hits

Dagen i går var virkelig Kira sin dag. Jeg var bokstavelig talt sammen med henne hele dagen. Hun fikk være med meg på jobb tidlig, og rett etter jobb kjørte vi til hundefrisøren på Haugesund Dyrebutikk, slik at hun fikk klippet og stelt klørne sine. Jeg har helt ærlig aldri klippet klørne på hunden min før. Det har ikke vært nødvendig. Hun sliper dem naturlig ned, men i det siste har de vokst seg litt for lange. Jeg hadde ett tilbud hvor jeg fikk gratis kloklipp på Haugesund Dyrebutikk, så da må man jo bare slå til. Men altså, for å være ærlig var dette noe jeg heller kunne gjort hjemme. På kun ett blunk så var damen ferdig, og hadde jeg visst at hun kun skulle såvidt ta litt av det ytterste på klørne hadde jeg ikke brydd meg så mye om det. Normalt koster denne typen behandling rundt kr.150,- hos andre dyrebutikker som utfører denne tjenesten. Håper de gjør litt mer ut av det for den prisen. Nei, vi fortsetter heller å slipe dem naturlig tenker jeg :)

Tålmodig kunde ♥​

Etterpå kjørte vi til Djupadalen hvor vi gikk en fin tur rundt vannet. Det har regnet sinnssykt mye de siste dagene, så i dag da sola endelig tittet frem måtte vi bare komme oss ut og benytte oss av den! Kira var nok passe fornøyd etter denne dagen.
God mandag alle sammen! Faktisk er mandag en av favoritt ukedagene mine. Sammen med fredag. Og søndag. 

Jeg har hatt en kjekk helg sammen med venner og familie, og min kjære. På lørdag var vi på Sankthansfest / innflytningsfest hos en venn av oss. Jeg tenkte tanken på å ta med kamera, men det ville vært uforsvarlig med tanke på hvordan festen tok av etterhvert. I tillegg var vi utendørs, under ett partytelt og utover kvelden begynte det å tordne og lyne. Vestlandssommer på sitt beste. Det viktigste er at vi koste oss, og det er det som teller! På søndag var vi i familiemiddag hos foreldrene mine. Broren min har besøk fra USA, så da fikk vi serverte god, gammeldags norsk middag for anledningen; komle og pinnekjøtt.

I dag har jeg dagvakt på jobb, og etter jobb skal jeg i stallen. Nå er det flere dager siden jeg var hos hesten, så nå savner jeg henne. Travle dager, og flere travle dager skal det bli denne uken. Men om ei uke har jeg ferie, og DET skal bli deilig det!

Outfit fra lørdagen
Jeg har lenge ønsket meg ett ordentlig fint stuebord, men dessverre er den type stuebord jeg ønsker meg ekstremt dyre! Og jeg er jo så kresen, spesielt på interiør. Så det er ikke bare for meg å kjøpe noe annet når det er noe annet jeg heller vil ha. Jeg kjøper ikke noe bare for å kjøpe. Så jeg fant ut at jeg heller skulle gjøre noen tiltak med mitt gamle stuebord og heller spare litt penger til jeg tenker at jeg kan ta meg råd til nytt bord senere. Jeg husker fra en blogg jeg har lest om ei som gjorde nettopp det samme med sitt bord, og det er der jeg har ideen fra. Jeg bestilte rett og slett to ruller med kontaktplast fra Panduro, med marble/marmor mønster. Så fra ett kjedelig Ikea-bord, med mange riper og flekker, til ett stilrent stuebord med flotte detaljer! Og det var så enkelt. Har prøvd å ta litt bilder underveis slik at dere kan se hvordan man kan gjøre det. Jeg gikk likegreit løs på det lille bordet jeg har brukt som hjørnebord i tillegg, slik at begge bordene har samme stil. Rullen med mønsteret jeg brukte kan du få tak i HER. Hva synes dere? ♥ ♥ ♥

FØR

ETTER


Slik gjorde jeg det:

Du trenger valgfritt kontaktplas (Fra for eks. Panduro), noe langt og rett som du kan presse boblene ut med, og en kniv eller saks til å skjære langs kantene. Jeg brukte kniv, for det fungerte best for meg. Og du trenger selvfølgelig ett bord. Bordene mine er fra IKEA. 

Begynn først med å legge kontaktplasten i hjørnet av bordet og fest den langs siden. Begynn å dra av baksiden på plasten mens du sakte jobber deg nedover. 

Bruk en bok, linjal eller noe annet langt og rett som kan presse ut boblene etterhvert som du legger plasten bortover bordet.

Finpuss kantene med saks eller kniv.

Og voila! Du har ett helt nytt bord!
Nå som jeg har nytt kjøkken, er gleden for matlaging tilbake! Tenk hvor mye en større benkeplass kan bety for noen. For meg er det alfa omega. Det er ikke noe kjekt å lage mat når oppvasken, høyere enn ett tårn, er en gaffel unna maten man lager. Slik var det i tidligere leiligheten. Da vi skulle handle kjøkken sa jeg til Andreas at det som er det aller viktigste, er at vi får stor benkeplass! Nå har jeg stor plass til å lage det jeg vil, og det er nettopp det jeg skal gjøre fremover. 

Frokost - Stekte baguetter med crispsalat, skinke, hvitost og agurkLunsj - 50% grovt 50% fint brød, friske reker og lett majonesMiddag - Meksikanske pitabrød med kyllingfilet i biter, salat, rømme, salsasaus og agurk.
Mamma og pappa har vært på bobil ferie, så denne uken har jeg vært barnevakt for dem. Neida, brødrene mine kan ta vare på seg selv. Men Tiko derimot trenger noen til å følge med på ham. Jeg hentet ham på tirsdag og passet ham til helgen. Vet ikke om dere husker det, men Tiko er da broren til Kira, min hund. Kunne dere gjettet det? De virket veldig glade for å se hverandre igjen. Og hva er vel bedre enn en border collie? To border collier vel! 


Mens flyttingen har pågått, har jeg ikke hatt tid eller styrke til å trene, noe jeg begynner å kjenne på nå. Jeg orker mindre, blir slapp og trøtt og klarer ikke så mye om gangen. Så selv om jeg flyr fram og tilbake i stallen og bruker timer på hesteryggen (som forresten er veldig god trening for hele kroppen!), så blir det ikke det samme som å stå i styrkesalen og løfte vekter og løpe på tredemølla. Derfor var det på tide jeg kom meg på trening igjen! På tide å ta tak i problemet istedenfor å utsette det hele tiden. MRL stod på planen i går, og sammen med Tina gikk dette kjempebra! Kjenner det ikke så mye i kroppen i dag som jeg skulle tro, men så har det sikkert med at jeg har vært ganske aktiv ellers om dagene. Heldigvis har jeg ikke lagt på meg noe særlig nå når jeg ikke har trent. Faktisk har jeg nesten gått ned noen gram, selv om jeg har fråtset i godsaker den siste tiden. Nye treningsrutiner nå hadde kanskje ikke vært feil?

Kan nesten ikke huske sist jeg hadde på meg treningsklær.


Da var nok en arbeidshelg over. Nå er det lenge til neste gang, siden jeg snart skal ha fire uker ferie. Det skal bli deilig! Får bare håpe på bra vær. Vi har ikke bestilt noen tur i år, siden vi har prioritert tanken på å være hjemme og jobbe med huset. Men vi får se om vi kaster oss ut på en spontan tur til ett eller annet sted. Kan jo ikke bare sitte hjemme i hele fire uker!

Og ja, vi har fortsatt ikke internett i hus, så jeg prøver å bruke hver mulighet jeg har til å oppdatere. Men dere vil nok merke at innleggene kommer litt sånn på "løpende bånd". Jeg koser meg nå mens jeg blogger, og det har jeg ikke gjort på lenge. Så da må jeg benytte sjansen. Motivasjon er virkelig undervurdert, når man tenker på det. 

Jeg og Augusta hadde egentlig tenkt til å starte denne uken med en langtur med hestene. Vi har allerede ridd fra Aksdal til Håvåshytta, noe som er ganske langt. Tipper det kan være mellom 3-4 mil. På mandag hadde vi tenkt å ri til Djupadalen, som er samme vei, bare enda lenger innover i skogen. Dessverre fikk vi ikke det flotteste været, så vi bestemte oss heller for å utsette den turen. Ri på langtur og ha piknik i skogen er bare ikke noe å gjøre når det regner som fy. Det ble heller en tur på stiene i Aksdal. Nå ser vi bare frem til neste dag med strålende sol, slik at vi kan begi oss ut på nye eventyr!

Snapchat bilder fra i går!

Jeg har alltid drømt om en stor og vakker lysekrone som skulle henge over mitt fremtidige spisebord. Vel, nå har den drømmen blitt oppfylt!

På lørdag fikk vi endelig hengt opp lysekronen som har stått på spisebordet siden vi flyttet inn. Jeg har en veldig snill svigerfar som kom og hjalp oss. Jeg kom over denne lysekronen helt tilfeldig da jeg var ute og kikket på nye møbler. Planen var hele tiden å kjøpe ei lysekrone, men jeg visste ikke helt hva jeg kom til å ende opp med. Det finnes jo så mange størrelser og varianter! Jeg har vandret rundt på Obs Bygg og Skeidar i flere måneder etter den perfekte lysekronen, men så kom jeg over en plakat hvor det stod at Christiania Belysning hadde tilbud. Så selvfølgelig - måtte innom for å kikke. Og kom ut med den perfekte lysekronen! Synes den var enda finere enn alle de andre jeg har sett på. Og kostet deretter også. Heldigvis fikk jeg ett godt tilbud, og kunne ta den med hjem med god samvittighet. Nå henger den så flott over spisebordet mitt, og enda flottere skal det bli når jeg får på plass skjenk og speil på veggen, og får kjøpt inn friske blomster til å pynte opp spisehjørnet med. 


På torsdag red jeg og Augusta på tur i nesten 3.5 timer! Vi red fra Aksdal til Håvåshytta, som er ganske langt. Tror vi red nærmere 3-4 mil. Det var varmt og strålende vær, jeg ble faktisk solbrent i nakken. Herlig når man kan legge ut på langtur uten å måtte kle oss i svære regnjakker og fleecegensere, noe som vi ofte må gjøre her på vestlandet. Jeg og venninnen min elsker å utforske nye stier og vi fant flere plasser hvor vi tenkte det ville være koselig å ta med oss matpakke og ha en liten piknik med hestene en dag. Jeg hadde med kamera, så her er litt bilder fra dagen ♥ ♥ 


Ja, nå kan jeg forklare den merkelige klesstilen min i går. For høye, rutete bukser og lange sokker er vel ikke helt normalt å gå med til daglig. Med mindre du skal tilbringe dagen i stallen. 

Etter jeg solgte hesten min i 2014 av ulike grunner, så har jeg savnet å være tilbake på hesteryggen. Så for noen uker siden kom jeg over ei annonse på finn.no hvor det var ei som så etter hestepasser til hesten sin. Og dette kunne ikke passet bedre for meg! Stallen var like i nærheten av det nye hjemmet mitt, og jeg og hesten kommer så godt overens at jeg nesten føler jeg har kjent henne hele livet. 

Jeg er så takknemlig for at jeg får låne Happy når jeg vil! Vi koser oss masse på tur og rir så og si overalt! Over mark og eng, gjennom skogen, på turstier, gjennom byggefelt. Ingen hinder for oss! Ei venninne er ofte med meg og holder meg med selskap med nordlandshesten Gilbert. 

Vi har mange planer for oss og hestene. Vi har planlagt flere langturer, piknik og photoshoots. Så i sommer kommer jeg nok til å tilbringe mange dager på hesteryggen! ♥
Det er ikke så lett å få blogge når man ikke har internett!

Nå har jeg gått hele dagen og tenkt på at jeg må skaffe meg en måte å kunne blogge på. Akkurat nå for tiden har vi ikke internett i huset, ikke tv heller faktisk. Vi kjøpte huset av en slektning av Andreas, og hun brydde seg ikke noe om nymoderne teknologi, så nå jobber vi på med å grave ned kabler slik at folk kan komme og installere internett for oss. Dette kunne ta opptil 5 uker!? De siste dagene har jeg dratt med pcen bort til den gamle leiligheten mens den fortsatt var ledig, og i går da vi skulle til svigerforeldrene mine for å hente litt diverse ting, dro jeg likegreit med pcen min i samme sleng for å laste opp gårsdagens innlegg.

Så hvis det går litt tid mellom innleggene her, så vet dere hvorfor. Liker dere klesstilen min i dag forresten? Skal fortelle dere i ett seinere innlegg om hvorfor den rutete buksa og de lange sokkene ♥


Onsdager for meg betyr støttekontakt. For 6 år siden, meldte jeg meg opp som støttekontakt i kommunen, og har altså vært støttekontakt for en og samme bruker nå i 6 år! Det er lenge det! Til neste år er det det sjuende året jeg er støttekontakt, og for å være ærlig hadde jeg aldri trodd dette den dagen jeg godtok oppdraget. Nå er det blitt en fast del av livet mitt, og jeg er like mye knyttet til brukeren min som hun er til meg. Jeg har liksom fått meg den lillesøsteren jeg aldri fikk. Vi har det veldig gøy sammen, og gjør mye rart! Lager mat, går på kino, bowling, går masse tur med hundene våre, baker kaker, ser film, rydder og vasker, går på shopping. Det er så mye kjekt å finne på! Og så er det jo en god følelse av å tilbringe litt tid med noen som setter pris på deg! Da mener jeg virkelig setter pris på deg! Brukeren min gleder seg allerede fra vi sier hade til vi sier hei neste gang ♥ ♥ ♥

Hun hadde enda ikke fått sett huset mitt etter det ble pusset opp, så i dag bestemte jeg meg for at vi skulle lage oss en god middag hjemme og bare kose oss. Det ble pannekaker på menyen i dag. Sola skinte og varmegradene kom smygende, så det ble en god middag utendørs i dag.
Jeg kjenner at jeg klør i fingrene igjen etter å skrive flere blogginnlegg, ta bilder og få kommentarer på det jeg deler med omverdenen. Bloggingen fra min side har jo vært litt opp og ned den siste tiden, både på grunn av flytting og travel tid og mangel på motivasjon. Nå kjenner jeg gnisten er tilbake!

Ikke bare kjenner jeg lysten på å skrive blogg. Det at jeg har flyttet til ett nytt sted gir meg følelse av en ny start. Jeg vil utforske mer! Ta bilder, eksperimentere på kjøkkenet, trene meg i form. Nå har jeg plutselig energi nok til å gjøre alt jeg skulle gjort for lenge siden! Jeg har endelig ett hjem hvor jeg kan ta fine inspirasjonsbilder, og den travle tiden vi nettopp har vært inni begynner å avta og roe seg. Nå kan jeg endelig begynne å tenke på hva jeg VIL gjøre fremover, og ikke hva jeg MÅ. Begynner likegreit med noen fine bilder av frokosten:
Nå er det bare å endre adresse. Vi har bodd i det nye huset i ei uke. Det vil si, vi har nå offisielt flyttet! 

Plutselig var det klart for oss å flytte, og det gikk rimelig kjapt fra vi hentet de siste eskene i leiligheten til vi satt og koste oss med film i den nye stua. Nå har jeg noen uker fremover hvor jeg kan kose meg med å innrede slik jeg vil, henge opp bilder, rydde i klesskap og sette på plass ting i hyller. Kos og kos, i begynnelsen nå er det nesten som å bo i den gamle leiligheten. Verktøy liggende, esker overalt og småting som gjenstår. Uansett så er det mye kjekkere å pakke ut av esker enn inn i esker. 

jeg gleder meg til jeg har bildene klart til å vise dere hvor stor forandring som har skjedd etter at vi begynte å pusse opp! Det har tatt tid, men det er virkelig verdt det. Det er en helt rar følelse. Hvordan dagene har gått så tregt fra vi kjøpte huset, til vi plutselig sitter her og lurer på hvor tiden ble av. Huset vårt består av to etasjer, en hovedetasje og en kjelleretasje. Vi har pusset opp hovedetasjen hvor vi har alt på ett plan. Kjøkken, stue, soverom, kontor og bad. Vi har noen kjekke ideer til kjelleretasjen, men det blir ikke med det første. Nå skal vi bare nyte tiden i huset, uten å tenke på mer oppussing i år. Det har blitt utrolig fint, og jeg er kjempe fornøyd med resultatet! Jeg vet jeg kommer til å savne mitt tidligere bosted. Leiligheten. Utsikten! Herlighet, slik utsikt kommer jeg nok aldri til å få igjen. Men man må jo ofre noe, for å få noe. Er det ikke det man sier?

Det var litt blandet følelse da jeg hentet de siste tingene fra leiligheten. Jeg er oppvokst på Vormedal, og har de fleste barndomsminnene mine derfra. Jeg er en person som er glad i det trygge, så å kjøpe mitt eget hus og flytte vekk fra det som har holdt meg trygg de fleste årene av livet mitt har vært en berg-og-dal-bane av følelser. Men dette kommer jeg til å ha så godt av! Allerede nå kjenner jeg meg mer moden og klar for det "voksne" liv i eget hus, ta tak i mine egne prosjekter, og styre alt hvordan jeg selv vil. Jeg er sikker på at jeg vil trives kjempegodt! Men først får vi rydde plass, så vi kan begynne å leve.
Tenk at vi er kommet til juni allerede! Vi klarte ikke målet med å være inne i det nye huset i løpet av mai likevel, men ingen skade skjedd. Innflytting er rett rundt hjørnet! Kjenner litt på følelsen nå, flytte vekk fra stedet jeg har bodd nå i nesten 4 år. Eller er det 5 år? Trøster meg litt med tanken på at jeg bare skal skifte stue. At det blir i ett hus, og ikke i en leilighet. Verre er det ikke. Er det bare meg som synes det er litt skummelt som førstegangskjøper? 

Uansett, jeg ville bare stikke innom her for å gi ett livstegn fra meg. Jeg ser at, til tross for ingen blogging, så er folk inne og leser til stadighet. Og det er så kjekt å se! Så det minste jeg kunne gjøre var å skrive ett lite innlegg om at jeg har det bra, og jeg kommer snart sterkt tilbake! Håper dere alle har hatt en fin mai måned! Mai for min del har vært travel og stressende nok. Nå kan jeg bare vente og se hva juni bringer meg  ♥ ♥ ♥


Ditt navn her
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2018 · Desember 2017 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.