen låt nå, greit. Det skal hun få lov til å gjøre, jeg henger meg ikke opp i det. Men å lage en låt basert på stygge mobbestrofer som “bitch. du er støgg, du er feit”, faller absolutt ikke i smak hos meg! Altså. hva faen? Noen ble faktisk såret av dette her, og nå skal hun klatre på stjernestigen pga det!? 

Mulig deltakerne blir fortalt hvordan de skal oppføre seg på programmet, kanskje det var ett PR-stunt, kanskje de to deltakerne avtalte det seg imellom. Jeg vet ikke. Jeg har hørt så mange teorier, men en ting er helt klart. Vi seere hverken ser eller hører hva som skjer bak kamera.Vi ser bare det som skjer på tv. Vi vet ingenting om hva som er planlagt eller hvilke avtaler de lager med produsentene. Og det unnskylder dem heller ikke om det var planlagt. Å vise mobbing på tv, for så å gå ut og kreditere mobberen. Hva sier det verden? Hva sier det til de unge menneskene som virkelig ser opp til “tv-kjendiser”? At å kalle noen for bitch, eller si at dem er stygge og feite er greit? Ja, det synes jeg det høres ut som. Jeg har tatt helt avstand fra dette programmet. Jeg så episode 1 hvor denne krangelen fant sted og den populære replikken skjøt ut av kjeften på Melina. Der og da ble jeg helt sjokkert over hvordan en viss person oppførte seg mot de andre deltakerne. Siden har jeg ikke sett en eneste episode. 

Mulig jeg høres ut som en sur, gammel 80-åring nå, og det er ikke meningen. Life is a journey som Vegard Harm siterte på tv, men jeg mener likevel det er å gå over streken å gjøre en så big deal ut av det her, spesielt når rota til sangen er en krangel mellom to mennesker og den overlegne og høylytte vant slaget. En sang, en hit-låt liksom? Jeg ser bare for meg alle de uskyldige og usikre mobbeofferne dette kommer til å føre med seg. Barneskole elever som roper til hverandre “Bitch. du er stygg og feit og bleik”, kan plutselig komme til å treffe en som virkelig tar dette innover seg. Jeg husker jo selv hvor liten og usikker jeg selv følte meg på barneskolen. Jeg turte ikke svare dem tilbake, noen gang. Jeg gikk bare og holdt alt inni meg, og det tærte på meg. Men, tidene har forandret seg siden den gang. Jeg håper bare at alle kan tenke at det kun er en sang, en tullete og teit sang. At den ikke betyr noen ting. Den kommer sikkert til å slå an på vorspiel og alt det der, på lik linje med Sommerkroppen, men så kommer det til å roe seg igjen. Det eneste spørsmålet er bare hvilke følger dette kommer til å ha. Forskjellen på Melina sin sang (unnskyld, “Ex on the beach”-Melina mente jeg såklart) og Sommerkroppen til Mads Hansen er at sistnevnte er ment ironisk og humoristisk. Jeg får meg ikke til å mene det samme om førstnevnte. I det hele tatt. 

Jeg skal ikke si hva som er rett og hva som er galt. Dette er min mening om saken, og ferdig med det. Hva mener du?

2 kommentarer
  1. Nå er det jo slik at programmet er “staged” Alle på villaen spiller ulike roller, og det handler mye om å lage drama slik at seere blir fornøyde. Tror nok ikke at noen melder seg på der helt uviten om hva som venter dem. Absolutt ikke. Jeg støtter ikke Melina`s ordforråd, men ærligtalt hva forventer du av et slikt program?

  2. Har faktisk sett alle episodene, og Melina har ved mange tilfeller vist seg som den voksne. Det at hun klikka i første episode kan eg faktisk forstå, hun og en annen hadde noe på gang, og plutselig driver han og har seg med ei ny dame…
   Den sangen er det nok noen produsenter som hadde ideen til, hun synger den og kan tjene fett med penger 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg