hits

Oktober er rett rundt hjørnet. Rettere sagt, i morgen! Og gjett om jeg har planer for den kommende måneden! Her har jeg faktisk laget en liten liste over ting jeg ønsker å gjøre i oktober. Høsten er en så fin årstid, man kan gjøre så mangt! Enten det er ute eller innnendørs. Har du noen av de samme punktene på gjørelista di i høst?   

 
 

Kjøpe gode, tykke sokker. Det beste jeg vet, gå og daffe i store, tykke sokker!

Kjøpe store strikkegensere! Det er nesten ett must om høsten. Mine strikkegensere er så utslitte, at noen nye hadde passet fint!

Lese bok. Jeg skal sitte og lese Calendar Girl, i sokkene mine. 

Drikke masse kakao!

Lage god og sunn mat, helst fra bunn. Såklart, jeg kan ikke lage absolutt alt fra bunn, det får jeg bare ikke til. Men tenke sunnere, lettere og bedre.

 
 

Feire halloween! Feire er kanskje litt å ta i, men vil kle meg ut og håper noen lager til en skikkelig halloween fest!

Gå masse tur i skogen. Den beste plassen å oppholde seg om høsten må være skogen. Den er så vakker når bladene faller og hele skogen blir gyllenbrun.

Invitere venner hjem på middag. Jeg synes det er så utrolig koselig og ikke minst veldig gøy å invitere venner hjem og lage mat til dem. 

Ha mange photoshoots! Skogen er en perfekt location for photoshoots om høsten. Jeg skal ta masse masse bilder i oktober!

Begynne på julegaver. Plutselig så er julen her!

 
 

Spise lunsj på kafe med ei venninne.

Sette av en hel dag til baking. Kake, boller, fylte horn, kanelsvinger. Namm!

Gjennomføre minst to DIY prosjekter. 

Pakke sekken, drikke kakao og spise kjeks på en fjelltopp. 
Hei på dere! 
Jeg skal straks avgårde på jobb, kveldsvakt i dag. Så før jeg går vil jeg bare dele noen fine youtube-klipp som mest sannsynlig kommer til å åpne slusene hos deg som er følsom og som griner lett. Det gjorde de hvertfall hos meg! Her om dagen satt jeg og så på disse videoene, og jeg satt nærmest og hylgrein i stua for meg selv. Jeg er utrolig følsom og blir rørt av den minste ting. Disse er virkelig verdt å se! Så talentfulle mennesker som hver har en unik historie bak seg. Gi meg ett lommetørkle! 
 
 
 
 Det er ikke alltid lett å finne på ting å gjøre når man egentlig ikke gidder å gjøre noe i det hele tatt, Men så er det denne rastløsheten da.. 

Jeg fant plutselig ut at jeg ville rydde i kjøleskapet i dag. Gjerne vise dere hva jeg har i kjøleskapet. For noen er det faktisk interessant, andre ikke. Jeg synes bare det er kjekt å vise dere, kanskje vi kan dele mattips med hverandre! Det beste jeg vet er ett fult kjøleskap! Det er jo så nitrist å se en enslig cola og en tom smørpakke inni der, så jeg passer alltid på å ha skapet fylt med mat! Akkurat nå er det helst frokostpålegg som opptar plassen. Jeg er ikke så flink når det kommer til det å planlegge middager, så det blir ofte turer ned til matbutikken, så og si hver dag. Jeg sørger alltid for å ha iskaldt vann tilgjengelig! I søte flasker i freshe farger, selvfølgelig.

Dagens meny:

Storfe ytrefile

Potetmos med gressløk

Fløtesaus

Frisk salat ved siden
God morgen! Kjenner jeg er i litt bedre form i dag, men har en slik ekkel hoste enda. Best å holde seg inne. Likegreit, siden vi har ikke særlig fint vær her i Haugesund i dag. Solen er der, men likevel regner og blåser det. Godt jeg kan sitte inne og kose meg med en god frokost!Jeg har ikke ro til å ligge under dyna og vente på at jeg skal bli frisk. Jeg har altfor mye å gjøre. Men så lenge jeg holder meg inne skal det vel gå bra. Som dere vet er jeg opptatt med å kvitte meg med saker og ting for tiden. Dere hadde blitt sjokkert om dere kunne se hvor mye ting jeg har! Jeg har nettopp sortert og solgt noen klær jeg ikke bruker lenger. Her om dagen solgte jeg en hel ikeapose med pynteting, duker og diverse. I går begynte jeg så vidt på julepynten. Ja, julepynt faktisk. Jeg har så mye julepynt fra "gamle dager" som er slitne og veldig utdatert. Synes noe av det er koselig å beholde, men mye skal kastes. Så dette skal jeg fortsette på i dag. Etter at jeg har kost meg med frokosten ♥
Så fikk vi endelig prøvd ut blenderen vi har kjøpt med en til-gode-lapp som vi har hatt hengende på kjøleskapet i snart ett år. Sjokolademilkshake nå på kvelden var ikke feil! Hvertfall ikke når man føler seg slapp og ellers dårlig form. Men jeg lover, det skal ikke bli en vane hver kveld! Bare av og til. 

Det var typen som stod for denne miksen i dag. Så enkelt å lage! Melk, sjokoladeis, vaniljeis, noen skjeer med oboy for å få frem en skikkelig god sjokoladesmak, og der har du det!Nå er det leggetid her i heimen.
Bildedryss av våre firbente, fra turen vår i Sauda.

Kira og Bella. To gode venner.
 


God dagen. I dag skulle jeg og Lisa egentlig vært på vei hjem fra Sauda, men istedenfor reiste vi hjem i går kveld. Vi kjørte til Sauda på søndag for å tilbringe noen dager på hytta med hundene. Planen var å kose oss med god mat, tur i fjellene og film og kos på kvelden, men slik ble det ikke. Vi fikk gått en god tur på mandagen, men under turen ble jeg så forferdelig dårlig, sånn helt plutselig. Jeg ble skikkelig tungpustet, klarte nesten ikke å puste og det gjorde vondt i både brystet og i ryggen mellom skulderbladene hver gang jeg trakk pusten. Derfor fikk vi ikke gått så langt som vi ville, siden jeg måtte stoppe hver meter for å få igjen pusten. Ut på kvelden ble jeg enda dårligere og følte jeg ikke fikk nok luft. Tenk deg at du ligger på gulvet med noe stort og tungt som ligger på brystet og presser. Slik føltes det ut. Jeg tror også jeg hadde feber, jeg svettet og frøs annenhvert minutt. Så da bestemte vi oss for å kjøre hjem. Skikkelig dumt, for vi hadde virkelig sett frem til å kose oss! 

Sett bort i fra det da, så fikk vi jo oss en liten fin tur i fjellene. Selv om været heller ikke var helt med oss. Litt sol, men mest yr eller regn. Kaldt og vått. Men vi kan vel ikke forvente at det skal klaffe hver gang? Vi fikk hvertfall tatt noen fine bilder av hundene underveis. Kommer i neste innlegg :) Bilder fra snapchat:  


God søndag alle sammen. Hvordan har helgen deres vært? Jeg har hatt en fin helg. Jeg var ute i går med kjæresten og noen venner. Vi koser oss alltid, som vanlig, men for å være ærlig så ble det gjerne noen glass for mye i går. Det er sjeldent jeg blir så full, jeg hadde det nok litt for kjekt denne gangen. Vi tok en tur på byen, danset og koste oss. Helt til vi skulle hjem.

Jeg har begynt å ta bussen hjem når jeg er ute, fremfor å betale 300 kr i taxi. Ja, jeg er gnien. Litt. Uansett, jeg og typen satt og ventet på bussen. Plutselig reiser Andreas seg opp, marsjerer bort til taxikøen, setter seg inn i en taxi - og kjører avgårde!! Uten meg!? Jeg tok da bussen alene, og da jeg kom hjem lå han godt under dyna og sov som en baby. Om jeg var sint da? Det kan du vedde på jeg var! Men begge hadde fått i seg litt vel mye, og begge var ganske i ørska. Og det hele var en stor misforståelse, tror vi. Det var hvertfall det vi ble enige om i ettertid. Vi ler hvertfall av det nå. 

Nå skal jeg reise vekk i noen dager. Vi snakkes om litt :)
Gjett hvor jeg skal på ferie neste år! Du gjetter det aldri! 

Ferien til neste år er allerede bestilt. Og denne gangen er det ingen sydentur eller shopping i travle byer. Vi har bestemt oss for å reise på en aldri så liten vinterferie. Både jeg og kjæresten er glad i vinter og elsker å stå på ski. Derfor har vi bestilt skitur til ALPENE i februar 2017! Ett litt annerledes år, med nye opplevelser og erfaringer!

Vi skal bo i Canazei, hvor verdens største skiområde Superski Dolomit ligger. Dette er forresten i Italia. 468 skiheiser og 1220 km med skiløyper! Heisene sammen tar nøyaktig 507.577 personer - i - timen! Det er sykt det. Kan ikke sammenligne det med Hemsedal eller Trysil, for å si det sånn. Vi reiser med foreldrene og brødrene mine, samt mange av deres venner og kjente. Vi blir en ganske stor gjeng som reiser sammen. Mamma og pappa har vært i Alpene før, men da var de i Saalbach i Østerrike. Så da de sammen med andre arrangerte en hopp-på-dem-som-vil-tur til Italia, måtte vi bare henge oss på!

Vi skal bo på hotel Locanda Degli Artisti  som drives av en kokk som er kjent i hele dalen. I følge kundeomtalene skal maten være fantastisk, og de ansatte viser bedre enn god service ovenfor kundene. Hotellet skal være litt slitt og har helt enkle rom. Men så er det jo en stor del av sjarmen å være på ett sted som dette. Jordnært, idyllisk og sjarmerende. 

Slikt ser ett skikart ut over Alpene! Stripene indikerer hver skiheis som har sin egen fargekode for vanskelighetsgrad. 

Jeg gleder meg sykt! Så gøy det kommer til å bli, det er jeg 110% sikker på! Dette er jo noe jeg aldri har gjort før, reist til utlandet for å stå på ski. 

Famous and luxury place of Val d'Isere at sunset, Tarentaise, Alps, France

Har du vært i Alpene? Kunne du tenkt deg en skiferie fremfor å reise til syden ett år?
 
Ikke ofte jeg shopper klær via nett. Det går helst i interiør, hårprodukter og lignende. Jeg har det vanskelig med å finne klær i butikk, finne rett størrelse, så da er det hvertfall vanskelig på nett! Jeg har brukt 2 dager nå på nelly.com og bladd opp og ned for å finne kjoler som kan passe meg til fest. Og jeg ser på klær på salg. Jeg kjøper så og si alltid på salg! Og - jeg fant faktisk noe som kan funke. Krysser fingrene! Disse er på vei hjem til meg nå:

 

 

Alle fra Nelly.com
Okei, nå skal jeg gjøre noe som jeg aldri har gjort før. Jeg har laget ei gruppe på facebook, som heter Norges Bloggere ♥. Gruppen finner du HER.  Så det som hadde vært kjekt nå var at du som blogger melder deg inn i denne gruppen og deler alle dine fremtidige blogginnlegg her inne! Gjerne del med alle dine bloggvenner, lesere og andre som kunne vært interesserte. Sjansen for å få flere lesere er stor! Jeg vet det finnes allerede mange blogg grupper på facebook, men jeg hadde litt lyst til å prøve å styre en gruppe selv, gjerne med litt "aktiviteter" som konkurranser, tips, motivere hverandre og den type ting. Så hva sier du? Er du med?

Gruppen finner du HER HER HER HER HER
Vi ser, og ikke minst deler mye elendighet på sosiale medier. Det går ikke en dag, ikke en eneste dag, uten at jeg ser elendighet på facebook feeden min. Enten det er fattigdom, dyremishandling, barnemishandling, massedrap, urettferdighet, sykdommer eller overgrep og vold. Men nå skal jeg vise dere en ting som gjorde dagen min så mye bedre! Det første som møtte meg i dag nemlig, var denne flotte samlingen av legendariske countrystjerner og deres fantastiske stemmer samlet i en og samme sang!

Dette var rett og slett deilig å starte dagen med. Gåsehuden kom smygende for å si det sånn. Brad Paisley, Keith Urban, Rascal Flatts, Carrie Underwood og så mange fler! Jeg elsker country og kunne ikke fått en bedre morgen enn dette. Se videoen, og nyt. Se om du kan alle navnene på artistene? Dette er så mye bedre å dele enn elendighet! Så del, det gir oss så mye mer glede i hverdagen. 
Hei folkens! Nå har jeg det ganske rolig på jobb, så da har jeg tid til å vise dere noen bilder jeg tok ute av Kira her om dagen. Som sagt elsker jeg høsten, og føler selv jeg er mye mer ute for å ta bilder på denne årstiden (og vinteren) enn hva jeg er om sommeren? Å gå tur er også kjekkere nå, når været er litt svalt og temperaturen ikke smelter meg helt vekk. Det vet jeg Kira også synes, det kan man se på hele kroppsspråket hennes når vi er ute. Her kommer ett bildedryss fra da vi var ute og lekte oss med kamera! 

PS! Bildene er ikke redigerte, helt originale :)

Likte du bildene? ♥ LIK gjerne facebooksiden min HER
Har du fått med deg vedtaket som florerer på nettet om dagen? Tenkte meg det. Jeg kjenner dette stikker dypt, da jeg elsker disse dyrene, og synes de er fasinerende og så majestetiske. Tanken på at det er så få av dem igjen er ganske skummel. De er faktisk så få at de er under kategorien utryddningstruet. Og da rovviltnemda har bestemt at enda flere ulv, så mye som 47 ulv skal skytes i vinter.. ja, da er det på sin plass å reagere!

47 ulv vil si nærmere 70 prosent av det nåværende antallet ulv som lever i Norge og grenselinja til Sverige. Ulven er i tillegg stemplet som en rødlistet art, det vil si at den er uttrydningstruet! Og da kan man spørre seg selv: Ulven dreper for å spise. Vi dreper for å drepe. Med hvilken rett? Skulle naturen hatt noe å si så hadde den festet en rød blink på oss for lenge siden! For er det en ting det er overflod av i verden så er det mennesker! Og vi får panikk når vi nærmer oss 50 ulv i landet!? Dessuten formerer vi oss fortere enn du kan si DØD ULV! For å sette ting på spissen. 


Hjelp, ulven tar sauen vår! Det er ett kjent argument for de som ønsker ulven uttryddet. Herregud, vi har da mer enn nok sau i landet, det er nok til både oss og ulven. Spiser ikke ulven så spiser vi den. That's it. Vi spiser faktisk sau, hver dag. Surprised? Om man driver avl innen byttedyr som man vet jaktes på av rovdyr, ja da må man passe ekstra godt på dem og ikke slippe dem ut i utmarka der man vet ferdes ulv. Da blir det for dumt å skylde på ulven. 


Norge har alltid vært stolte av den flotte naturen og dyrene som lever i den. Vi blir sett på som en ganske naturglad befolkning. På tide å bevise dette? Eller fortsette å henge etter når det kommer til natur og dyrevern? 

Hva forteller vi om oss selv, vi nordmenn, når det er så mange blant oss som virkelig, inderlig, ønsker å kverke rovdyr? Hva sier det om oss at vi ikke kan akseptere at naturen, inkludert dyrene som lever der, er både vill og ukontrollerbar? Er det ikke det som er natur?

Ja til en naturlig natur med ulv! Lik denne siden på facebook og støtt ulven mot å gå en usikker fremtid i møte som utryddet. Dette innlegget er også verdt å lese gjennom. 
Enkelt middagstips i dag! Har du ikke så mye i kjøleskapet så tar man det man har. Det ble en slik type middag i dag. Potetmos, stekte pølser og bacon, toppet med revet ost. Veldig godt, og typen så virkelig ut som han likte det også. Ja, han spiser jo det meste. Han som egentlig hadde tenkt å handle inn taco i dag da, hah. Nå skal jeg gjøre meg klar for en langtur med Lisa og hundene. 
Deilig å ha fri på mandager. Som en forsiktig start på uken som kommer. I dag stod jeg opp tidlig for å ta Kira med til dyrlegen. Jeg fant en stor flått mellom tærne hennes i går da hun kom haltende mot meg. Denne var også vond for Kira da jeg fjernet den, så da bestemte jeg meg for å ta henne med til dyrlegen i dag for en helsesjekk. Det har vært så sykt mye flått i år, og jeg kan ikke fordra de små krypene! Sommeren er fin den, men disse eklingene ødelegger halve moroa. 

Alt fint med Kira, hun er frisk og rask og det er en deilig beskjed å få! Men hun fikk en dose penicillin for flåtten, den årlige vaksinen og så sjekket vi at chippen var i orden med det samme vi var der. Hun var også litt rød under poten hvor flåtten hadde sittet, men det skulle snart gå over. Og så har hun lagt på seg hele 2 kilo. 13 kg, 4 år. Lille babyen min.

Litt nervøs, men det gikk så fint så!

Jeg går forresten til veterinær Landen. Han driver Karmsund Dyrehospital. Han er veldig flink, hyggelig og har, ikke minst, rimelige priser på tjenestene. Og så har de pusset opp hele hospitalet, så nå er det så fint og hyggelig der! 
 
Dette kjenner jeg blir en sløv søndag. Jeg ligger i sengen og skriver dette innlegget, og har egentlig veldig dårlig samvittighet siden solen skinner på sitt beste utenfor vinduet, som jeg for såvidt har trukket for med rullegardingen. 

Jeg var ute med noen venner i går. Vi koste oss med drikkelek og hadde det ganske morsomt. Ikke slike typiske "jeg har aldri"-lek, men kjekke kortspill hvor vi lo mer enn vi drakk. Utpå kvelden kom det bare fler og fler. Så var det en tur på byen, en kebab og bussen hjem. Det er bra gjort å gå på byen og kun bruke 80 kr på en hel kveld! Og de pengene ble brukt på kebab og buss.

Nå blir jeg straks plukket opp av Tina. McDonalds venter. 

Meg og bestevenninnen min Lisa ♥
Se den solnedgangen! Slike nydelige kvelder har jeg stort sett hver eneste dag. Vi bor rett over havet og har perfekt utsikt når solen går ned om kveldene. Naboen over oss på andre siden av veien står alltid på terrassen med mobilen sin. Så roper hun, "heii, jeg tar ikke bilde av deg altså, men det var en nydelig solnedgang!" 

Jeg har hatt fri i dag og vært ute på litt ærender som jeg føler tok hele dagen. I tillegg har jeg stått på kjøkkenet i hele kveld, så jeg har ikke fått satt meg ned og slappet av før nå. Kjæresten min er reist på jakt, så han kommer ikke hjem før på søndag. Fint å ha litt tid for oss selv innimellom, men gud så kjedelig når det kommer til matlaging! Å lage mat til kun meg selv er jo så kjedelig! Men jaja, jeg hadde allerede bestemt meg hva jeg skulle ha til fredagskos, så da ble det denne gode saken her: 

Lurer du på hva det er? Det er pizza. Det er kake. Det er kringle. Det er pizzakakekringle!

Oppskriften fant jeg først faktisk på facebook. Veldig enkelt. Søt grunndeig, pizzasaus, pepperoni og revet ost. Veldig godt, må smakes! Dessverre tok jeg ikke bilder underveis og har i tillegg rotet vekk videoen som viser alt steg for steg. Men lager jeg det igjen, så skal jeg absolutt vise dere hvordan man lager denne godsaken. Så det ikke godt ut? 


Jeg føler meg utrolig bra for tiden.

Det er ikke bare det at jeg våknet i dag og bare, wow, for en dag. Men jeg har våknet sånn hver dag de siste ukene. Jeg har alltid en plan, en grunn for å stå opp. Jeg fyller dagene mine med avtaler, jobb, prosjekter, trening, venner, glede, spontanitet og kjærlighet. 

Jeg kom til å tenke på målene jeg hadde for sommeren, målene for trening og vekt og så videre. Jeg innså at jeg ikke har kommet dit jeg hadde tenkt jeg skulle være. Men så følte jeg noe jeg ikke har følt før. Det var helt greit. 

Det føltes helt greit at jeg ikke har nådd alt jeg ville.  Så jeg skal bare ta disse målene videre på veien mot neste sommer. For jeg skal (forhåptentligvis) leve i mange, mange, mange år til. Jeg har god tid på meg. Det skal ikke føles som ett nederlag om man ikke kommer helt i mål med alt du hadde tenkt deg. Ta en dag om gangen, og før du vet ordet av det, er du der du ønsker å være. Jeg prioriterte å kose meg i sommer, og da vises det igjen på kroppen. Jeg kan bare tenke på at i januar i år veide jeg 8 kg mer enn hva jeg gjør nå. Ikke store fremskrittet kanskje, men det er nok for meg å føle meg bedre enn jeg gjorde på den tiden. Jeg har ett lite mål om å gå ned enda 8 kg innen jul. 

Nå ble det mye fokus på vekt i dette innlegget. Jeg ville egentlig bare si at jeg har det bra, veldig bra, for øyeblikket. Og håper dere, og også andre som er i samme situasjon, at dere har det bra. Lev livet og ikke stress. For dere får alltid en dag i morgen om du ikke klarer det i dag. 

Så.

Jeg føler meg utrolig bra for tiden.

Slik skal jeg se ut igjen! Fra photoshoot for noen år tilbake :)
Gradestokken her hjemme viser godt over 20 grader! Faktisk så har jeg ikke gradestokk, så jeg bare gjetter. 

Herlighet så varmt det plutselig ble! Kom sommeren tilbake nå liksom? Nå som jeg var klar for høst!? Det hjelper uansett ikke meg, siden jeg jobber kveldsvakt i dag og får ikke nyte så mye av solen. Forhåpentligvis er været med meg i morgen, da har jeg langhelg. Og det skal bli b-e-a-utfiful! Jaja, matpakken til jobb står hvertfall i stil med været, det kan jeg ikke klage på. Tenkte jeg skulle lage en frisk salat å ta med meg på jobb i dag. Salat med blant annet kyllingfilet, kalkunskinke og egg.Jaja, siden sommeren kom tilbake må man friske litt opp i hjemmet med fine blomster. Se de nydelige rosene jeg kjøpte, til meg selv, fra meg selv ♥ ♥ ♥​
God morgen!

Jeg sitter og koser meg med frokosten min samtidig som jeg leter etter litt inspirasjon på nettet. Jeg har nemlig planlagt en ny kategori her på bloggen. Jeg elsker å være kreativ så jeg skulle prøve å få til en DIY innlegg i ny og ne. Er det noe som kunne vært interessant? For det meste ser jeg på høst og vinterlige dekorasjoner, og faktisk litt til jul. Okei, mye til jul. Det er jo faktisk bare 3 måneder til. Og kun 11 uker til desember :)Hva synes dere om inspirasjonen min? Kjenner jeg gleder meg til min første DIY oppgave! Skal prøve å få til noe kjekt til neste uke :)
God morgen! Jeg er blid og fornøyd i dag, til tross for mitt frustrerende innlegg fra i går. I slike stunder er det godt å være blogger, man har liksom ett sted man kan dele erfaringer og få ut litt frustrasjon. Og så har man så mange kjekke lesere som støtter en og gir råd i samme slengen. Det er jeg takknemlig for. 

Så, ellers er jeg klar for nok en travel dag. Onsdag pleier ofte å være den mest travle dagen i uken for meg. Først er det jobb, så hjem og lage middag, deretter skal jeg være støttekontakt, så er det husarbeid og gå tur med hunden. Blir ikke tid til trening i dag. Jeg har forresten fått ei god venninne til å begynne på treningssenteret hvor jeg trener. Så nå har jeg flere venninner jeg kan trene sammen med, og det i seg selv er veldig motiverende. Jeg er også inni en slags transe om dagen. Transe, herregud hva er det jeg sier? Hva skal jeg si, boble? Jeg er helt hekta på trening og treningsklær om dagen. Jeg ser etter treningsklær, overalt. Hele tiden. Siste innkjøpet mitt er denne deilige treningsthightsen fra ICANIWILL, Leopard Grey. Jeg har den også i rosa. Elsker den! Man kan vel si at jeg er inni en slags treningsglede om dagen. Jeg blir så glad av å trene! Og da må jeg shoppe!

Ønsker dere alle en fin onsdag! Nå må jeg jobbe. 
Det har vært en hektisk dag. Selv om det ikke har vært så mye på planen så er det visse folk som får dagen til å være så mye mer slitsom enn den hadde trengt å være. Jeg holder på å selge noen klær, og hadde to avtaler i dag, hvor den ene ikke dukket opp til avtalt tid. Eller i det hele tatt. Nemlig deg. 

Nesten to timer overtid med venting sender jeg melding til deg og hører hvor du blir av. Hva? Har du ikke tenkt å komme? Nei, da hadde du plutselig ikke tenkt å komme likevel, men ville heller komme en annen dag. Og det måtte jo selvsagt være greit for meg, for det var jo ett såå fint vær i dag og du bare måtte ut og nyte solen. Nei altså! Hva er det med folk som ikke kan holde avtaler!? Og tro det er greit å ikke møte opp og bare "hei, jeg kom visst ikke likevel jeg. Kommer i morgen jeg, er det greit?" Nei, det er ikke greit! Jeg sitter faktisk og venter på deg. DEG. Som jeg ikke engang kjenner, bruker jeg tiden min på som jeg kunne brukt på noe helt annet. Kommet meg på trening 2 timer tidligere kanskje. Jogget en tur med hunden eller gått ned på butikken og handlet middag. Dessuten har jeg andre planer i morgen, for eksempel jobb! Men det bryr jo ikke du deg om. I det minste hadde det vært fint med en beskjed før jeg måtte etterlyse deg i dag. Det er faktisk normal høflighet og gi beskjed så andre slipper å vente på deg og din dyrebare personlighet. Slike diva fakter hører ikke hjemme hos meg, enten du er mann eller kvinne! Skjerp deg! Jeg burde skjønt at du ikke var med dine fulle fem da du ba om å få avslag på prisen siden du måtte kjøre gjennom en bom og mente det var mitt ansvar å betale den avgiften. Kjolen som du sikkert skulle kjøpe til din (stakkars) frue, blir nå solgt til noen andre. Snakkes aldri. 
Det er tidlig på dagen, men jeg åpner med ett middagstips. Noe jeg hadde i går, noe jeg hadde lengtet lenge etter. For dette er faktisk noe av det beste jeg vet! 

Jeg vet ikke hvor vanlig det, eller uvanlig. Men har du noengang smakt koteletter og potetmos med fløtesaus? Ikke? Det må du smake! I tillegg til frisk salat og dressing er det ett perfekt måltid. Veldig enkelt å lage så tror ikke jeg trenger å skrive en oppskrift på dette. Bare ta noen store, saftige nakkekoteletter og stek dem til de er gjennomstekte. Krydre og salte under stekingen. Lag potetmos og saus og voila, du har en perfekt middag for hele familien. Eller kun for deg, slik det ble for meg i går da typen jobbet kveld. 


 
Mandag. Mandag betyr ny uke. Mandag betyr nye arbeidsoppgaver. Mandag betyr ryddedag. Det har det hvertfall vært i dette huset. Jeg har brukt så og si hele dagen på å rydde på kjøkkenet, siden jeg må bruke en hel dag på hvert av rommene i huset. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg trenger det. Det tar litt tid med meg, ser dere. I tillegg til å vaske gulv og lage middag. Forresten skal jeg gi dere ett supert middagstips som er skikkelig DIGG. Neste innlegg. 

Vil dere se kjøkkenet mitt forresten? Det er veldig lite, veldig utradisjonelt, og veldig.. country? Jeg får en liten countryfølelse av å være inne på kjøkkenet mitt, jeg vet ikke hvorfor. Kanskje dere også får det? Og vet dere hva? Jeg har ikke spisebord. 
Nå er det i gang. Nå har jeg ryddet godt ut av klesskapet mitt og fjernet klær jeg ikke trenger, vil ha, eller kommer til å bruke i fremtiden. Nå ligger de for salg på facebook sine tilsalgs grupper og venter på budrundene. Jeg har allerede fått solgt noen plagg, så håper jeg blir kvitt det meste. Til sammen ble det en hel pose med klær som skal ut av huset. Og jeg er enda ikke ferdig! Dette er bare runde 1. Og jeg er en typisk "jeg har ingenting å ha på meg" jente, selv om skapet snart buler utover. Jeg kunne sendt dem sørover til fattige land, men tror ikke de har noen behov for glitter og coctail kjoler. Så jeg selger det jeg kan, og resten blir sendt avgårde. Det er så godt å rydde ut og gjøre plass til nye klær som jeg faktisk kommer til å bruke!Alt det klær!
God morgen. Skulle ønske jeg mente det idag. Altså, håper dere har en god morgen. Jeg for min del fikk en aldri så liten overraskelse da jeg endelig kom meg opp av senga klokka halv 9. Hunden har visst vært dårlig i magen, og det viste over hele stuegulvet for å si det sånn. Så da var det ned på alle fire da. Først nå er jeg ferdig og kan sette meg ned og slappe av med frokosten min. Når vi får oss hus... da er det hundegård som prioriteres!


Det er nå i september jeg kjenner på følelsen at.. nå er det snart jul!

Jeg har alltid vært ett vinterbarn. Født i desember, alltid elsket snø og jul, hører på julemusikk gjerne året rundt. Allerede i dag begynte jeg å tenke på julepresanger. I år skal jeg være tidlig ferdig med alt som heter pakker. For desember skal nytes, uten all stresset som vanligvis følger med. 

En annen ting jeg tenker mye på.. Jeg gleder meg til vi kjøper oss ett hus! Tenk så kjekt jeg vil få det med å innrede og pusse opp slik jeg vil. Dette har vært drømmen lenge. Eget hus. Jeg vet akkurat hvordan jeg skal ha det hjemme, når den tid kommer. Så og si hvertfall. Og sånt sett vet vi nesten 100% hvilket hus vi skal kjøpe. Men det er ett annet kapittel. Se på disse inspirasjonsbildene 'a! 

 

 

  

Det er det lyse og lune som tiltrekker meg. Noe som gir en moderne country feeling med klasse. Og så er jeg veldig glad i interiør som flettet trekurver, lune gråtoner som puter, blomsterpotter og blanke gjenstander. Og ikke minst pynte opp med grønne, friske planter. Så noenlunde slik skal det se ut hos meg, når jeg får meg hus. 

Hvordan er det hjemme hos deg?
Mølleren og sønnen hans gikk på veien. Ved siden av seg leide de eselet sitt. De skulle til byen for å selge det. Da de hadde gått en stund, møtte de på forbipasserende.
"Se der!" ropte de og lo. "Har dere sett så dumme folk? Der går de og trasker på landeveien, enda de godt kunne ri, de har jo et esel!" 
Mølleren hørte dette, og ba sønnen om å sette seg på eselryggen. Så fortsatte de, den gamle mølleren til fots, og gutten på eselet.

Neste gang passerte de en gruppe eldre menn som satt ved veikanten og diskuterte. "Der ser dere akkurat hva jeg mener!" sa en av dem. "De unge eier ikke respekt for de eldre i våre dager! I min ungdom våget aldri en doven sønn å ri når faren hans måtte gå. Kom deg ned, din slubbert, og la din gamle far få hvile føttene en stund!"
Gutten hoppet lydig ned fra eselryggen, og mølleren tok hans plass.

De hadde ikke kommet langt før de møtte noen kvinner og barn. "Fy, for en egoistisk, gammel mann!" ropte de. "Tenker bare på seg selv! Ser du ikke at den stakkars lille gutten nesten ikke kan holde følge, så trett er han."
Mølleren stanset eselet og løftet opp sønnen, så red de begge to videre.

Snart møtte de en vandrende kremmer. "Si meg, er det ditt esel?" spurte kremmeren. "Ja," svarte mølleren. "Da må jeg undre meg over at du behandler det så dårlig," sa kremmeren. "To sterke karer som dere, og så er dere for dovne til å gå. Dere kunne lettere bære eselet enn det kan bære dere!"
"Som du vil," svarte mølleren. "Vi kan jo forsøke."
Begge to steg ned av eselet. Først bandt de forbena sammen, så bakbena, og så stakk de en stang inn mellom repene og løftet stangen opp på skulderen. På den måten bar de eselet mellom seg.

Snart kom de til en bro, som var full av folk fra byen. De begynte å peke og le av mølleren og sønnen, der de gikk og bar eselet imellom seg. Og flere folk kom løpende da de hørte bråket på broen, så resten av veien inn til byen gikk mølleren og sønnen spissrotgang mellom rekker av leende, huiende og ropende mennesker.
Dette ble for mye for eselet. Det gjorte et voldsomt kast med kroppen, vrikket og vred av seg repene og kom seg løs fra stangen - og så - med et digert sprang forsvant det ut i elven. Mølleren og gutten hadde ikke annet å gjøre enn å vende om og dra hjemover igjen. Nå hadde de jo ikke lenger noe esel å selge.

Moralen i historien? Om du skal høre på og tilfredsstille alle og enhver, kan du like gjerne låse deg inn og kaste nøkkelen. Du kommer ikke langt ved å høre på alle råd du får på din vei, men å ta dine egne valg og avgjøre hvilket råd som fører deg på rett sti. 
 
Hvordan dagen min startet? Jo, alarmen ringte kl.9. Først tok jeg feil av alarmen og pipingen fra bossbilen som jobbet utenfor. Da jeg innså at det var begge deler, så var det opp og ut med meg. Og ut sprang jeg da, med håret til værs, gårsdagens sminke all over, i pyjamasbukse som var minst 3 str. for stor for meg, for å bli kvitt alle posene med boss som hadde hopet seg opp etter helgen. Ingen mening egentlig. Jeg kunne jo bare latt dem ligge i bossdunken. Men noe inni meg sa at jeg måtte bli kvitt dem, i dag. 

Jeg ser det er mange bloggere som skriver såkalte "cravings" om dagen. Altså hva de har vært hekta på de siste dagene, eller noe de må ha i løpet av en dag. Vel, min "cravings" i det siste er disse herlige ciabatta rundstykkene! Jeg spiser ikke lenger brød, noe som er litt rart siden jeg er oppvokst med å spise grovbrød til mange av måltidene i løpet av en dag. Nå spiser jeg så og si aldri brød. Enkel grunn egentlig, brødet holder seg så lite godt i dette huset jeg bor i. Rart, men sant. Det mugler fortere, blir hardt i kantene og dette har ført til at jeg bare har mistet lysten på å kjøpe nytt brød. Rundstykker holder seg mye bedre. Derfor - Ciabatta. 
 
Stillhet. Ro og fred. Kun meg og Calendar Girl. 

Hunden har fått tur, kjæresten er ute, treningen er unnagjort, har hatt kvalitetstid med min beste venninne, middagen er ryddet av bordet, sofaen er inntatt. Jepp. Nå skal jeg ikke gjøre en eneste ting resten av dagen. Kun kose meg med boken jeg har påbegynt på. Boken alle snakker om. "Calendar Girl - forført" har toppet listene de siste ukene, og jeg bestemte meg for å gi den en sjanse. Jeg har kommet til kapittel 3, og den er virkelig forførende. Å sitte slik i mørket, med tente lys, noe godt å knaske på og følelsen av at hele huset har senket skuldrene. Det er følelsen jeg kommer til å føle mye på i høst og vintermånedene. Og det er herlig. Sommeren kan ikke måle seg med det. Nå skal jeg kose meg. 


Ditt navn her
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2018 · Desember 2017 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.