hits

Midt i all travelheten, er det godt å komme seg litt ut og lufte vettet. Jeg og Tina tok oss en tur med hundene sammen i dag. Vi gikk i Norheimskogen, opp "Tankene", og videre rundt til Vormedalsvannet. Samme løype jeg pleier å ta når jeg jogger med Kira. Lille Timo er såå begeistret for Kira, den lille herremannen som han er. De har lekt og kost seg, og Timo turte til og med å bade denne gangen!

De såkalte Tankene vi går opp til. Dette er en bratt, steinete bakke som virkelig får opp pulsen ett øyeblikk.

Løypa vi gikk er veldig idyllisk om du tar deg tid til å kose deg på turen. Her er det en vei som går gjennom noen tun og det er mange store enger hvor det går sauer som beiter. Og hester. 


 


Nå er det avgårde på jobb igjen, og så går resten av helgen som en lek får jeg håpe. Nå skal jeg jobbe på sykehjemmet, som er litt tyngre enn den andre jobben jeg har med å jobbe nattevakt. Men samtidig er det greit å snu døgnet til det normale igjen. Håper dere får en fin start på helgen denne fredagen!


Ah, gud hvor deilig med "fri" i dag. Jeg kom hjem klokken 8 i dag tidlig etter femte nattevakt.. eller fjerde.. eller, jeg har kommet ut av tellingen. Uansett, å legge hodet ned på puten i dag var himmelsk, bare for å vite at jeg kan sove godt i natt også. I min egen seng, med den snorkende kjæresten min ved siden av meg ♥

Nå har jeg en arbeidshelg og full arbeidsuke å se frem til, før jeg i det hele tatt trenger å tenke på fri eller helg. Hehe, uff så sytete jeg sikkert høres ut nå. Men når du daglig åpner snapchat eller facebook og ser venner og kjente kose seg i sydenland, har det gøy i karuseller eller bader og soler seg på stranden, ja da er det deprimerende å vite at du fortsatt sitter fast i kalde Norge og må jobbe. Det er ulempen ved å ta tidlig ferie. Både jeg og typen er tilbake til vanlige arbeidsdager, så vi får bare gjøre det beste ut av det. Som for eksempel lage god middag! Vi er som sagt elendige på å finne på middagstips, så vi hadde egentlig skrevet ned en liste over hva vi skulle ha de forskjellige dagene. Den lappen finner vi ikke igjen.. I dag fikk jeg veldig lyst på nachos! Så da ble det nachos.. istedenfor grøt.

Man kan sikkert lage nachos på mange måter. Jeg foretrekker den enkle versjonen. Alt du trenger er:

1 pose Tortilla chips

2 pk kjøttdeig

1 boks salsadip / salsasaus (Det var litt knapt, så kanskje 2 bokser er bedre til den mengden kjøttdeig)

1 pk revet ost

Om man vil: Hvitløksbrød 

FREMGANGSMÅTE

Fordel chipsen på en stekepanne. Brun kjøttdeigen og hell salsadippen / sausen oppi og bland godt. Hell så blandingen oppå chipsen og strø på med revet ost. La den stekes i noen minutter til du ser chipsen får litt farge og osten er helt smeltet. Bon Apetitt 
Slenger som vanlig med ett bilde av skjønnheten min, som alltid får frem smilet på meg. Og hun gir meg alltid kjekke blinkskudd som jeg flirer av! Midt i en ettermiddagsgjesp kommer hu' mor og knipser ett fint blinkskudd!  
Hei dere! Og..god natt? Dere er sikkert ikke våkne nå, men jeg har en rolig nattevakt foreløpig, så litt blogging på nattestid blir det nok i natt. På tv kjører CSI, Castle, NCIS og Closer på rullende bånd, mens jeg veksler mellom å skrive på pcen, kikke på instagram og følge med på seriene samtidig. Jeg tenkte jeg skulle dele litt inspirasjon med dere i kveld. Interiør inspirasjon altså. Jeg har ikke tall på hvor mange interiør kontoer på instagram jeg følger, men det er jammen ikke få. Jeg blir så inspirert av dem alle, at jeg får så lyst til å pusse opp, kjøpe nytt og dekorere om hele leiligheten min! Jeg har plukket ut 3 instagram kontoer jeg følger, og litt av inspirasjonen min kommer her ifra   

# LINMA90

  
  

# MAHLINSGODBITAR

  
  

# MYINTERIORANDHOME

  
  

Om dere vil følge meg på instagram er det bare å søke opp lindalovise91.. Og jeg følger gjerne tilbake 
Kanskje dere allerede har lagt merke til det, kanskje ikke. Så derfor vil jeg skrive litt om det og dele det videre slik at flere får øynene opp og blir bevisste på det. Dere vet nok alle hva jeg mener når jeg sier ordene taxi - hester - syden. Jepp, som jeg trodde! Jeg meldte meg inn i en gruppe i går på facebook som lyder som følgende: Stop Horse Taxi in Alanya! Jeg ble nysgjerrig, som jeg så ofte blir når jeg leser hest eller en plass jeg har vært noen ganger. Men taxi hester er ikke noe som bare foregår i Alanya. Det foregår så og si i alle sydenland. Men bare for å begynne ett sted..

Ja, det hadde vært hyggelig å tatt med familien på en rundtur i en superstilig hestevogn. En taxitur utenom det vanlige. En familie på 5, to voksne, tre barn. Og datteren din elsker jo hester! Hesten foran vognen er sliten og øynene holder på å falle sammen. Men det ser ikke dere, for dere er opptatt med å betale kusken 10 lire pr person for en rundtur i den fantastiske, men trafikkerte byen. I sola er det 35 grader ++. Hesten har ikke fri tilgang på vann, noe enhver levende sjel bør ha i en slik hete. Dere går av vognen, hilser til kusken og vinker farvel. Senere på kvelden møter dere kusken igjen. Dere vinker og smiler og går videre. Dere tenker ikke over at det er den samme hesten som drar vognen nå, som også dro dere rundt og rundt på tur tidligere på dagen. Hadde dere lagt merke til det, ville dere sett hvor radmager hesten var. At du kunne telle ribbebeina på den. At den hadde sprukne hover etter å ha travet rundt på asfalt hele dagen. Drar du den ikke litt langt nå? Nei! Dette er realiteten!


Jeg mener.. Om dere kommer over slike taxier når dere er i utlandet, vær så snill, ikke støtt denne bransjen!! Dette er dyr som ikke har det bra. Dette er kusker som ikke har peiling på hestestell! Jeg skal fortelle dere en ting. For noen måneder siden gav jeg bort en del hesteutstyr. Det kom ei dame til meg, som hadde fått lov til å hente dette. Hun var russisk, men snakket godt norsk. Hun fortalte meg, at hesteutstyret skulle hun sende ned til Tyrkia. Hun skulle gi det til hesteeiere som trengte det. Spesielt hesteeiere som brukte hesten sin som taxiattraksjon. Hun reiste ofte ned selv for å gi dem opplæring i hestestell og vise dem hva de kunne gjøre for å gi dyrene sine ett bedre liv. For det er slik det er, de har absolutt ikke peiling. Vi har kommet så mye lenger i utviklingen når det kommer til hestestell! Denne damen var da altså utdannet hovslager, så hun fikset ofte hovene til hestene der nede, som en slags veldedighet. Hun hadde sett mye elendighet, ting vi turister ikke ser når vi går i gatene og ser hestene stå linet opp på rekker. Hun kunne fortelle meg, at hun hadde sett noen brenne hovene til hesten, for å få sprekkene til å smelte sammen igjen. Ja, de brant hovene til hestene! Og ofte fikk ikke hestene mat mer enn en gang om dagen. Takk og lov for at vi har mennesker som henne! Og jeg tror vi kommer langt med å opplyse flere om dette, slik at vi sammen kan boikotte denne bransjen som sender så mange hester ut i en elendig tilværelse og til slutt en pinefull død. 

Det finnes kanskje unntak, en hesteeier som tar vare på hestene sine. Men de fleste er like. De tenker mest mulig penger, og minst mulig utgifter. Hestene der står i solsteken fra morgen til kveld. Dette er såklart kun i sommersesongen. Om vinteren blir de ikke trent. Det kan du se på muskulaturen til hestene. Det finnes ikke muskler på kroppene, bare marg og bein som stikker ut fra hoftene. Så, plutselig skal de ut i hardtrening på sommeren, i stekende hete, med utstyr som ikke engang passer! De er bundet fast, to og to, slik at det er kun nakkene som blir belastet når de løper rundt på asfalt med vogner fulle av turister. De har ofte for små sko, som igjen fører til halthet. Slike hester har mistet livsgnisten for lengst. De løper og løper til de kollapser. Har du noen gang prøvd å klappe en taxi-hest foressten? Vel, jeg har, og du får neppe slik kontakt som du hadde fått om det var en frisk hest. De står der, med tomme, triste øyne og bare venter på neste oppdrag.

Bildene er tatt av Linda Solheim

Ingen dyr har på noen måte fortjent ett liv som disse hestene du ser på gatene i sydenland. Og da mener jeg hvilket som helst land dette foregår i. Ta en ekstra titt på bildene! Ser de lykkelige ut? Denne businessen vil ikke ta slutt før vi boikotten den totalt. Det er god marked for det, fordi folk ikke er klar over hva som er realiteten bak dette. Dette vil fortsette så lenge turistene bruker denne tjenesten. Så tenk deg ekstra nøye om før du drar barna bort til underernærte og tydelig mishandlede hester og sier dette er greit! For det er det ikke! Følg facebooksiden Her!


Mandag, og en ny uke! Siden første uken jeg bestemte meg for at noe skulle forandres i kostholdet mitt, har jeg faktisk gått ned 2 kg! Hvertfall om jeg skal tro på det badevekta viser. Og det bare ved å endre kostholdet! I dag føler jeg at jeg kun har sittet på sykkelen. Jeg syklet til XXL for å bytte den nye treningsbuksen i en annen størrelse, men de hadde ikke størrelsen min inne så jeg ble nødt til å vente noen dager. Jaja. Så var det å snu og rette snuten mot treningssenteret. Etter litt styrketrening syklet jeg hjem igjen for å lage pannekaker til mannen min kom hjem. Jobben min ringte litt tidligere i dag og lurte på om jeg kunne ta en ekstra nattevakt i natt, så derfor skal jeg ut og sykle igjen i kveld for å komme meg til jobb. Puh! Fortsetter det sånn bør jeg vel se resultater på null komma niks! 

Frokosten i dag. Simple easy

Det er ganske lenge siden jeg trente styrketrening sist, så jeg tenkte jeg ikke skulle ta det helt ut i dag. Særlig fordi jeg skal sykle til jobb i kveld for en ekstra nattevakt. Kommer nok til å kjenne det godt de neste dagene! Vel, treningen min så slik ut i dag:

Forskjellige sit-ups øvelser, blant annet vanlig sit ups 12x3 rep, og skrå sit ups 12x3 rep

Øvelse som går på de store musklene i lår og rumpe. Donkeykicks 12x6 rep + pump 12x6 sek

Jeg hadde nesten glemt ut hvordan det så ut på treningssenteret. Det er så lyst og koselig! Så om du er i Haugesund en dag, bør du ta turen innom til Shape Treningssenter. Her har de alt fra trening og hudpleie til frisør og massasje. Det var godt å komme tilbake! 


Jeg har hatt den korteste dagen på lenge, tror jeg. Når jeg jobber natt sover jeg bort hele dagen, og før jeg vet ordet av det skal jeg på jobb igjen. Men jeg har likevel hatt en veldig fin dag. Jeg fikk nemlig motivasjonen min for trening servert på senga da jeg våknet, bokstavelig talt. Klokken 4 kom kjæresten inn døra og syntes jeg hadde sovet lenge nok. Med seg hadde han en pakke fra XXL, en 2XU treningstights! Til meg! Og jeg som har ønsket meg en slik en lenge. Tenk at jeg satt og skrev ønskelisten min i går, og så kommer Andreas med en presang til meg neste dag. Kan nesten ikke vente med å komme meg på trening i nytt treningstøy! Jeg er så heldig ♥ 

Det ble en enkel middag i dag. Typen ville helst ha Grandiosa, men jeg fikk ham heldigvis på andre tanker og fikk taco istedenfor. Nattmaten min på jobb i dag blir grove baguetter med leverpostei. Litt druer som snacks. Ja, og to små kakestykker av min egenbakte sjokoladekake. Som ble veldig god! Jeg syklet til jobb i dag, så jeg har ikke dårlig samvittighet.

Natt lunsjen min

Slenger med noen bilder av skjønne Kira. Når jeg vasker og styrer på i huset, synes jeg det er greit å ha hunden ute imens. Hun røyter noe forferdelig, og i tillegg la hun fra seg noe i stua som absolutt ikke er godtatt, så hun har fått dusj og luftet seg i mange timer i dag før hun fikk komme inn. Men hun er jo så mammadalt at når hun hører meg støvsuge på soverommet, stiller hun seg utenfor vinduet i håp om å få komme inn. Men hun er søt da Jeg er på plass i sofaen, klar for en ny nattevakt. På tv går filmen 3 headed sharkattack. Sikkert verdens dårligste film som er laget i 2015.. Og med en undulat som kan plystre Coop Ekstra sin kjenningsmelodi kan dette bli en interessant og underholdene nattevakt!

Ha en fin lørdag 
Det er viktig å unne seg litt ekstra når du faktisk virkelig har fortjent det. Om jeg har trent ekstra hardt en uke eller presset meg litt mer enn jeg egentlig hadde tenkt så liker jeg å unne meg en godbit. Det kan være alt fra en sjokolade til nytt undertøy. Om jeg skal klare å nå mitt nye treningsmål, må jeg ha en gulrot hengende foran meg for å virkelig gå inn for noe jeg har lyst til, men som krever en del av meg selv. Og det er noe jeg har lyst til å tipse dere om også. For er det en ting vi fleste sikkert vet, er det at treningsresultatet ikke kommer om man knipser med fingrene. Så om det går lang tid før man ser resultater, så skal man vite at treningen ikke har vært forgjeves. Resultatene kommer, de trenger bare litt tid på å synes. Så i mellomtiden er det viktig å ikke miste motet, men heller holde motivasjonen oppe med litt godbiter når du vet du har vært flink!  Så her kommer det litt av hvert som jeg skal unne meg - når jeg kjenner jeg har fortjent det <3 

Frisørtime

Spa. Massasje, hudpleie, ett varmt bad etc.

 

 Weigthless bukse 


Interiør


Love By Lola Bikini

Sko! Sko er alltid en fin belønning!

Har alltid ønsket meg en av disse 2XU treningstightsene!Nytt undertøy! 

 

Har noen av dere andre tips til gode belønninger etter en hard treningsuke? :-)
Jeg fikk så voldsomt lyst til å bake i går. Og når jeg sier i går mener jeg i natt. Klokken 12 i natt begynte jeg på en sjokoladekake jeg aldri har bakt før. Nå kan ikke jeg akkurat skryte på meg at jeg har bakt noe særlig før da, så jeg får vel heller si at jeg ville bake min neste sjokolade kake. Som dere sikkert vet så vil jo jeg prøve å holde meg så sunn som bare mulig, lengst mulig. Så denne sjokoladekaken blir nok mest sannsynlig spist opp av min gode kjæreste som elsker sjokoladekaker og spiser det meste av kaker som er pyntet med nonstop. Om han ikke liker min.. ja, da tror jeg at jeg graver ned bakeutstyret mitt. 

Det er så mange oppskrifter til denne kaken, men jeg sverger til "Det søte Liv" sine oppskrifter. Du kommer til siden om du trykker Her.

Her har du oppskriften om du selv har lyst til å prøve den ut. Jeg måtte jo selvfølgelig smake en liten bit, den ble kjempegod, selv om det var jeg som lagde den. Ja, ikke sant! 

INGREDIENSER

 150 g smør

♥ 7,5 dl kefir

 5 dl sukker

 1 ss natron

 2 dl Nesquick sjokolademelkpulver

 10 dl hvetemel

GLASUR

 100 g smør

 4 ss Nesquick sjokolademelkpulver

 3 ts vaniljesukker

 300 g melis (evt. 1-2 ss melk)

Pynt: Smarties eller nonstop

 

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en stor bakebolle og rør til alt er godt blandet. Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 25 - 30 min. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør i de øvrige ingrediensene. Synes du glasuren blir for tykk, kan den tynnes ut med litt melk. Smør glasuren over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store rektangler og pynt med Smarties e.l. Sett kakestykkene kjølig til glasuren har stivnet.


For en gangs skyld har jeg fått øynene opp for å fokusere mer på kostholdet når jeg trener. De siste årene jeg har trent, eller rettere sagt, alle årene jeg har trent har jeg aldri tenkt over hva jeg putter i meg i løpet av dagene. Jeg kan trene som bare det, samtidig som pizza står på menyen to ganger i uka, gjerne tre dager også. Ikke rart jeg ikke ser noen resultater, og jammen ikke rart kiloene har kommet smygende tilbake igjen! Men nå skal det bli bra. Jeg har satt opp ett lite treningsprogram for de to neste ukene. Bare ett lite miniprogram for å komme i gang. I tillegg har jeg tatt mål rundt om hele kroppen, så jeg kan følge med om jeg forandrer meg, sakte men sikkert. Jeg tenkte jeg skulle gå på vekten hver 2. uke. Men prøve å ikke fokusere så altfor mye på tallene, men heller på hvordan kroppen forandres. 

Matinntaket mitt i dag ser slik ut:

Frokost: 1 Grov baguett m/egg og skinke. 1 glass melk

Lunsj/Etter trening: Halv grov baguett m/ italiensk salat. 1 lite glass iste

Middag: Lapskaus m/ flattbrød

Kvelds: Skive m/Brunost. 1 glass melk

Det blir spennende å se om jeg klarer å holde tritt med min egen treningsplan og det nye kostholdet jeg skal prøve å følge. Problemet mitt tidligere var at jeg ble så fort lei, og gav opp ganske så kjapt. Jeg holdt ut kanskje en uke eller to. Jeg hat satt opp en trenings - og kostholdsplan for de neste to ukene. Litt mat forslag og forskjellige aktiviteter. Jeg begynner med kardio trening de første ukene tenker jeg, gjerne litt styrke som MRL innimellom, deretter fokuserer jeg mer på styrketrening etterhvert. Jeg har blant annet fokus på joggeturer med hunden og sit ups på kveldene. Jeg gleder meg faktisk til å komme skikkelig i gang! 

 

Noen flere som følger ett program for å komme i bedre form? 
Denne uken har vært litt stressende til nå, men samtidig sitter jeg med en god følelse av å få gjort unna en del. Etter nattevakten på mandag måtte jeg jobbe dobbelvakt, altså kveldsvakt i tillegg. Så det var godt å ha fri igår for å hente inn igjen litt søvn. Jeg brukte dagen i går ganske flittig. Som jeg nevnte tidligere har jeg ryddet i skapet mitt, og jeg har kastet en hel Ikea pose med klær og i tillegg en stor pose med klær som var ødelagte som gikk rett i søpla. Så jeg måtte rett og slett ut og handle meg noen nye klær, for jeg hadde nesten ingen bukser igjen. Så har jeg handlet masse husholdnings artikler, for her i huset står alt på hodet for tiden. Jeg er i ekstremt ryddehumør disse dagene, og det vil si at jeg drar ut alt jeg har for å sortere hva jeg vil beholde og hva jeg vil kaste. Slik at jeg får vekk alt unødvendig som tar mye plass. Da må det vaskes i hyller og skap! 

Klær jeg kjøpte meg i går. Ja jeg vet. 3 like bukser og 2 like gensere er vel ikke noe godt kjøp? Men jo, jeg elsker disse fra Cubus <3 Detaljer <3

Over til noe helt annet.  Jeg vil bli mer sunn, og prøver å dra kjæresten med på lasset.. Så når det kommer til middagstips er vi ikke særlig flinke til å finne på sunne retter. Men lapskaus skal vel være ganske så sunt? Når det kommer til andre matvarer har jeg handlet inn havregryn og såkalte sunne frokostblandinger og grove baguetter. I tillegg til en pose gulrøtter som jeg nå deler med kaninen. De 5 om dagen er jammen ikke alltid lett å få i seg. Når dagen plutselig går veldig fort, er det alt annet enn easy å putte i seg 5 frukt på kvelden. Hehe, jeg bare tuller med dere. Jeg har bare alltid misunnet de som har denne sunne hverdagen og som virkelig får det til å være sunn. Jeg satt i går og leste på fitnessblogger og bilder som motiverer til de grader. Kanskje jeg satt litt for lenge, for jeg forsov meg til morgentimen med ShapeStep på treningssenteret i dag. Jaa, det er sant! Nå er jeg straks på vei ut dørene for å ta en joggetur med Kira istedenfor, så snart jeg har fått i meg de grove baguettene med egg <3


God morgen!

Ah, det er så deilig å stå opp TIDLIG. Halv 9 var jeg ute av dørene for å ta en joggetur med Kira. Dette er den tredje dagen hvor jeg jogger samme løype, så snart blir det vel en vane. Jeg håper hvertfall jeg blir så flink at jeg kan gjøre dette hver dag fremover, så lenge det er vær til det. Jeg har så mye energi for tiden, så ferien hjalp virkelig. Jeg har klart å holde meg litt i skinnet ved å spise sunt til frokost og lunsj. Det er fort gjort for meg å bare hive i meg en skive med nugatti.. I dag hadde jeg forresten skikkelig uflaks da jeg hadde handlet lunsj på butikken. Da jeg kom hjem oppdaget jeg at nesten alle druene jeg hadde kjøpt var muglet! Og så hadde yoghurten åpnet seg, så det lå yoghurt over alt i posen, inkludert på mobilen og inni lommeboken. Æsj altså.. det er såå typisk meg. 

Ikke vits å grine over spilt.. melk. Jeg er snart klar for kveldsvakt, og jeg skal faktisk sykle til jobb i dag. Sporty meg. Det er ikke så langt, ca.20 min en vei. Resten av dere får nyte dagen til det fulle. Her i Haugesund er det godt og varmt i været i dag, og det er på slike dager det er ekstra surt å måtte jobbe inne. Kos dere <3 

Bilde fra fjor sommer
I går var jeg tilbake på jobb, og det vil si at sommeren er over for min del. Vel, på en måte hvertfall. I dag har jeg fri før jeg skal jobbe i helgen, og jeg har nytt denne morgenen helt ut. Startet dagen med havregryn og joggetur med Kira. Da var ikke klokka mer enn 8.00 en gang! Jeg har tatt meg en liten joggetur de siste dagene, i håp om å komme i form og vinne kondisen min tilbake. I tillegg er det havregryn til frokost og fiskegrateng til middag. Ny mål er satt, nye mål skal oppnås! 

Kira poserer villig på tur

Jeg har virkelig kost meg i dag, og klokka er ikke mer enn 12.00 (i skrivende stund). Jeg har luftet meg, hunden er luftet, ja til og med kaninen er luftet. Han har fått nytt spon i utehuset sitt i dag, og jeg har i tillegg fikset inngjerdingen hans. Han har vært litt rampete i det sist og funnet ut at det er grønnere gress på den andre siden. Hos naboen, rettere sagt. Det er lite populært å ha en kanin springende løs mens han graver opp rosebeddet til hele nabolaget. Så nå har han måttet sittet inne i garasjeburet sitt mens uteburet ble fikset, så jeg slipper flere flaue episoder med naboen for å fange ham inn igjen. Det var en glad kanin som fikk komme ut i sommervarmen i dag!

Jeg bare måtte legge til bilde av den herlige sauen vi møtte på tur i dag. Den ville så gjerne hilse, men Kira var lite interessert. Skulle tro det var naturlig for henne å hvertfall hilse på sauen, da hun er en gjeterhund, men neida!

Jeg skal bruke resten av dagen på å rydde, jobbe i hagen, lage middag til mannen kommer hjem og så blir det muligens en sykkeltur i kveld. Ha en fin dag alle sammen! Nyt den! 
Etter vi kom hjem fra Sverige har vi ikke bare ligget på latsiden! Vi har også hatt en tur til Prekestolen. Med "vi" mener jeg selvfølgelig meg, Andreas og Kira. Vi kjørte tidlig på morgenen på lørdag, sånn i halv 8 tiden. Det tar oss ca. 3 timer fra Aksdal til Preikestolen. Det var nydelig vær, noe vi var ganske heldige med. Det hadde meldt litt overskyet, men vi fikk både strålende sol og 20 grader. Etter å ha fråtset i snop og cola fra Sverige en ukes tid er det ikke bare bare å klatre opp en bratt, steinete trapp i 1 time! Men vi klarte det med glans og var på toppen av Prekestolen etter 1t og 30 min. Det var utrolig masse folk som hadde samme ideen som oss denne dagen. Men det er vel ikke så rart, med tanke på at det er mange titusen som besøker denne plassen i løpet av sommeren. En fantastisk fin tur!


Det er viktig med vann i en slik hete. Vi passerte ett vann hvor Kira fikk kjøle seg ned i. Det var ikke ett fnugg med tvil der, hun vandret rett uti. 

For de av dere som ikke har vært på Preikestolen, kan det være lurt å tenke på noen punkter. Særlig om du har med deg hund på turen:

1. For å komme deg til Prekestolen må du klatre, med stor K. Jeg mener ikke at du må drive med fjellklatring, men veien opp til Preikestolen er lagt opp til å måtte klatre på små steinblokker som gjerne er fra 30 cm til 90 cm høye. Barn og hunder med små bein kan fort bli veldig slitne allerede de første etappene.

2. Joggesko anbefales ikke. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde de beste joggeskoene selv, kun tøyelige løpesko fra xxl. Men til og med Andreas, som hadde skikkelige joggesko, kjente på den følelsen av dårlige sko. Så, fjellsko er nok det beste alternativet. 

3. Det blir kø, begge veiene. For å kunne bevege deg opp fjellet blant andre nordmenn, russere, tyskere osv. er man nødt til å gå i kø. Noen plasser er det smalt, og det kan bli trangt med folk som skal både opp og ned og i alle retninger. Pass godt på om du har hund med deg. De firbeinte ligger lavere i terrenget og er vanskeligere å få øye på av andre turgåere. Ett tråkk på halen av tunge fjellsko er ikke noe godt! 

4. Det er langt ned. Og har man en nysgjerrig hund bør den holdes i bånd. Faktisk er det båndtvang uansett til, fra og på fjellet, så da er det like greit en god unnskyldning for å følge den regelen :-) Preikestolen har bratte skråninger overalt, høye stup og ulendt terreng. En hund kan fort løpe lenger ut på kanten enn den burde. Ikke slipp den av synet. Det er farlig!  5. Bruk hundesele og kort bånd. Du vet aldri når du må løfte hunden din opp på en fjellhylle. Selv hadde jeg ikke hundesele på denne turen. Dumme meg, pakket joggesele og turbånd men glemte selen til Kira! Derfor var jeg ekstra oppmerksom. Heldigvis er Kira ganske spenstig, så hun klarte seg for det meste selv. Kort bånd er til hensyn for andre. Husk, dere er ikke alene. Faktisk er dere midt i en folkemengde, og det er viktig å ha hunden tett inntil seg. Selv om du ikke er redd for hund, kan det være noen andre er det! 

6. Ta med vann og matpakke. Selv om det er noen fjellvann langs stien kan det gå lang tid mellom hver gang. Ta en matbit når dere er fremme på Prekestolen. Det er lov å ta med en godbit til den firbeinte også! Vi hadde pakket ned mange vannflasker, så vi hadde nok til både oss og Kira. 

7. Man trenger hvile etter en sånn tur. Hunder som ikke er vant til å gå tur i fjellet, gå sammen med mange ukjente mennesker og, om du har været med deg, være ute i mange timer i stekende sol. Disse trenger gjerne ekstra hvile etter en tur som dette. Husk og sjekk hunden når dere er kommet ned igjen fra fjellet. Stiv og støl kan den gjerne bli, men den kan også få forstuing, sår og andre skader. 

Noen andre som har vært på Preikestolen i det siste? Vi hadde en superfin tur og kan anbefale det videre på det sterkeste! Det er virkelig verdt å få med seg. Kira koste seg også. Utsikten på bildet er over parkeringsplassen. 
Jeg syntes det var på tide med ett nytt utseende til bloggen min. Jeg har ikke vært fornøyd med designet på lenge. Eller, designet var fint, men jeg fikk liksom aldri til headeren min. Og det ødela hele helheten. Men nå er jeg superfornøyd. Og selv om jeg ikke har headeren jeg skal ha enda, så har jeg fått ett nydelig bilde i mellomtiden. Så for å svare på spørsmålet til en leser: Jo, jeg skal ha flere photoshoots. Men det har vært så travelt i det siste at det har måttet vente. Men jeg håper det ikke blir så lenge til.

Men over til noe helt annet:


Under hele prosessen om å bytte design og freshe opp bloggen min, kom jeg over en.. hva kalles det? En Widget for Instagram! Jeg leser blogger innimellom og ser det er mange som har så mye på sidemenyen sin, mens jeg har kun det som er standard. Derfor ble jeg så glad for å finne ut av dette og faktisk få det til. Denne smarte og lett forklarlige Instagram Widget'en gjør at bildene dine fra Instagram vises i sidemenyen. Man kan velge hvor store man ønsker bildene skal være og hvor mange rekker med bilder du vil ha. Helt opp til deg selv.

INSTAGRAM WIDGET'en FINNER DU HER

 


En uke igjen av ferien! 3 uker går ganske fort når man har det gøy. Dagene fyker unna, og man lurer på hvor det ble av tiden. Men på den andre siden blir det nok litt godt å komme tilbake til vanlig rutine og hverdager. Jeg vil jo selvfølgelig dele litt av ferieminnene mine med dere. Selv om vi ikke har reist noe særlig i år så har vi fått opplevd litt for det om. 

I motsetning til i fjor har jeg ikke vært særlig utenlands denne sommeren, bortsett fra Sverige. Jeg og kjæresten tok oss en biltur til Gøteborg tidlig i ferien, hvor vi lå de første nettene av turen. Det tok oss nok en halvtime før vi fant frem til hotellet! Så mange kjørefelt på kryss og tvers, lyskryss og en uberegnelig GPS. Andreas blir mer og mer stresset, og jeg blir mer og mer fortvilet. Men - vi fant jo frem til slutt. Vi lå på Hotell Scandic Europa, ett 4-stjernes hotell som lå midt i Gøteborg. Neste dag skulle vi til Ullared for å shoppe. Det er ikke det at jeg elsker å shoppe. Men jeg elsker å shoppe på STORE og BILLIGE kjøpesentre! Andreas kjøpte 3-4 ting, mens jeg klarte fint å fylle en hel handlevogn alene. Hadde jeg fått lov til å gå inn igjen til runde nr 2, hadde jeg nok fylt en vogn til! 

Lunsj på Ullared før turen gikk tilbake til hotellet. Plankestek, namm! Dette smakte jeg for første gang i Tyrkia faktisk. Kjempegodt! 

Slik så kvitteringen min etter turen på Ullared! Jeg innså ikke hvor lang den var før jeg var kommet til hotellet og brettet den ut og la den på senga. Men så fikk jeg masse fine ting til gjengjeld! 

Ullared på mandagen, Liseberg på tirsdagen! Guri, jeg elsker karuseller og gledet meg så sinnsykt til Liseberg! Denne dagen møtte vi kompisen til Andreas og hans tre sønner. Jeg tror jeg var like gira som de tre guttene! Vi la en plan om å begynne med karusellene ved inngangen og jobbe oss innover. Det ville si, å ta den verste berg-og dalbanen først. Jeg synes jo den var den aller kjekkeste, men ikke alle var like enige i det. Og ja, Andreas skriker i loopene! Mens jeg ler <3

Denne husker jeg utrolig godt. Jeg har vært i Liseberg en gang før, for lenge siden. Mye har forandret seg, men denne husker jeg veldig godt! Karusellen går etter tempoet på musikken, ofte Elvis Presley sanger. Kjempegøy og jeg tror både jeg og Andreas lo hele veien mens vi satt oppi. Det var kanskje mest fordi Oddvar sin bil snurret rundt og rundt hele tiden og veldig fort, fordi han var (ganske forståelig) mye tyngre enn sønnen sin. Og sønnen satt der med øynene knipet igjen for å unngå å måtte kaste opp. Det var faktisk en karusell vi ikke tok. Jeg hadde veldig lyst og gikk faktisk i køen. Men å stå 20 minutt i kø, alene, er ikke så veldig kjekt. Så.. det ble ikke noe av. De andre turte ikke. Ikke Andreas en gang. Neste gang!

Jeg savner plassen allerede! Håper jammen ikke det blir mange årene til neste gang. Prisen er faktisk ikke så galen. De av dere som har vært i Kongeparken, og vet hva man får for pengene der, så kan jeg virkelig anbefale Liseberg til en litt dyrere pris. Absolutt verdt det! Og vi var utrolig heldige med været. Så, ikke alle ferier trenger å inneholde en sydentur for at den skal bli perfekt. 

Har noen av dere vært på Ullared eller Liseberg? 

 

 

 
Hei alle sammen! 

Nå er det jammen lenge siden jeg har gitt lyd fra meg her. Det er forskjellige grunner til det. For det første har jeg vært veldig opptatt med litt personlige ting som har tatt mye av dagene mine. For det andre har ikke motivasjonen vært helt på topp. Jeg har helst fokusert på andre ting som gjerne har vært ett hakk viktigere enn å blogge. Men viktigst av alt. Jeg har hatt en fantastisk ferie, hvor jeg har fått slappet godt av og i tillegg fått gjort masse. Ikke tenkt på en døyt, bare nytt friheten og det som hører med. Nå har jeg en uke igjen av ferien, og den skal nytes sammen med kjæresten min inne på Frakkagjerd. Han har en leilighet her, men vi kaller den bare for "hyttå", siden vi stort sett er hjemme hos meg på Vormedal. 

Vel, nå skal jeg ikke komme med flere unnskyldninger som dere sikkert er ganske lei av nå. Men ville bare si at jeg har det fint, og bloggen er oppe og går igjen! Jeg er allerede i gang med å skrive innlegg fra ferien vi har hatt. Jeg er så heldig at jeg får velge når jeg skal ha ferie, så jeg har hatt 3 fantastiske ferieuker sammen med kjæresten min. I år ble det ikke noen sydentur eller noe annet stort. Men vi har likevel opplevd mye og jeg gleder meg til å dele det med dere! 

I mellomtiden.. Ha en fin dag!
Ditt navn her
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2018 · Desember 2017 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.